Keresés

Részletes keresés

Caution Creative Commons License 2012.07.21 0 0 209

Szabálysértés. Pénzbüntetés és az eszköz lefoglalása.

Előzmény: Túlélőblog (202)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.07.21 0 0 208

Oké, publikussá tettem az email címem. :) 

Előzmény: exhighand (207)
exhighand Creative Commons License 2012.07.21 0 0 207

Priviben leírom, hogyan kell használni a halálos hatáshoz. Mert ne feletsd el, hogy az élesfegyvernél is a lőporból felszabaduló 350-1000J a halálos, amit a glyó a mozgási energiájával csak közvetít a megcélzott testének.

Nos a gázpisztolynál is célba lehet juttatni ezt a 350J-t....

Előzmény: Túlélőblog (206)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.07.21 0 0 206

"A gáz pisztoly adott esetben halálos fegyver"

Ezt csak a szakik mondják a tévében. Hány ember halt meg attól, hogy valaki meglőtte gázpisztollyal? Még soha nem hallottam olyat. Persze halálos, ha valaki fejét szétvered vele. De ha így nézzük, akkor mi nem halálos? :D

Előzmény: exhighand (205)
exhighand Creative Commons License 2012.07.21 0 0 205

Mert tulajdonképpen a gázpisztoly az gázspray, csak másmilyen az "elsütőszerkezete"

A lőpor a nagy különbség. Az airsoftba épített gázspray inkább a vizipisztolyra hasonlít. A gáz pisztoly adott esetben halálos fegyver, legalábbis annak kezében, aki tudja mitől az.

Előzmény: Túlélőblog (204)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.07.21 0 0 204

Ha nem volt neki és másodszorra is csak szabálysértésnek minősül, akkor gondolom nem számítana túl sokat. Ha valakivel nem történik semmi, akkor úgyse kezdi a járőr tapogatni. Ha meg történik valami, akkor nem lényeg a szabálysértés, ha testi épségről van szó. Mondjuk nem tudom hogy a törvény mit mond ki erről.

De azt se értettem soha, hogy minek kell viselési egy gázspray-re, amin ravasz van. Mert tulajdonképpen a gázpisztoly az gázspray, csak másmilyen az "elsütőszerkezete". Ha mondjuk egy airsoft játékpisztolyba beleszerelne egy gázspray-t úgy, hogy a ravaszmeghúzásnál jönne belőle a könnygáz, akkor az minek minősülne? Túl sok az értelmetlen törvény. 

Előzmény: Törölt nick (203)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.21 0 0 203
Meg jópár évig esélye sem lesz,hogy új viselésit kapjon!
Előzmény: Túlélőblog (202)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.07.21 0 0 202

Gondolom hogy fontos lehet az, hogy mekkora lehet a maximális büntetés. Szabálysértésnek minősül? 50ezer a maximum?

Előzmény: Caution (200)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 201
Tudják ám,hogy ők is húnyók ebben, de isten malmai lassan örölnek sajnos!Igazad van, egyre kevesebben váltják igy ki a viselésit, és hordják illegálban! Ez arra ösztönzi őket,hogy meneküljenek el a helyszínről,mert külőmben eljárás indulhat!
Előzmény: Caution (200)
Caution Creative Commons License 2012.07.20 0 0 200

Egyébként ezek azt érik el ezzel az egésszel, hogy az emberek tojnak a fejükre és nem váltanak ki viselésit, egyre nehezebb és költségesebb, időigénysebb lesz viselésit szerezni egy vacak gázpisztolya,

ugyanakkor szabadon megvehető, mi a fene értelme van ennek, semmi értelme ennek a viselési engedélynek sem.

Előzmény: Caution (199)
Caution Creative Commons License 2012.07.20 0 0 199

Na de a jogszabály szerint már az adattovábbítási nem kell május 1 óta, mert lekérhetik az adataidat, de nem úgy van az, kérd le te, fizess érte várj szépen a sorodra jó birka állampolgárhoz illően, szintén EU-s törvényt sértenek, CIP próbajeles fegyverekre, kötelezően előírt, semmiresem jó MKH kártyákkal, ami szintén csak a pénzbeszedésről szól, mert gyakorlati haszna semmi, aki vitt gázfegyvert, szemlére az tudja miről beszélek.

Elképesztő amit ezek megengedhetnek maguknak, ezekre nem vonatkozik a törvény, felette állnak.

