Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

John 19 Creative Commons License 2006.07.26 0 0 676
Ha valakit esetleg érdekelne,van eladó:4db. lemezfelnim (15")gyári disztárcsával Octavia I.-re!(Octavia II.-re nem jó!)
Serpa Creative Commons License 2006.07.25 0 0 675

Szia!

Nekem ellenkezőleg, minden autóban fájt a hátam, ebben nem és nincs benne gerinctámasz, sima "fapados". Nálam két nap alatt kiluggatta a kényelmes francia autókról felfújt mítoszgömböt. A Suzukimra elég csak ránéznem és már sajog is, de hát nem vagyunk egyformák. Lehet kapni (nyári tatozékkatalógusban láttam) felfújható gerinctámaszt, járj utána, hátha segít.

Előzmény: gelyko (672)
pacs_425 Creative Commons License 2006.07.25 0 0 674
"Ami még érdekel, nektek is előfordul, hogy pl. 400 km-es út után megfájdul a hátatok az ülésben, de ne csak én hanem a párom is az anyósülésen szintén alig bírt kiszálni mikor hazaértünk."

Gerinctamasz van benne?

--
pacs_425
drMinit Creative Commons License 2006.07.24 0 0 673
nyomot rá egy hatalmas puszit, megfordult integetet neki még egy-két pá-pá-t aztán bejött a házba.

:-))))

Azért az a 400. km. utáni hátfájás, azért komor :-/
gelyko Creative Commons License 2006.07.24 0 0 672

Üdv Mindenkinek!

Na mentem pár km-t a géppel, a szerelem még mindig tart. Pl. ma este is a párom szólt rám, hogy nem akarom-e befejezni az ücsörgést a kocsiban, igazán bejöhetnék már a házba. :)

Ahogy kezdem megszokni az autót, úgy egyre kellemesebb vezetni, minden kézre esik, átgondolt a műszerfal elrendezése, a tárolórekeszek sokassága-kialakítása egyenesen üdítő. A Jumbo-boxot (nagy könyöktámasz) nem szabad kihagyni az autóból, márcsak azért sem mert így kapunk egy audio bemenetet is a CD-s rádióhoz, ahová bármikor csatlakoztatni lehet hordozható médialejátszót. Aki szeret jó minőségű zenét hallgatni az autóban annak ajánlom a 8 hangszórót, szerintem így nagyon jól szól az új STREAM MP3 lejátszó.

Sikerült kiboltolnom négy 205/55R16-os kereket ContiPremiumContact2-vel, hát ezekkel az autó odafagyott az aszfalthoz. Szombaton szakadó esőben mentem az autópályán és egyszerűen ilyen stabilitást eddig még kevés alkalommal éreztem. Nem bántam meg, hogy az OII mellett tettem le voksot az Tour helyett, sokkal stabilabbnak tűnik, nem beszélve mennyivel szebb és a sok egyéb változtatásokról nem is szólok. Úgy 4-500 km után morgósabbá vált a motor hangja, de ez nagyon tetszik, olyan "nagyautós" érzést ad. Ezt Ti is tapasztaltátok? Egyébként a barátom VW Bora-ja ugyanilyen hangú -szintén 1.6 benzin- csak a belső kialakítás nem járul hozzá az OCTI-ban tapasztalható érzéshez. Fogyasztási adatokat eddig még csak a kompjúterből tudok mondani, mert még nem kellett rátankolnom, de az 7,3-nak mondja az átlagot.

Kérdésem régebbi sorstársaimhoz: mivel még nem tartok az 1500 km-es bejáratási ciklus végén, nem nagyon merem pörgetősebre venni a motor használatát, így viszont alacsony fordulatnál 1-1500 környékén nem mindig talál magára a motor. Jól gondolom, hogy 2-3000 km. után más lesz a reakciója az autónak? 2000-es fordulatnál egyébként már menne mint a golyó, csak még vékonyítom a cipőm talpát, elvégre is hosszabb távú befektetésre szántam a vásárlást.

Ami még érdekel, nektek is előfordul, hogy pl. 400 km-es út után megfájdul a hátatok az ülésben, de ne csak én hanem a párom is az anyósülésen szintén alig bírt kiszálni mikor hazaértünk.

Egyébként ezt az autót csak megvételre tudom ajánlani mindenkinek, ja és tiszta szívvel. Ne felejtsétek ki a tempomatot a rendelésből, KIRÁLY.

