Keresés

Részletes keresés

kiralycobra Creative Commons License 2006.10.19 0 0 1037
Bocs hogy belepofázok, de

"Magyarul 120 kcal energiaértéken szarozunk."

Először is nem a kalóriákat kell számolgatni, mert lehet szar kajáknak a kalóriáját is számolni, és nem túlmenni a napi megengedett kalórián, mégsem fog fogyni és ugynolyan dagadt marad pont azért mert szart eszik.

Egy jó diétában nem a kalóriákat számojuk hanem a fehérje és szénhidrát arányát.

A másik meg ha figyelembe vesszük a kalóriákat, akkor nem a 120 kcalon szarozunk, hanem arról, hogy a cukor miatt basztatja az inzulinszintet és diétakor normálison kéne tartani.

Mert bár minden szénhidrát leegyszerüsítve szőlőcukorra bomlik, csak nem mindegy mennyi idő alatt és milyen inzulinreakciót vált ki.

És ha már a kávéba tesztek cukrot, akkor ideis odais észre sem veszitek.

Ennyit arról, hoyg ehetünk cukrot diétakor! Nyugodtan ehettek szart meg curkot kb ugy is fogtok kinézni :)
Előzmény: lzleo (1035)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.10.19 0 0 1036

Nem.

A hozzáállás a nevetséges.

Vagy diáta van, vagy nem. Lehet, hogy pont azon a 30 gramm cukron múlik.

Előzmény: lzleo (1035)
lzleo Creative Commons License 2006.10.18 0 0 1035

"biztos a cukor miatt voltak kevésbé elhízva... az 5-6 (!!!) csésze kávéban biztos egy mg koffein sem volt, ami felpörgette az anyagcserét, stimulálta az idegrendszert. ez az un. harmadik változó problémája. " - A vizsgálat a cukorral és a cukor nélkül fogyasztott kávézás hatását vizsgálta, tehát a cukormentesek anyagcseréje is ugyanúgy felpörgött a koffeintól. Szóval ez nem szempont.

"az a baj, hogy mindent elhisztek. azt is hogy a cukor része lehet a súlycsökkentő diétának. nem lehet. nevetséges..." - Szerintem az nem baj, ha nem fogadok el olyan elveket, melyeket semmi nem támaszt alá. Egy kávéskanál cukor kb. 5g. Ha számolok napi 3 kávét két cukorral, az összesen 30g. Magyarul 120 kcal energiaértéken szarozunk. Na ez a nevetséges.  

Előzmény: athos777 (1034)
athos777 Creative Commons License 2006.10.18 0 0 1034

:D   balfék tudósok is vannak, de ezt már egy másik topicban kifejtettem régebben.

biztos a cukor miatt voltak kevésbé elhízva... az 5-6 (!!!) csésze kávéban biztos egy mg koffein sem volt, ami felpörgette az anyagcserét, stimulálta az idegrendszert. ez az un. harmadik változó problémája.

az a baj, hogy mindent elhisztek. azt is hogy a cukor része lehet a súlycsökkentő diétának. nem lehet. nevetséges, hogy azon rinyáltok, hogy lehet e cukrot tenni a kávéba... igyátok cukor nélkül vazze... nem fogtok belehalni! vagy ne igyatok kávét.

Előzmény: lzleo (1033)
lzleo Creative Commons License 2006.10.18 0 0 1033

"az a nagybüdös helyzet, hogy a hasadon lévő zsírt kurvára nem érdekli, hogy azér akarsz e lefogyni, hogy megnyerd a mr olympiát, vagy csak azért, hogy kicsit keskenyebb legyen a derekad.a biológia ugyanaz, a módszer ugyanaz. cukrot nem lehet enni a diétába." -

Az elejével egyetértek. A biológia ugyanaz. A fogyás és szálkásodás kulcstényezője a kalóriaegyensúly változtatása. Diétázáskor egy kissé csökkentett kalóriaszintre kell átállni, és az izomvesztést a fehérjeadag megemelésével kell elkerülni. Viszont az abszurd cukorzabálástól és édességfalástól eltekintve a szervezetet nem befolyásolja negatívan, ha cukor formájában is juttatunk be némi energiát.

