Keresés

Részletes keresés

templomhegyi Creative Commons License 2011.03.24 0 0 712

mi újság az abszint projekttel,sikerült beszerezni a hozzávalókat?

ö-m meg hová tünt

Előzmény: Törölt nick (709)
templomhegyi Creative Commons License 2011.03.24 0 0 711

hali

na csak összejön már

Előzmény: kupeci (710)
kupeci Creative Commons License 2011.03.23 0 0 710

 

Szia templomhegyi!

Nem voltunk ma idehaza, de van mostmár egy papírom hogy kiválthatok egy csomagot!:)

Előzmény: templomhegyi (707)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.23 0 0 709

Sok sikert hozzá! Várjuk a beszámolót.

Előzmény: templomhegyi (707)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.23 0 0 708

Na, gratulálok! :)

 

Azért nem sokan mondhatják el, hogy az első főzetükkel elégedettek.

Előzmény: pam-pi (706)
templomhegyi Creative Commons License 2011.03.23 0 0 707

hali

ma lefőztem az első savanyu cefrét 68% indult összesen 3,5l lett és 18%-ig engedtem

összeségében 45% lett,aztán rátettem a következő adagot

holnap főzöm az árpacefrét ,remélem jó lessz az illata az jó

pam-pi Creative Commons License 2011.03.22 0 0 706

Ma ki is próbáltam! A maradék kihígított 3 dl 40%-os whyski-hez öntöttem 10ml bort(saját, házi, édes, 5 éves). 

Határozottan jót tett neki. Ízben már alig érezni a fa ízt, az árpát finoman érezni. Most már lassan jobb lesz mint a gyári. De tényleg szívesebben iszogatok ebből, nagyon bejön nekem ez az íz!Pénteken lesz egy kis munkahelyi buli, kiváncsi vagyok a visszajelzésekre. Majd referálok:)

Előzmény: pam-pi (705)
pam-pi Creative Commons License 2011.03.21 0 0 705

A bor hozzáöntésére már én is gondoltam, de azt hittem hülyeség. Ki fogom próbálni kicsiben.

Előzmény: Törölt nick (704)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.21 0 0 704

Másik lehetőség egy kis csalás: ahelyett, hogy a tölgyfát beáztatod, inkább nagyon enyhén megpörköld (nem szenesíted), csak hogy a kosz leégjen róla, a fát a párlatba teszed, és öntessz hozzá egy kis bort/sört/stb... Ez egyébként a kanadai whisky-nél legális is, maximum 7%-ban lehet hozzáadni más tipusú szeszt. Általában sherryt vagy rumot szoktak hozzákeverni.  

Előzmény: pam-pi (703)
pam-pi Creative Commons License 2011.03.20 0 0 703

De, friss tölgyfát kell pörkölni, csak nekem sok az íze, és itt olvastam, hogy lehet próbálkozni az "érlelt"fával is.

 

Előzmény: kupeci (701)
templomhegyi Creative Commons License 2011.03.20 0 0 702

üdv

megcsináltam a tölgyfapálcákat mrgcsiszoltam majd megmostam holnap egy részét pörkölöm tölgytűzön

készült egy kevés forgács is azt is beletettem vizbe megmosni és bennehagytam félórát

félóra alatt a hidegvizet is szépen elszinezte,moatmár tokaji szamorodnibasn ázik

lassan a cefrék is jók lesznek jövő héten főzés

kupeci Creative Commons License 2011.03.20 0 0 701

Bocs hogy belekérdezek, de nem fris tölgyfát kell meg"pörkölni",( illetve ezt megelőzőleg ugyanigy forgácsot?)

Előzmény: pam-pi (699)
kupeci Creative Commons License 2011.03.20 0 0 700

Szia KRISZ, azt akartam mondani hogy hajtass egyet de írtad hogy csak 5 cm az átm. olyat sztem lehet könnyen kapni.

Előzmény: KRISZ2007. (697)
pam-pi Creative Commons License 2011.03.20 0 0 699

Nekem az a tapasztalatom, hogy a 75% és a 65% egyformán színeződik, és az íz illat is egyforma.