Gósztrájder Creative Commons License 2012.05.16 0 0 197

A Magyar Közlöny 57. (2012. május 11.) számában keresd:

http://kozlony.magyarorszag.hu/kereses

Előzmény: Törölt nick (196)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.05.03 0 0 195

Majd lesz hozzászólás, ha valakinek eszébe jut valami. 

Paco Miranda Creative Commons License 2012.05.03 0 0 194

Kifulladt a téma. :)

python 357 Creative Commons License 2012.05.02 0 0 193
Na mi van fiúk? Csak én szedek itt Béres Cseppet????
Paco Miranda Creative Commons License 2012.04.30 0 0 192

Így van.

Előzmény: bosijani (189)
Paco Miranda Creative Commons License 2012.04.30 0 0 191

Szövegértésben nem állsz a helyzet magaslatán.

Előzmény: killertom (188)
gerila Creative Commons License 2012.04.30 0 0 190

Többet nem írok ígérem,de összekeverted:államjogot kell emlegetni.

Előzmény: bosijani (189)
bosijani Creative Commons License 2012.04.30 0 0 189

ha jobban belegondolsz,a "jogállamot" minősíti...

Előzmény: killertom (188)
killertom Creative Commons License 2012.04.30 0 0 188

Aha, ezek szerint te ezt csináltad volna. Gratulálok a jellemedhez.

Előzmény: Paco Miranda (186)
gerila Creative Commons License 2012.04.30 0 0 187

Ezek szerint végig kellett volna néznie egy machetés támadást,és csak,ha rá támad akkor használni a valszeg gázködösítőjét?

Befosás kategória,másnéven hihetetlen/elfogadhatatlan/.

Remélem nem fals infóra reflektáltam.

Előzmény: exhighand (184)
Paco Miranda Creative Commons License 2012.04.30 0 0 186

Az éppen arra járó férfi jobban tette volna ha nem üti az orrát mások "dolgába".

Most majd saját kárán megtanulja mit szabad és mit nem, gondolom a szerencsétlen összetévesztette az országot valami jogállammal, vesztére.

Előzmény: exhighand (184)
barugon Creative Commons License 2012.04.30 0 0 185

Mindenesetre bexarás!

Szinte ugyanaz, más megvilágosításban. Olvasván a 182. ill. 184-es Hsz-t.

Kérdésem: mi lesz holnaptól??? Tipp-mix, vagy mi a frászkarika???

Egy dolog biztos, sűrű a köd nyakkendő fölött!!!

exhighand Creative Commons License 2012.04.30 0 0 184

"A Békés megyei kisvárosban egy késsel felfegyverkezett férfi megpróbálta kirabolni az éjjel-nappali kisközértet. A helyszínen tartózkodók közül kettőt súlyosan megsebesített, ám a szándékát nem tudta megvalósítani, mert egy éppen arra járó férfi fegyvert szegezett rá és a támadót lefegyverezte.

A helyszínre érkező rendőrök a támadót őrizetbe vették, ellene testi sértés és rablás kísérlete miatt kezdeményeztek eljárást, de már kiengedték, szabad lábon védekezhet - tájékoztatott bennünket a rendőrség megyei szóvivője.

Megpróbáltuk mikrofonvégre kapni az éber polgárt is, azonban cikkünk írásakor kihallgatása még folyik, annyit sikerült megtudni, hogy a férfi fegyvertartási engedélyét és fegyverét haladéktalanul bevonták, a fegyvert igazságügyi szakértő vizsgálja. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a férfi a tartás kereteit túllépve járt el, úgy ellene lőfegyverrel visszaélés, garazdaság és önbíráskodás miatt indítható eljárás."

python 357 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 183
Kiváncsi lennék,mi lenne a reakció,ha ezt a riportot leadnák a köztévében!........de nyilván nem adnák le,mert akkor ez érv lenne ahhoz,hogy egy bűntettlen előéletű állampolgár,-ha szükségesnek látja,- önvédelmi fegyverhez jusson!!!!Pedig lesznek ennél sokkal rosszabb közbiztonsági állapotok is,ahogy múlnak az évek,s nő a szegénység!..........ne legyen igazam!
Előzmény: Túlélőblog (182)
Túlélőblog Creative Commons License 2012.04.30 0 0 182

Túlélőblog Creative Commons License 2012.04.30 0 0 181

Ahogy mondod.

