Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2009.09.17 0 0 69
Nem emlékszem, hány évesek, 7-8 körül. Egyidős a kettő, csak a piros-sárga tavaly télen nagyon visszaszáradt, féltem, hogy tönkre is megy. Idén a nyár közepi metszést is elhagytam ennél, úgy látom kár volt, mert kezd kicsit szétdőlni. Tavasszal többet kell majd levágni. A nagyot július végén alaposan megnyírtam, egy vödörnyi ágvég lejött róla. Utána elég hamar újra virágzik, és dúsabb. De hiába metszegetem, nem fogom tudni egyedül bevinni a teletetőbe. Tavaly még ment, idén átültettem, dög nehéz.
Jó nagyok a Tieid is. Próbáltam volna törzseset nevelni, de annyira vízszinteshez tartanak az ágaik, nem sikerült. Nem találtam olyan függőleges hajtást, amit kinevezhettem volna törzsnek.
Előzmény: kod1111 (68)
kod1111 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 68
Nagyon szépek, rengeteg virág van rajtuk, mennyi idősek? Nekem csak ilyen van.
Előzmény: CBNora (67)
CBNora Creative Commons License 2009.09.17 0 0 67
Ezek meg az enyémek.
Tartomo! A nagyobb, világosabb virágú tőről gyökereztettem dugványokat. Nagyon picurkák, de legalább nem foglalnak sok helyet. Ha mind megmarad, jut még másnak is.
kod1111 Creative Commons License 2009.09.17 0 0 66
Szép nagy, nekem a sárga nem nőtt meg ekkorára.
Előzmény: TTNora (65)
TTNora Creative Commons License 2009.09.17 0 0 65

Készítettem egy borús fotót az én sétányrózsáimról. A nagyobbat tavaly júliusban kaptam, persze fele ekkora sem volt. Talán nem is látszik, milyen hatalmas. Viszonyítás képpen mondom, hogy közvetlenül a kerítés mellett áll, és azok a kerítés elemek 2 m szélesek.

A kisebb most lett tele bimbóval, ami azért nagy szám, mert a nyári szabadságom alatt elfelejtette locsolni, akire bízva volt, és tövig leszáradt.

A nagy egész nyáron virágzott, de most vett egy új levegőt, és most kezdi újra a bimbókat nyitni.

kaschka Creative Commons License 2009.09.17 0 0 64

oké , írj, mert akkor várlak, majd a munkahelyemen, és főleg, hogy melyik nap, mert egyik nap nem leszek bent. Hétfőn beviszem az üveget.

szép estét !!

Előzmény: Eddke (63)
Eddke Creative Commons License 2009.09.17 0 0 63
Szia!

Hétvégén mindent leegyeztetünk a párommal és írok is!
Előzmény: kaschka (62)
kaschka Creative Commons License 2009.09.16 0 0 62

helló helló !

én ilyenkor gyökereztettem tavaly nov. elején ültettem el, és ott hagytam a lakásban az ablakban, ahol addig  volt, amíg gyökerezett, én vízben gyökereztettem, nagyon szép gyökere lett.  ültetés után lehulott egy pár levele, majdnem eldobtam, de aztán mégsem, kórónak nézett ki, de azért néha meglocsoltam, és tavaszra gyönyörűen kihajtott

Azt gondolom érdemes próbálkozni az átteleltetéssel, akinek van helye. Én úgy gondoltam átültetem a kertből cserépbe, visszavágom és úgy viszem be majd a lakásba hűvös helyre, aztán majd meglátjuk:

amit "loptunk " másnap reggelre gyönyörűen felállt a vízben. úgyhogy evvel sincs gond.

A tiedet egyébként már levágtam, gyökereztető porral bekentem, és bent van a vízben, szépen áll ! kisüvegben.

Küldtem emailt, írd meg jó-e az amit írtam, és pontosan melyik nap jönnél ?? Beviszem magammal a munkahelyemre a kisüveget, és találkozunk ha minden igaz. De addig még írj !

