A 21. Férfi Kézilabda VB Horvátországban kerül megrendezésre, 2009. Január 16. és Február 1. között. A magyar válogatott Franciaországgal, Szlovákiával, Romániával, Argentínával és Ausztráliával került egy csoportba.
Mi is ott voltunk a tegnapi románok elleni meccsen, és - mondanom sem kell - hatalmas élményekkel gazdagodtunk! Nagyon jó volt annyi honfitárs mellett szurkolni, a sok magyar zászlót látni, maga a meccs pedig sima volt! :P Remélem ma bedaráljuk a tótokat is, és akkor megvan a továbbjutás!
Nem mintha bármi közöd lenne hozzá, hogy mikor mit csinálok, és kinek szurkolok,de természetesen a magyaroknak.Miért mégis mit gondoltál?Soha nem tagadtam, hogy nem utálom a szlovákokat.
Még egyszer megkérdezem: van valami különös okod arra, hogy egy kézilabda topicban személyeskedj?
A tegnapi elemzésed, miszerint a románok küzdeni fognak, nagy éleslátásra vall.
Egyszerűen jobbak vagyunk náluk jelen pillanatban, mint ahogy a szlovákoknál is. A "jajjdenagyonnehézmeccslesz" vinnyogás max arra jó, hogy előjöhess az "én megmondtam!" típusú szöveggel, de ettől még a tény az tény, hogy jobbak vagyunk Románia válogatottjánál, mint ahogy a franciák is azért győztek, mert jobbak, nem azért, mert az oláhok tartalékoltak.
Gondolom a románok az utolsó tíz percben már a szlovákok ellen tartalékoltak, ezért győztünk.
Ebbena csoportban a második hely a realitás. Hátrébb csalódás, előrébb bravúr.
A franciák nagyon lazán játszottak. Az argentinok eleve feladták a meccset, nem játszott a veterán Eric Gull. Nekik mai román meccs hozhatja vissza a továbbjutási esélyt.
A franciák rutinos játékosai is csak annyit adtak ki amennyi a biztos győzelemre elég. Beállóposzton nagyon hiányzik B.Gille.
Bizom benne hogy szoros meccsre kényszeritjük őket, ha addig nem hullajtunk pontot akkor teher nélkül játszhatunk.
Én úgy fogalmaznék, a védési mutató frappáns kifejezője a két csapat közti különbségnek. Benne van a kapus, de benne van az is, hogy hogyan lőttek kapura, meg az is hogyan védekeztek a kapus előtt. Szóval mindenki. ;-)
Én is inkább omega12-vel értek egyet. Kétségtelenül volt egy-két látványos játékvezetői hiba, de szerintem ezek kiegyenlítették egymást. Pl. Törő elgázolása után a következő támadásnál rögtön el is vették a labdát a románoktól. Aztán emlékszem én kb. két meg nem adott román gólra is az első félidőből, amikor állítólag beléptek, azokért szerintem joggal reklamálhattak a románok.
Az természetes, hogy szurkolói szemmel az mindig helyes, ha nekem befújnak valamit, az meg sose, ha ellenem. Továbbmegyek, egy "rendes" szurkolótábornak a csarnokban illendő is eszerint fújolni (kell az a kis nyomásgyakorlás a bíró sporikra ;-), de azért nem árt, ha utólag, lehiggadva megpróbálja az ember semleges szemüvegen keresztül értékelni a játékvezetést.
Vazze, nézegetve a statisztikákat nem semmi meccs lehetett az a dán-szerb.
A szerbeknek is megvan a maguk Ilyése, Ilic személyében. A szerb úriember 17 lövést eresztett meg Hvidt kapujára, ebből tíz gól született.
Vujin nem sokat játszott, Sesum bedobálta a heteseket, Andjelkovics hozta, amit tud.
Piszok jók ezeka dánok,s zerintema másik ágról ők a legjobbak.A mi águnk picit erősebbnek tűnik első pillantásra, de majd elválik - egyébként nem a mi csoportunk miatt.
Valóban kár, de pl az ETO idei BL-meccsein még nem fújtak rossz bírók. Ezek a mostaniak meg szakmabeliek szerint sem voltak a helyzet magaslatán. A legjellemzőbb és feltűnőbb példa az volt amit endruu leírt.
Azért szórtak minket rendesen, míg a másik oldalon pl. mikor Törőt utólérték sima kétperc-hetes helyet mehet tovább, vagy pl. Petrea sem kapott semmit amikor ráakaszkodott Nagy Laci vállára...
Ugye elvárod, ha téged vernek agyon, akkor senki ne érezzen veled szolidaritást és senki ne védjen meg?
"Minden magyar felelős minden magyarért". És ez mutatkozik meg a "Hajrá magyarok!"-ban is. A magyarok szolidaritása, összetartozása. Ezért ment Eszékre ezer magyar és megy ma is. És csodálatos estét csináltak közösen, együtt a csapattal nekünk, a tévék előtt szurkolóknak.
Én a DSF-en néztem, de csak a második félidőt adták végig, mert előtte pedig a lengyel-oroszt közvetítették. Mondjuk ez utóbbi sem volt rossz összecsapás.
Kicsi tirpa, Remélem láttad a meccset, és most szórod a haamut a fejedre. Bizony bizony összekapták az oláhok magukat, és küzdöttek mint disznó a jégen.
Hol adták a dán-szerb meccset? Én nem láttam a tévéműsorban...
A fiúknak gratula! Lehetne fanyalogni, hogy miért hagyták hattal elmenni az ellent, meghogy ilyen játékkal nem jutunk sehova, de a lényeg mégiscsak a végeredmény. Amíg hozzák a győzelmeket, addig meghagyom a kritikai megjegyéseket a kapitánynak. A játék meg összeállhat még, amúgy is minden meccs más.
Azért remélem a szlovákok ellen egy kicsit magabiztosabb lesz a győzelem, a körömrágást a hét második felére akartam csak tartogatni... ;-)
Engem is érdekelne minden ilyesféle információ. A maradék két csoportmeccs közül az egyikre szeretnénk elmenni. Megköszönnék én is bármi információt jegyekről, stb.