Itt egy cikk a cukorról:

http://www.mtv.hu/cikk.php?id=53098

Azzal azért nem értek egyet, amiről a cikk szól, hogy a cukor fogyaszthat, viszont nem kell azt gondolni, hogy aki cukorral issza meg a reggeli kávéját, az body-s szempontból mérget fogyaszt.

Előzmény: athos777 (1016)
athos777 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1032

Hát srácok, én nem nagyon örülnék annak, ha a "beszűkült testépítő életemben" az ízek élvezete lenne az egyetlen örömforrás.

az hogy mit szeretsz, többnyire tanult dolog. a szarul táplálkozó családodtól tanulod meg álltalában. ezeken a szokásokon nehéz válltoztatni, de nem lehetetlen.

az alapvető kajákat (rizs, krumpli, zab, csirke, hal, maha,zöldségek, gyümölcsök) olyan sokféleképp meg lehet csinálni, hogy el sem hinnétek. és az a kaja, amit én főzök, a kurvajó, arra mérget vehettek. az egy másik dolog, hogy nincs időm konyhatündérkedni egész nap. merthogy a testépítésnél van egykét fontosabb dolgom is. suli, munka, nő, és csak a 4. a sport (na jó néha az utolsó 2 helyet cserél ;)

tudom, hogy egy kis leleményességgel simán megoldható a diéta.  munka, család, mellett is. persze a kifogások keresése mindig könnyebb. és ez a gáz, hogy az emberek többsége ezt a minimális erőfeszítést sem képes meghozni.

azt hiszitek hogy az én életemben a testépítés van  aközéppontban? tévedtek. abszolút nincs ott. nem is gondolkodom el rajta. olyan ez mint amikor lehúzod a wc-t. azon sem gondolkodsz, csak csinálod és kész.

Előzmény: Ayreon (1031)
Ayreon Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1031
Mirrmurr Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1030

Ezeket mind meg lehet úgy csinálni, hogy "élvezhető" legyen. Ami mellesleg huszadrangú.

Hihi, megvan, amin vitatkozunk:)

Előzmény: BigDaddyZ (1029)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1029

Én se csak ezt eszem - szoktam túrót is meg tojást. Meg tonhalat.

Ezeket mind meg lehet úgy csinálni, hogy "élvezhető" legyen. Ami mellesleg huszadrangú.

Előzmény: Dorien (1028)
Dorien Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1028
Nekem sem fontosak ezek a dolgok. :)
De az pl. igen, hogy ne csak csirke-hal-rizs-zöldség-zabpehely-víz-fehérjeturmix kombóból álljon a napi étkezésem, hanem élvezzem is azt, amit megeszek.
Előzmény: BigDaddyZ (1026)
Dorien Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1027
Lehet fogyni havi 1 kilót is zsírból meg lehet havi 4 kilót is.
Mindenki eldönti, hogy milyen gyorsan szeretne leadni a pocakból.
Előzmény: BigDaddyZ (1024)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1026

más fontos dolgokat? Ha neki nem fontos akkor hanyagolja el. Ez kurvára relatív, mi fontos és mi nem... nekem nem fontos hétvégén berúgni mint a segg pl. így azt a (nemkevés) pénzt, amibe ez kerülne, tudom minőségi kajára meg kiegészítőre fordítani. A 30ezer forintos "trendi" (hányok ettől) szaxó vagy f*sztuggya milyen póló sem fontos (nem is kapnék méretben). És speciel sajnálom azt az embert, akinek ezek a prioritásai, de az ő dolga.

Ez is csak egy nézőpont.

Előzmény: Dorien (1023)
Dorien Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1025
Igen, számomra is akkor szép az élet, ha változatos és sokszínű.
Én is mentem már el túlzottan a testépítés irányába (meg más irányokba is) és idővel meg is éreztem, hogy felborult az egyensúlyom. A fejlődéshez és az élet élvezetéhez pedig kiegyensúlyozottságra van szükségem.
Előzmény: Mirrmurr (1022)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1024

Nem vagyok testépítő. Csak edzegetek meg kajálgatok a magam örömére.