Előzmény: Eddke (61)
Eddke Creative Commons License 2009.09.16 0 0 61
Én az terveztem üveggel egyensúlyozom majd egész úton, de ez zacsis megoldás tetszik. Mégis egyszerűbb lesz így szállítani Bp-től hazáig. Amúgy mennyi idő alatt gyökeresedik meg? Jah, és egy kérdés ami már foglalkoztat mióta erősen közeledik a tél ( :-S ) : Amiket most és ezután gyökereztetek és teleltetni kell,azokat gyökerezés és ültetés után egyből vigyem a teleltetőbe? (Pl lesz olyan ami kb decemberre lesz gyökeres.) Vagy ilyenkor mit kell csinálni velük? Maradhatnak a lakásban?
Előzmény: kaschka (57)
kod1111 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 60
Ne légy ilyen pesszimista én már 4. éve teleltetem őket eléggé mostoha körülmények között és mindig hajtanak tavasszal. Két dolog fontos ne fagyjanak meg és kevés vizet kapjanak, de azért ne száradjanak ki se. Nézd meg a 32 hsz.-t.
Előzmény: Catella (59)
Catella Creative Commons License 2009.09.15 0 0 59

Már hetek óta készülök, hogy lefotózzam az enyémet.

Vettem (idén) 2x2 tövet, tiszta sárgát, és pirosba menőt. Felesben ki lett ültetve 2, másik fele meg dézsába. A szabadföldi akkora, hogy rendszeresen visszametszem, mert belemászik a rózsákba:)) De nekem laposan kúszi. A dézsás ehhez képest csak vegetál.

És ami még érdekes, a szabadföldi sárga bepirosodott, a dézsás nem:)

Nem fogom telelteni, nem éri meg a macera meg a csalódás, már májusban szép volt, teleltetve sem hiszem, hogy nagyobb lenne. Esetleg a dézsásból próbálok fácskát csinálni jövőre, ha túléli a telet.

Előzmény: Tartomo (58)
Tartomo Creative Commons License 2009.09.15 0 0 58

Szia!

Én itt vagyok, ! :D

Ez aztán tényleg szép bokor. Ki volt ültetve? Azt hallottam, hogy ha kiültetik hatalmasra megnő, de nem gondoltam, hogy ekkorára nő meg itthon. Vajon hogy teleltetik?

Nekem sincsnek jó tapasztalataim a vizes sepis szállítással, De ha a dugványnakvalót egy  zacsiba teszem,  amit jó sok vizes zsepivel bélelek ki, akkor meg sem fonnyad! Nálam ez vált be, és most nemrég írtam, hogy adtam mindkét nagyimnak  a pirosból is, és a sárgából is.  Mindekettőjüknek sikerült úgy hazavinni, hogy nem fonnyadtak meg, este el is ültették, és abszolút szépen nővekednek. Mindegyik megmaradt.  :D

kaschka Creative Commons License 2009.09.13 0 0 57

Sziasztok !

Nem sokan jártok erre sajnos !! Felteszek két képet amit ma készítettem Kiskunlacházán egy udvarban ill. a kerítés mellett, nem lett a legjobb, hatalmas bokor  sétányrózsa, lehet , hogy kicsit meg volt nyúlva !!!, kevés napt kapott talán !

"loptunk" is róla két hajtást, de mire hazaértünk Pestre teljesen lekonyult, pedig vizes papírzsebkendőbe tettük  !!!

kaschka Creative Commons License 2009.09.07 0 0 56

Szép estét mindenkinek, aki netán erre jár !!

a mai képek !!

