Nem kell dióda. A két végálláskapcsoló viszont igen! Ez teljesen más módon kapcsolja a motor áramkörét. Itt a K1, K2 kapcsolók csak érzékelik/jelzik a mikrokontrollernek a végállást, de nem ezek, hanem - gondolom -a relék kapcsolják ki-be, illetve jobbra-balra a motort. Állítsd össze - még a mechanika nélkül - az elektronikáját. Miután szimuláltad és kitapasztaltad a működését, csak azután szereld véglegesen a helyére, mert túlszaladva a mechanika letörheti a végálláskapcsolókat.
Igy már értem nagyon köszi a rajzot rendelem is meg fele :)
Még 2 diódát keritek és mehet a jáccadozás :)
Irtad egyszer hogyan kell bekötni, hogy mikor elér a végálláshoz rá a dióda és aztán megkell cserélni a vezérlő kimenetén a kábelt ez itt is ugyan ugy kell?
A 3-4 es pont oda megy a motor az 5-6 7-8 ott azt irja nem minden gépnél opcionális gondolom ez akkor nekem nemfontos, a gombot ha megnyomod akkor azonnal forgat a gép kb ennyi azt hogy kell beállitani az időt azt még nemtudom
Direkt keltetőre van tervezve de fogalmam sincs hogy móködik ha valaki felvilagositana meg is vasarolnam mar minden megvan csak vezérlő nincs. Erre ráadom a 12V rákötöm a motrot és hogy állítom be az időt?
gondolom az 1-2 ide megy a 12V és a motor hová menne megpróbálom valahogy forditóval hátha segít valamit. Ablak törlő motor 2 végállás 2 dióda igy szeretném bekötni ahogy az itt mar ki lett targyalva
Itt a fordítás, nem bajnok, de el lehet menni (gyalog). :-)
"A modulok automatikusan puccs (MAP) egy ciklikus időzítő és lehet használni, hogy ellenőrizzék a reverzibilis motor inkubátor forradalom mechanizmus, vagy más eszközök, amelyek igényelnek rendszeres hatást gyakorolhat a kiszámított tápfeszültség 12-36 voltot. A késleltetési idő a felhasználó által beállított használatával időzítő kardigánok 2, 4, 6 és 8 óra. Teszt mód (10 másodperc) lehet engedélyezni eltávolításával a jumper. Módosítása a késleltetési időt tölteni a készüléket. Van egy gomb nyomáskényszer kézi üzemmódban. A tápfeszültség bekapcsolása a relé és tápellátást biztosít a csatlakoztatott motor. Állítsa be a végálláskapcsoló oldalra megfelelő mechanizmusát. Cél Jumpers: . Delay 02:00 . 04:00 késleltetés . Delay 06:00 . Delay 08:00 nélkül jumper - 10 sec maximális áram kommutatsii- 8 A. Van néhány lehetőség a modulok: 1. MAP-1-12.Egy idő után a beállított időzítő az órák számát a motor és a motor fordított feszültség (hátra), és a határérték kapcsoló K2 feszültségmentes előtt áramkör végálláskapcsoló K1, miután a motort leállító időzítő visszaszámol újra láthatók. Feszültség 12- 20V ellátás. Végálláskapcsolók rendszerint nyitva. 2. MAP-1-36. Egy idő után a beállított időzítő az órák számát a motor és a motor fordított feszültség (hátra), és a határérték kapcsoló K2 feszültségmentes előtt áramkör végálláskapcsoló K1, miután a motort leállító időzítő visszaszámol újra láthatók. Tápfeszültség 24- 36V. Végálláskapcsolók rendszerint nyitva. 3. MAP-2-12 Egy idő után a beállított időzítő a motor feszültség 3 perc után a motor leállt az időzítő le újra, és tegye fel az órák számát a motor fordított feszültség (fordított) 3 percig. Feszültség 12- 20V ellátás. Szabályozására alkalmas működtető 12V. 4. MAP-2-36 Egy idő után a beállított időzítő a motor feszültség 3 perc után a motor leállt az időzítő le újra, és tegye fel az órák számát a motor fordított feszültség (fordított) 3 percig.Tápfeszültség 24- 36V. Szabályozására alkalmas szelepmozgatóba 36V. 5. MAP-3-12 Egy idő után a beállított időzítő a motor áramot az áramköri végálláskapcsoló K1, miután a motort leállította az időzítő le újra, és tegye fel az órák számát a motor feszültség ismét a kör végálláskapcsoló K1 (reverz). Feszültség 12- 20V ellátás. Végálláskapcsolók rendszerint nyitva. 6. MAP-3-36 Egy idő után a beállított időzítő a motor áramot az áramköri végálláskapcsoló K1, miután a motort leállította az időzítő le újra, és tegye fel az órák számát a motor feszültség ismét a kör végálláskapcsoló K1 (reverz). Feszültség 24-36V teljesítmény. Végálláskapcsolók rendszerint nyitva. 7. MAP-4-12 Egy idő után a beállított időzítő a motor hajtja után 1 percig a motor leállt az időzítő le újra kiszerelt az órák számát, és a ciklus ismétlődik. Feszültség 12-20V tápegység. 8. MAP-4-36 Egy idő után a beállított időzítő a motor hajtja után 1 percig a motor leállt az időzítő le újra kiszerelt az órák számát, és a ciklus ismétlődik. Feszültség 24-36V teljesítmény. "
Nyitott ajtón kopogsz, mert én is ezt a szintillesztő kapcsolást használtam BSS138 SMD fetekkel. Az 5 voltra "felhúzó" ellenállásokat elhagytam, mert az eredeti kapcsolásban is van 1- 1 db. 910 Ω értékű.
Ettől függetlenül: Nagyon köszönöm, hogy fáradtál!
Apropó, eredeti kapcsolás! Sajnos két hibát is tartalmaz. Az egyik, hogy a párásításnál a 230 V egyik ágán lemaradt egy "pötty" ami jelezné , hogy csomópont, ehelyett keresztezésként van a rajzon ábrázolva. A másik hiba pedig, az optocsatolók belső ledjei fordítva vannak ábrázolva. Ha valaki utánaépíti, figyeljen ezekre!
Ez is olcsó, de Neked bajos! ebay-os ebay.co.uk/itm/Digital-LCD-Thermometer-Humidity-Temperature-Hygrometer-01/321659674918?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140122125356%26meid%3Dc450fba0286a44409ca6b009b6c17136%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D5%26sd%3D121896353614
Szia Pista! Mindig fején találid a szöget...valoban igazad van....őszinten én is csak azert vettem mert ajándekba kaptam 20 ezret....de azert ne m bántam meg...bár majd nem kinyirtam...helyre hozva Chik Fan-nal skypen kozultálva sikerult...köszi neki!