Íme jelenlegi és 2020., azaz Trianon 100. évfordulóján meglévő kormányunk centenáriumi programja ezen nemzeti gyászeseményre:
http://www.atv.hu/belfold/20191207-semjen-zart-korben-trianonrol-olyan-nagy-triumfalas-nem-lesz
Tudom, van sok Trianon fórum itt az Indexen is és máshol is, de ez az évforduló egy olyan mérföldkő, ami megérdemel egy külön vitahelyet, mert ez olyan alkalom lesz, amin ha mást nem is teszünk (sajnos), de alaposabban kibeszéljük ezt a magyar sorskérdést.
Szóval ami a fenti hivatkozásra kattintva olvasható:
"Óvatosságot javasol Semjén Zsolt a trianoni békeszerződés 100. évfordulója ügyében. Egy bizonyos szintnél nem szabad, nem bölcs túlemelni a témát. Nem cél ugyanis a határon túli “utódállamokkal” való konfrontáció, sem az ottani magyarellenes sovinizmusnak az élezése - hangoztatta a részvevők elmondása szerint a miniszterelnök-helyettes egy zártkörű rendezvényen, a Kereszténydemokrata Esten".
Tiszta ballib szöveg, ugye? És ezekkel akarunk mi akárcsak tiltakozni is bármilyen sovinizmus ellen?
Miért nem jutott még túl mára a magyar politika ezen a félénk önmegtartóztatáson, főleg ha olyan nagy nemzetinek mondják magukat?
a magyar ellenzek azert kuzd brusszelben hogy ne kapjon orban penzt onnan jol kibacnak az orszaggal mert azt a penzt felveszi orban a piacon HITEL formajaban amit te fogsz vissza fizetni na egy ilyen nep hiogy akar reviziot mindenki rohog rajtunk
csak 3 millio van a revizios miniszterium a legnagyobb butasag amit valaha is irtal akta tologatas lenne csak ott es mivel egy kibaszott salbol is botrany volt...............
Nem az én minisztériumom, hanem mindannyiunké, amely az egész ország és népe érdekében végezné a feladatát, amikor a világ elé tárja a területrablók magyarellenes cselekményeit és nemzetünk igazságvágyát.
ÉS csak 3 millió Fidesz-szavazó van? Azt hittem, a magyarok többsége az.
Akarhatna hasznosabb dolgokat is: nyugati béreket, magas életszínvonalat, területvisszacsatolások révén megnagyobbodott Magyarországot, hosszú életet... Nem baj, talán majd eljönnek ezek is, ha lecseng a felcsúti Néró személyi kultusza és összeomlik a maffiakormánya.
Bírom, amilyen általában a hazai politika: jól odamondunk a másik táborának, lehordva őket a sárga földig, közben drukkolunk és istenítjük saját politikusainkat, mintha legalábbis olyan sok jót és hasznosat csinálnának és meg is van a kis cirkusz a napi betevő mellé.
Tisztára mint valami focimérkőzés, ami szintén azért van, hogy a két tábor tagjai kiengedjék a fáradt gőzt ordibálva az indulatoktól, böfögve a sok sörtől. Aztán ha nyernek a mieink, az milyen jó! Mondjuk nekünk semmi konkrétumot nem jelent, de legalább elmondhatjuk, hogy nyertünk és jól lealáztuk az ellenfelet.
Szóval ilyesmi ez nálunk (és gondolom sok más országban még, de tapasztalatom csak a sajátunkról van), ennek örül a sok birka - tisztelet a kivételeknek.
Én tudom; először is, a magyar határrevízió, a "Vesszen Trianon!" az nem sovinizmus. A sovinizmus az, amit a környező országok művelnek a magyarság ellen, a tőlünk rabolt területeink megtartásáért, esetleg újabbak szerzéséért.
Aki azt állítja, hogy a revízió, az igazságvágy sovinizmus, az olyan, mintha egy rablás bűntettében az elkövetőt pártolná a kirabolt helyett.
"Én még jól szórakozok majd a kövi 2/3-nál a pofátokon..."
Ennyi az örömötök ebben a nyomorult életetekben, hogy a zsírdisznó Orbánotok pártja újabb 4 évre bebiztosította magát? Szánalmasak vagytok... Persze tudom, ti már akkor fideszesek voltatok, mikor azt még MSZMP-nek hívták! :-D