Csak minek egyek olyat, ami szar a testemnek? B*ssza az inzulint? Anyagcserém egy katasztrófa, ha mindent összezabálnék még dagadtabb lennék. Emmeg az én bajom, de nem is ebből indult ki a dolog.

Nincs azzal semmi baj, mindenki azt csinál/eszik amit akar, csak ugye itten valaki diétázni akart, azt pedig vagy csinálja az ember vagy nem (tetszik-nemtetszik ez van), olyan nincs, hogy csak kicsit igen. Az eredményért be kell vállalni dolgokat, nem lehet b*szni meg szűznek maradni egyszerre. Ezt fel kéne fogni, ez nem a sóbert önámító "egyélmindent-akkorisjólesz" fóruma :)

Előzmény: Mirrmurr (1022)
Dorien Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1023
Ha valaki egy bizonyos dolognak - jelen esetben a testépítésnek - rendeli alá az egész életét, és emiatt más fontos dolgokat teljesen elhanyagol, az szerintem kisebb vagy nagyobb mértékben beszűkült.

Nem akarlak megsérteni ezzel és nem ismerem az életcélodat. Csak egy nézőpont.
Előzmény: BigDaddyZ (1021)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1022

Talán azért, mert az élet szebb, változatosabb annál, hogy csak a "kémiára" hagyatkozzunk. Én megértem, ha valaki szereti a végletekig kidolgozni a testét, mert abban éli ki a bizonyítási vágyát. Sőt, ilyen szemmel szoktam nézegetni a testépítést is. De van, aki nem ennek rendeli alá mindennapjait - így én sem -, és attól még lehet egészségesen, kényelmesen és boldogan élni.

A mindennapokban nagyon bosszant az elhízás, és ezt hangztatni is szoktam. A magam eszközeivel én is próbálom rávenni a környezetemet, hogy mozogjon, menjen terembe, dolgoztassa az eltunyult izmait, de sok más is van az életben, ami sok embernél sokkal előbbrevaló, mint a testépítés.

És akkor miért is írogatok ide?

Mert a mozgás élet, ahogy a bölcs mondta. És érdekel a testépítők véleménye, tapasztalata. Aztán a magam igényei szerint hasznosítom azokat.

Hajrá!

Előzmény: BigDaddyZ (1021)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.10.17 0 0 1021
Ez nem beszűkülés. Racionalizmus. Miért beszűkülés az, amikor csak hasznos tápanyagot vagy hajlandó enni?
Előzmény: Dorien (1020)
Dorien Creative Commons License 2006.10.16 0 0 1020
Ja így, fehérjeszempontból okés.
Én még annyira nem szűkültem be, hogy minden kajának csak a tápanyagtartalmát nézzem.
Előzmény: BigDaddyZ (1019)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.10.16 0 0 1019

Valahogy úgy jöhetett ki, hogy egy liter tejben van cca. 30 gramm fehérje.

A WheyPro kb 70%os fehérje, 1-másfél mérőkanál 30 gramm protein (emlékeim szerint) namost ebből a 6kilós Cytogen ~ 18.000 HUF körül van (bolttől, törzsvásárlóitól, csillagok állásától stb függően.) Durván 4000 gramm fehérjét kapsz ezért a pénzért - 133.3 liter tej fehérjetartalmának megfelelőt. Most akkor tegyük hozzá azt is, hogy:

a) fogalmam nincs mennyibe kerül egy liter tej

b) a tejben lévő fehérje meg sem közelíti egy tejsavó minőségét

3) tele van laktózzal, tejzsírral

úgyhogy lehet számolgatni. Mellesleg nem kell tejet inni.

