OII-m van, benzines és a VW 502 00-át a szervízkönyve írja, hogy ilyen minősítésű olaj kell bele. Egyébként QG1 a szervíz-intervalluma gyárilag, ami azt jelenti, hogy 30000 km vagy 2 év igénybevételtől függően a computer jelzése szerint.
Nálam a 2 év lesz a mérvadó, kilóméter kevés van a kocsiban és inkább hosszú utakon használom, városban nagyon ritkán.
Az Castrol olajokról mindenki áradozott akikkel eddig beszéltem. A helyi VW-Audi szervíz (porsche-szeged) is ezt használja és a BMW-be is ilyet raknak. Minősítése szerint hosszú csereperiódusú autókhoz ajánlja a gyártó, ezért is mertem ezt választani. Gyárilag egyébként Shell Helix 0W 40 van benne.
Erre rakjatok pontot! Octavia II. 1,9 PDTDI-m gyorsitáskor rángat, kb.1600-2500-as fordulat között!!! Az a gáz,hogy csak néha!?Felhívtam a szervizt.....azt mondák,hogy már volt hasonló hibával dolguk,akkor lendkereket kellett cserélni az autón!Nem semmi!!! 3200km. van jelenleg az autóban, még egy kicsit gyúrom aztán ha nem múlik el a hiba akkor mard a bontás...
Hali! Én 10 éve Castrol-t használok. Nekem bevált. Ahoz, hogy bárki véleményezni tudja a kérdéses olajat kevés az infó. (motor tip.,benzin,diesel,szervíz intervallum, azthiszem ennyi)
Volna egy kérdésem hozzátok. Lassan közeleg az oljcsere ideje az én kis drágámnál :)) OII-ről van szó. Szerintetek milyet érdemes belerakatni illetve mi a véleményetek a Castrol SLX Longtec 0W30-ról? Rajta van a VW 502 00 minősítés.
Nem lehet hogy csapágyas? Egyenesben ,beáll, de kanyarban terhelődik oldal irányban, az ABS pedig esetleg azért aggodik mert már bele vert a szenzorba.
Lehet hogy nagyon nagy baromságot irtam.
Nekem az Off autón már olyan csapágy hang van hogy lassan a rádió nem bírja elnyomni, de még megy és nem jelez hibát.
Akkor én most eltünök ,majd 28.-án leszek legközelebb.
Egy kis helpkellene: menet közben, ha nem egyenesen megyek nyűszög a kerék (gondolom a fék), ha egyenesen megyek, alig hallhatóan akkor is cicereg. Ma az ABS lámpa is sikított már. Találkozott már valaki hasonlóval?
Hali Aki hosszabban tanulmányozza a "népítéletet" annak biztosan feltűnik (nem csak skoda-nál),hogy álltalában olyanok fikáznak akiknek az előző autójuk is sokkal többe került és a következő is többe fog ( pl.:Subaru WRX) Miért vett egy ilyen "sz*rt" (octavia tour 8V) ha ennyire televan lével. Biztosan ugyanúgy mint más autónál a skoda-nál is van pénteki autó, de ez akkor is fúrcsa. Amikor az S90-es Volvo-ból fikázzák az 1,4 16V Octavia tourt egész biztos, hogy igaza van de van közöttük 10.000.000 HUF.
Nagy különbség nem lesz később sem a rugalmasság terén. Max azért, mert akkor már nem félted az autót :) én úgy 1500-2000 körül álltam át nem finomkodó üzemmódra. Megy is, viszont egy biztos, legalábbis az eddigi injektoros autóim is így viselkedtek, ha teljes gázt nyomok, nem biztos, hogy jobban megy, mint 3/4-en gázon. Bár lehet csak én érzem így... :)
2000 felett lódul meg igazán (már amennyire lehet az 1.6-osra írni hogy meglódul :)( ). Mióta használtam egy 1.9-es 130 le-s pdtdi-t azóta sajnos, ez nem lódul meg annyira :)
Képzeljétek elismerést kapott az autóm: nagybátyám megjegyezte, hogy szerinte csendesebb, mint a 9-5 kombija, meg hátul is legalább akkora hely van benne...