Én meg végig a terhesség előtt felkészülésképpen, a terhesség alatt és a szoptatás teljes hossza alatt is Elevitet szedtem - jó, azért a végefele már nem naponta, kihagyogattam. És aztán ugye a szoptatásom jól átnyúlt a következő terhességbe, így abba se hagytam... konkrétan 2006 ősze óta folyamatosan magzatvédő vitamint szedek :))) mostanában váltogattam az Elevitet Femibionnal... asszem extrém eset vagyok :))))))
Erről jut eszembe: milyen vitaminokat szabad fogyasztani szoptatás alatt? Én beveszek napi 1 kálcium és c vitamin tablettát. Magne B6-tal is próbálkoztam, de valahol azt olvastam a neten, hogy szoptatós nők nem szedhetik, mert kiválasztódik az anyatejbe. C vitaminról is olvastam pro és kontrát. Illetve szedek még Omega 3-at az SM miatt, hogy ne legyen relapszusom, habár ezt az Omega 3 úgysem fogja megakadályozni... Furcsa, a dobozra az van ráírva, hogy szoptatós nők szedhetik, a papírra, ami a dobozban van, pedig az, hogy NEM.
Hátha va.lakit érdekel, most olvastam (basszus egész éjjel ébren a fiam, lázas, taknyos, én meg a huszadik orrszívás és elaltatás után már nem bírok aludni :(((( http://babanet.hu/hetrol-hetre.php?content=articles-2690
már nem tudom, ki kérdezett itt a kútvölgyiről, de friss info, hogy átépítések miatt totál káosz van, barátnőm egy műtőben feküdt három napig a babával, de volt, aki a folyosón aludt az újszülöttjével, mert a kórtermek nagy részét kiürítették, és a barátnőmnek az volt a mákja, hogy péntektől hétfőig volt ott, amikor nem dolgoztak, de hétfőn ütvefúróval estek a falaknak abban a szobában, ahol a fal másik oldalán az inkubátoros újszülöttek fekszenek, szóval elég kemény most :(
ugy hat, hogy a borostyan illoanyagai a testmelegtol kiparolognak es nyugtatoan hatnak az idegrendszerre. tehat nem konkretan fajdalomcsillapito, inkabb altalanos nyugtato hatasu. nalunk pl. alvas miatt van elsosorban.
Micinek (es az ocsemnek is) 3 hetes koraban vettem, azota nem vettek le, semmi gond nem volt.
pont ezt csináltam :)) olyan cumira cseréltem amin két lyuk van és így máris jobban érzi magát. Mondjuk még van hogy legörbül a szája az etetés közben és egy 10-15 másodperces sírás is volt, de legalább már nem 10 perces :D jeee, úgy látszik javul a helyzet. Nyálzás azóta is folyamatos - majd meglátjuk hónapokig tart-e még az első fogacska vagy csak hetek kérdése.
caixa & Boribon - nagyon megszerettem ezt a nevet :) nagyon illik a lányomhoz, szerintem.
Egyébként pár napja jutott eszembe, hogy még kicsi koromban kitaláltam, hogy ha gyermekeim lesznek, akkor John és Barbara lesz a nevük, mint az ikreknek a Mary Poppins könyvben. Erre lett Jonatán és Barbara.
Igen, ezek elég drámai hangzásúak, de a ti választásotok se valami bohókás darab. Cserébe viszont gyönyörű (mondom ezt abszolút elfogulatlanul a lányod druszájaként :))
"de én amúgy is szkeptikus vagyok, mikor minden nyűgöt a fogzásra fognak az anyukák."
Hihi, én is az voltam :D 2 héttel ezelőttig. Most a 4 hós egy hetesemnek tegnap óta már két foga van, igazán lassíthatna már :D . De legalább tudom, mitől is borultak fel a jó kis végigaludt éjjeleink...
caixa: Köszi, majd rákérdezek. Most kibújt a 2. is, remélem jön egy kis szünet :) Én is bealszom éjjel a gyerek mellett. Simán. Ő meg önkiszolgálólag rámcuppan utána, ha kell egy kis "vigasz" neki (nem éhes, nem eszik, csak cuppog. De ha eddig kibírtuk cumi nélkül, akkor most már juszt sem adok... Azért nem túl sűrűn marad ott mellettem :))
Lau: Szerintem minden baba 3 hós körül kezd el "nyáladzani" meg rágják a kezüket, öklüket. Én minden ismerős gyereknél ezt láttam legalábbis. A nagyobbik lányomnak 6 hósra lett belőle foga, a picinek meg 2-3 hétre rá már ki is bújt. Másfajta cumit nem próbálsz ki? Lehet már nagyobb lyukú kéne neki.
Az én különleges neveimet párom mind a két gyereknél azonnal megvétózta (kb mint a Jóbarátokban. És egyre jobban tetszett aztán a Vétó :D) Most már nem is bánom, igazán passzol hozzájuk a nevük :)
Én sehogy, megszoptattam, lefektettem és aludt. De mondom, ennek vége, a múlt éjjel pl. úgy nézett ki, hogy evett este fél 9-kor, aztán 1-kor, 5-kor és fél 8-kor. Valahogy csak túlélem még 2 hónapig, aztán ha eszik mást is, meg elmúlik féléves, akkor talán leszokik róla - vagy leszoktatom.
8-9 órát aludt egyhuzamban 3 hós koráig, ezt HOGY csináltad?
Én örülök, ha 3 órát tudok aludni éjjel. Ma éjjel Barbara evett 23:30-kor, 2:30-kor és 5 órakor, utána megint 7-kor. Nagyon rámférne már pár órányi alvás... Bezzeg most alszik mint a bunda :) én meg nem tudok.