Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
3-ik generációs Canon vázakhoz ( 6D, 5DIII, 1DX )nem szabad chipes adaptert venni. A kici kinaiak még nem fejtették meg...És ha a Canonon múlik, nem is fogják...
Másrészt, egy makro obit nem túlsok értelme van megfordítani, mert azokat eleve a közelfotóra tervezték. Használj rendes közgyűrűsort, esetleg harmonikkihuzatot. Volt olyanom, PrakticaB átalakítva EOS-ra, hogy minden elktomos jelet szépen átvitt.
A normál-enyhe tele obikat azért szoktuk fordított, retro állásban feltenni, hogy a nagyítás mértéke és a képalkotás síkra korrigáltsága is javuljon.
Ja, látom Meike :-). Első körben alcohollal érintkezők pucolása, ha utána error akkor valszeg szálszakadása van. Elvileg minden canon vázzal kompatibilisnek kell lennie.
Meike makró objektív fordító adapterrel volt valakinek tapasztalata?
Próbálok éppen egyet, mindegy hogy közgyűrűként használnám, vagy hogy objektív fordítóként, ERR 01-es kommunikációs hibát kapok. Valakinek ötlet esetleg?
S ha már hangult... Ez a kép egy "érdekes" technikával készült: Egy teljesen átlagos obi, aminek a közelpontja 25 cm + egy olvasó nagyító (olyan 1000 ft-os, nyeles, a gyereké.) Nyilván nem éles, de tetszik a hangulata.
Igen, igazad van, ezért is írtam, hogy ezekkel a képekkel csak a hangulatot szerettem volna megosztani Veletek. Csak egyszerűen, mert szépek a színek és a formák.
naná, hogy elfogadjuk, viszont építő jellegű kritikaként remélem elfogadod, érdemes picit több teret hagyni, hogy ne legyen túl szűk a kompozíció...itt az alsó sorra gondolok inkább
lehet, hogy félreérthető voltam, nekem a vágással semmi bajom, hisz ez csak annyi, hogy kisebb ablakot nyitsz. Ha hozzáteszel az már egy kicsit mást mutat, mint a valóságban volt. Persze tudom, hogy ez nem sajtófotó, sőt tanulmányként meg végképp nem lehet rá egy rossz szót sem szólni:)
HA a három közül kéne választani, nekem a közpső jön leginkább be, de én méginkább szűkebbre vágnám, az a leszáradt valami nekem nem túl érdekes, és akkor nem kéne "toldozgatni" (Mondjuk ennek én végképp nem vagyok híve)