Keresés

Részletes keresés

Emőke1 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3601
Lányom is volt szombaton és hétfőn kedden is megy. Én amit nem értek, miért kell ledolgoznotok a 24-ét??? Az évszázadok óta téli szünethez tartozott. Megzavarodtak a minisztériumban még jobban???
Előzmény: bokor (3599)
bokor Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3600

Hű, nagyon, nagyon egyetértek veled. De komolyan.

Előzmény: piglet (3597)
bokor Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3599

Én mondjuk tanárként attól kezdek idegbajt kapni, hogy mindenhonnan hallom, a gyerek nem megy már a héten, és annyira szeretném megérteni, hogy csinálják... Mi szombaton is voltunk, és hétfőn-kedden még megyünk... És annyira elegünk van, hogy el nem tudjátok képzelni...

Egyetlen megoldásom létezik - ahol most már nem kell menni, ott nem lesz síszünet.

Előzmény: mercedes1111 (3592)
Emőke1 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3598
Nyugi, az enyém még másodikban is parázik, vannak olyan húzásai,hogyha feketét kap kirúgják. Múltkor direkt mondtam a tanítónőnek,hogy ugyan írj már egy feketét,vagy valami rosszat,hogy konstatálja, nem változik ettől semmi.
Azóta azért normális mederben megy a dolog. megmondja azt tudtam, ez hibátlan lett, abban lett 2 hibám ez és ez.
Előzmény: Gabiiiiii (3596)
piglet Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3597
Gabiii: Próbálom megfogalmazni valahgy érthetően. Én NEM próbálnám meg a gyerekemet arra trenírozni, hogy nem biztos, mindig ő lesz az első. Ez egy mászóka, amire fel kell másznia, és ha!!! úgy alakul, akkor le kell esnie róla, hogy aztán újra megpróbálhasson felmászni. Egy tapasztalás. Meg kell tapasztalnia, hogy az élet akkor is megy tovább, ha csak 87%-os a matekdogája.
Neked soha nem volt ilyen gyereked, és ha jól gondolom, akkor te sem voltál olyan, aki mindig első akart lenni. De én ismerek ilyet, és hidd el nem rossz tulajdonság ez. Ami fontos, hogy az elsőségre való törekvés az fair legyen, és ne jelentse mások letiprását.
Előzmény: Gabiiiiii (3596)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.20 0 0 3596
nalunk nem  a tanitoneni stresszel,hanem a gyerek.Tegnap megbeszeltem a tanitonenivel,hogy segit,hatha ketten konnyebben ki tudjuk verni a gyerek okos kis fejebol,hogy aki nem ir 100%-os matekdogat,az attol meg nagyon okos kis kolyok.Azt mondja,eddig is probalta a kevesbe jol teljesitoket dicserni,mert akik elsok valamiben,azoknak mar ez a tudat is eleg,dicseri inkabb a harmadik-negyedikekkel meg a tobbit,de az enyem mindenben elso akar lenni.Az meg ugyebar 28 gyerek kozott nem mindig jon be.Nem lehet mindig  elso matekban es fejenallasban is
Előzmény: mercedes1111 (3595)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3595
Csak az a baj, h stresszelik vele a gyereket. enyimé totál maga alatt volt, h fekete pontot kapott matekból : ( én meg dühös, h milyen egy tanmenet ez??? uis én tudom ezeket, amit írtál, meg azt is, h amit az iskolákban megtanítanak, a 80% baromság, és soha semmire nem fogja használni az életben, de a 7 éves nem... ő nem érti, ő csak azt látja, h feketét kapott : (((((
Előzmény: AliceCsodaországban01 (3594)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3594
Anyákok azért emiatt ne legyetek ennyire stresszesek, hogy miylen lett a felmérő... semmit nem jelent, hoyg Ödönke hány százalékot ért el elsőben vagy másodikban matek órán. Nem ezen múlik.
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3593
az enyem is osszesen 1- napot hianyzott,de azt is csak ezert,mert ugyan belazasodott 1 napra,de annyira ketsegbeesett,hogy elvaltjak a hetessegrol,hogy inkabb gyorsan meggyogyult:)
Előzmény: mercedes1111 (3592)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3592
Nálunk már vége a sulinak, pénteken mentek utoljára. Monnyuk enyimé nem, mert utsó félnapra (13 h-ra kellett volna értemenni, mert karácsonyi ünnepség volt) belázasodott, és nem ment suliba. még nem hiányzott 1 napot se, mióta elkezdték, pont utolsó napra lett beteg...
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3591
nekem az mindegy,a kutya miatt ugyis negyed 6-kor kelek.Csak mire az almos gyereket kiimadkoztam,az vett ki belolem sokat
Előzmény: Babco (3590)
Babco Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3590
A reggeli felkelést én jobban megszenvedtem mint a gyerek...
Előzmény: Gabiiiiii (3588)
Shiro Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3589
dettó... a nagy osztályában hárman voltak összesen, át is mentek egy másik osztályhoz, hogy legalább ne unatkozzanak
s.
Előzmény: Gabiiiiii (3588)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3588
nalunk tegnap meg ma volt furcsa,tegnap delre mentek es este volt a karacsonyi musor,ma meg tenyleg kar volt kirangatni a gyereket a minusz 20-ba,mikor 11-kor vegeztek
Előzmény: Shiro (3587)
Shiro Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3587
Nálunk is mondták a tanerők, hogy nem muszáj bemenni, de mivel aznap lesz a csajszinál a karácsonyi műsor, így neki menni kell, akkor viszont már Boldi sem marad itthon.
Már 7-én lett volna a műsoruk, de aztán először a tanítónéni lett beteg, aztán meg a fél osztály hiányzott :o(
s.
Előzmény: Gabiiiiii (3586)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3586
nalunk vege:)Ö
Előzmény: Shiro (3585)
Shiro Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3585
Na, túl vagyunk a matek felmérőn... nem stresszel a gyerek az eredmény miatt, szerencsére... :o)
volt valami olvasás felmérés is nekik, mert úgy jött haza, hogy Ő, meg egy másik kislány olvasnak a legjobban az osztályban... és most végre el is hitte amit mondtak neki :o)

