Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

golyo13 Creative Commons License 2006.09.20 0 0 785

Szia TUZI !

A Csenge üdvözől a távolból...(látta a neved a fórumon !)

üdv

golyo

Előzmény: TUZI (784)
TUZI Creative Commons License 2006.09.20 0 0 784
Hy.

"- mi a különbség a chiptuning és a P-Box között? Technikailag, árban, garanciában, a motor tartósságában stb."

Én nem vagyok szakértő ,(bár van egy kis rálátásom a dolgokra) ,tehát a P-Box egy gagyi, egy nagy átverés.

Nem állitom hogy nem lesz erősebb, nyomatékosabb a motor de milyen áron? Valószínű hogy csak egy szűk keresztmetszetben fogja a plusszt leadni, máshol pedig gyengül. Ezen kivűl ,a fogyaztásod megugrik ,hivatalos zöldkártyára esélyed sem lesz , és szerintem a motort is galyra vágja. A P-Box csak meg hamisítja a bejövő jeleket és ezzel plusz üzemanyag befecskendezésre bírja a computert. Szerintem felejtős.

Én személy szerint a klasszikus csiptuningnak sem vagyok híve. Mert itt mitörténik ,szinte (figyelem ,mielőtt bele köt valaki, mondom szinte) ugyan az mint a P-Boxnál. Vagyis hamis jeleket ,vagy hogy pontossabb legyek a bejővő adatokra hamis reagálás. Ez már jobb mint a P-Box ,de itt is álltalában csak az történik hogy meg tólják az üzemanyagot. Tehát az eredmény ugyan az, mint a P-Box esetében.

Ha én egyszer rászánnám magam (szerintem nincs esély ilyen örültségre) akkor nem P-Box ,nem is csiptuning, hanem úgy mond motor OPTIMANIZÁLÁST kérnék.
A lényeges különbség , míg a P-boxnál és a csiptuningnál , egy előre legyártot tunig dolgot raknak a gépbe, addig az optimanizálásnál a motor egyedi beállitásait hangoljág a legoptimálisabbra.

Nagyon hosszan lehetne erről beszélni , ha gondolod szívesen megvitatom veled ,de írásban neharagudj nem. Vagy egy személyes találkozó, esetleg MSN ,mikrofonon. Ha gondolod a nicckem alatti címen elérsz.

Előzmény: zsuri (783)
zsuri Creative Commons License 2006.09.20 0 0 783

Fel tudna engem vki világosítani TDI chiptuning ügyben? A következö dolgok érdekelnének:

- mi a különbség a chiptuning és a P-Box között? Technikailag, árban, garanciában, a motor tartósságában stb.

- milyen lehetöségek vannak az 1.9TDI motor tuningolására? Milyen teljesítmények/nyomatékok hozhatók ki belöle? El lehet-e érni 130-140LE-t (mint a 2.0TDI) anélkül, hogy a motort túlságosan hamar gallyra tennénk vele?

robi25 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 782

Oda már irtam egy összehasonlítást valakinek, bemásolom ide:

"Alteáról váltottam OII-re. Részben csomagtérmegfontolások, részben egy kisebb karcolás miatt:) Közben ebbe is beledobtam 15e-t, úgyhogy néhány különbség. (motorokat nem hasonlítok össze, mert azok különbözőek; a felszerelés ott Stylence, itt Ambinente tehát kb. ua) Amiben az Altea sokkal jobb volt az a váltó. Ott soha nem kellett kétszer nekirugaszkodnom egy fokozatnak, itt igen. A műszerfal zörgésével az Alteával voltak gondjaim, itt nincsenek (viszont mivel ez kombi itt a kombi rész nyiszorog, nem merevitették agyon:)) Amúgy pl. a fed.komputer kezelése ugyanaz mindkét autóban, még a különböző adatokat is azonos sorrendben mutatja. Néhány apróság: az Altea ülései picit kényelmesebbek voltak, viszont nem volt hűthető a kesztyűtartóm. Itt jobb a könyöktámasz, ott hááát:)) Amúgy a váltás döntő oka a családi állapotomban bekövetkezett változás, és ennek csomagtér mérettel való lekövetése volt:) Magyarul: az Alteába beleraktam a gyerekkocsit és kb. kész. Itt - mivel mondjuk kombi ezért Toledoval jobb lenne összehasonlitani - gondolkodás nélkül lehet beleszórni a lomot. Összegezve: az Altea szerintem jó autó - ja és biztonságos is, mivel karcoltuk itt már meg ketten is rendesen :) - de ha sok a cucc rendesen akkor vegyél Toledót vagy Skodát."

Szóval 16e km után egyelőre nem bántám meg, hogy az Octaviát választottam.