nagyon megszerettem ezt a növényt, nem kényes, egésznyáron nyíik nem érzékeny se a szélre, se az esőre, se a napra, éss még kártevőt sem találtam rajta

kaschka Creative Commons License 2009.09.02 0 0 55
 hát az nincs túl közel, de annyit biztos kibír !
Előzmény: Eddke (50)
kaschka Creative Commons License 2009.09.02 0 0 54
szerintem a faiskoláknál és egyéb virágos helyeknél ( Baumax, Bakker, bricostore  stb .) sokkal jobb a piac, persze piac napokon, legalább is  Pestlőrincen, negyed- féláron megkapod ugyanazt a virágot és esetenként sokkal jobb minőségben, mint a nagyoknál. ez a tapasztalatom !!!
Előzmény: kod1111 (51)
kaschka Creative Commons License 2009.09.02 0 0 53

biztos kitudod ! a piacon  450 ft, egy akkora, hogy abból jövőre már lehet egy kis törzses, ha jól megmetszed. nekem is csak az idén van először, de nagyon nagyot nő egy év alatt, nem szabad ilyen drága dolgokat venni  (szerintem ), pláne egy ilyen virágnál ami úgy tapasztalom nem olyan kényes, képzeld mennyivel nagyobb lesz a sikerélmény ha te is megtudod csinálni !! és biztos megtudod.

Előzmény: Eddke (52)
Eddke Creative Commons License 2009.09.02 0 0 52
Aztaaaaa. Én ilyet szeretnék, de nagyon drága:-(((( Talán ki tudom nevelni hajtásból (dugványból ) akkor inkább.
Előzmény: kod1111 (51)
kod1111 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 51
Épp ma jártam egy faiskolába ahol elég "szép" árakat kértek az egyes példányokért a kis törzses 5600Ft a nagy pedig 15000-be került és nem olyan szép mint az enyém. Arra gondoltam a törzses Lantana szaporításából fogok meggazdagodni. Kérdés, hogy hányan szeretnének ilyet vásásrolni.
Előzmény: kaschka (48)
Eddke Creative Commons License 2009.09.02 0 0 50
Szia!

Nagyon kedves vagy! Jászberény mellett lakom, de hó vége felé megyünk Bp-re. ha kibírja az egy órás autóutat, akkor sok köszönöm mellett elfogadom.-)
Előzmény: kaschka (48)
kod1111 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 49
Nincs benne semmi ördöngösség, egészen a fagyokig kint hagyom és az utolsó pillanatban viszem zárt helyre. A nagyon alacsony hőmérsékletet(3-5C°) is bírja, sőt az jobb is neki mert nem hajt ki bent, csak ha már kiteszem tavasszal. Április közepe után szoktam kitenni, de figyelem az időjárást, ha fagyot mond, akkor arra éjszakára vissza. Május közepére-végére szokott hajtani, akkor kezd rügyezni, addig teljesen kopasz. Öntözni kb. kéthetente szoktam kevés vízzel épphogy nyirkos legyen a földje. Nem fontos neki a világos hely, sőt a sötétebb hely jobb, mert nem indul meg a tavasz közeledtével.
Előzmény: kaschka (45)
kaschka Creative Commons License 2009.09.01 0 0 48

halihó !

lehet kapni a piacokon, most is még, nem csak tavasszal, ott sokkal olcsóbb, nem tudom hol laksz én szívesen adok neked hajtást mert úgyis levágom mielőtt behozom! én Bp. Pestlőrinc elég könnyen hervad postán nem szivesen adnám fel !!

hátha a közelben vagy, vagy jársz errefelé, Kispesten is megfordulok  mindennap ::

Előzmény: Eddke (47)
Eddke Creative Commons License 2009.09.01 0 0 47
Sziasztok!
Nagyon szépek ezek a virágok!
Ahogy minden topikot el-el olvasok, egyre több olyan virághoz jön meg a kedvem, amit eddig alig vettem észre vagy féltem tőle, hogy nálam nem maradna meg. Egyenként igyekszem is beszerezni őket. Ez a lantana is olyan. Annyira szépek a Tieitek, hogy én is nagyon szeretnék. Ha tudnék szerezni egy- egy hajtást, akkor még most kigyökereztethetem vagy inkább keressek "kész" növénykét?
kaschka Creative Commons License 2009.08.31 0 0 46

a kertbe ültettem ki tavasszal , két kórót, és ez lett belőle, érdemes ültetni nagyon gyönyörűen virágzik, mutatós szép növény, remélem sikerül átteleltetni

kaschka Creative Commons License 2009.08.31 0 0 45

Jóestét mindenkinek !!

