Keresés

Részletes keresés

Operator Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2474
Kérem az utolsó ON hozzászólás számát!
Előzmény: Alternative Thor (2473)
Alternative Thor Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2473

Megint jöttem árulkodni, pedig rohadtul utálok, más kedvéért nem is tenném, a Dream Theater topik kb. utolsó 35 beírása teljesen off, régi kedves ismerősünknek sikerült szétvernie, nem tudom, hányadszor.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9014157

Zöld Pofa Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2472
Én sem feltételeztem az átverési szándékot.
Előzmény: manhu. (2471)
manhu. Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2471
igen, azóta már én is rájöttem. de nem próbálkoztam be, legalábbis nem direkt átverési szánsékkal, tényleg azt hittem, hogy már lejártam. de nekem mindegy, tőlem maradhatok ezen a néven is még egy napig, szerintem abszolút nem oszt, nem szoroz.
Előzmény: Zöld Pofa (2470)
Zöld Pofa Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2470
A Közleményekből egyértelmű a lejárat ideje, csak a tisztelt olvtárs bepróbálkozott egy nappal hamarabb
Előzmény: Operator (2466)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2469
Thnx.
Előzmény: Operator (2468)
Operator Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2468
Töröltem, egyelőre teknitsük jóhiszeműnek az ügyet. Ha visszeső lesz, akkor kérem itt jelezni, elbeszélgetek vele.
Előzmény: Zolcsi Baba (2467)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2467

Nem vagyok egy árulkodós típus, de kedves modik legyetek szívesek a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9045980 topikból a 21375 hsz-t elhantolni.

Rákattintva az IE alapú böngészők megfektetik a windows-t kékhalállal.

Mivel nem csak expert-ek járnak oda, szegény mezei júzer rendszergazdáért illetve új videókártyáért kiált egyből...

A nick sorsát offkóz rátok bízom...

Operator Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2466
Ezt pontosítsd légyszi, ki mikor mit ígért neki a letiltásánál és linket adjál.
Előzmény: manhu. (2465)
manhu. Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2465
én pedig kérném, hogy állítsák vissza themanwho jogosultságait, mert lejárt a büntetése és megbünhődte már a múltat s jövendőt. köszönöm.
Galló Tamás Creative Commons License 2005.07.07 0 0 2464

Kérem, hogy állítsák vissza a Beatles topikból kitörölt hozzászólásokat! ( 2005. 06. 21.-e és 2005. 07. 01 között )

Egy topik élete eleven, lélegző dráma, párbeszédekkel, konfliktusokkal, ezekből önkényesen kivágni részeket, annyit jelent, hogy megfosztanak minket a lelki rezdülések gazdag szövevényétől, amelytől ez a műfaj a jelentőségét nyeri.

Ha nem állítják vissza az eltüntetett hozzászólásokat, mindannyiunk önismerete kiköszörülhetetlen csorbát szenved.

e_dora Creative Commons License 2005.07.05 0 0 2459
köszi
e_dora Creative Commons License 2005.07.05 0 0 2458

217, 222. továbbra is kérem a törlését a velem szembeni névszerinti sértegetéseknek

Előzmény: Cheese (2457)
Cheese Creative Commons License 2005.07.05 0 0 2457
Ennél mélyebbről már nem is lehetne megközelíteni. Hol itt a probléma?
Előzmény: Törölt nick (2451)
e_dora Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2456

Elkezdtem visszaolvasni magam, még 8000 hátravan :) (írtam a modinak a dt miatt)

Előzmény: Törölt nick (2455)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2455
Így van! Akkor kérlek, legyél következetes és kérj magadnak valami büntit. Ez ugye így tiszta?!
Előzmény: e_dora (2454)
e_dora Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2454
f.
Előzmény: Törölt nick (2453)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2453
Amikor parasztoztál meg bunkóztál a DT-topic-ban, az melyik volt???
Előzmény: e_dora (2452)
e_dora Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2452

MM 8.f.,g.

Előzmény: Törölt nick (2451)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2451

Én pedig kérném szépen, hogy a T.Moderátor legyen már kedves és vegye a fáradságot ahhoz, hogy kicsit "mélyebbről" közelítse meg a problémát ( és úgy általában az egészet ), ha pedig erre nincs lehetősége, akkor ne törölgessen holmi " csakazértismegmutatom" feljelentgetések miatt....

