Öszintén megmondva, nem tudom megéri-e ezt a 90e-t. Persze, jól néz ki, nagyon jó a fogása a bőrkormányak, jól néz ki a váltó is, és tény, kényelmesebb onnét rádiót irányítani, ha az ember megszokta. Viszont úgy vettem észre, igazából a rádió gombjai is simán elérhetőek, sőt (saját tapasztalatom, és véleményem), néha még nem is a kormányon nyúlok a gombhoz, hanem a rádióhoz. Persze lehet csak azért mert még nem szoktam meg....Szóval így utólag, nem tudom megéri-e így azt a 90e-t. Hozzáteszem, nem bántam meg...
A kormánytávirányító nem rossz, kényelmes 2 ujjal kezelni a rádiót/CDt, de vigyázz, 2féle van, telefonos meg csak rádiós. Ha kihangosítót is rendelsz, érdemesebb lehet a telefonost venni, csak pár kHUFfal drágább (nekem sajna nem az van, de gondolkodom a lecserélésén)
Egyébként a kihangosító SZVSZ nagy szívás: ha megveszed, még csak a konzol van meg, külön kell venni hozzá a telefonhoz illő tartót. Na ez a szívás: 40kHUF, és kb 10 féle géphez van (legalábbis jan környékén ez volt a helyzet, én akkor néztem).
Próbáltam neten keresni, külföldön, vagy használtan, de nem találtam még. Nem akarlak lebeszélni, biztos jó, ha működik, de sajna én nem találtam tartót olyan telefonhoz, ami tetszett volna. Persze elterjedt Nokiákhoz, pár Siemenshez, Ericssonhoz van. Ha érdekel, elküldöm mailben, hogy milyen gépekhez van, vagy kérdezz utána a kereskedőnél.
Szaisztok! Látom érintőleg szó van a bőkormányról. Utólag kb. 15e. ft-ból lehet bőröztetni a kormány+kézifék+váltót. Szebb mint a gyári és választhatsz, hogy milyen bőrt szeretnél. helló
Ráadásul a kis bőrcsomag "csak" a váltó és a kézifékkar bőrözését jelenti. A bőrkormány még plusz huszonezer. Egyébként a távirányítós kormány az bőrös?
Más: pénteken megy az autó szervízbe, 1,5 hét gondolkodás után kitalálták, hogy CD csere...
Nekem a majd' három év alatt csak a fojtószeleppel, az első szilentekkel és az ablaktörlőmotorral volt gondom, amit Weltautó garanciában megcsináltak. Egyébként semmi extra, azokra figyelj, amit bármilyen más használt autónál megnéznél. Talán az első tengely környékén érdemes megnézni az alját, mert nagyon alacsony autó, ha valahol odaverték, az ott látszik. Ja, meg a szervízkönyvet, és annak nem árt utánanézni (valóban megcsinálták-e a beírt dolgokat). Ha elektromos az ablak, azokat próbáld ki, hogy jól működnek-e. Ha kipróbálod figyelj oda a hangjára, és csinálj néhány hirtelen kormánymozdulatot és fékezést is, ezzel az első futómű hibái jó eséllyel előjönnek.
Most egy golf III 1.9 TDi-m van az bivalyul megy de fiatalabb kell és nagyobb! az Octavia nagyon bejön ugyhogy az lessz az tuti! És a tdi az kicsit drága ugyhogy benyás lessz.Ha tudsz valamitb amit érdemes meglesni rajta megköszönném az infot!
Kormánytávirányító alatt a rádiós kiegészítést érted? Olyanom van, frankó, bár hozzáteszem a rádió sincs távolabb:D ettől függetlenül jó...Kihangosítom nincs.
ac07: Adj bele mindent :)))) kiváncsi vagyok a véleményedre :))
Az enyém kísértetiesen hasonló volt, tavaly adtam el 5 évesen, 9x.000 km-rel.
mit fogyaszt az 1.6-os 75 le-s apparátus és hogy elég ez ennek a kaszninak
Én hajtottam, így 7-8 liter között fogyasztott, de el lehetett menni vele 6-6.5 körül is. Nekem elég volt, pláne így utólag, hogy most 1.4 75 LE-s van. Az 1.6-os (több hozzáértő szerint is) amúgy 85LE körüli.
Meg hallottam az octavia váltogondjairol!!Ez igaz-e?
Most készülök venni egy octaviat és érdekelne a tapasztalatotok hogy mit fogyaszt az 1.6-os 75 le-s apparátus és hogy elég ez ennek a kaszninak? Meg hallottam az octavia váltogondjairol!!Ez igaz-e? 2002 03 havi és 88 e km van benne.Mire figyeljek mielött beleugrok ?? Elöre is köszike a segitségeteket!