nekünk már csak hétfőn lesz suli, kedden nevelés nélküli nap lesz - magyarul lógás :o)

s.
Előzmény: Shiro (3582)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3584
szerinted engem nem ver a viz ettol a tempotol??????????? De amig a gyerek jatszva veszi az akadalyokat,addig en is visszafogom magam.Pont most beszeltem a tanitonenivel,szerinte pont en ne izguljak,az enyem tobbet is elbirna..na kosz..Pedig igaza van,en izgulok,nem a gyerek:)))
Előzmény: Feketecseresznye (3583)
Feketecseresznye Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3583

Nálunk ma nincs suli, de hétfő-kedden lesz, igaz, csak délig lesznek, és kedden moziba mennek.

Amúgy tényleg örülök, hogy nem tudok a felmérőkről, mert tuti én stresszelnék rajta előre a gyerek helyett. Nagyon nyugis kis életünk van így. :)

Ahogy nézem, akkor az Apáczaisok sehol nem kapkodnak.

Shiro Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3582
:oD ez aranyos

kíváncsi vagyok, hogy megírták-e ma azt a fránya matekfelmérőt a csajsziék... mindenki ki van akadva, hogy ma még felmérőt írnak... én meg így is úgy is vagyok, mert tényleg piszokság ilyenkor, mikor az összes többi gyerek már csak játszik, ugyanakkor meg így legalább még friss az élmény, benne vannak a gyakorlatban.
tegnap is gyakoroltam a csajszival, most már stabilan megvan neki a "valamennyi" fogalma :o)
s.
Előzmény: Gabiiiiii (3581)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3581
az enyemnek olyan piszok onbizalma van,hogy mar oktoberben kivett egy konyvet a konytarbol:) Akkor tartottak mondjuk az otodik betunel:))
Előzmény: Shiro (3579)
Shiro Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3580
szerintem legyél nagyon boldog és hálás a sorsnak!!!!
én is nagyon örülnék, ha ezek a százalékok kimaradnának az életünkből

