"Bárkinek aki szórakozott: számomra inkább a sok hülye az érdekes aki ezt beszopta és másfél évi munkánkat aljas módon megkérdezésünk nélkül törölte. "
Én is arra gondoltam, neki volt lehetősége utánnajárni, a valóságnak! :-(
nemcsak az bizonyítja hogy ilyen átlátszó trükköt beszopott, hanem az is:
hogy minimális utánanézésre is lusta volt és ezért volt lusta megsürgetni és utánanézni a hackelési problémáknak is: DE FÓRUMTÁRSAKAT EGYOLDALÚANKITILTOGATNI NEM VOLT LUSTA.
Arra sem volt lusta, hogy megsemmisítse másfél évi munkánkat és most már megvolt az utolsó csepp is!
"Valóban falusi és talán nyugalmat kereső embereke jöttek ide lakni a földi paradicsomból Brisbane nyüzsgésétől menekülve."
Jó a kérdés, csak bővebb a válasz! :-D
A Gold Coast, az 1960 évekig csak üdülő telep volt! Majd lassan iparosodott, de Melbournet, és Sydneyt nem éri el!
A Sunshine rész ma olyan, mint anno a Gold Coast volt! Csak ott még párásabb a nyár, és közelebb a ciklonos zónához! :-D
Nem a brisbanei emberek menedéke volt a Coast, hanem inkább a déli rétegek - Melbourne, Sydney - jöttek ide telelni! Még most is, pénteken elindulnak a kocsi százai Brisbane-ből, és jönnek a Coastra sörfözni! :-D
"Vajon hány kilométer innen Brisbane."
Egy óra autóval - max. attól függ, mikor indulsz? -, és kb. 60 km! :-D
"Hogy élhettetek régen: ingáztak a városba vagy volt helyben is megélhetés? "
Ezt is jól látod, mert igaz, aki itt él, az autózik Brisbane-be, aki ott él, az jön ide! Sokszor kérdem magamtól, kinek éri meg? :-D
Mi szerencsések vagyunk, mert helyi a munkahely! :-D
Már nálunk is létezik a nagyvárosi forgalom, ha reggel 6-9 között ülünk autóba! :-D
Bárkinek aki szórakozott: számomra inkább a sok hülye az érdekes aki ezt beszopta és másfél évi munkánkat aljas módon megkérdezésünk nélkül törölte. Elég volt olyan szemétdombból (fórumból) ahol egy kiskakas kapirgál kénye kedvére!!!!
"Akkor a szemed előtt változott meg Gold Coast és ha ilyen szorgalmasan végigdokumentáltad, akkor egy város eltűnését majd építését és átalakulását örökítetted meg és ma már ez a gyűjtemény egy vagyont ér!"
Köszönöm, mert engem is megfog az a látvány, ami a múlt része!
1990 táján robbantott az építészet, mert azóta sok faház eltűnt, mert az akkori telek méretek, ma adják a 15-20 emeletes házak helyét, akkor nem 2.5 m2 egy emberre jutó területi törvény az igaz!
Csak érdekes, a Q1 építésénél megváltoztatták a törvényt, mert ott még több ember jut egy nm.-re!
"március 1-van és ahogy írtam, most se szűnt meg a zergefórum"
Ez tényleg érdekes, mert a pipi is lezárta - éppen most léptem be hozzá is, mert lopkodja a képeimet( a Képek topikba teszi!), a vcs új fórumáról, és írtam neki! -, és kinek lehetett érdeke, ezt lejátszani? :-(
Nápolyban fényképeztem, egy ógörög szobor római másolata kb. 10 méter magas kompozíció. A Toro Farnesio.
DIRKÉ BÜNHÖDÉSE
A szoborcsoport alkotói trallesi Apollónios és Tauriskos; eredetileg Rodos szigetén állott, Augustus idejében Rómába, Asinius Pollio birtokába került, Michelangelo restaurálta. Amphión épen szarvánál fogja a bikát, mig Zéthos jobb kezével a szarvakra erősített kötelet fogja, a bal kézzel pedig az Amphión lábát átfogó esdeklő D.-t készül félrerántani A háttérben Antiopé áll, a szintérre (a Kithairón hegyére) vall a jelenetet néző pásztor. A csoportozat rendkivül megragadó, amennyiben épp a büntetés végrehajtásának izgató jelentét mutatja be. Már a következő pillanatban kell, hogy a szilaj bika tovaszáguldjon áldozatával. Egyes művtörténészek szerint az antik szobrászokhoz köze nincs, hanem Michelangelo alkotása, aki így próbált hallhatatlanságot szerezni a művének.