Szia 946, én nem értem mi ez a kifogás a fogyasztást illetően?Ezek az autók márkafüggetlenül ennyit kérnek...(talán a japcsik kevesebbet,talán).Nézd meg a 2658??-as hozzászólásom,az első mérésemre 7,2-re jött ki...Igaz én csak 20 éve vezetek.Szerintem ez az egész dolog lábfüggő.Én most még kímélem "bejáratom",városban is 5.-be rakom-csak sík úton!-,nem sietek,de azért nem tartom fel a forgalmat :)),ja és én mindezt vidéken teszem.Nagyon nem mindegy pest vagy vidék...Az előző Fastrám 6,5-7literre jött ki 1,4 82lovas motorral,annak azért nyomtam. Ez, ha beáll a fogyi olyan 7,5-8liter lesz,és én meg leszek vele elégedve. Szóval nem kell aggódni én is sok autót próbáltam mielőtt ezt megvettem,és mondhatom a legjobbat vettem főleg ennyi pénzért:)
Sziasztok Secret.
ui.:a trabim 8 litert zabált akárhogy mentem vele :))
Teljessen egyetértek veled, a Lacsi nagyon jó kis autó. Csak az a fránya szomjúsága ne lenne. Én már 11000 km felett járok az 1,6-os 5 ajtós -al, de szégyen és gyalázat az átlag fogyasztás 10 liter alá nem megy, pedig ebben sok országút van. Mielött a kocsi helyett engem hibáztatna valaki, el kell mondanom, hogy csaknem 40 éves vezetői múlt van mögöttem, és ez már a sokadik autó amely mögött ülök. Remélem az első szervizen majd segítenek a kis torkoson.
Írjon, aki a Lacsi csalóka kmóráján túllépte a 200 -at és mennyivel!?
Utcai Chevrolet Lacetti 172 lóerővel?2005. május 2. 16:24
· Hírszerkesztő:Állítólag készül az első igazán sportos Chevrolet/Daewoo modell, amely külsőre leginkább a túrakocsi-világbajnokságon résztvevő versenygépre emlékeztet. A hasonlóság persze nem véletlen: a fejlesztés ugyanott folyik, ahol versenyautót terveztek a Lacetti/Nubira modellből. Az eddig kiszivárgott hírek szerint a Lacetti WTCC R+ nevű autóba a Daewoo kétliteres, négyhengeres motorja kerül, amellyel eddig csak a Tacuma és az Evanda modellekben találkozhattunk. A motor lélegeztetéséről ezúttal egy mechanikus kompresszor gondoskodik, így maximális teljesítménye 131-ről 172 lóerőre, a csúcsnyomatéka pedig 181-ről 230 Nm-re nőtt. A családi négyajtós az átalakításoknak köszönhetően kb. 8 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra és képes elérni a 215 km/h sebességet. Mindehhez elvileg egy alaposan áthangolt sportfutómű és egy csomó optikai kiegészítő is jár. Egyelőre nem tudjuk, hogy a sportos Lacetti mikor mutatkozhat be, ahogy az sem biztos, hogy valaha sorozatgyártásba kerülhet, bár a tesztelés biztosan folyik, így legalább tanulmányautóként biztosan találkozhatunk a típussal.
A gumival ne vacakolj, nem éri meg... Nekem az Ignisen a gyári 175/... helyett 195/65 R14 volt, és ugyanannyit evett átlagban mind a többi Ignác. Sőt, téli gumival, ami 165/... márkás cucc volt, sem változott a fogyasztás. DE ha nem toltam neki, akkor 6 körül megállt, viszont nem élveztem az utazást. Úgyhogy nálam 8 - at evett az IS. :)) De lépett is, harmadikban 6700 - nél tiltott, ez 150 km/h óra előtt volt egy hajszállal. :)) Na, jól belemelegedtem, már ráz is a hideg..... :))
Ja, azt viszont észrevettem, hogy a virsli téligumával érezhetően jobban, könnyedebben forgott ki a moci a Suzukiban, mint a széles gumával. A Lacsihoz 185/... télit adtak, ennél nem érzek különbséget a nyárihoz képest, már ami a dinamikát illeti. Mondjuk még nem is beszélhetünk erről nagyon tiszta lapokkal, majd ha már lehet bántani a motort, akkor esetleg.