Köszönöm!!!

Előzmény: e_dora (2450)
e_dora Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2450

kedves modi!

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9126302&la=45592252 : (178-199) és főleg 217, 222 +esetleges folyományai törlését kérem.

Operator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2449
a megfeleő adminisztratív és logisztikai támogatásotok meg van e ahhoz, hogy mindenki számára elégedetten zajljon munkátok.

Alapjaiban véve igen. A rendszer folyamatosan fejlesztés alatt áll, még ha ez nem is látszik user szemmel.

A t. Moderátor jogosultságait hol jelzi a rendszer?

Belül. Pl. a moderátor látja.

Esetedben pl. Adminisztrátor-on kívül egyéb jelzést nem találok,

A moderanickeknek általában ezt állítjuk be.

most már tényleg meg fogom keresni qa jogi lehetőségét annak, hogy egy ilyen (nagy ismertségű és sok tekintetben mérvadó) Fórum esetében annak fenntartója az elvárható adminisztrációs lehetőségeket és támogatásokat az ingyen elvégzett és kifejezetten megterhelő moderátori munkákhoz!

Ezek a lehetőségeink nagyobb részt megvannak. (Amik nincsenek azon meg dolgoznak a fejvesztők) Több dolog keveredik itt.

Azt meg tudom nézni, hogy egy user mikor, miért és ki által lett letiltva. Ez kb. 10 perc munkába tellik. Hetente egyszer ez el is megy, illetve a törzshelyemen a PoliDiliben sűrűbben is, ugyanis ott az ember azt is látja ahogy hullik le egy levél a fáról és határozottan hallani lehet a földetérését is, mindamellett az olvtársakat ott is bátorítjuk a linkek betételére. Sőt, ha beírást reklamálnak azt csak link alapján nézzük meg.
Egy Kultúra fórumban viszont linket fogok mindenre kérni, mert nem ismerem a nickeket kívülről akiknek ez a törzshelyük. Nekem is jó, mert 1 perc alatt képben vagyok, nekik is jó, mert egy perc alatt tudok neki válaszolni, de még így is akad olyan eset, amikor ki kell nyomoznom, hogy mi történt.

Olyan admin eszközöknek nagyon értelmük sincs mit amit te felvázoltál, ugyanis az borzasztóan nem érdekel minket, hogy egy nicknek milyen az előélete. Annak már amúgy is sok vaj van a fején, akire emlékszik a moderátor. A friss fikanickekkel meg nem foglalkozunk, azokat eleve bozótharc céljára regisztrálják, egy bitet nem ér az egész.
Előzmény: Törölt nick (2448)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2448

Szervusz Operator!

Tudom, hogy t. munkában dolgoztok, és természetesen eszemben sincs rosszindulatot feltételező kérdéseket feltenni ;-)

Az arányokat igencsak el tudom képzelni, mint ahogy azt is: ilyen feltételezésed után (hogy ti. mennyire nem ismerem az arányokat), amikor pedig pusztán arról volt szó, hogy elvi jelleggel kérdeztem, ha ilyen szinten félre tudsz lőni - és ez megint ELVI gondolatkísérlet! -, akkor egy letiltásnál vagy törlésnél sem tudtok ugye (?) időhiány és erőforrás hiány miatt minden esetben a felhasználó tényleges szándékáig (olykor-olykor) eljutni?

Épp ezért is részemről ez NEM a Moderátor(ok) elleni kérdéssor vala, éppen azt kívántram (ezek szerint jó orral) felmérni, hogy a megfeleő adminisztratív és logisztikai támogatásotok meg van e ahhoz, hogy mindenki számára elégedetten zajljon munkátok.

A tejles (Index/Fórum) eltiltásról és a nem megfelelő adminisztrálásról (mint írtam: NEM a Moderátoroknak rovom fel) itt 50 beírásnyi távolságon belül a következőket tapasztaltam:

Operator válasz | megnéz | könyvjelző 2005.06.30 15:50:54 (2401)

Nem tudom miért lett letiltva...