A következő érlelésre az a tervem ,hogy vagy hosszú ideig borban áztatott tölgyfa pálcákat használok, vagy keresek egy szétvert hodóból való dongát. (van saját szőlőm, és valamikor kiselejteztem egy hordót, csak a darabjait nm tudom nem tüzeltem-e már el:()

Nekem az ízzel van gondom nagyon dominál a gabona és a tölgyfa íz.

Előzmény: Törölt nick (698)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.20 0 0 698

Nekem most 3. napja "érlelődik" a gabonapárlatom, ö-m ajánlása szerint 75%-os a szesz, de ezidáig nem igazán jelent meg a kívánt íz és illat. Sőt, még a színe is sokkal fakóbb, pedig amikor 65% érleltem, már a második nap jó erős színe volt. 

Előzmény: pam-pi (696)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.03.19 0 0 697

http://bimber.ovh.org/galeria.html

Itt van a link, annyi képet találsz, hogy csak győzzed megnézni. Ha beírod a google fordítóba akkor még olvasni is tudod. Vagy ha tudsz lengyelül.

Előzmény: templomhegyi (690)
pam-pi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 696

A töményen igen, de a hígítottan nem:(

Előzmény: Törölt nick (695)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.19 0 0 695

Érződik már a tieden a whisky-illat?

Előzmény: pam-pi (694)
pam-pi Creative Commons License 2011.03.19 0 0 694

ő-m ajánlása szerint literenként 50-100 cm2.

Nagyon gyors hatása van:)

Előzmény: templomhegyi (693)
templomhegyi Creative Commons License 2011.03.18 0 0 693

én is igy gondoltam

1l üvegbe mekora tölgyfadarabot érdemes tenni?

Előzmény: Törölt nick (692)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.18 0 0 692

A pörkölt malátásat megpróbálhatod (sokat nem veszthetsz vele alapon), de a tölgyfás annyira nem hinném hogy beválna.

A gyorsérlelést úgysem úszod meg :)

Előzmény: templomhegyi (691)
templomhegyi Creative Commons License 2011.03.18 0 0 691

üdv

kérdésem lenne ö-m vagy kormoss mesterekhez

van egy kis aromakosaram azon filóztam,hogy mi lenne ha a lepárlás során egy pár szem előre megpörkölt árpát raknánk bele

vagy pörkölt,natur,áztatott tölgyfát bár ez nem biztos,hogy jó ötlet

csak ugy eszembe jutott,szerintetek?

templomhegyi Creative Commons License 2011.03.18 0 0 690

szia

képet tudsz fel tenni

Előzmény: KRISZ2007. (687)
templomhegyi Creative Commons License 2011.03.18 0 0 689

hali

nekem már ez késő van 3.50-kor keltem

ha elfogadható lessz kapsz ok

Előzmény: kupeci (686)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.03.18 0 0 688

Meg akarom csinálni a főzőt duplafalúra, már találtam is hozzá egy külső hordót (vagy mit), és ha minden igaz, még egy elektromos fűtés is belefér. Ha hamarabb elkészüla cefrém, akkor kipróbálom a homokos dolgot.

Előzmény: olasz66 (684)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.03.18 0 0 687

Ahogy néztem a lengyel oldalt olyan 5cm körülieket használnak. Persze van ott pár extrém méret is. Most gyenlőre kipróbálom a thumpert, ahhoz már szinte mindent összeszedtem. Egyenlőre teszek rá egyet, aztán meglátjuk mit változik a dolog. Bár ha most jobban belegondolok, ha már egyet megcsinálok, akkor nem tartana semmiből megcsinálni, hogy kettő legyen. Majd meglátjuk. A cefre egyenlőre erjed, úgyhogy még ráérek.

Előzmény: kupeci (681)
kupeci Creative Commons License 2011.03.18 0 0 686

A kérdő jel az nem tom hogy került oda! (még biztos korán van)

Előzmény: kupeci (685)
kupeci Creative Commons License 2011.03.18 0 0 685

Nincs is szebb egy jó gondolattól!?))))

Előzmény: templomhegyi (682)
olasz66 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 684

A leg egyszerűbb megoldás, ha két lapát homokot teszel a keg aljára

Előzmény: KRISZ2007. (588)
olasz66 Creative Commons License 2011.03.18 0 0 683

Tőzegen füstölt Whisky malátát pedig itt    ((-:

 

http://palinkafozo.superwebaruhaz.hu/item/67719

 

 

Előzmény: Törölt nick (598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!