Hát ez hihetetlen, egész nap várom a zivatart, hogy legyen már egy kis eső, erre Szeged túlvégét elmossa délután,itt semmi, most meg Bp-en egy szupercella alakult ki az elmúlt 1órában! 30perc alatt kialakult. Nemtudom mikor lesz itt ilyen egyáltalán. Borzalmas időt írnak Bp területéről, de főleg középső részéről.
Ma hajnal 5:30-kor felébredtem, de semmi csapadék nem volt 0mm, most 8:30 ébredek és 3mm a mérőben, zápor volt a radar jól mutatja/mutatta, és a 2km-re lévő szegedi hivatalos állomáson, pedig 5.0mm-t mértek.. kis távolság és mégis nagy külömbség, de annak csak örülök ha a mérőállomáson mérnek többet úgyis az számít a szegedi csapadékösszegekbe. mostmár száradóban a palatető, de lehet újabb záporok jönnek.
Nono!
A tavaszember én vagyok.
A munkatársaim azt mondták, hogy onnan lehet tudni hogy tavasz van,hogy én szandálban megyek dolgozni.
Van benne valami,mert tavasztól késő őszig szandálban járok.
Mikortól érvényes a "nyílik"?
Az elsö kis pattanástól, vagy amikor háromnegyed része nyitva van?
(Ezen nem veszünk össze...különben én sokkal délebbre vagyok, mint Pécs. Itt illene, de mégse...)
Hehe ez is jó! Eggész héten Szentesen gyönyörű idő volt, most jöttem haza, de ahogy leszálltam a buszról zápor kezdődött..... Azóta is gyenge záporok vannak, 0.4mm eddig, dél felé zivatar, sötét felhők felettem, szóval a 3. hete, hogy éppen a hétvégére romlik el az idő itt nálam..
Nálunk négy milcsi jött össze, szombaton de. esett, mert akkor voltam "kiállításon".Meg vasárnap reggel, mert akkor mentem ki füvet nyírni!
De du, már sütött a nap. viszont most megint csap.tev. kezdetű idő van, bár még nem esik.
Keszthelynek megkegyelmeztem!
Ma Salgótarján van!Reszkessetek! :--))
Nálunk 7mm.eső estt,és ma már szép tavaszi nap volt.(Azt sem tudom mikor esett!)Délután már melegem is lett a kertészkedésben.Minden gyönyörűen nő,a gaz is!
Ami látszik az az, hogy ma estig mindenhol eláll az eső, és holnap már napsütés is lesz, és végig a héten, olyan változóan felhős idő és emelkedő hőmérséklettel,jónak néz ki a hétköznap max délután lehet egy-két helyen zápor. Május 1-je az ami most csapadékosabbnak látszik, de minden 6órában frissülnek ezek a modellek amikről így lelehet olvasni, hogy mi is lesz, én euzt szűrtem le belőlük, de sajnos azt kell mondjam, hogy minden 6órában változtatnak is... Én aztmondom, hogy még a mai technikával sem lehet 24óránál távolabbra pontosan előrejelezni, már a 3-4nap is sok szerintem. Sok modell eredményt megnéztem már és azért mondom ezt. S Aigner Szilárd is ezeket nézegeti, csak ő még belekalkulálja a magán progijukat így jön ki amit mondd..
Tozatu! Persze semmi gond, nem is azért említettem,hogy most kötelező és mindenféleképpen ebbe a fórumba is írni kell csak Magyarliba sem ír már, nemtudom mi lehet vele, igaz a nyugati határszélt eléggé kihagyta az eső mostanában.
De viszont!! Az este említett helyzet megvalósult!!! Tényleg esik az eső, és már éjféltől esik, tehát csak jól mutatta a gfs modell!:)) A mennyiség 6mm az elmúlt 24órában, így az Áprilisi mennyiség 98mm-nél tart!!! Szorítsatok, hogy legyen még 2mm a mai napon(mert ha nem akkor Május 1-ig nem lesz már eső), de ha meglesz a 100mm akkor 2001. Szeptembere után végre újra 100mm-es havi csapadékkal zárnék!! Végre 3számjegyű csapadék 1hónapban!:))
+8fok van, gyenge ény-i szél és közepesen esik az eső.
Ferrihurri,bocsi,de a múlt héten igazoltan voltam távol,az alvó tömböm úgy emlékszik,hogy 6mm-t öntött ki,így nem tudok pontos csap.tev-t jelenteni.Ma is esegetett,holnap bekiabálom,ígérem.Hideg volt.
2mm jött le a hidegfrontból, és 30km-en múlt a 20mm.. ugyanis jött a front ény-felől s átment felettem de ahogy elhagyott már dúrta is a ziviket tőlem dk-re.. Aradon is 16mm esett, nem semmi zivik voltak arrafele kelet és dk-i irányban. Így 94mm az Április, ha nem lesz több csapadék az éjjel és holnap délelőtt akkor le is zárhatom a hónapot, ugyanis Május 1-ig nem látszik semmi csapadék!:( Az utolsó reményem a ma éjjel és holnap délelőtt, mert a gfs modell egy gócot mutat ami Szeged és környékére terjed ez elkövetkező 12órában adja a csapit, bár nem hiszem hogy így lesz..
Sziasztok! Éppen most értem haza, még mindig +22fok van hivatalosan. De jönnek a zivatarok, holnap reggeltől dk Mo-n is, vagyis ezt mutaták a modellek, de kihúzhatná szombat estig, mert holnap a kertben kellene dolgozni.. Ha meglesz a hétvégén 8mm eső akkor meglesz a 100mm Áprilisra, 13-ig 90mm volt azóta semmi, fél hónap alatt nehogymár ne szenvedjen össze 8mm-t!:)
Jaj ne, arra van dolgom. Legalább szombatra ne maradj ott.:-)
Szerintem is ez az év legszebb időszaka, és a sok esővel együtt is most legalább van tavasz, nem rögtön nyár lett.