Igazából először irigyeltelek ,aztán rájöttem hogy engem hiába is hívnának egyszerűen kivan zárva hogy időt tudnék szakitani.:-) Te ha tudsz mindenképpen kend el a száját a gépnek.:-)
nincs véletlenül valamelyikőtöknek octi I-hez első lökhárítóba való fekete műanyag csík?ma sajnos lehúztam a sarkát és kicsit zavar a dolog.vagy lehet ezt külön venni?
Nekem van esőérzékelős ablaktörlő. Véleményem az, hogy nem nagy durranás. Mivel előfordul, hogy alig van rajta pár csepp, akkor is teker mint a hülye, de van hogy már alig látok, de nem takarítja. Viszont tény, hogy lassun van, és megyek az autópályán pl, egy teherautó mellett, magától gyorsabban töröl. Kb. ilyen esetben vettem eddig hasznát.
Sötétedő visszapillantó viszont nagyon király. Azt nem bántam meg.
A hátsó hangszórószerelés esetében csak attól félek, ha megbontják egyszer...akkor kitudja utána mi fog zörögni benne...
Azért is vittem be többek között, hogy legyen róla munkalapom, ha esetleg garancián túl mondja be az unalmast, akkor is legyen papírom, hogy de én jeleztem a hibát.
Nekem szerencsére (mert sikerült ilyet választani a készletből) 8 hangszórós szett van az autóban. Az előző OFF-ban is 6 volt, a jóhoz könnyű hozzászokni. Sajna az esőérzékelős ablaktörlőről és a tolatóradarról le kellett mondanom :(
Rosszabb is lehetett volna. Ha kipróbálják és működik, a végén azt mondják, nincs annak semmi baja, nincs mit csinálni vele. Ehhez képest, legalább látták hogy nem müxik és talán megoldják.
Nekem a tempomatra mondták hogy utólag is beleszerelhető, de ennek ellenére alapba kértem :) (hálás dolog tud lenni hosszú utakon)
Az viszont dühített anno, amikor kiderült hátra már spórolnak betenni két hangszórót alapba, persze ezt közölni elfelejtették. Ennek plusz ára a kocsihoz képest elhanyagolható (kb. 26e-t mondtak). Viszont Skoda-éknál nem készültek erre, mivel még előkészítés sincs állítólag, tehát küszöböt, stb, fel kell bontani hozzá...Azért ezen egy kicsit ledöbbentem, és azóta sem szereltettem bele :)
A kötelező szervízem lesz nekem is az első azt hiszem:D előtte nem fogok olajat cserelni....
Igaz hogy nagyon sok minden extrát rendeltem ,de már csak az átvétel útán használat közben derült ki hogy még mindig lemaradt valami. A másik Off autómon nagyon hozzászoktam a kormányról kezelhető rádióhoz. Itt sajnos nem rendeltem ilyen kormányt.:-(
Utána jártam azt a nem 100% biztatást kaptam hogy elvileg egy kormánycsere (jujj választások előtt ilyet írni:-)) megoldja a problémám, max. az elektronikának kel elmagyarázni ,bekapcsolni ezt a konfort funkciót.
KÓBÉ mestertől kormány megrendel, sőtt mivel úgye több vezeték megy át a kormány elektronikához ,így az összekötő kábelt is meghozta, sőt kicserélte.:-)
A kormány szép ,mivel bőr igy öröm fogni, csak sajnos még a duda sem működik.:-( Először ismerős ,nincs még progija hozzá:-(, irány a szerviz, nemtudják bekapcsolni,:-( jövőhéten másik szerviz ,kiváncsi vagyok a végeredményre.
Ha nem sikerül ,inkább visssza rakatom a régi kormányom ,és majd Párkányban próbálkozom később.
Ja rákérdeztem az olaj cserére 40 rúgó. Még jó hogy ültem. Rögtön úgy döntöttem hogy kihagyom a 10 ezres cserét és majd a rendest ami kötelező.:-)
Na kész a szervíz: betették a CD-t, nekik már ki sem adta, azt mondták, hogy megkérdezik a központot, valszeg komplett csere lesz, majd hívnak, ha van eredmény. Legalább ingyen kipucolták az autót, ez is valami...
Az enyém 3 hónaposan csinálja...amúgy megjavult. Fél napra rá. Pedig többször mentem vele közben. Mindenképpen szervíz lesz a vége, attól függetlenül hogy most megjavult. Hja, és írott cd de nem újraírható volt.
Púpom nekem sincs a kocsimon, max a hátamon lesz pár ilyen nap után :)