Na, ezt még gyorsan beírom, mielőtt kezdődik a mai. 1990. nyarán busszal utaztam Velencébe, egynapos társasutazásra (mindkét irányba éjjel buszozva). A buta szervezők úgy rendezték, hogy pont a VB elején utatztunk, és Tarvisionál 180 busz állt előttünk sorba a határon, és kb. 6 óra alatt jutottunk át. És ott hallottuk másoktóbl, hogy Kamerun előző este, amikor mi már a buszon voltunk, megverte Argentínát.
Meddő volt, mert gólt egy szálat se szereztek. Gyengék voltak. Az angolok is. A hosszabbítást már végig se néztem, inkább elaludtam. Ilyen Pirlo féle tizit meg már láttam jópárszor másoktól is, meghatározó élményt ezért nem nyújtott, bár kétségtelenül szép volt. Mindegy, ízlések és pofonok. Mondom, irigyellek, hogy ez Neked bejön, nálam az első két kör óta nyafi és hiszti van.
Hogy meddő és unalmas lett volna az a mezőfölény? Az lett volna, ha nem tudtak volna ebből az olaszok gólhelyzeteket kialakítani. De tudtak. Az már persze más kérdés, hogy ezekből nem tudtak gólt, gólokat rúgni, de így legalább láthattuk azt a Pirlo tizit. A Német-Görög meccs tényleg nem volt rossz, csak túl nagy volt a különbség a két csapat között. Nekem a Görög-Orosz jobban tetszett - a görögök végett, mert úgy mentek, mintha az életük függött volna attól a meccstől.