Azzal a paddal semmit nem kezdessz magában! Esetleg leszúrod a földbe, vagy esetleg megkérsz valakit hogy tartsa míg végig csinálod a gyakorlatot :)) Egyébként is elég szutyoknak néz ki, szerintem az is házi gyártmány, mint a 25 kiló súly...
Miért lenne átejtés?? Olcsó cuccok ezek a kerek gumírozott tárcsák, de most spórolni akarsz vagy esetleg félre értettelek? A súlyt úgy sem dobálod, baja nem eshet. Súlyra + pontosan annyi amennyi rá van írva (én digit mérleggel megmértem, :)) a 2.5Kg-ost és a 1.25 Kg-ost +az egykezes rúd az 2.2Kg) Többmindent rendeltem már tőlük, nagyon korrektek, mindíg pontosan itt van a cucc (GLS) Ha valamit nem tudnak beszerezni akkor hívnak. Ha 20ezer felett rendelek utánvétellel akkor még szállítási költségem sincs, mert átvállalják, ha 20 alatt rendelek akkor meg besétálok a bankba átutalom a pénzt, (ilyenkor is átvállalják a GLS díját) pár nap és jön a csomag.... Szegedi üzlet de Pesten is átveheted a cuccot.
"6db 5kg-os és 2db 2kg-os weider gumirozott súlyzótárcsa, és a bicepsz rúd+pad. Az ajándék tárcsák sima vastárcsák(nem gumirozottak), úgy gyártattam magamnak kiegészítőkként. 1,5-3kg közöttiek(összesen kb. 25kg súly), van benne kisebb is, nagyobb is." - Magyarul több mint 50 kiló súly és egy francia rúd az ajánlat. (a pad az valami szarság a képet elnézve) Most 11000 a legmagasabb licit. Nem új, de olcsóbb.
a shop.builder nem átejtés, de szerintem lehet annál olcsóbban is vásárolni pesten. van telefonszámuk, felhívod őket, aztán másnap elmész a cuccért a pesti irodába.
egyébként csak a gyenge minőségű cuccok olcsók ott is. a jobbakért kemény lóvét kérnek el.
A Fitness 2000-be én is jártam egy ideig, de nekem nem tetszett. Az árak tényleg alacsonyak, talán túl is alacsonyak. Sokszor olyan tömeg volt, hogy egy idő után úgy voltam vele, hogy inkább fizetek máshol kicsit többet, de ne kelljen állandóan a gépekre várni. Hozzá kell azért tennem, hogy én munka után 5 óra körül jártam oda, úgyhogy nem tudom, hogy az egyéb napszakokban milyen a telítettség.
Ez a terem a Ferenc körúti metróállomástól 2 percre van, tehát könnyen megközelíthető metróval vagy villamossal is.
Amikor még Pesten laktam, akkor oda jártam. Aztán hogy azóta mennyit fejlődött a felszerelés, azt nem tudom, de szerintem a 6000Ft-os felnőtt havi bérletár még mindig nem vészes.
a body.builder.hu-n van edzőtermek rovat, ott egy csomó terem fel van sorolva. pesten egyébként elég drágák a termek. de állitólag a fitness 2000 viszonylag olcsó. (4000 körül, diákkal, de ez nem ziher)
az erőemelők edzése hasonló a testépítőkéhez alapozáskor. persze a 3 fogásnemre kell rámenni. az okosság a versenyfelkészülésben van. az egyik bbtv Kupcsik Laci főszereplésével készült, ajánlom figyelmedbe.
Ha két egykezes rudad van, és kevés a súly akkor 4db 5 kilós tárcsa kéne még. Így mindkét karra 20 kilóig frankón lehet variálni a súlyokat. A 10 kilós tárcsák általában már böhöm nagyok. A gumis tárcsák 400-500Ft/kg árban vannak. (pl. Tesco, Universal Sport boltok)
igazából arra lennék kíváncsi, hogy hol találok erőemeléssel (nem a súlyemelésre gondolok) kapcsolatos edzésterveket (body.builder.hu-n csak középhaladóknak van) egyedül Darázs Ádámról szóló cikkből szűrtem ki hogy kn. miből áll egy olyan edzés,
nem tudnátok olyan termet ajánlani főleg Zuglóban vagy környékén, ahol nem csak erőgépek vannak, hanem futógépek és egyéb cardioeszközök is szép számmal találhatóak? (remélem, pontosan fogalmaztam :) )
Fontos lenne :) Egyszerűen nincs ötletem, h hova járjak sportolni.