Előzmény: ebolacola (2394)

Operator válasz | megnéz | könyvjelző 2005.06.30 15:02:14 (2393)

Ha a Kultúra-művelődés fórumból történik a tiltás (vagy ezen belül valahol pl. topikszinten), akkor a Közleményekben kéne megjelennie.

Ha valakit az egész Indexról csapok ki akkor az nem jelenik meg itt (értelemszerűen), viszont megnézem, mit lehet tenni az ügyben, hogy mégiscsak megjelenjenek valahol ezek az üzenetek is.

Operator válasz | megnéz | könyvjelző 2005.06.30 14:45:22 (2391)

Van ilyen nick? Konkrétan ki tiltotta le, mikor, hol, stb. linkeket kérek hozzá.

Előzmény: ebolacola (2389)

A t. Moderátor jogosultságait hol jelzi a rendszer? Esetedben pl. Adminisztrátor-on kívül egyéb jelzést nem találok, pedig saját fent idézett elmondásod szerint nem "helyi" Moderátor lennél.

Mindenesetre őszintén köszönöm megtisztelő válaszod és most már tényleg meg fogom keresni qa jogi lehetőségét annak, hogy egy ilyen (nagy ismertségű és sok tekintetben mérvadó) Fórum esetében annak fenntartója az elvárható adminisztrációs lehetőségeket és támogatásokat az ingyen elvégzett és kifejezetten megterhelő moderátori munkákhoz!

A legjobbakat Neked és Társaidnak valamint az összes Fórumlakónak!

Üdvözlettel és szeretettel

Robi

Előzmény: Operator (2447)
Operator Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2447
A Moderátorok t. személyei számára rendelkezésre áll-e minden felmerülő felhasználóról olyan megfelelő adatbázis,

Nem.

ideiglenes avagy végleges eltiltás esetére létezik-e szakmai (Index/Fórum) garanciákat adó testületi, jogi avagy közösségi fórum,

Gyakorlatilag nem, azonban létezik egy "Kádár-titkárság" jellegű intézmény, ami a tapasztalatok szerint pont elegendő.

a "helyi" Moderátor a teljes Index-re vonatkozóan

Helyi moderátor ilyet nem tud.

Ne értesítsen (akár kötelező jelleggel) akár minden egyéb Moderátort?

A helyi ügyekről a rendszer automatikusan bejegyzést csinál a helyi Szolgálati Közlemények topikban.

Ne jelenhessen meg az eltiltásról közlemény

Valahol minden közleményezve van, más kéréds, hogy ezekhez a helyekhez ki fér hozzá. A rendszer ilyen dolgain még folynak a kisebb-nagyobb beállítások.

egy Moderátor-csoporttól ugyanúgy elvárható, hogy egymás "dolgait", nyilatkozatait ne a felhasználóktól kérjék számon

Ebből csak az látszik, hogy fogalmad sincs az arányokról. Azokról az arányokról, hogy a userek száma, a beírások száma, a topikok száma, a törlések/tiltások száma hogy viszonyul a moderátorok illetve az aktív moderátorok számához.

Ja, és már nekem is mennek kéne intézni az ügyeimet, de ezt még beírtam neked. Nem, nem főállású moderátorok vagyunk hanem társadalmi munkások.

És föl ne tedd azt a kérdést, hogy akkor az Idnex miért nem alkalmaz főállású macerátorokat... CSAK.
Előzmény: Törölt nick (2446)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 2446

Kedves Moderátor-Topiktársak!

Kicsit beleolvasva az itteniekbe - és remélve, hogy a szabad vélemménnyilvánítás általam itt megvalósított formája, mely kérdésben igyekszik tisztázni alapvető jogok, jogosultságok és megfelelő adminisztráció kérdését, nem szankcionálódik a topikleírás szerinti (mellesleg: aránytalanul durva, szövegezését tekintve kissé (?!) magyartalan is) módon - három, szerintem fontos elvi kérdés merült fel bennem, pusztán elméleti alapon, de kifejezetten jogosan, úgy vélem:

1.) A Moderátorok t. személyei számára rendelkezésre áll-e minden felmerülő felhasználóról olyan megfelelő adatbázis, mely

- a korábbi vagy folyamatban lévő eltiltásokat (vagy akár törléseket!), azok okait, dátumait (mennyi időre visszamenőlegesen?), valamint a kezdeményezők (topiktárs(ak)) a beavatkozó (moderátor) pontos megjelölését tartalmazza,

- a felhasználó vagy annak működése során keletkezett figyelmeztetéseket tartalmazza,

- a jelenleg aktuális eltiltás(ok) befejezésére figyelmeztet vagy arról tájékoztatással képes szolgálni?