Összefoglalva az embernek hirtelen az életstílusa is finomodik ettől a csodától, próbáljátok és vegyétek. :)

Jó éjt mindenkinek!

Jut eszembe:

A 1,5 éves kislányom, mikor hazavittük átvétel után az autót -ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el- beparkolás, kipakolás, Ő még kint maradt. Mondom ránézek mit csinál még az udvaron. Hát hátul a lőkhárítóra ráborulva ölelgette egy darabig a járművet, majd nyomot rá egy hatalmas puszit, megfordult integetet neki még egy-két pá-pá-t aztán bejött a házba. Ő tud valamit!!!

Előzmény: drMinit (670)
ac07 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 671
Gratula az új vashoz! Sok boldog km-t kívánok vele.
Előzmény: gelyko (667)
drMinit Creative Commons License 2006.07.23 0 0 670
Irigykedve olvasom az új autóról szóló hsz-t.
Valószínűleg én is hasonlót szeretnék megszerezni magamnak.
Ha a pezsgő hatása elszáll, írhatnál pár tapasztalatot.
TUZI Creative Commons License 2006.07.22 0 0 669
Gratulálok én is.

Szerintem jól választottál.:-) Apróbb dolgok minden autónál előfordulnak, legalább is nekem még nem sikerült megtalálnom a tökéletest, na de így vagyunk a nőkkel is, nem? :-)
Serpa Creative Commons License 2006.07.21 0 0 668
Helló és gratulálok! Legyen sok örömötök vele!
gelyko Creative Commons License 2006.07.21 0 0 667

Hi Fórumozók!

Most már másodjára írok ebbe a fórumba /hú ez már jubileum/, de bejelenthetem 1 napja boldog tulaja vagyok 1.6 MPI OII.-nek. Az autó király, azt hogy gyönyörű és eddig körülöttem mindenki csak gratulál, azt most nem mondom, mert ez szerelem volt első látásra.

Szerencsére az idő előrehaladtával a skodások is módosítgatnak, így nekem már az új Stream CD-s rádió jutott(meg még más egyéb), aminek nagyon örülök. MP3, 8 hangszóró, a hangja kíváló. Most az előző autóm HiFi rendszere az OII-be feleslegessé vált, pedig mennyit törtem a fejem, hogyan fogom beszerelni. :)

A tapasztalatokról majd folyamatosan beszámolok. Bár már egy-két dolog bosszantó, de az autóval szerzett eddigi élményeim feledtetik az észrevételemet. /a legzavaróbb, hogy a hátsó ülés előrehajtásához ki kell venni a fejtámlákat, csak 44 Ah-s az aksi/

Most rövid voltam, de pezsgőt nyitottunk a párommal a kocsi ünneplésére (+ gyerkőcök), így most nem érek rá.

Üdv. Mindenkinek

ac07 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 666
Köszi, ezt kipróbálom.
Előzmény: Serpa (662)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.19 0 0 665
OII. 1.9 PD TDi (8V) DSG, városban nyáron klímával: 7l
Előzmény: joemaster (660)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.19 0 0 664

Igen, a piros zsűrikocsik azok Superbek.

De a legtöbb csapatnak OII.-je van, Mavic, Rabobank, Gerolsteiner, Phonak meg még egy-kettőnek. Szépek. :)) 

Előzmény: Fabrik (659)
Serpa Creative Commons License 2006.07.19 0 0 663

Ezt a linket találtam mögötte sok hasznos holmival. Ha már lerágott csont bocs: http://www.octavia-forum.de/forum/

A buheráló része tetszett: http://www.octavia-forum.de/forum/viewforum.php?f=19&sid=c3ed7101ebc51659f15208f68775876f

Serpa Creative Commons License 2006.07.19 0 0 662

Szia!

Ma voltam Baján a szervízben. A zörgés tényleg az üléstámlarögzítőből jött (múlt idő :-)). Befújták valamilyen zsírozó spray-el és tényleg megszűnt. Ezért ne menj szervízbe. A hűtőfolyadék nekem is minimumon állt. Ha kitekerte a fedőt beállt középszintre. Töltött egy picit  utána. Mivel nyaralás előtt állunk kb. 5-6000 km tervezett úttal azt mondta, hogy tényleges csökkenés esetén töltsek rá nyugodtan egy deci csapvizet.

Az egész fél órát tartott beszélgetéssel és nézelődéssel, mert engedik a kibicelést.

Szóval jó tapasztalatokkal jöttem el.

