Ha felkapcsolja a világitást halványan világit e a "AIRBAG OFF" felirat a rádió alatt? Kicsit szét kaptuk a közép konzolt és nem emlékszem hogy előtte világitot e ,mert most csak akkor ha ki kapcsolom a légzsákot.
Nezd meg a kiegyenlito-tartalyt, hogy megy-e bele elektromos "madzag". Ha igen, akkor jelezni fog, a muszerfalon kiirja hogy "check coolant level" vagy valami ilyesmi.
Csak itt határon belül.:-) Fertőd volt a bázis és onnan portyáztukbe a környéket. Majd Alsóörsön töltöttünk pár napot. Jó volt. Mi pár éve külfőldre jártunk ,az idén ugy döntöttem hogy itthon maradunk, nem bántam meg. Ha jövőre nem lesz valami nagyon csábitó program kintre akkor biztos hogy itthon keresek megint valami jó kis környéket.
"OII-m van, benzines és a VW 502 00-át a szervízkönyve írja, hogy ilyen minősítésű olaj kell bele. Egyébként QG1 a szervíz-intervalluma gyárilag"
Igaz hogy nekem O1, de QG1-re 503.00-at ir. A fix szervizintervallumra (QG0,QG2) 500.00-at es 502.00-at. Biztos hogy a longlife-ra vonatkozo resznel lattad az 502.00-at?
Bocs hogy beledumálok én is de nem így van. A rendőr önhatalmúlag a szemével nem állapíthatja meg hogy szabályos-e a fóliád, vagy sem. Ez kb olyan mintha a fékedre azt mondaná hogy nem jó. Ilyen nincs. Olyan viszont van hogy gyanús neki és beküldheti KPM vizsgára. Az más tészta ezt megteheti. Egyébként mióta EU tagok vagyunk a hátsó ablakok illetve a csomagtér ajtón lévő ablak tök legálisan fóliázható, senki nem köthet bele. Olyannyira nem hogy a KPM viszgán is nemrégiben volt egy ilyen jellegű vita és 2-3 telefon után a vizsgáztató kért még elnézést. a két első oldalsó a nem legális. Ez tiszta sor. Nekem igaz van ott is de csak olyan ami erős határeset hogy gyári színezés-e vagy sem. Pontosan a rendőr miatt. Ha beleköt, akkor elviszem a KPM-hez természetesen elötte fólia le, majd vissza. :o)
Igen, nyenyereg már :) Jelenleg 13000 km van még szervízig ill. mutatja a napokat is. Szépen számol visszafele 100 kilóméterenként. De mint írtam, nálam a 2 év telik le hamarabb, ezért kell majd vinnem. 2004 novemberében vettem át. A garancia miatt is vinni kell átvizsgálásra meg a zöldkártya is csak két évre szól már újabban így egy füst alatt lecseréltetem benne az olajat is.
OII-m van, benzines és a VW 502 00-át a szervízkönyve írja, hogy ilyen minősítésű olaj kell bele. Egyébként QG1 a szervíz-intervalluma gyárilag, ami azt jelenti, hogy 30000 km vagy 2 év igénybevételtől függően a computer jelzése szerint.
Nálam a 2 év lesz a mérvadó, kilóméter kevés van a kocsiban és inkább hosszú utakon használom, városban nagyon ritkán.
Az Castrol olajokról mindenki áradozott akikkel eddig beszéltem. A helyi VW-Audi szervíz (porsche-szeged) is ezt használja és a BMW-be is ilyet raknak. Minősítése szerint hosszú csereperiódusú autókhoz ajánlja a gyártó, ezért is mertem ezt választani. Gyárilag egyébként Shell Helix 0W 40 van benne.
Erre rakjatok pontot! Octavia II. 1,9 PDTDI-m gyorsitáskor rángat, kb.1600-2500-as fordulat között!!! Az a gáz,hogy csak néha!?Felhívtam a szervizt.....azt mondák,hogy már volt hasonló hibával dolguk,akkor lendkereket kellett cserélni az autón!Nem semmi!!! 3200km. van jelenleg az autóban, még egy kicsit gyúrom aztán ha nem múlik el a hiba akkor mard a bontás...
Hali! Én 10 éve Castrol-t használok. Nekem bevált. Ahoz, hogy bárki véleményezni tudja a kérdéses olajat kevés az infó. (motor tip.,benzin,diesel,szervíz intervallum, azthiszem ennyi)
Volna egy kérdésem hozzátok. Lassan közeleg az oljcsere ideje az én kis drágámnál :)) OII-ről van szó. Szerintetek milyet érdemes belerakatni illetve mi a véleményetek a Castrol SLX Longtec 0W30-ról? Rajta van a VW 502 00 minősítés.
Nem lehet hogy csapágyas? Egyenesben ,beáll, de kanyarban terhelődik oldal irányban, az ABS pedig esetleg azért aggodik mert már bele vert a szenzorba.
Lehet hogy nagyon nagy baromságot irtam.
Nekem az Off autón már olyan csapágy hang van hogy lassan a rádió nem bírja elnyomni, de még megy és nem jelez hibát.
Akkor én most eltünök ,majd 28.-án leszek legközelebb.
Egy kis helpkellene: menet közben, ha nem egyenesen megyek nyűszög a kerék (gondolom a fék), ha egyenesen megyek, alig hallhatóan akkor is cicereg. Ma az ABS lámpa is sikított már. Találkozott már valaki hasonlóval?