Kedves magyar média,Tv-k,újságok,szennylapok,Fókusz,RTL Klub,TV2 és a többi ,valóságshowkkal eladott TV..én csak mindössze annyit kérnék önöktől a jóérzésű magyar emberek nevében,hogy egy kis tisztességet,emberséget,becsületet tanuljanak portugál barátainktól akik méltóképpen megemlékeztek Fehér Mikiről....
én még mindig nem tudom elhinni, hogy mi történt. nagyon szörnyű.
ténylel elképesztő amit a magyar média csinált. én is megnéztem pár portugál honlapot, és mindenhol Miki volt a címlapon. sajna bejátszásokat nem láttam, mert nem nagyon voltam tv közelben, meg nincs porugál adóm. de talán jobb is, mert nem jó látni a szörnyűséget.
"Stockholm, január 27., 12.35 Egy amatőr svéd játékos edzés közben hunyt el.
Ma délelőtt edzés közben, szívinfarktusban elhunyt a svéd Kävlinge Gif amatőr-együttesénk egyik - idáig meg nem nevezett - játékosa. A futballista egy rövid futás után a nyújtógyakorlatok közben esett össze, és életét a többszöri próbálkozás ellenére sem tudták megmenteni. A szemtanúk szerint az eset kísértetiesen hasonlított Fehér Miklós tragédiájára.
(szzor) "
Az ombudsman szerint kegyeleti jogot sértenek egyes lapfotók
Az adatvédelmi biztos szerint sértik a kegyeleti jogokat a Fehér Miklós labdarúgó haláltusájáról egyes újságokban közzétett fényképfelvételek. Péterfalvi Attila kedden az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, nincs kompetenciája az ügyben, ezért nem is indíthat eljárást. "Személyes adatok védelméhez fűződő joga csak élő embernek van" - mondta az ombudsman. Péterfalvi Attila hangsúlyozottan különbséget tett a tragikus mérkőzés közvetítése és a között, amikor "kiemelnek egy képet és egy kimerevített képet közölnek" az összerogyó, haldokló sportolóról. Az adatvédelmi biztos utalt arra, hogy utóbbi fotók készítésének a pillanatában Fehér Miklós még élt, de "akaratnyilvánításra, vagy hozzájárulás-nyilvánításra képtelen állapotban volt".
"Az adatvédelmi biztos mindig fokozott méltányosságot kért az elesett és a balesetet szenvedett személyeknél" - emlékeztetett, hozzátéve: az Irakban lelőtt magyar fiatalember esetében is azt tanácsolta a hozzá forduló médiumoknak, hogy szerezzék be a hozzátartozók hozzájárulását fényképének közléséhez. Mint mondta, álláspontja szerint ebben az esetben is így kellett volna eljárni.
A nap folyamán közzétett nyilatkozatában Péterfalvi Attila a Blikk keddi számának címlapján megjelent, "a sportoló haláltusája közben készült" fotó kapcsán úgy nyilatkozott: "az ilyen sokkoló hatású képek bemutatása a személyiségi jogok lábbal tiprását jelenti, és sérti a jóérzésű emberek kegyeleti érzéseit is". "Az újság eladott példányszámának növelése, a piaci verseny nem szolgáltathat elegendő indokot az ilyen mértékű jogsértésekre" írja, nyomatékosan felhívva a bulvársajtóban dolgozó újságírók figyelmét "a mértékletesség, a nagyobb empátia és a személyiségi jogok tiszteletének fontosságára".
Az ügy kapcsán hétfőn közös nyilatkozatot juttatott el az MTI-hez Wisinger István, a Magyar újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke és Halák László, a szervezet etikai bizottságának vezetője. "Ismételten felhívjuk a sajtóban dolgozó kollégák figyelmét az újságírói etika, a jó ízlés követelményeire, és elvárjuk, hogy személyes tragédiákat megengedhetetlenül ábrázoló fotókat ne közöljenek lapjaikban".
Emlékeztetnek egyben arra, hogy a MÚOSZ korábban több ízben is elítélt ilyen eseteket. "Természetes, hogy a tragédiáról hírt adnak lapjaink, ismertetik a történteket. Nem természetes azonban, hogy az elhunytra, hozzátartozóira, tisztelőire tekintet nélkül olyan képet közöl az újság, amelyet tilt az újságíró szervezetek Közös Etikai Alapelve, tilt az emberiesség, a jó ízlés" - áll a nyilatkozatban.
Most ebédidőben kint jártam és egy újságosstand előtt megálltam.
Volt annyi emberség az eladóban, hogy a blikk úgy volt elhelyezve, hogy az a szörnyű fotó nem volt látható.
Látjátok minden jó érzésű emberből ellenszenvet vált ki ez a dolog.....