Aki Lacettit akar venni annak néhány észrevétel a márkáról. Én egy 3 éves Wagon R+-ból ültem, miután anyu vitte a kocsit válás után. Új csaj új autó. Sok választásom nem volt 2 hónap keresgetés minden márkát megnézetm a Wagon is érdekelt, meg Ignis is stb, csak a skoda fábia, Renault thalia és a Dacia Logan nem. Mivel a helyi Opel-Chevi márkakereskedésnek sokat dolgozunk a Lacetti eszembe se jutott. Opelből mindent kipróbáltam az alsótól a csúcsig, de Chevit csak nézegettem, a formája nagyon tetszett.. Mikor mondták január végén van egy 1.4 star ezüst metállal meg egy fehér, tavalyi regadóval, idei áfával elfogadható Cib Leasinggel, már nem is gondolkodtam sokat Az autó ára mindennel együtt 2.380.000 és már vihetm 4 nap múlva. Megvetettem a bankkal. Nem is teszteltem pedig ott álltak a tesztautók. Megrendelés után 2 nappal kipróbáltam, mert a belsejével, külsejével nem volt semmi gond. 1.4 star. A váltó nem okozott problémát mivel a cégnél Opelek vannak, úgyhogy semi újat nem mutatott régi Opeles, szerintem csak szokás kérdése de suzuki váltó a (régiek) se egy nagy számok a WagonR+-é meg még rosszabb. Fura volt, hogy nem ugrik mint asuzu, de magas fordulaton megindult és hhát ugye nincs szélzaj, pattogás, igényesebb anyagok, klassz belsőtér. Átvettem sajátomat első nap 600 Km autózás 1 tank benzin. Lesett az álam! Felhívtam a szerelőket, mondták nyugi! 5000-1000 után beáll és jobban is fog menni. Most 6000 Km van benne 3 hónap alatt és már megáll 7,5-8 literben is 50-50% vegyesben.
Városon kívúl 120-130-140-el. Nagyon jó kis autó nem bánom, hogy nem másik suzut vettem vagy bármi más típust. Most már megy is egyre jobb és probléma mentes. Gagyi Blaupunkt CD-t kidobattam belőle, de csak szakszervízben mert nem egyszerű!!!! Ott is kinlódtak vele. Most egy Pioneer van benne klasszísokkal jobb a hangzás. 4 tárcsa ABS-el nagyon tuti még vizes úton 130-nál is biztosan fog, verhete kapcsolj-et m elől-hátúl tökéletes. Két ködlámpa plusszban 78.000 szalonban. Egyébként 5 hét várakozás után 11.000 Ft/db +beszerlés, de a fiuk azt berakták ingyen. Alkatrészek itt! http://www.freeweb.hu/opeldaewo/arlistak/Lacetti.xls
Az első ablakokra vegyél légterelőt mert a kicsit lehúzott ablakon is ömlik a víz be a kárpítra. Fűtés kiváló, a hátsó ablakfűtésről nem is beszélve. Klíma se rossz, amolyan átlagos. Menet zaj nagyon kicsi jól lehet benne beszélgetni, -nél és a Cd-nek se kell bömbö-lni. Aki -et vesz ne számítson versenygépre, de -ről -ben simán tud gyorsulva előzni. Szóval jó kis autó! Megbizható, jól kinéző, szerintem a konkurenciánál sokkal jobb és baromira megéri az árát!
Lassan kiszárad a topik... Mindenki Lacettit ragadt és élvezi a száguldást..?
Kergessétek a ménest T.topiktársak.:-)))))
Egy rövid, kusza gondolat azoknak, akik monitort bámulnak inkább:
Nézegettem a Suzuki Reno lapjai az amcsi lapokon. 2,0 literesnél kisebb motorral (127LE) nem láttam kiírva. A gumi paraméter egyezik az itteniekkel.
Szerintetek az eredeti terv az amerikai változat? És nálunk (EU) csak motorcsere volt.. Ha a gumi az amcsi verzióra van tervezve, akkor nálunk (1,4) túlméretezett?!
Visszatérve egy régebbi kérdésemre...Szerintetek az 1,4hez elég volna a 185/..... gumi méret? A fogyasztáson hozna..?
Az optikai tuning nagyon hatásos a piros lámpánál meg a parkolóban esetleg otthon a garázsban. A teljesítmény tuning a zödre váltó lámpánál, előzésnél, sportos vezetési stílusnál kell, nélküle a széria Lacetti csak csendes, nyugodt és valljuk be versenyképtelen a kategória társakkal szemben. Csak egy direktszűrő csodát nem tesz de már érezhetően javít, megkockáztatom a vártnál is jobban. A K&N szűrők jobban szűrnek a gyári betétszűrőknél, a mikroszűrést az olajfilm végzi, a hatásfokot a szűrőtest és a film állapota határozza meg! A hangot a dob hangolása adja meg, eszerint lehet megválasztani! Kiugró teljesítményt suttogással nem lehet elérni. Az utastér zajszintje nagyságrenddel jobban függ a dob hangolásától, mint a direktszűrő szívózajától. A családi használat nálam is dominál, pörgős előzésnél hátul nem hallják mit beszélünk elől, de én választottam így, akinek nem tetszik-nem kötelező beülni...
