Az volt az oka, hogy nyilván nemcsak a zsidókra vonatkozott. Hiszen akkor igazságtalan lenne Isten, ha olyanért irtja ki őket, ami rájuk nem is vonatkozik. Márpedig nem igazságtalan az Úr - márha igaz a Biblia...
Én régebben sokat gondolkoztam azon, hogy Istentől nem kegyetlenség-e az amiket az ószövetségben olvastam. De rájöttem, hogy mivel teljesen más helyzetben vagyok, és Isten megváltó szeretetével megajándékozott, nem fontos többé ezzel foglalkoznom. Csak azt kell megcselekednem, amit tőlem személyesen elvár. És úgy tűnik, nekünk nem az ószövetségi törvényt kell megtartanunk, hanem annak szellemiségét betöltenünk. És azt gondolom, te nem igazán értetted meg jól ezt, és inkább tételes parancsolatoknak igyekszel megfelelni, holott Őt kellene személyesen követned. Remélem nem bántottalak meg.
De a keresztények nem kánaániták. De nem is Izrael fiai, akik ilyen parancsot kaptak Istentől és meg is tették. Ugyanezt egy kereszténytől nem kéri Isten.
Szerintem sem Izrael törzséhez tartoznak. Ám mégis azt mondta Isten, hogy ki kell irtani őket olyanért, ami szerintetek csakis a zsidókra vonatkozott...
Miért is jelentene halálos bűnt az, amiért egész népeket kellett kiirtani, nem igaz?Sőt, kifejezetten tetszik az Úrnak a havi bajos asszonnyal való hálás, Te kis ezer nickű provokatőr, nem igaz...?
Miért is jelentene halálos bűnt az, amiért egész népeket kellett kiirtani, nem igaz?Sőt, kifejezetten tetszik az Úrnak a havi bajos asszonnyal való hálás tilalma, Te kis ezer nickű provokatőr, nem igaz...?
Legyünk pontosak : Isten azt mondta (az Izrael fiaainak ), hogy ezekért a fertelmességekért (többek között a havi bajos asszonnyal való hálás gyakorlása miatt) kell kiirtani a kánaánitákat. Te Izrael fia vagy ? A te papságod honnan való ?
Akkor jól értem hogy a topikolók többsége egy véleménnyel van veled szemben? Ez mondjuk nem jelent még önmagában sokat, de elgondolkodtató hogy őszintén istenfélő, és Bibliát ismerő embereknek ez nem jelent halálos bűnt.
Isten azt mondta, hogy ezekért a fertelmességekért (többek között a havi bajos asszonnyal való hálás gyakorlása miatt) kell kiirtani a kánaánitákat. Ezek szerint olyanért irtotta ki őket Isten, amik nem is vonatkoztak rájuk, csak a zsidókra? Vagy a kánaániták zsidók voltak...?