Nagyjából kiismertem már a külső tulajdonságait csak a belső dolgok is érdekelnének. De gyakorlatilag akkor az erősítő meg egyéb dolog belül ugyanaz csak kívül más. Ti vagytok a Szakik!
Szombaton Törökbácsi ős Minije előtt léptünk föl. Aztán ismét egy nagy koncertet nyomtak. Ebben a hammondos felállásban idén az elsőt. Most személygépkocsival jöttek. Papp Gyula kis Swiftjébe épp elég volt egy Korg digizongi, meg egy M1, így az én orgonámon játszott. (Tehtube's B3) A kétszer két billentyűzet deréxögbe lett rakva. Az egészet felvettem, meg Kozakz is aki ezt a kíváló felvételt készítette a novemberi konertjükről:
Míg készül a Deep Purple új lemeze, Don Airey kiadott egy szóló lemezt. Hogy kinek a stílusát/szellemiségét érezni leginkább az anyagon, az nem is lehet kérdés...
Igen, arra. Főként fütyülnek benne gondoltam ebből beazonosítható, mert elég nyúlfarknyi alatta a Hammond, de olyan jellegzetes, és hallottam a nótát már valahol, de így nekem sem rémlik mi v. ki ez...
Az alábbi linket vmi winampos lejátszó url megnyitójába másoljátok, mert ez folyamatos hang stream, tehát nincs vége, hanem folyamatosan tölti le a böngésző, ha nincs külön alkalmazáshoz társítva a fájl...!
Szakértő fülekre és Hammond tudorokra számítva kérdezném, milyen orgonás felvétel hallható ezalatt az amúgy is történelminek számító kis összeállítás alatt?
Klasszak ezek a német krautrock zenekarok. Jó kemény progresszív vonalat vittek. Murphy Blend, Pell Mell, Birth Control, Frumpy, Virus, Tyburn Tall, Frumpy.... Jellemzően L100, M100.
Igen elcsiptem tegnap este ezt a teljes eletmus, masfel oras YouTube anyagot, meg is hallgattam.
Ugy tunik nekem, hogy az elso lemezuk az igazan jo. A korai kislemezek meg olyan beat-esek, kezdetlegesebbek, amig a masodik nagylemezuk a Hour of The Wolf mar nem annyira orgona vezerelt, es jo...
Igen, van szerencsém ismerni a csapatot két éve. Jó zene. Nekem a lemezen 10 szám van.
Egy kis Vanilla Fudge felhangot hallok ki belőlük, ami az egyik legnagyobb kedvencem. Pl. a Taste Of Honey, meg a Warming Up számukban.
Igazi Vanilla Fudge stílusban a Deep Purple mellett a Child nevű együttes nyomta. De ők nagyon, szinte hamisításszerűen és ugyanakkor. Ez persze semmit sem von le az élvezeti értékéből. Hála nekik eggyel több Vanilla stílusú lemezt hallgathatok.
Annyi kérésem volna, hogy a topikban az elvtárs helyett OLVtársat kérnék feltüntetni. Az egyértelmű :-)
Egy Hammond orgona vezerelt prog rock csapat a 60-as evek vegi amerikabol. Sosem hallottam roluk, de dobtam egy hátast! Tehtube elvtars ezt neked is ajanlom nagyon:-)
Nalunk evekig ott allt a boltban, LP es CD formatumban is. Igazi ritkasag, Hammond B3 Wah Wah pedallal, ahogy a lemez hatso boritojan irtak, a sok egyeb reszletes info mellett. Custom cuccot csinalt Billy Joel maganak ugy emlekszem, es neha mar-mar gitarszeruen eltorzitotta a Hammond hangjat.
Amúgy nekem sem hasonlít semmiben Jimmy-re, inkább Emerson, már amennyire őt ismerem.
Szerintem pont itt van az érdekessége is, hogy még Jimmy bátyánk tök spontán (néha irtózatosan hamis diszharmóniákkal virgonckodva akár, vagy csak "épp az jött ki"), addig ezek a robot szellemű ázsiaiak mindent mikroszkópikus szintig kidolgozva csinálnak éjt nappallá téve gyakorolva, akárcsak egy klasszikus zenész. Nekem valahol itt törik meg a varázsa 10 perc után...