Előzmény: Törölt nick (780)
joemaster Creative Commons License 2006.09.15 0 0 781
Ezt én írtam...
Előzmény: Törölt nick (772)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.15 0 0 780

És hogy vagy megelégedve vele a Seat után?

Őszinte véleményt lécci, itt nem látnak az Alteások. :))

Előzmény: robi25 (779)
robi25 Creative Commons License 2006.09.15 0 0 779
29e. Volt még egy-két apróság benne (fagyálló, ablakmosó)
Előzmény: Törölt nick (778)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.15 0 0 778
Mennyibe jött ki a szervíz?
Előzmény: robi25 (774)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.15 0 0 777

jaja, vagy 560 l sör :)

én a legtöbbször a bringámat szoktam bevágni hátra és mindig élvezem, hogy mennyi helyem van

Előzmény: TUZI (776)
TUZI Creative Commons License 2006.09.14 0 0 776
KÓLA? Nyaraláskor? Ááááá!!! Bor, és idegméreg. Hazafelé csak azért nem 30l-er bort hoztam mert egy 5l-est elkért egy ismerősőm.

A szomorú hogy már alig van belőle.:-(
Előzmény: Törölt nick (775)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.14 0 0 775

például belefér 560 liter kóla, ugye...

:)

Előzmény: robi25 (774)
robi25 Creative Commons License 2006.09.14 0 0 774
Közben nekem meg megvolt  a 15-ös (mármint szervíz:)) Shell Helix Plus-t kaptam 5 littyót, olajszűrőt persze, meg levegőszűrőt is. Egyúttal kijavították a még két hónapja belémrongyolt suzuki okozta lökhárítókárokat is. Úgyhogy most újra eredeti fényében csillog-villog (szószerint mert a szerviz tökéletesen kitakaritotta kivül-belül, köszönet érte a Valent Autónak) Ha lenne időm szívesen leírnám, hogy mi mindent pakoltunk be a nyaralásnál a csomagtartóba, hiába a méret a lényeg...:)))
TUZI Creative Commons License 2006.09.14 0 0 773
Köszönöm ,fiuk.:-)

A szoft frissités már megvolt. Azt nem tudom hogy hanyas aksim van, majd megnézem. Mondjuk ez az autó napi használatban van ,csak nagyon rövid távon.
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.14 0 0 772

TUZI!

Ugyanezzel szenvedtem az elején, amikor két autóval jártam és sokszor egy hétig is állt. Először elvittem a márkaszervizbe, ahol ingyenes sw-frissitést csináltak. Másodszor kicserélték az egész Stream-et...

Ez keringett valahol itt a fórumban régebben:

Idézet:

"A briskoda.net angol fórumot olvasgatva bukkantam az alábbi információra. OII-nél, amenniyben STREAM CD-s rádió van az autóban, a STREAM szoftver hibája miatt hosszabb állás során az autó akkuját lemerítheti a rádió (kikapcsolt állapotban).

A hibát a márkaszervizek ismerik, ha bemegy az autó pl. szervizre, az alvázszám alapján figyelmezteti a munkafelvevőt a program, hogy ezen az autón STREAM szoftver frissítést kell végrehajtani.

Addig is segítség lehet a tulajoknak, hogy az alábbi alvázszám tartományba eső autókat érinti a probléma (az alvázszám utolsó 7 számjegye, az első a gyártó üzem kódja, az utolsó 6 pedig egy sorszám):

2089609 - 2169207
8037220 - 8064255

Barátom OII-je az első sorban szereplő tartományba esett és már túl van a szoftver frissítésen, bár neki alapvetően a STREAM-mel voltak problémái és első alkalommal úgy "javították meg", hogy az ASR (kipörgésgátló) elfelejtett működni. Másodjára sikerült a szoftver frissítés.

A hiba az AUDIENCE CD-s rádióval szerelt autókat NEM érinti."

Előzmény: TUZI (763)
Serpa Creative Commons License 2006.09.14 0 0 771

Szia!

Már volt ilyesmiről szó korábban és az a következtetés született, hogy az akkunak 60-as nak kellene lennie, mert csak 45-ös vagy ilyesmi van eredetileg az autóban. Én megnéztem az enyémet, gyárilag 60-as van benne (márciusi rendelés), tehát időközben rájöttek, hogy az eredeti kevés. Nekem nem merült még le, de megyek is annyit, hogy erre kevés esélye legyen.