Az Ignist egyszer megmókoltam, lekaptam róla a szűrőház előtti szívászaj csökkentő egységet, így nagyon király hangja volt, az utcán rendesen odakapták a fejüket az emberek egy - egy gázadásra. DE. Hosszabb úton már zavaró volt egy idő után, hogy folyamatosan búg, nem volt jó utazni vele.
Próbálj meg 1000 km-t vezetni egy nap alatt egy ilyen "zajossá tett" autóval!
Úgy fogsz belőle kiszállni, mint akit nem csak agyonvertek, hanem utána le is daráltak...
Emlékszem még a jó öreg Wartburg 353 W-re. Na, abban aztán mindenféle hangok-zajok voltak. Motorzaj, szélzaj, futóműzaj, lemezhang, etc.
150 km-enként meg kellett állni 20 percre annak érdekében, hogy valahogy eszméletre jöjjön az ember.
Egy ilyen "varnyúval" jártam be 24 évvel ezelőtt egész Görögországot úgy, hogy hazafelé jövet még a teljes jugó tengerpartot is bejártuk, Budva-tól Triestig.
Miután hazaértünk, három hétig olyan voltam, mint aki álomkórban szenved! :))
Én meg elbizonytalanodtam a direktszűrő kapcsán... :( Már le van gyártva hozzá a saválló összekötő cső, mégis, elgondolkodtam azon, hogy biztosan kell - e az autóba. A szűrőhatás miatt folyamatosan aggódom, de emiatt még meg is vettem volna, viszont több helyen olvasom, hallom, hogy natúr széria autóknál, átlag használat mellett ( nem állandó magas fordulaton terhelés ) nem sok értelme van. Mondom, csak azért, hogy hangosabb legyen az autó ( bár ez nekem bejönne, de mégiscsak alapvetően családi autóról van szó, ennek megfelelő használattal ), azért nem biztos, hogy kell bele a direktszűrő. Az Ignist egyszer megmókoltam, lekaptam róla a szűrőház előtti szívászaj csökkentő egységet, így nagyon király hangja volt, az utcán rendesen odakapták a fejüket az emberek egy - egy gázadásra. DE. Hosszabb úton már zavaró volt egy idő után, hogy folyamatosan búg, nem volt jó utazni vele. A Lacsi meg olyan szépen surran még 130 körül is, hogy "csend" van az utastérben. Nemtom. Fóliát tuti kap előbb utóbb, de ez a szűrő tuning most megint szőnyeg alá söpörve.
Az az igazság, hogy mennem kéne egy direktszűrős Lacskóval, aztán ha meggyőző a különbség, akkor hajrá, de ha nem, ha inkább placebo, akkor nem fogok pöcsölni vele.
Más. Lassan elérem a 3000 km - et, mostmár néha "éppencsak" elengedem a fordulatot 4000 fölé, kicsit kezd is éledezni a moci, de alul ( 2000 körül ) változatlanul gyenge.
Köszönöm a hozzászólásokat, most már én is hajlok rá, hogy kimaradjon a szelepcsere bejegyzése. Az astra csak abból a szempontból tetszett egy picit jobban, mert hamarabb felpörgött 6000-re, valószínű a rövidebb áttétel miatt. Aváltó meg azért mert rövidebb a kar, a váltóút, illetve passzentosabb az egész. A lacsinál mindig úgy járok, hogyha gyorsulnék egy kicsit durvábban, és gyorsan akarok váltani, kettes után a hármas helyett betalálok az eggyes és hármas közé. /vagy én vagyok béna/, de az astránál egyből simán ment minden. Egyébiránt szeretem a gépet, már csak azért is, mert ez az első 0Km-es autónk. Hátsódob tuning kiválóan dolgozik,komoly hanggal. Direktszűrő beépítés lehetséges a garancia elvesztése nélkül? Mert nekem még a hátsódobnál is azt mondták hogy ugrik a gari az egész kipuff rendszerre.