Előzmény: Dorien (1018)
Dorien Creative Commons License 2006.10.16 0 0 1018
"a tejről: ha diétázok, egy kortyot se iszok. tömegeléskor okés egy bizonyos szintig.
helyette vegyél proteinturmixot (pl: Whey pro) vízzel higítva idd. ráadásul olcsóbb mint a tej."

Egy liter vízbe egy adag Whey Pro? Vagy ez hogy jött ki neked? :)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.10.16 0 0 1017

Itt a pont.

Lányok, vagy diétáztok vagy nem. Nincs olyan hogy igen de néha kicsit nem. Kéne a kockahas, eres kar stb, mi? Pici csokika, pici tejecske, cukor nélkül nem élet az élet... ?!?!?!? Ez emeletes f@szság volt.

Mindezek mellett mindenki azt csinál amit akar, csak akkor NEM KELL MAJD PANASZKODNI hogy nem rohan le a zsír a testről. Ennyi a történet.

athos777 Creative Commons License 2006.10.15 0 0 1016
az a nagybüdös helyzet, hogy a hasadon lévő zsírt kurvára nem érdekli, hogy azér akarsz e lefogyni, hogy megnyerd a mr olympiát, vahy csak azért, hogy kicsit keskenyebb legyen a derekad.a biológia ugyanaz, a módszer ugyanaz. cukrot nem lehet enni a diétába.(amúgy se nagyon)

a tejről: ha diétázok, egy kortyot se iszok. tömegeléskor okés egy bizonyos szintig.
helyette vegyél proteinturmixot (pl: Whey pro) vízzel higítva idd. ráadásul olcsóbb mint a tej.

a kávédba meg ne aszpartamot tegyél, mer az nem hőálló édesitőszer. egyébként nem kell fosni tőle.

de azér gondolkodjunk már egy percre... baszki, nektek az a gondotok, hogy "nemihatok tejet, jajj mi lesz?" a diéta alatt éhezk a szervezet, ésez nagyon nem kellemes helyzet. gykorlatilad a saját testedet zabálod fel. aki csinálta már az tudja. egy dolgot lehet tenni, tűrni.de megvan az eredménye.

aki meg nem képes ezt kibirni, az inkább győzze meg magát arról, hogy ugyse tetszik a csajoknak a kockás has, meg hogy aki ki van gyúrva, az mind izomagyú paraszt, stb. ez lényegesen egyszerűbb a diéta betartásánál.
Előzmény: Petrov ** (1013)
Petrov ** Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1015

No még egy érdekes kérdés, aztán nem fárasztom a társaságot tovább:)

A diéta alatt és edzés elött lehet-e enni €nergy Bar csokoládét? Egyszer kóstoltam és nagyon-nagyon ízlett.

azsem Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1014
???
Ezt a cikket nem ismertem, az aszpartámról sem tudtam ezeket, azóta találtam pár cikket még.
Csupán ezt az infót köszöntem meg.
Petrov ** Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1013

Erre mit lehet írni? Nem szívesen de ez van..

De akkor ha az ember tejet iszik melyiket érdemesebb, tanyáról kecske tejet, vagy a boltok hűtőiből a pasztörözöttet?

Egyébként az érdekelne hol lehet kókusz tejet kapni, mert én még sohasem láttam.

És olyan cukrot amit paraguayban készítenek ami az egészségesebbnél is az:))

Előzmény: azsem (1011)
azsem Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1012
Itt nem pont erről van szó.
Előzmény: Mirrmurr (1009)
azsem Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1011
Köszi!!
Előzmény: Petrov ** (1008)
Dorien Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1010
Ezzel én is így vagyok.
Minden elismerésem Bunny munkájának, de nem szeretem azt az általa is terjesztett droid hozzáállást, hogy csak a testépítésről szól az élet, minden más csak sokadlagos dolog.
Ha valaki így él, felőlem tegye, csak ne erőltesse másra.
Előzmény: lzleo (1004)
Mirrmurr Creative Commons License 2006.10.14 0 0 1009
Tej és cukor nélkül nem élet az élet. És így van, a sport van értem.
Petrov ** Creative Commons License 2006.10.13 0 0 1008
Előzmény: Petrov ** (1007)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!