Előzmény: ac07 (641)
robi25 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 661
1.6 MPI 9-10 körül. Attól függ milyen rövid távokat megy az ember.
Előzmény: joemaster (660)
joemaster Creative Commons License 2006.07.18 0 0 660

Octavia II városi nyári (klímás) fogyasztási adatokat írjatok már nekem!

Eddig:

1.6 8V - 10-10,5L

1.4 16V - 9,5L

köszi!

Fabrik Creative Commons License 2006.07.15 0 0 659
Őőő, én néztem, de szerintem azok a szép pirosak Superbek voltak.
Előzmény: Törölt nick (657)
golyo13 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 658

nem nézzük ! -:)))

Mást nézünk.....

De az Oktik ott is szépek , ebben 1-t értünk !

Előzmény: Törölt nick (657)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.12 0 0 657

Nézitek a Tour de France-t?

Milyen jó látni azt a sok Skoda Octáviát!

:))

A Classic Octávia talán pont ezért Tour?

ac07 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 656
Nekem éppen leállított motornál volt a min. fölött egy kicsivel.
Előzmény: joemaster (655)
joemaster Creative Commons License 2006.07.11 0 0 655

Nekem még hidegen sem kevés. Csak fogy.

Átvétel előtt, úgy emlékszem, kicsivel minimum felett volt hidegen.

Átvétel után már hidegen is max környékén.

Most még mindig a max-hoz van közelebb, mint a min-hez.

Lehet, hogy ha eléri a gyári értéket (kicsivel min felett hidegen), nem fogy tovább?

Előzmény: golyo13 (654)
golyo13 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 654

Nézd meg meleg állapotban -vízszintesen-, akkor is "kevés" ??

Nekem a szervíz nem öntött hozzá- hideg állapotban- de kevéssel volt a min felett.

Ja és 27000km után...

Jó hüsölést !

Előzmény: joemaster (653)
joemaster Creative Commons License 2006.07.11 0 0 653

ac07, TUZI

úgy vettem észre, hogy lassan, de nekem is fogyogat a hűtőfolyadék.

Átadás előtt max-ra töltötték (ezt mondjuk nem értem, miért).

Azóta már fogyott, de idén az Olaszországi út után vettem észre csökkenést, addig sokáig egy helyben volt, és azóta sem csökkent, pedig mentem már hosszabb autópályás szakaszokat, de csak itthon.

Az enyém már több, mint 1 éves és 16000 van benne.

Mikor megérkeztünk Olaszba, leparkoltam a földalatti garázsban. Másnap kinyitottam az autót és fagyálló szagot éreztem. Az alsó motortakaró lemezen pedig apró cseppecskék voltak, melyek az üdülőfaluban megtett 2-3 km után eltűntek.

Lehet, hogy a hosszabb, autópályás úton a tartály kupakjának szelepén keresztül távozott a felesleg és lecsapódott a motorvédőre? Aztán elpárolgott a motor hőjétől a rövid út során?

Márkaszervizes ember szerint normális, hogy fogy, tapasztalat szerint nektek is fogy, a régi autómban is fogyott, pedig nem volt vele gond. Csak a kézikönyv szerint nem fogyhat...

joemaster Creative Commons License 2006.07.11 0 0 652

> Meg lehetne tudni valahonnan, hogy a computerben milyen "titkok" lehetnek?

Hehe, állítólag van sok, de soha senki nem írta még össze őket. :D Én fél éve vadászok egy ilyen listára.

Nekem vannak ilyen listáim.

Dobjatok egy-egy mailt a publikus címemre és a válaszban elküldök 2 db Word dokumentumot.

Előzmény: Varshi (625)
Harlequin205 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 651
TDi- chiptuningról tud valaki nyilatkozni? Megéri, neméri? Tönkremegy a gép, vagy bírja...?
ac07 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 650
Akkó biza lassan töltés lesz!
Előzmény: TUZI (642)
ac07 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 649
Afranc! Pedig aszittem már rendesen átrágtam magam rajta :)
Előzmény: Fabrik (644)
robi25 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 648

Ezzel tisztában vagyok, mivel pont egy éve törték fel az Alteámat Győrben. Pedig kerek öt percre hagytam egy parkolóban...

De azért általában a közbiztonság nagyobb vidéken, főleg kisvárosban, falun.

Előzmény: Fabrik (647)
Fabrik Creative Commons License 2006.07.10 0 0 647
Ne ringasd magad álmokban. Ott is lopnak ugyanúgy. Utaznak a Pöstiek...
Előzmény: robi25 (646)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!