éppen tegnap mondtam az alsós igazgatóhelyettesnek, hogy mennyire nem értek egyet az értékelési rendszerekkel... ő viszont egyetértett - na nem a rendszerrel, hanem velem... oszt mégsem változik semmi :o(

s.
Előzmény: Feketecseresznye (3577)
Shiro Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3579
:oDDDDDDDDDD
az én másodikos fiam is így indult neki a második osztálynak... aztán meglepődött :o)
s.
Előzmény: dalia (3573)
Törp Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3578
szintén Apáczai és "z" :)
Előzmény: kishatos (3576)
Feketecseresznye Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3577

Szintén Apáczai, a k betűnél járnak, ez a b után van.

Olyan fura nekem, hogy írtok itt felmérőkről, százalékokról, nálunk semmi ilyen nincs. Látok piros pontot, csillagot a füzetben, könyvben, de fogalmam sincs, felmérőt mikor írnak és mi az eredménye és a gyereknek sincs. De szerintem jó ez így.

Előzmény: kishatos (3576)
kishatos Creative Commons License 2009.12.19 0 0 3576
Sziasztok,
Aki az Apáczai módszerrel tanul, melyik, betűnél tartotok?
Én örülök, hogy nem lóverseny az írás és olvasástanulás, csak nálunk úgy tűnik, hogy Húsvétkor fognak elérni a Télapós-Karácsonyos oldalakra.
Utoljára a "b" betűt vették az enyémek.
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.18 0 0 3575

na jo,nem aggodok,csak egy kicsit:)

azert furcsa nekem,mert a nagyok sokkal lazabbak voltak.Na jo,ok meg neha tulsagosan.Semmi nem jo nekem:)

Előzmény: földikutya (3574)
földikutya Creative Commons License 2009.12.18 0 0 3574

Én pár évvel ezelőtt rendszeresen ébredtem éjszaka 2-3 körül különféle neszekre: éjjel 2-kor színesceruza-hegyezés (mert az este kihegyezett nem volt eléggé tűhegyes), versolvasásra (mert bár tudta, mint a vízfolyás, mi lesz, ha reggelere elfelejti) stb., tényleg aggódtam már, hogy mi lesz így ezzel a gyerekkel.

Visszatérő párbeszédünk volt az, hogy -jaj, anya, mi lesz, ha egyest kapok/feketepontot kapok? Mindig mondtam, hogy akkor megünnepeljük.

Kinőtte, teljesen jó kis laza, szétfolyós kamasz lett belőle, szóval ne aggódj, nem reménytelen :)

Előzmény: Gabiiiiii (3572)
dalia Creative Commons License 2009.12.18 0 0 3573
ez a nem is vagyok iskolaérett ez nagyon helyes:))))

az én lányom szeptemberben mikor kezdte a másodikat pont fordítva gondolta, hogy ő már tud írni/olvasni/számolni minek járjon még iskolába???? :)
megnyugtattam, hogy az elkövetkező 12-16 év is rejtegethet még kihívásokat, jobb ha hozzászokik a gondolathoz:)
Előzmény: Shiro (3571)
Gabiiiiii Creative Commons License 2009.12.18 0 0 3572

en attol vagyok ki,mikor este felalomban felugrik,hogy uristen,elfelejtette megcsinalni a szorgalmit.Nem lehet neki azt mondani,hogy az nem kotelezo,hagyja a fenebe es aludjon,jobban jarunk,ha az apja gyorsan leul vele es halal faradt es almos gyerekkel megprobalja zaros hataridon belul megertetni a feladatot

bar apjanak is ajanlottam mar ilyenkor a magneb6-ot,mert olyankor mar o sincs csucsra jaratva:)

Előzmény: Shiro (3570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!