Ezen jó lenne ha az is elgondolkozna aki szerkesztette a címlapot. Azért kiváncsi lennék ki az?:(
Szurkolók, játékostársak virrasztották át Fehér Miklós koporsója mellett az éjszakát a Benfica stadionjában emelt, kivilágított ravatalozóban. A koporsót a lisszaboni Luz futballstadion főbejáratánál emelt alkalmi búcsúhelyen a megrendült csapattársak egy csoportja helyezte el: Hélder, Argel, Nuno Gomes, Zahovic, Miguel és Simao - írta keddi beszámolójában az EFE spanyol hírügynökség.
Már eddig is ezrek vettek végső búcsút a vasárnap elhunyt magyar labdarúgótól, akinek emlékét azzal is szeretné méltóképpen megörökíteni a portugál elitklub, hogy - amint azt Luis Filipe Vieira, a Benfica elnöke bejelentette: - visszavonultatják Fehér 29-es mezét, ilyen számot többé senki sem visel a csapat játékosai közül.
Családja, valamint mennyasszonya, akivel Fehér nyáron kötött volna házasságot, hétfő délután megérkezett a portugál fővárosba.
A futballista temetése szerdán 15 órakor lesz a győri Szabadi úti temetőben. Az MLSZ-től származó információk szerint a szertartásra szintén szerdán különgéppel érkeznek a Benfica játékosai, vezetői, a Portugál Labdarúgó Szövetség képviselői, valamint államtitkári szinten képviselteti magát az ottani sportminisztérium.
nagyon szomorú vagyok
elsősorban természetesen Miki miatt
...aztán, hogy mit hozott ki a magyar médiából
én talán az orosz adón láttam részleteiben először, de többet foglalkoztak vele, mint a magyaron
Sajnos sosem fogják őket eltiltással büntetni. Úgy tüntethet ellenük az ember, hogy nem veszi meg a szarukat, nem olvassa a honlapjukat. Tudtok jobbat?
Csak kiváncsiságból bekapcsoltam az előbb az RTP-t(portugól TV) és mit ad Isten CSAK FEHÉR MIKLÓSRÓL volt szó kb 15-20 percig!Gondolom egész nap erről van szó.
-Még ma is rengetegen várakoztak (több mint 100m-es sor) a stadion előtt!
Sajnos sosem fogják őket eltiltással büntetni. Úgy tüntethet ellenük az emberi, hogy nem veszi meg a szarukat, nem olvassa a honlapjukat. Tudsz jobbat?
Hihetetlen látni, ahogy Miki honlapján a portugálok tört magyarsággal búcsúznak Tőle. Meg brazilok, angolok, stb. Szörnyű, hogy Miki igy került a cimlapokra, nem igy kellett volna.
A Blikkről nem is mondok véleményt, csak a számitógépem szarakodása, és az idő rövidsége miatt nem küldtem el öket igen pejorativ hangnemben a sunyiba. Ez volt aztán a klassz valóságshow a "kedves" szerkesztőknek. Arról az internetes oldalról ne is beszéljünk, ahol EXKLUZIV videot lehetett letölteni. Hányás.
....viszont Miki nme ezt érdemli, nem ezt érdemelte, a szülei, hozzátartozói szerettei mit gondolhatnak mikor meglátják az utcán, bárhol ezeket az újságokat, és az össze s jóérzésű ember gyomra forog ha meglátja
Persze, és írhattok száz tiltakozó levelet is, akkor is ezzel tudnak példányszámot elérni. A Blikk jelenleg a legnagyobb példányszámú napilap itthon. (Emiatt vonták vissza a Népszabadság korábbi szlogenjét - Magyarország első számú napilapja).
A közvetlen ismeretségemből a legtöbben inkább ebben a stílusban beszélnek az esetről.
Nagyon sajnálom ami Mikivel történt. Bár én nem ismertem személyesen, de így is nagyon szomorú vagyok miatta. Nem igazán lehet ép ésszel felfogni azt ami történt, és ahogyan történt.
Lenne még két megjegyzésem:
1., ahogyan olvasom a híreket a portugál média sokkal nagyobb figyelemmel és szeretettel foglalkozik a Mikivel, mint a sajátunk. Nézem a sport tv-t, de semmi, mintha semmi nem történt volna. Internet szintén elég gyenge. Holnap közvetíti a portugál tv a temetést, a miénk fogja? Hihetetlen, hogy mennyire szerették ezt a Fiút Portugáliában. Eljön a csapat is...
2., megnéztem a blikk (így kisbetűvel!) oldalát. Azonnal írtam nekik levelet, hogy hogy lehetenek ilyenek. Egy gerinctelen, féreg banda.
Miki! Mosolyogj odafenn is, mint tetted ezt idelent! Mindig emlékezni fogunk Rád! Nyugodj békében!