Pontosan olyan a keresett oszlop mint ezen a képen kettő van a part menti úton https://fortepan.hu/hu/photos/?id=85716 a távolabbi nem messze a fák között. A tetőn van egy doboz. A jégpálya viszont csak a hídig tartott, tehát ahhoz nem tartozott, illetve mintha lett volna hangosítás a csónakázóknak is. Jobbára rendre utasításra használhatták. Én legalább is mintha valami olyenre emlékeznék, hogy egyszer volt valami, illetve ha vki. nem vitte vissza időre a csónakot, akkor azért is lehetett szólni a hangosbeszélőn.
Már csak az a kérdés, hogy az oszlopon maga a tartott holmi volt, vagy vezetékekkel tartotta? A játszóteres képen mintha valami dobozszerűség látszana is a tetején.
Most a listázás funkción dolgozunk a programozóval, jó lenne ha mihamarább újra lehetne saját listákat készíteni, megosztani. Illetve kicsit alakul még a timeline kinézete is, plusz az angol/magyar nyelvválasztó kikerül a fő menüsorba
A magyar vágású lemez volt 90, a jugó, indiai 120. Amikor elkezdtek nyílni a maszek lemezboltok a 80-as években, akkor lehetett reális áron (nem ecseris, esetenként csilliókért) nyugati vágású (főleg NSZK) lemezeket venni.
Igen, pontosan. Nekem annyi könnyebbségem volt, hogy 82-ig, amíg férjhez nem ment, a nővérem vette a lemezeket, így nekem futotta másra. :-) (Utána meg már jött a kazettás magnó.)
Nálunk negyedik végéig volt kötelező a töltőtoll, aztán még évekig tartott, míg végre elmúlt a sötétkék bőrkeményedés a jobb kezem középső ujjáról. :-) Viszont egyetemista koromban nemcsak klassz töltőtollam lett, hanem zöld és lila tintám is egyenest Leningrádból, nagyon menő volt.
lehet szürni pl. drezda+utcanévre, ezen belül egy bizonyos idöszakon belülre (németül persze), ha van a szürési feltételnek megfelelö kép, akkor jó eséllyel nem csak körülbelüli dátummal a képleírásban, ami aztán segíthet a fortepanos kép készítése idöpontjának a meghatározásában. Vagy megerösítésében.
Nekünk kötelezően azt is vinni kellett az iskolába.
Sorvezetőt csak nagyon az elején engedték meg nekünk.
Az első töltőtollam "szivattyús" volt. Amennyire emlékszem akkoriban még nem nagyon volt patronos. Később volt olyan is. Egy kék Pelikano sokáig megvolt, de eltört a meneténél.
Azóta van egy kisebb válogatott tollgyűjteményem, de ez hiányzik belőle...