Egy-két ismerős nevet látok a leanderes topikból, itt most vagyok először !

Azt szerettem volna megkérdezni hozzáértőktől, hogy lehet átteleltetni a sétányrózsát, de már az olvasgatásból megkaptam a választ. Én tavaly kaptam  ilyentájt 4 zölddugványt, és vízben próbálkoztam vele, teljesen csak "hátha " alapon, és gyönyörűen kigyökeresedett, aztán úgy nov. vége felé elültettem, akkor megállt, sőt lehullott egy jó pár levele elszáradva, de nem dobtam el, keleti ablakban volt, alatta radiátor,  siralmas volt, mint a száraz kórók, de tavasszal egyszer csak elkezdett hajtani és ez lett belőle

mindjárt megkeresem a képet !!

nincs szivem levágni de valszeg úgyis le kell, milyen hőmérsékleten teleltetitek, világosban, vagy pincében ???

Tartomo Creative Commons License 2009.08.31 0 0 43

Nóra!

ha  Hortobágy felé jártok, és tényleg feleslegesek a növények, akkor  örömmel  leveszem a gondozásuk "terhét" a válladról! :D

Előzmény: CBNora (42)
CBNora Creative Commons License 2009.08.31 0 0 42
Nekem ez a kedvenc dézsásom.
A naggyal csak az a gondom, hogy most már nem lehet egy teljes napra magára hagyni, annyi vizet zabál. Naponta 4x kell teletölteni az alátétjét. Jövőre már valami nagy lavórt kell alátenni.
Ezek a dugványok egyébként feleslegesek, kísérlet volt. Ma megpróbálom szétszedni őket, egy darabig még hízlalom, szoktatom a külvilághoz, aztán Gödöllőről elvihetők, vagy ha Neked kell belőle, lehet, hogy útba tudunk egyszer ejteni. Sárga-rózsaszínes. Nem nagyon tudom hol átteleltetni, és még meg szeretném próbálni az ananászzsályát dugványozni, ha megered, annak kell a hely, ami még van.
Előzmény: Tartomo (41)
Tartomo Creative Commons License 2009.08.31 0 0 41
Igen ez nekem is eszembe jutott, hogy ha  egy tő is elég nagy tud lenni, akkor a 3 nem fogja díjjazni  a közös cserepet. Már nincs szívem szétszedni őket, így maradnak egy cserépben. Ha úgy láűtom jövőre, hogy nagyon lelassul a fejlődésben, akkor megpróbálom majd szétszedni őket, de addig ez a felállás marad. Tegnap én is adtam mindkét nagyimnak a sárgából is meg a pirosból is dugványt, igaz alíg találtam olyan ágakat, amiket feláldozzak, mert még elég fiatal növénykék. De megoldottuk. Azt szetetem ebben a növényben, hogy már korán elkezd virágozni, és sokáig tarta a virágzási időszsaka, és folyamatosan van rajta virág. Nagyo hálás növényke szerintem.
Előzmény: CBNora (40)
CBNora Creative Commons License 2009.08.30 0 0 40
Nagyon gyorsan megnőttek!
Július végén megnyírtam az egyik tövet, egy félig letört nagy ágat meg földaraboltam és eldugványoztam. Tegnap láttam, hogy már több cserépből kilóg alul a gyökér. Én viszont inkább szét szeretném ültetni őket. Kettesével dugtam kis cserepekbe, hogy ne foglaljanak annyi helyet meg nem is nagyon bíztam benne, hogy sok megmarad. Nagy, terebélyes növények lesznek, szerintem akadályozzák egymást a fejlődésben, ha több vagy egy cserépben.
Előzmény: Tartomo (39)
Tartomo Creative Commons License 2009.08.30 0 0 39
Szaisztok, emlékeztek még a nagyim által gyökereztetett fehér dugványra? Még két ágat rakott le nekem üveg alá, és  miután megeredtek összeültette őket. Ma volt itt, elhozta nekem. majdnem hátast dobtam, mert hatalmas mindhárom dugvány, és már virágoznak mind!
Előzmény: Tartomo (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!