másfél hét kihagyás után felvetődött bennem, hogy nem kéne-e súlytárcsákat venni (még diák vagyok, úgyhogy igy a kassza se feneketlen sajnos) jelenleg van 4 *2,5kg megy 4 *1,25 kg, ezzel még boldogulok egy ideig? mondjuk az ismétlések v. a sorozatok számát megemelném? (nem tudom melyiket érdemes) vagy tudtok olyan helyet ahol nem 8e ft-ba kerül egy 10 kilós tárcsa?
másik téma: egy haveromnak segítettem tömegnövelőt választani, és érdekes (???, inkább kínos) dologra jöttünk rá.
magyaráztam a srácnak, hogy mi a fontos (magas fehérjetartalom, glutamin, BCAA)
Volumass 35 öt ajánlottam neki, mert annak egy adagjában 35g protein van, amiből több mint 8g glutamin, és 10g a BCAA-k aránya. ez elég ütős mennyiség. illetve az lenne, ha nem akartam volna frenkizni a srácnak, és elmagyaráztam neki, hogy az aminosavak összegének egyenlönek kellene lennie az egy adagban található protein mennyiségével. be is copiztuk a táblázatot, összeadtuk, es a várt eredmény (kb 35g) helyett 47 grammot kaptunk! ergo a feltöntetett aminosav profil nem 100 g termékre vonatkozik hanem kb135 grammra.
Kínos, hogy pont ők (scitec) írják le az ujságjukban, hogy a többi gyártó hogyan trükközik ezzel, erre náluk is ez van.
NEM KELL CUKROT ENNI. Mert szar. Egyetlenegy időpontot kivéve - rögtön egy RENDES súlyzós edzés után, de akkor is dextróz/maltodextrin.
Diétában akkor sem. Ilyen egyszerű. Nem tudom hogy a f*szba nem lehet egy ilyen egyszerű dolgot felfogni. Ha meg puhapöcs egy fogyasztáshoz akkor ne csinálja. Pont. Ha célok vannak akkor annak bezony sokmindent alá kell rendelni.
”olvasd el bátran a cikkeket, sehol egy szóval nem említették a cukor kedvező hatását. valszeg azér, mert tudták, hogy hülyeség (nem úgy mint te), és nem égették magukat, hogy publikálják.”
”Hidd el, hatszázmillió másik változó okozhatta a kapott eredményt.” – Ezt elhiszem. Mint ahogy a cikkre való utalásomkor írtam, a kedvező hatásban és sem hiszek. Viszont az is biztos, hogy semmiféle kutatás vagy tapasztalat nem támasztja alá azt sem, hogy magas fehérjetartalmú, növényi rostokban gazdag, tudatosan csökkentett szénhidráttartalmú étkezés során napi 30g cukor bevitelének bármiféle negatív hatása lenne. („Azzal azért nem értek egyet, amiről a cikk szól, hogy a cukor fogyaszthat, viszont nem kell azt gondolni, hogy aki cukorral issza meg a reggeli kávéját, az body-s szempontból mérget fogyaszt.”)
Magyarul én csak az ellen szóltam, hogy az ilyen ”Ihatok-e egy pohár bort?” meg ”Megihatom-e a kávémat cukorral?” típusú kérdések fontosságának túl nagy feneket kerítsünk. Pláne egy olyan közegben, ahol a többség nem versenysportoló, és sosem fog és talán nem is akar ”csontszárazra” leszálkásítani. Meg aztán egy olyan embernek, aki eddig összevissza kajált, nem sportolt, vagy sportolt, de nem rendszeresen, vagy nem alakformálás céljából teremben, annak szerintem kezdetben bőven elég drasztikus változás, ha rááll a rendszeres súlyzós edzésre és a táplálkozását a helyes irányba alakítja. Ebbe (a rendszeres 2-3 óránkénti táplálkozáshoz, és a tudatos szénhidrát, fehérje, zsír bevitelhez meg egyebekhez való hozzászokás mellet) bőven belefér egy-egy cukrozott kávé, néha egy-egy pohár finom bor, vagy akár néha egy kisebb szelet süti vagy csoki is. Nem kell túldramatizálni a dolgokat. A fogyást és zsírégetést ”hidd el, hatszázmillió másik változó” is befolyásolja. Minden ember szervezete más, az emésztésünk sem egyforma, van aki a ”levegőtől” is dagad, más meg hülyére zabálhatja magát, akkor sem hízik vagy zsírosodik. Számít az életmód, a munkahelyi és otthoni stressz mértéke, a napi alvás mennyisége, és a munkahelyi feladatok is, stb.. Aki egész nap rohangál, vagy esetleg részben vagy egészben fizikai munkát végez, annak egészen máshogy működik az energiaháztartása, mint aki mondjuk egész nap csak az íróasztalnál a monitor előtt ül.