2.) Az itt is megemlített teljes (Indexből Fórumokból történő) és ideiglenes avagy végleges eltiltás esetére létezik-e szakmai (Index/Fórum) garanciákat adó testületi, jogi avagy közösségi fórum, mint (anno?) a Moderátorok Tanácsa (jól idéztem?)

3.) Komolyan, és a Moderátorok Testülete (!) szerint JOGSZERŰEN folyik-e az olyan gyakorlat, amikor a "helyi" Moderátor a teljes Index-re vonatkozóan úgy (!) hoz(hat) egyszemélyi döntést, hogy arról

- Ne értesítsen (akár kötelező jelleggel) akár minden egyéb Moderátort? Illetve ne tudjon technikai okok miatt akár értesítést küldeni...?

- Ne jelenhessen meg az eltiltásról közlemény (itt szerepel tényszerűen a megoldás hiánya moderátor által leírva!)? Avagy a technikai által ebben korlátozotak-e a Moderátorok?

Megjegyezném, hogy véleményem szerint, egy Moderátor-csoporttól ugyanúgy elvárható, hogy egymás "dolgait", nyilatkozatait ne a felhasználóktól kérjék számon (tehát azokkal "naprakészen" tisztában legyenek), mint a mezei felhasználóktól, hogy az Index Fórumának érvényes szabályzatát az elvárható gondossággal betartsák.

A t. Moderátor(ok) megtisztelő válaszát (vlaszait) e-mail-címemre is köszönettel veszem, mivel nem az a célom, hogy hangulatot keltsek, inkább az motivált: kifejezetten meglepődtem a besúgások (!) és azok (látszólag?) szubjektív elfogadása láttán, valamint az Operátor nevű Moderátor (?) egyértelmű kijelentései kapcsán, melyekben a ~"ha csak ki nem vágom az egész Indexből" metodikát megengedve nyilatkozik.

Egyben mindenkinek, de különösképpen a Moderátoroknak szép nyarat, sok sikert, kellemes(ebb?) munkát és kitartást kívánok.

Budapest, 2005. július 4.

Üdvözlettel

Maus Róbert Péter

távközlés-technikai fejlesztő,

szolgáltatásjogi szakértő

(itt: mikimaus)

Előzmény: Operator (2417)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 2445
kispistaistván válasz | megnéz | könyvjelző 2005.07.03 19:29:16 (134)

Ez a hozzászólás, amit itt linkelek, egy törölt írás - visszamásolva. Kérem intézkedni, köszönöm.

Operator Creative Commons License 2005.07.02 0 0 2443
moderátor teljesen feleslegesen kitörölte az egyik nikkemet.

Nem feleslegesen, pont úgy ahogy ezt sem feleslegesen...
Előzmény: Törölt nick (2439)
e_dora Creative Commons License 2005.07.02 0 0 2440

Akkor én kérem, ha így jobb.

kedves moderátorok!

Zsak de molay vagymi már nem tom leírni törlése az itt kevéssé járatos Operator modi által túlzott volt (noha mérgemben a fejét követeltem, nem gondoltam, hogy kivánságműsor alapon egy 3000-es nicket kinyírnak egy db személyeskedő alpáriaskodás miatt). szerintem egy hónap bünti lett volna jogos. Ha visszajön vmi kultúrmodi, lécci megnézni, hogy mit lehet tenni.

Előzmény: Törölt nick (2439)
zoli79 Creative Commons License 2005.07.02 0 0 2436
Igen, az utolsó kettőt (1374 és 1373). Bocs, még nem kértem moderálást ezen a fórumon.
Előzmény: Operator (2435)
Operator Creative Commons License 2005.07.02 0 0 2435
Az utolsó kettőt kéne törölni? Ilyenkor írd be a hozzászólás sorszámát is, hogy tudjuk melyiket kell.
Előzmény: zoli79 (2434)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!