Kizárt, hogy pár keményebb akcióval ne lehetne lekapcsolni a bűnözők nagy részét. Bejelenti az állampolgár, hogy kirabolták, erre a járőrök ki se megy csak másnap? Ez kinek érdeke? Vagy megmondják az állampolgárnak, hogy felejtse el, ne jelentse be ha kirabolják, meglopják, vagy megverik. Gondolj bele, ha minden bűncselekményt bejelentenének, akkor hogy nézne ki a bűnözési statisztika? Nem úgy mint most, az biztos.

Mi van azokkal, akiket már sokszor elkaptak,  de mindig kiengedik őket pár órán belül? Rabolnak, beviszik őket, aztán 2-3 óra múlva ugyanott molesztálják a sarkon az embereket? Ez biztosan nem véletlenül történik.

Én csak a nyugdíjakra gondoltam, de ahogy mondod, a TB-t egy életen keresztül fizették. Most odaérnek az idősek a betegeskedő nyugdíjas korba, onnantól kezdve a nyugdíjasok csak púpok a kormányok hátán. Orbán Viktor, Gyurcsány, vagy Bajnai nem fog sírni, ha egy nyugdíjast agyonvernek. Hányszor álltak ki az elmúlt 20 évben, hogy "meg kell állítanunk a nyugdíjasok elleni erőszakot"? Én egyik kormányképviselő szájából se hallottam ilyet.

De az iskolai erőszakról se szóltak egy szót se. Már 20 éve is sok volt az erőszak az iskolákban, de a kormányok padsoraiban nem divat erről beszélni. Talán az ő gyerekeik magániskolába járnak. Meg ők jó környékeken laknak, nem úgy mint Mari néni a kisnyugdíjas vagy akár egy átlagos apa-anya-két gyerekes család.

A jelenlegi állás szerint megmondják, hogy minden jó és tökéletes a közbiztonság. Ha hívod a rendőrt nem ér rá veled foglalkozni és nincs járőr, nincs benzin, meg úgyse találnák meg, úgyhogy felejtsd el és vegyél másik biciklit, ültess egy sor másik uborkát az ellopottak helyére, meg ugyan az e-havi nyugdíjadat elvitték, de majd kapsz nyugdíjat a jövő hónapban, úgyhogy ne foglalkozz vele. Azt viszont meg ne próbáldd, hogy megvéded magad, mert akkor a törvény szigora súlyt le rád.

Ez a valóság. 5 éve is ez volt, 10 éve is, 15 éve is. 

Vagy mint ahogy írtam, talán rosszul látom és mégis tökéletes minden. :-I

Előzmény: python 357 (180)
python 357 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 180
Neki az a véleménye! Neked más! Nekem is más egy kicsit!Figyelj,- elgondolkodtál már azon,hogy a férfiak jelentős része meghal ebben az országban még a nyugdíjba vonulása előtt a rossz egészségi állapota miatt! Ebben nagyon elől vagyunk a statisztikában világviszonylatban sajnos! Egész életében fizette a TB-t! Szerinted???............Érdeke a költségvetésnek, hogy minden nyugdijas száz évig éljen?? -Nem érdeke! Össze omlana az egész rendszer!Ezt senki nem mondja ki,de mégis van benne ráció!Nem érdeke az államnak a nyugdíjast hosszan életben tartani!Nemrég pont azoknak a gyógyszereknek az árát emelték fel,amellyeket jószerivel az idős korosztály vesz igénybe!(vérnyomás csökkentők, Béta blokkolók)!Nem azt mondom,hogy elteszik láb alól a ny.díjasokat,hanem azt,hogy nem tesznek meg mindent,-amit megtehetnének,mert nem érdekük!!......Minden másban egyetértünk!:)))))))))
Előzmény: Paco Miranda (179)
Paco Miranda Creative Commons License 2012.04.30 0 0 179

Ezzel tisztában vagyok, csupán nem gondolom azt hogy a topiktárs véleménye igaz volna.

Szerintem egész más okok húzódnak meg a háttérben, amelynek inkább köze van a korrupcióhoz, szervezett bűnözéshez ,mint holmi útban lévő idős állampolgárok, eltüntetéséhez. 

Előzmény: python 357 (177)
python 357 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 178
Ebben egyet kell hogy értsek veled, én is tapasztaltam már!
Előzmény: Paco Miranda (173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!