Eldöntöttem ,fekete kellene.:-) Tudnál hozni a Győri talira?
Kérdezted a szervízt. Béülsz kicsi ótodba, ajtót (kat) bécsukod, ővet bé kapcsolod, gyújtás, majd Km számláló nullázás gombot kicsi újjacskáddal bé nyomilod és úgy is tartod. Napi számláló lenulláz, majd visszaugrik ,és ha jólcsináltál mindent akkor ki írja a szervízig hátralevő Km-ert és napok számát.:-) Necsüggedj nekem sem szokot elsőre bejönni, álltalában másodikra már sikerül.:-)
Kéne ,de nem tudom melyik. Fehérhez alu? A fekete biztos tuti ,de az aluval lehet hogy ütös lenne. Majd megprobálok kicsit alkotni valamelyik rajzoló progival aztán eldöntöm. Tudsz hozni nekem is ha kitaláltam hogy melyiket? A tiedről nyomhatnál képet ha fent lesz.
...s még valami! Eladó octáviára hátsó szárny-spoiler. Német, teljesen új, festetlen, 3 pontos felfogatás, csavarokkal, ragasztóval. Irányár 23.000 Ft. Alkuképes.
sziasztok! érdekelne van-e a fórumozók között olyan akinek az octija túl van már a vezérműszíj cserén. Egy 2003-as 1,9 tdi- vel (90Le) járok. Érdekelne, hogy hány km környékén esedékes a csere és hogy mennyiből oldható meg. Eger környékieket kérdezném a Gál-féle szakszervízről mi a vélemény?
Ez mind igaz ,de ezt a funkciót ,vagyis az idő állítást csak a Te "Edition"-odban láttam.:-) Nekem csak be.kapcs-vagy ki.kapcs lehetőségem van. Pedig tudod Elegance felszereltség.
Más.
Golyó, már kérdeztem a másik fórumon is 25.-e jösz?
Pld. ha vav olyan funkció a világításnál, -hogy "hazakísérő fény "
(angolul most nem ugrik ba a jobban érthetőség miatt, a könyv is ezt használja és az most a kocsiban van...)
azt pld. be tudod állítani másodpercre, hogy ha megállsz, akkor még 5-10-20-30-stb 80mp.-ig aut. világít a tompított világítás, valamint a tükörben lévő izzó, hogy ne hogy kutya gumiba lépj.
ugyanígy világít ha messziről a távirányítóval rápittyegsz, s akkor bekapcsol a helyzetjelző, hogy lásd az utat a kocsiig.
Amit Te is tudsz állitani az szerepel a kezelésiben (nálam legalább is) amit csak a szervíz az nem. Nekem viszonylag fullos a gépem de nekem csak az autómata ajtó zárást lehetet beállitani. Ha egyszer lesz időm belenézek én abba a comp.-ba (a lehetőségem adot) főleg hogy 1-2 ezer Ft-be került a zárás bekapcsolása is. Ló fütyit a szerviznek ha tudom hogy ezért pénzt mernek kérni akkor megoldom magam. Mondjuk nem is valoszínű hogy mégegyszer beteszem a lábam hozzájuk.
Csak hablatyolok itt ,de igazából nem tudom milyen extra szolgáltatások lehetnek. Ha neked sikerül kideriteni valamit ,légyszí ted közkincsé.:-)
A kérdésem az lenne, hogy mi mindent (extra funkciókat) lehet beállítani a computerrel a szervizben?
Visszaolvastam, mielőtt kérdezek, és ott már szerepelt egy válasz... hogy a felszereltségtől függ.
Mi van, ha fullos? :) Van valakinek esetleg listája vagy azóta bővebb tapasztalata? Esetleg ez valahol a kezelésikben ott van felsorolva? Vagy ez Titkos Tudás? :)
"az volna a kérdésem, h márkaszervízben computerről leellenőrizhető, h nagyságrendileg mennyi km van benne? gondolok itt az utolsó szervízre, v garanciális visszahívásra....."
ezek szerint, ha elviszem az octit egy állapotfelmérésre skoda márkaszervízbe, akkor hozzávetőlegesen megtudom, h az utolsó hivatalos szervíz idején (volt az bárhol is eu-ban) mennyi km volt benne.
kb így lehet a legközelebb kisakkozni a valós futásteljesítményt....
Pontossan nem tudom ,de amit én tudok az az hogy a régebbi computereket lehetet macerálni (km átírás) viszont már jó pár éve nem írható ,vagyis elvileg pontosan megvan a futot Km-er és ez csak cserével modositható.
Szerviz ,visszahivás ezt nem az autó com. tudja hanem elvileg bármelyik szervíz megtudja nézni az előéletét a kocsinak.
használt octaviát ajánlottak, előző model utolsó széria.
az volna a kérdésem, h márkaszervízben computerről leellenőrizhető, h nagyságrendileg mennyi km van benne? gondolok itt az utolsó szervízre, v garanciális visszahívásra.....
Na ugyi mondom én hogy lesz különbség. 75 ajjaj én "picivel" több.:-)
Vajszín? Ez nem elefántcsont (prospektus szerint idézve) hanem Onyx Eminent ez a pontos megnevezése. Igazából nagyon szép a világos belső ,csak kényes ,és a fehérhez nem is illik. Igaz hogy eljátszottam a gondolattal ,de aztán győzöt az ész.:-)
1.9 PD TDi DSG ,Eegance, fehér szinű, Eminent belső. Az eddigi átlag fogyimat nem tudom, nem nagyon figyelem.:-( Mivel nagyon ,de tényleg, olyan 500-2000m-es távok főleg amire többségben használjuk, igy csak azt szoktam nézni hogy 8 alatt legyen. Ha kimozdulunk valamerre álltalában rögtön 5,5-7 közé esik vissza.:-) Ja és én is 8 ezernél tartok.
Igazából az összehasonlitásnak egy síma váltossal lenne értelme, szvsz. Legalább is engem ez érdekelne inkább.:-)
A talira nagyon el akarok menni ,de még nem 100% hogy összejön.:-(
"Mivel aznap ugyanazt a távot, ugyanazon körülmények között tennénk meg, kiváncsi lennék rá, hogy két azonos paraméterű autó milyen eltérést mutat majd a fogyiban."
Mért Te is Dabason laksz?:-)
Csak vicceltem.:-) Természetesen (gondolom Pesttől gondoltad) próbálkozhatunk majd itatunk együtt aztán ha visszaértünk akkor ismét.
TUZI, Összenézhetnénk a gépeink fogyasztását, ha jössz a talira.
Mivel aznap ugyanazt a távot, ugyanazon körülmények között tennénk meg, kiváncsi lennék rá, hogy két azonos paraméterű autó milyen eltérést mutat majd a fogyiban.