Most kaptam a hírt, hogy a kedves nejem, mivel késésben volt, 180-at ment /óra szerint / az 1.4 ötajtós lacsinkal az M3-as on! Remélem képet nem kapok....de ha mégis, ígérem fölrakom..:-)))
Mondtam neki, hogy azért fogja vissza a lábát mert 3 gyerek van, és csak 5000 km van szerencsétlen autóban. Bár szerinte a kocsi is élvezte...:-))
Azt hiszem én is beszerzek majd egy sportlégszűrőt! Meg 1 sport dobot is talán.._))
Amikor tavaly tavasszal a Kalosom jobb oldalát úgy végigszántotta egy Honda HRC vagy mi a szösz, hogy mind a két ajtót cserélni kellett, plusz a középső oszlopot is helyre kellett hozni, nekem sem írták be a szervizkönyvbe. Annyira jó munkát végeztek, hogy amikor Lacettire cseréltem, műszerrel sem vették észre a Kaloson az új fényezést. Ha be lett volna írva a szervizkönyvbe, bizonyára jóval olcsóbban számították volna be, én meg hiába mondtam volna, hogy észre sem lehet venni.
Te valami hétfőn hajnalban, vagy péntek késő este épített autót foghatál ki...
Én is vezettem már sokféle autót, és a hiányosságai ellenére / a toyotámnak tényleg jobb volt a váltója.../ abszolút meg vagyunk elégedve vele. / a család nevében is beszélek. / a feleségem úgy megy vele mint a golyó...
Az astrát semivel sem találtam jobbnak, csak drágábbnak...
Szerintem is jobb ha nincs a szervízkönyvben a szelepcsere, főleg ha meg akarsz szabadúlni tőle..
Tegnap kicserélték a szelepeket a verdában, egyenlőre semmi különös nem történt. A szervízfüzetbe viszont nem írták be, mondván ez náluk könyvelve van és eladáskor jó is ha makulátlan a dokumentum. Akkor meg minek van?! Még gondolkodom mit tegyek. Ha véleményetek van ez ügyben, ne tartsátok magatokban. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a cserébe kapott 1.4 twinport G Astra mennyivel jobb motorikusan és váltó tekintetében is. Hát most szomorú vagyok kicsit.
Szevasztok, ujabb info a fogyasztásról.Tehát 1,6 moci,ma tankoltam fullra (sárga lámpa nem világitott,csak holnaptól 8ft-vel drágul a lé): 710 km-ert mentem,50,5 lityi fért bele ,első kattanásig 49 lityi aztán lassan még beleerőltettem 1,5 lityit(az első tankolásnál is így jártam el).Ez kb 7,2 l/100km , ez van.Nem csalás nem ámítás,az egész család a tanum rá....:)))) Egyébként nekem eddig minden tökéletesem műkszik,semmi hiba,semmi zörgés,csodajó autó nagyon szeretem,örülök hogy ezt választottam.Lehet hogy jó szériából kaptam?... A fórumon olvasható negativ észrevételekből én nem tapasztaltam semmit sem,hála istennek.Remélem később sem:)). Na mindenkinek jó ótókázást!
-fogyasztásban: valamirevaló tuningos biztosan ad kiprólásra egy alkalmas direkktszűrőt, én lagalábbis kaptam mielőtt döntöttem, de a saját tapasztalat igazol;
-gyorsulás, végsebesség, rugalmasság: lásd fenn, vagy pormentes körülmények mellett leszerelt légszűrőház fedél és kivett szűrőbetét a rövid teszt idejére megbocsájtható, nekem a végsebesség szűrő nélkül saját órán mérve meghaladta bármilyen gyári típusét; a kuplungtácsa égetése nélkül is lehet gyorsulást mérni pl. valamelyik sebesség fokozatban egy választott alsó és felső tartomány elérése közti idő mérésével padlógázzal a motor felfőzése nélkül;
-szűrő márkáját és alakját nem kívánom eldönteni, a nagyobb légáramú előnyösebb;
-gyári hővédő lemez hasznos (a SIMOTA is jó) véd a felverődő víztől is, ami nem kívánatos a szűrőtesten
-pre szűrő (a direkt védelmére szerintem megéri és házilag is kialakítható, pl. nem telik meg rovarokkal, mint a hűtő eleje)
Az én szervizem alatt a váci Chevit értettem, konkrétan a chipet, lambdaszondát, légszűrőt, és kipufogót kérdeztem. Az a helyzet, ha jól belegondolsz, hogy te egy olajcserét kérsz tőle, amit kifizetsz. Ő ezt igazolja, hogy ő végezte el.
