Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Annyi trafó kell amennyi körön " szakaszon"vonatot szeretnél járatni egyszerre. Ha van egy tarfód azt kell mindig oda kapcsolni ahol éppen vonatot akarsz működtetni. Abban az esetben kell több trafó ha mondjuk az egyik körön automata üzemet működtetsz a másikon pl állomáson rendezgetsz.
Hány trafóról oldjam meg a vezérlést? 2 biztos hogy kell, mert az ipartelepre menő vágányon függetlenül kéne megoldani a tolatgatásokat. Ebben is kérhetnék ötleteket? Nekem is van pár de nem tudom mennyire megvalósítható... Pl, hogy a pályaudvaron a rakodóvágányokat (1-4-5) külön trafóról kellene üzemeltetni mint amelyikek a személyvonatot fogadják (2-3) hogy lehessen rajtuk tolatgatni. Vagy hogy a rejtett p.u.-t külön tápra rakjam-e vagy ne... Illetve hogy az alsó keresztezésre alkalmas 2 vágányt meg kell-e külön trfóról tápolni vagy nem... Ja és ami a legfontosabb!!! ANALÓG!!!
Meghosszabbodott a pályaudvar, és lett egy két tárolóvágány is. Tök jó, hogy ha az ember beszél kicsit tapasztaltabb emberekkel, így nem fut bele annyi hibába.
István, Karesz, újabb vélemény? A kartonpapíros ötlet megfontolandó...
Nekem egyre jobban tetszik.
Az Arnold és a Roco sín N-esben passzol egymáshoz?
Nekem tetszik, a finomításhoz egy ötlet, nagyobb papírboltban kapható háromrétegű ( középen hullámmal ) kartonlap. Ez elég merev ahhoz, hogy önmagát megtartsa, mérete 70x100 cm. Erre 1:1-ben rajzold le a pályát és minden apró részletet ki tudsz tisztázni.