Állítólag a Zeiss 16-35 elég jó darab, ha van rá pénzed, inkább azt vedd. Ha nem kell zoom, sokan használnak távmérős nagylátókat, Voigtlandert ilyesmit. Fb-on van A7 shooters csoport, ott érdemes nézelődni. Én most vettem egy 17-es Tamron adaptallt, egyenlőre próbálgatom. Éjszaka csillagos égen kéne tesztelnem.
Azt hiszem itt a válasz :-) Lehet hogy nem tűéles nyitva, de nem is kerül annyiba mint egy Noctilux, ami meg talán pont ugyanannyira lágy mint a Mitakon. És ha rekeszelünk 1-2 értéket, akkor is 2 rekesz alatt már tényleg éles lesz a kép.
Ebből még nem látok sokat. Az egész alakos képnél egy hajszálnak teljesen élesnek kell lennie. Azt pedig akkor látod, ha a 20 megapixeles tiff-t felnagyítod a képernyőn. Persze ezt az objektívet nem ezért fogják megvenni, csak szólok hogy kis mélységélesség még távolról sem minden.
Vigyázz, tesztelni kell az a 0.95 fényerőnél élességet. Nem hiszem, hogy ezt egy névtelen gyártó meg tudja csinálni. Még a leghíresebb gyártó 1.0 -s lencséjéről is hallottam rosszat.
1,2/50 Minoltám van, biztos a 0,95 fényerővel is élmény lehet élesre állítani :-) Nem úgy látom hogy lenne magyar forgalmazó, de hátha valaki rendelt kintről.
Új Zeiss BATIS széria kifejezetten a teljes képkockás szenzorú Sony vázakhoz fejlesztve - kezdésként 25/2 és 85/1.8 objektívekkel. Azt hiszem, ezek hiánypótló objektívek (és az áruk is erősen hiányzik sokunk pénztárcájából :-D )
Az eladó topicba tettem fel egy eladandó SEL-70200G objektívet. Sajnálom, de alig használom, inkább vennék helyette egy 1635-öt, azt jobban kitudnám használni.
Nézd meg a kompatibilitási listát mert nem minden Canon obit kezel, vannak kivételek. Mint írtam az A7 előnye a kis méret, ha nagyobb obit pakol rá az ember, akkor felborul az egyensúly. Valószinűleg ezért sem csinálnak hozzá 2,8-as zoomokat. Egyébként a távolkeletiek baromi sok érdekes fix cuccot csinálnak hozzá E bajonettel. Oké egyikben sincs AF, de azért egy 0,95/50 Mitakon érdekes lehet :-)
Gondolhatod ha a metabons sem túl jó akkor a viltrox mire képes. Azért nem jó az olcsó adapter nagylátóhoz mert nem fog illeszkedni teljesen, és bemegy a fény. Nekem az EF bajonettes Samyang 14 nem volt jó, pedig kipróbáltam 3 darabot is, volt olyan ami még a képen a teret is meghajlította.
szerintem az ilyen felesleges dolgok árából vegyél natív zeiss optikát és nem lesz gondod az af-el, szinte tévedhetetlen, nem pattan úgy mint a tükrös de nagyon használható, nap mint nap használom. A bajonettes optikához tükrös adapter kell, az olcsóbbik verziót nem ismerem, nekem a drágábbik van.
szerintem minden van már, van zoom és fix is, Én a helyedben nem esnék kétségbe.
Nem konkrétan a Metabones érdekel, mert marha drága. Viltrox vagy Commlite érdekel. Ha már a blendét normálisan lehet állítani, az is valami. Az a helyzet, hogy nagyon sajnálom a 70-200/2.8L-t eladni.
Miért nem lehet az olcsó kínai adapterrel nagylátót használni?
Még nincs gép, de próbálom magam meggyőzni.
Vennék egy Samyang 14/2.8-at Canonra (oda még találni használtan), meg jó lenne valami 85-100-135 körüli fényerős megoldás is (Jupiter 9??). Sigma 30/1.4-et szintén könnyebb Canonra találni.
Nem tudom, hogy érdemes-e egy DSLR-t tartani még (Most 5Dii és 1100D van) mellette. Néha jól jönne a gyors AF.
Az olcsóbbik Sony A-E adapterrel lesz AF? Lehet, hogy jobb megoldás lenne A-s objektívet venni, amiből nincs E-re (márpedig nincs).
Ez még hagyján, de holdfénynél meg mécsesfénynél videóznak, na az durva :-) Az A7s egyenlőre tényleg elég jónak tűnik magas ison, persze az elsődleges cél a video funkció, ott verhetetlen.
Sajnos megvan az első "sorozat" hiba az A7-tel kapcsolatban, az exponáló és bekapcsológomb kiugrik a helyéből. Igaz még csak ketten-hárman jelezték az A7 Facebook csoportjában és a körülmények sem tiszták, szóval akár lehet felhasználói hiba is.
És sokat vacilláltam a képstabin, igaz akkor még nem volt A7II, hanem A7 kontra A99-ben kellett döntenem.
Szerencsére az A850-nél is elég jó időket ki tudtam tartani, de azért a Beercannel szinházban fotózva volt hogy 1/15-öt használtam. Szóval nem lett volna rossz, de inkább a kis méret és az adapterezés miatt lett A7-em. A konklúzió utólag az hogy a kis vázzal mintha mg jobban ki tudnék tartani lassú záridőket, most már nem igazán hiányzik a képstabi. A nagyobb II vázat elnézve nem hiszem hogy cserélnék, ráadásul a stabilizátor egy újabb hibalehetőség hosszútávon.