Hali Aki hosszabban tanulmányozza a "népítéletet" annak biztosan feltűnik (nem csak skoda-nál),hogy álltalában olyanok fikáznak akiknek az előző autójuk is sokkal többe került és a következő is többe fog ( pl.:Subaru WRX) Miért vett egy ilyen "sz*rt" (octavia tour 8V) ha ennyire televan lével. Biztosan ugyanúgy mint más autónál a skoda-nál is van pénteki autó, de ez akkor is fúrcsa. Amikor az S90-es Volvo-ból fikázzák az 1,4 16V Octavia tourt egész biztos, hogy igaza van de van közöttük 10.000.000 HUF.
Nagy különbség nem lesz később sem a rugalmasság terén. Max azért, mert akkor már nem félted az autót :) én úgy 1500-2000 körül álltam át nem finomkodó üzemmódra. Megy is, viszont egy biztos, legalábbis az eddigi injektoros autóim is így viselkedtek, ha teljes gázt nyomok, nem biztos, hogy jobban megy, mint 3/4-en gázon. Bár lehet csak én érzem így... :)
2000 felett lódul meg igazán (már amennyire lehet az 1.6-osra írni hogy meglódul :)( ). Mióta használtam egy 1.9-es 130 le-s pdtdi-t azóta sajnos, ez nem lódul meg annyira :)
Képzeljétek elismerést kapott az autóm: nagybátyám megjegyezte, hogy szerinte csendesebb, mint a 9-5 kombija, meg hátul is legalább akkora hely van benne...
2004. eleji Octavia Drive-ot vettem, a rádiójához nem kaptam használati útmutatót, így nem tudom, mire képes az audió. Például tudnom kellene, hogy irányít-e külső egységet.
Ez azért izlés kérdése. Nekem személy szerint, még mindig jobban tetszik kívülről az OI. Az én álmom, az OI az OII belsejével. Na az istenkirály lenne (nekem).
Nem is a rendőrőkre gondoltam. Arra az esetre ha nem egyértelmű, de még ha egyértelmű akkor is egy kapaszkodó, a biztositónak, ügyvédnek.
Sajnos ismerem a biztositók gondolkodását, ha valamit kilehet találni hogy elutasitsa a kár kifizetését akkor azt ők ki is fogják használni. Sőt bevallom ,ha én lennék a másik fél biztos hogy felhívnám az ügyvédem figyelmét erre az apróságra ,amit egy ügyvéd ügyesen kitud használni ,és esetleg számit a végelszámolásnál.
Csak egy pl. parkoltam ,nem közuton, belémjöttek. A biztositó meg akarta magyarázni hogy a kötelező biztositás csak közterületre érvényes. Kicsit hangosan ,"kuncugtam" majd a végén fizettek mint a katona tiszt. De ha lámer vagyok esetleg benyelem. Nekik minden probát megér ,hátha esetleg bejön.
> Tehát a két feltétel EGYÜTT: MINŐSÍTÉS, ÁTERESZTÉS!
+
> Ekkor kerek és SENKI nem köthet bele. Műszer nélkül nem tehet egyebet, mint hogy
> max műszakira rendeli be a gépet. Ott van műszer. Lehet közúti ellenőrnél is.
+
> Azonban: amit úgy vélünk hogy sötét kicsit vagy határeset, az biztosan túl sötét!
> Gyári sötétítésű üveg fóliázva biztos szintén túl sok.
Ez mind így igaz.
KoPe50:
> meddig csak simán rajta van, nincs gond. A probléma ott kezdődik, mikor töröl egyet. :)
Ja-ja. :)))
Igazából leginkább télen szokott szívás lenni, de aki csak a vidéket járja, főként nagy sebességggel, és városban, ill. 50 alatt ritkán megy, annak hasznos lehet. Csak törölni ne kelljen! :)))
> Szerintem igen. Mivel ott elvileg az árúszállitásból adodoan amúgy is kötelező a két tükör. Tévedek?
Nem tévecc, de most objektíve közelítettem meg - az autópark egyre kevesebb %-a van csak bal oldali tükörrel ellátva, ráadásul pont ők fóliáztatnak ritkán.
> A helyben leszedés nekem egy hírrel kapcsolatban jutot eszembe ,pontosan nem
> emlékszem ,de valamelyik határon , leszedették.
Az más!! Az a határ!
> Gondolj bele ha neked szép sőtét foliával levan sőtétitve a verdád ,tegyük azt van egy baleset ,esetleg éjszaka ,
Igaz a golf 3M folia volt az octi meg lumar!Végül is nem ukrán piacos vacak! De velem ellentétben sok ismerösnek van uj 7 es bmw audi a6-a8 kopp fekete és mintha le lenne festve az üveg olyan fekete folia öket nem (merik??) állitja meg rendör sose!Ha be van iratva forgalmiba ugy se jo?Lehet olyat egyáltalán?És hogy?
Igazad van!Viszont bentröl sokkal job kilátni mondjuk nappal folián át mint nélküle!A golfba beültettem a rendört azt mondta nem gondolta hogy amilyen sötét olyan jo kinézni rajta!Aki megállitott mind elengedett vele csak 1 nem! 4 rugo volt de ez 3 év alatt volt!Ahol lakom és melozok ott nincs gond a rendörrel csak idegenben!Ott meg vigyázok és reménykedem!
Igen ,én még mindig úgy tudom (nincs kizárva hogy tévedek) hogy csak a teherautónak minősitet autón lehet hátul sőtétiteni.
"(addig csak a kisteherautókon volt szabad - korrekt, mi?)."
Szerintem igen. Mivel ott elvileg az árúszállitásból adodoan amúgy is kötelező a két tükör. Tévedek?
"jóindulatán mulik hogy megbüntet, vizsgára kötelez ,vagy helyben leszedeti."
A helyben leszedés nekem egy hírrel kapcsolatban jutot eszembe ,pontosan nem emlékszem ,de valamelyik határon , leszedették.
Én továbbra is azt mondom hogy ,nem keresem a bajt. Gondolj bele ha neked szép sőtét foliával levan sőtétitve a verdád ,tegyük azt van egy baleset ,esetleg éjszaka ,egy jó ügyvéd simán rád húzza a vizes lepedőt ,és még a biztositod is lehet hogy elzárkozik a fizetéstől. Szerintem ez reállis veszély, én nem kockáztatok, csak azért hogy kicsit nappal jobb, és mondjuk ki vagányabb a verda.
Mint az előbb írtam a betőrés védelem miat én is gondolkodoba estem ,de csak sima átlátszó fóliával kapcsolatban.