Ez egy jogviszony kettőtök között. Ha elromlik az autó garancia időn belül, akkor ő megjavitja, és a gyár fizeti ki helyetted! Ezt a gyár nem szivesen teszi, nagyon komoly feltételek mellett teszi meg. Ez megint egy viszony Te, a és a gyár között, amiben a szerviz is részt vesz. Mivel a pénzéről van só ekkor már semmilyen elnézést sem tanúsit! Ekkor nem mindegy hogy milyen a verda. Mert ha dadog az alapjárat a sporttengelytől, és beállás közben hörgő torokhang mellett 8000-ig pördül a moci, akkor nem sokat várhatsz el gariban. 1 éves az autó, kb 2-300-ból egyedülálló lehetne az országban. Mi romolhat el a következő 2 évben, ami olyan drága, hogy 300kilóért tuningoltam, de azt nem birom ki?
ne gondolkodjatok, mert semmi! Ez nem Peugeot, meg citroen hogy előre köszön a munkafelvevő az utcán. Vannak köztünk 100.000km es fórumtagok is, problémamentesen. igy én arra bátoritok mindenkit, akinek péze, és kedve van hozzá, habozás nélkül tegye meg!
Szerintem meg kell kérdezni az érdekelteket, rájuk hivatkozom! pl. FORD-ék, azzal a kikötéssel, hogy csakis gyári alkatrészekkel dolgozhatnak és nekik nem probléma a direktszőrő és a sportkatalizátor. A jogi háttérrel ők is tisztában vannak! Tehát vagy visszapakolás az eredetibe (a hátsó dob kivételével) és saját márkaszervíz, vagy szerintem is fel kell kötni az alsóneműt, mert a CHEVI-ék elktronikai és szívóoldali átalakításokat nagy valószinűséggel nem fogadnak el (már amit észrevesznek belőle)! Én biztos nem próbálkozom az utóbbival és nem is ajánlom!
Az előzőek lényege a valamit valamiért: átaklakítások fogyasztás csökkentés vagy teljesítmény növelés (minkettő!?) érdekében lehetségesek. A harmadik út a nem teszek semmit, csak szitkozódom sokat eszik mégse megy, nem gyorsul úgy ahogy kellene stb. Egy dolgot le kell szögezni ennyi pénzért és ez tuningolásra is igaz gyári kiszerelésben nyomatékot, végsebességet növelni nem lehet, legfeljebb metálfényt meg ködlámpát adnak! Akinek mindkettő kell, válasszon magasabb típusszámot jóval drágábban. Én csak mosolygok, amikor a tolatólámpámat nézegetik előzés után és nem a ködlámpámat a visszapillantóból (mert az egyébként sincsen)! Életem párja kérdezte az 1,9 TDI miért nem megy már-pedig okádta a kormot rendesen- mihelyt visszatért sávjába már nem kellett tovább szagolni, "mert nem tud" montam röviden.
Direkt sportlégszűrőből, mivel hosszú élettartamú a érdemes minőséget várárolni, semmiképpen piacon keresgélni! Az árak viszont igen szórnak az eladótól is függően. Saját kit motortéri fúrás-faragás nélkül polírozott rozsdamentes kivitelben hővédő lemezzel megépíthető.
Csak néhány hozzászólást volt időm visszaolvasni. Örömmel látom hogy zajlik az élet a fórumon, és hogy egyre többen vagyunk. Nehány hozzászólásra reagálnék, csak nevek, és pontos idézet nélkül.
1. Haverom G Astrája új korától nem megy 8-9 liter alá 100-on. Bár ő is kamionos, lehet hogy kitapossa az 1.4-est, de ennyit eszik. Az öccse vett Lanost pár éve, azt mondta a cimbi, nem külömb a G-je a lanosnál!!! Pedig én akkor ha agyon vernek se vettem volna csak német autót!
2. A 4WD akár hova kapcsolod, többet fog enni, mivel a hydrokuplung oldva is némi veszteséggel jár, plusz van 1 gardántengely, 2 féltengely, és plusz 1 difi!
Az én szervizem azt mondta a hátsó kipufogónak semmi köze a garihoz, légszűrőt is tehetek, a gyári helyére illő biztosabb, cső szétcsúszás szempontjából. De ha elromlik vmi, és javittatni viszem, nem szervizre, akkor tegyem vissza a gyárit!!!
Bár most nics időm ilyesmire heti 1 Le Mans mellett. Amúgy már belenyugodtam, hogy a Lacsi nem Honda, nem BMW, viszont egy szeretetre méltó, kényelmes, dinamikus autó!