A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Gyárilag nem is gondoltam, hogy menni fog, csak gondoltam esetleg egy ráérős kínai vagy orosz informatikus megcsinálta már...:) Ez a Discover Media egy másik navi fejegységet jelentene?
Köszönöm a választ! Zene CD-vel még nem próbálkoztam, de valaki azt írta, hogy a nem eredeti lemezeket nem is fog olvasni a gép. Egyébként anno "CD-Lesefehler"-t írt ki már az első CD-nél, tehát azt nem tudja olvasni. Bár nekem kicsit érdekesen hangzik, hogy rakjak be egy írott CD-t abba az olvasóba, amelyik csak eredetit fogad be... :D Lehet, hogy a CD olvasó fej adta meg magát?
Az író jó kérdés, ugye Samsung és Sony márkájúakat javasolnak, és TSST corp-al írtam, ami ugye Toshiba meg Samsung közös megoldás, ha jól tudom...
az mfd2/rns2 fejegységek típushibája a lézeroptika.
mielőtt azt mondod, hogy a zene cd-t hibátlanul olvassa : igen, mert 2 optika van benne, egy a cd-hez, egy a navi dvd-hez.
Az audió cd optika szinte soha nem romlik el, de a dvd optika sajnos ált 7-8 év után megadja magát.
SFHD4 fej van benne, abból sem mind jó, ha cserélni kell.
rohadt drága maga az optika is, így közel annyiba kerül a csere, mint amit kb. a készülék ér.
ha óriási szerencséd van, akkor még csak el van koszolódva, de ehhez tényleg nagy szerencse kell!
Ha berakod a lemezt és hosszasan, finoman kerreg, kattog, felpörög/leáll, majd kiírja, hogy "incompatible dvd" vagy "dvd nicht geeignet" akkor ez a hibája.
vagy nem megfelelő az író, amivel a lemez készült.
Biztosan előfordult már ez a kérdés korábban, de nincs időm/türelmem visszaolvasni az egész fórumot... :)
A következő a problémám; szeretnék egy 2006-os Skoda Octavia-ban (MFD2) magyar vagy kelet Eu-i térképet telepíteni. Volt egy 2 CD-s módszer VW-k ugyan ilyen típusú fejegységéhez amit próbáltam, de azzal nem működött a dolog.
Ill. nekem az is jó, ha azt mondja meg valaki, hogy hogyan lehet a telefont úgy a fejegységre dugni, hogy aztán azon lássam a képernyőm (MirrorLink). De gondolom ez utóbbi a nehezebb feladat... :)
A 2012 V4 -es verzió jelent meg lemezen, azt lehetett "BACKUP" kártyára másolni a fejegységgel. Valószínűleg a Te fejegységed is ezzel a verzióval megy.
Sajnos kártyát kell venned ha frissítést szeretnél (navi_aztec-tól vagy tőlem tudsz).