Végig néztem a képeidet, amiket ide feltöltöttél. Nagyon szép szinüek a kacsák. Nekem milyen szinüeket küldesz tojás formában? Lehet mindenből egy keveset kérni?
Az lehet hogy sehová nem mozdul, de semmi sem védi meg az ütődéstől, azért kellene kibélelni még szénával meg a dobozok között ujságpapirral vagy ott is szénával. De szerintem ebben is megcsinálhatod a bélelést, a lényeg, hogy mind a 6 oldalról körbe legyen bélelve.
Nah komolyra fordítva a szót: Ha még ikresjutka nem vette meg az összes tojást, akkor mennyi lenne darabja? Nekem kellene 10 db, mert főleg fehér tojóim vannak, és kellene a szinesítés.
ugyan olyan mint minden másnál, csak ahogy lámpázod akkor pöttyöket látsz a tojáshéj miatt. De az erek és az embrió ugyan olyan mint mármilyen tojásnál.
Bár ha most a szemességre gondolsz, az is ugyan olyan mint a tyúktojásnál mikor feltöröd. Ha van a tojás sárgáján egy fehér pötty akkor az a tojás meg van termékenyírve, azon a helyen ment bele a spermium. Amelyik tojásnak nincs ilyen "szeme" az nem termékenyült meg.
Egy akkora doboz kellene, amibe a tojástartókon kivül alulra, felülre szénával ki tudod bélelni és a tojástartók közé is tudsz ujságokat gyömöszölni, hogy ne mozogjon a tojás.
nekem a gigantok nem kötöttek. betettem a gépbe 15 tojást a legelsőket. egy sem kötött
Na mondom fain akkor maradnak a hangjukért, nem gyűjtök tojást. Anyu egy hét múlva 15 frissből csinált rántottát. Egyesével mikor feltörte a guta majd megütött. 15-ből 12-ben akkora szem volt... Adtam ismerősnek 12 darabot utána mondja 10 kötött be a kotló alatt neki. Na mondom én a nagy lúzer...
Hát én most felteszem a gyöngytyúkra a késélét, ha nem fognak javítani a termékenységükön. 27 tojásból kb 10-12 jó, meg a patkányt se riasztják el, úgyhogy ha nem javul, akkor levágom mindet. Igaz kaptak mégegy esélyt, hoztam egy idegen fiatal kakast hozzájuk. Ha így se javul, akkor a kacsáknak nyugalom lesz.
A tojások mennyibe/mibe kerülnek? Némakacsatojások?