Szóval én továbbra is azt állítom, hogy aki akar, és akinek az a hatásos, az legyen fanatikus és szigorú önmagával szemben, de azért azt nem kéne nagyon felháborodottan követelni, hogy más is fogadja el, hogy ez így kötelező, mert egyébként sosem fogy lefogyni, vagy biztosan hájas disznóvá fog válni.
De csak a te kedvedért megnéztem a ScienceDirecten a koppenhága tanulmányt, meg a szerzőt is (Finn Gyntelberg)
4 publikáció (ez egyik Jacob Gyntelberg):
Association between atherosclerosis and female lung cancer—a Danish cohort study Lung Cancer, Volume 42, Issue 3, December 2003, Pages 247-254 Lene Dreyer, Eva Prescott and Finn Gyntelberg
Early infection and prognosis after acute stroke: The Copenhagen Stroke Study Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases, Volume 10, Issue 5, September 2001, Pages 217-221 Lars Peter Kammersgaard, Henrik Stig Jørgensen, Jakob Reith, Hirofumi Nakayama, Jacob Gyntelberg Houth, Uno Jakob Weber, Palle Møller Pedersen and Tom Skyhøj Olsen
High triglycerides/low high-density lipoprotein cholesterol, ischemic electrocardiogram changes, and risk of ischemic heart disease American Heart Journal, Volume 145, Issue 1, January 2003, Pages 103-108 Jørgen Jeppesen, Hans Ole Hein, Poul Suadicani and Finn Gyntelberg
1.P.333 Leisure time physical activity, TG/HDL-C ratio, and risk of IHD — an eight year follow-up in CMS Atherosclerosis, Volume 134, Issues 1-2, October 1997, Page 87 Hans Ole Hein, Poul Suadicani, Jørgen Jeppesen and Finn Gyntelberg
olvasd el bátran a cikkeket, sehol egy szóval nem említették a cukor kedvező hatását. valszeg azér, mert tudták, hogy hülyeség (nem úgy mint te), és nem égették magukat, hogy publikálják.
Izleo, ha lenne egy kis eszed, észrevennéd, hogy ez a p*cs professzor állítása, egy szóval sem utal arra, hogy a kvázi kísérletben tényleg ezt a két csoportot hasonlították e össze. atöbbiek kötött nyilván voltak olyanok is, akik egyáltalán nem isznak kávét, vagy csak egy cukoral. viszont a kávéfogyasztók többsége cukorral issza a kávét, csak kevesen nem tesznek bele cukrot lehet, hogy rosz volt a minta, és pont elhizott személyek kerültek a mintába. ezen a ponton a statisztika máris gyengül. mi van azokkal, akik édesítőszerrel isszák a kávét? egy szó sincs róluk. azonkívül lehet, hogy aki cukor nélkül issza a kávéját, azér teszi, mert amúgy is kiba***tt kövér genetikailag, és azt hallotta, hogy nemszabad cukrot ennie. ok okozati kapcsolatot nem lehet felállítani.
Hidd el, hatszázmillió másik változó okozhatta a kapott eredményt.
"A másik meg ha figyelembe vesszük a kalóriákat, akkor nem a 120 kcalon szarozunk, hanem arról, hogy a cukor miatt basztatja az inzulinszintet és diétakor normálison kéne tartani." - Ez igaz, viszont általában ebéd után, vagy egyéb más táplálkozás közelében iszunk kávét, tehát az össz tápanyagbevitelnek a Glikémiás indexe a mérvadó, nem külön-külön az egyes elemeké. Meg aztán az sem mindegy, hogy milyen a kaja GL értéke, Glikémiás terhelése, tehát a GI hogyan viszonyul az energiaértékhez. A rizs például tök szar az inzulinszint basztatása szempontjából, viszont tele van kalóriával, tehát magas a GL értéke is.
"kik azok a többiek? erről egy szó sem esik a cikkben. "
Tessék:
"Gyntelberg professzor állítja: "ha napi két kockacukrot teszünk minden egyes alkalommal a naponta áltagosan fogyasztott 5-6 csésze kávéba vagy teába, 40 százalékkal kisebb a kockázata annak, hogy meghízunk, mintha cukor nélkül fogyasztjuk ezeket az italokat"."
Izleo, olvasd el még1x a cikket, mielött okoskodsz.
"Nagy meglepetésünkre azt állapítottuk meg, hogy sokkal kevesebb túlsúlyos és több sovány ember van azok között, akik cukorral isszák a kávéjukat vagy teájukat, mint a többiek között"
kik azok a többiek? erről egy szó sem esik a cikkben.
azt hallottad, hogy Magyarországon azokban a falvakban, ahol több gólya él, több gyerek születik? biztos azér, mer a gólya hozza a gyereket...