Mind a VALAKI, mind a VALAMI . lehet bármely ember (egykori, élő vagy virtuális)... lehet bármiféle élőlény, tárgy, fogalom..stb.... a lényeg hogy ELVÁLASZTHATATLANUL és/vagy közismerten együvé tartozzanak,,!!
A hihetetlennek tűnő gondolatkísérlet, amely Erwin SchrödingerNobel-díjas osztrák fizikus nevéhez fűződik......... ahogy ezt a feladványvan részletezted....
Egy gondolatkísérlet neve, amely egy Nobel-díjas osztrák fizikus nevéhez fűződik. A tudós ezzel a kísérlettel kívánta szemléltetni a mikrovilágban uralkodó törvények hétköznapi szemlélet számára meghökkentő idegenszerűségét, azt, hogy a részecskék egyidejűleg több helyen, különféle állapotokban lehetnek. A gondolatkísérlet arra az abszurditásra mutat rá, hogy a tudós által egy gondolatban előkészített kísérlet részeként egy dobozba zárt állat élő vagy holt állapota attól függ, hogy megfigyeli-e valaki ezt az állapotot.
A Nobel díjas fizikus ezzel a kvantumelmélet egyik abszurdítását kívántal szemléltetni.
Igen, erről van szó. Látszik, hogy egy korosztályból valók vagyunk. A fiataloknak nem biztos, hogy ez beugrott volna, pláne nem ilyen rövid idő alatt. A jelenséget pedig úgy hívják, hogy Monroe-effektus. Poénnak még az említett köztéri szobor:
(Én sem gondoltam rosszra, meg különben is úgy írtam, hogy állítólag - de annak idején elég nagy bulvárhir volt.)
Egy valamikor ünnepelt hollywoodi sztár fellibbenő ruhadarabja, mely azon hatás miatt emelkedett meg, hogy igen meleg időben a a nagyon magas épületek tövében erős felemelkedő légáramlás jön létre. A jelenséget az illető sztár nevével fémjelzik. Az eset egyébként egy film forgatásán esett meg, de a jelenet a filmbe nem került be, viszont köztéri szobor formájában később megörökítésre került.
Én a washingtoni Fehér Ház Ovális Irodájára gondolok, ami az USA mindenkori elnökének dolgozószobája.
Mondjuk Bill Clinton és Monica Lewinsky idejében valóban különleges rendeltetése is volt állítólag - egy betű eltéréssel akkor máshogy is hívták egy ideig :)
Egy különleges épület meghatározott rendeltetésü és formájú helyiségét keresem. ?? Jellemző, hogy az épületet pusztán szinének felemlegetésével is azonositani tudják a világ minden országában...