Előzmény: TUZI (766)
Varshi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 770
Úgyis az számít, amit a rendőrök/KPM mondanak. A vizsgán meg bármi érdemi fólia bukó ($).
Előzmény: Gaben. (769)
Gaben. Creative Commons License 2006.09.13 0 0 769
De most komolyan. Ezt tök felháborítónak tartom. Mostár legális hátul a fólia, de a mikor a Tigra megjelent a '90-es évek közepén, akkor még egy uganannyira fsötétített austós derekát simán eltörték a rendőrök :o(
Előzmény: Varshi (768)
Varshi Creative Commons License 2006.09.13 0 0 768
:))
Előzmény: Gaben. (767)
Gaben. Creative Commons License 2006.09.13 0 0 767

Igen és akkor kerül képbe az Opel Tigrája vagy a Peugeot 206 SW-je..... Ugye milyen fura dolgokat művel az élet? :o))))))

Előzmény: Varshi (765)
TUZI Creative Commons License 2006.09.13 0 0 766
Köszike ,de ezt elvileg a szervíz megejtette,még tavaj.

Amugy úgytudom hogy ez csak akkor okozott lemerülést ha az autó hosszabb ideig állt. Nekem pedig ,igaz csak rövid távokon ,de napi használatban van, és nem is olyan régen voltunk nyaralni ,akkor majd 1000 Km-ert tette bele. Tehát elvilg töltött. Bár igaz hogy ment a világitás, egy hűtőtáska, egy PDA, magnó meg mittudom én, de akkor is, ennek nem szabadna lemerülni.

Na majd ha eljutok a szervízbe ,beprobálkozok.
Előzmény: ZAG (764)
Varshi Creative Commons License 2006.09.12 0 0 765

> Abban tévedek, hogyha gyárilag színezve van akkor azt tovább sötétíteni nem lehet?

> Javítsatok ki, de a gyári zöld üveg az 75%-os,nem?

Ez tök egyszerű. Abból indulj ki, hogy a végeredmény számít.

Gyári vagy sem, vagy akár gyári+utólagos együtt, meg kell feleljen az előírt értéknek. Annyi a különbség, hogy a gyári elvileg tutira megfelel, nem is kell(het) vizsgálni.

Előzmény: Gaben. (760)
ZAG Creative Commons License 2006.09.12 0 0 764
Mivel láttam,hogy O II-d van annak idején a rádió volt a ludas.Flash Cd-t kell rátölteni.
Előzmény: TUZI (763)
TUZI Creative Commons License 2006.09.11 0 0 763
Hy.

De rég jártam erre (azért figyelek) csak egyszerűen nincs időm.:-(

Érdekes hiba jelenség, nyitáskor nem kapcsolódik fel a külsőtükör világitás. Pár nap után lemerül az aksi. Már másodszor játsza ezt. Azt vágom hogy valamit olvastam annak idején ,hogy ha kevés a feszkó akkor az extra szolgáltatásokat letiltja. Na de mért merül le az aksim. Na majd ha eljutok valamikor a szervizbe szóváteszem.

jaj-jaj igértem a duda hangot ,bocs , megejtem valamikor. Bocsika mégegyszer.
golyo13 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 762

Persze hogy lehet !

Főleg szintelent !!!

A színeseket, már csak a törvény betűjének a megfelelő betartásával..........

Előzmény: tamas974 (758)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 761

Uramatyám, mit akarsz ezzel?

Kinek a fejét akarod vele lefújni?

Előzmény: TUZI (755)
Gaben. Creative Commons License 2006.09.01 0 0 760

Nem tudom megnyitni a linket sajna :o(

Abban tévedek, hogyha gyárilag színezve van akkor azt tovább sötétíteni nem lehet?

Javítsatok ki, de a gyári zöld üveg az 75%-os,nem? Mert ha valóban annyi akkor azt már nem lehetne elvileg legálisan tovább sötétíteni. Azt pedig hogy a rendőrbácsi kapja-e be......hát nem  tudom. nekem az a tapasztalatom hogy ha ő azt szeretné hogy cumi legyen, akkor az is lesz és nem neki ;o)

Előzmény: tamas974 (758)
ac07 Creative Commons License 2006.09.01 0 0 759

Ez durva!

Egyébként a visszajelzőnek csak kikapcsolt állapotban kell világítani, mint az ASR kapcsolónak.

tamas974 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 758
Tévedés amit a fóliákról írsz!!! Lehet tenni minden ablakra!!! Rendőrbácsi meg bekaphatja!!!!

http://www.llumar.hu/magyar/hirek/ujautofolia.htm

Üdv,
T
Előzmény: Gaben. (735)
TUZI Creative Commons License 2006.08.31 0 0 757
Szivesen, de csak talán vasárnap. Kicsit ,nagyon elvagyok havazva.:-(
Előzmény: robi25 (756)
robi25 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 756
Milyen hangja van ennek?:))) Rakd már fel mp3-ban vhova:))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!