Keresés

Részletes keresés

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2007.06.01 0 0 265
Mea culpa esetleg ?
Előzmény: HAL9000 (262)
Mblazius Creative Commons License 2007.06.01 0 0 264
marmint a hulyeseg az adott orvosokra es nem a hozzaszolasra vonatkozott
Előzmény: Mblazius (263)
Mblazius Creative Commons License 2007.06.01 0 0 263
Ez szin tiszta hulyeseg volt, az orvos2 nem tudott az orvos1 altal adott tanacsokrol...
Előzmény: Törölt nick (260)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 262

Szerintem egyébként külföldön is szivatják a kezdő orvosokat a hierachiában feljebb levők, csak lényegesen több hivatalos fizetésért. (de nem is kapnek zsebbe semmit)

Végül is nálunk is ez lenne a cél, nem?

Amúgy ismétlem, immár az eu-ban állunk versenyben a saját eü. személyzetünkért.

Már nincs vasfüggöny, mindenki oda megy, ahová akar, ill. úgy kell intézni, hogy ne akarjon elmenni.

Ezt pedig a hivatalos bérek rendezésével tudnánk csak megoldani.

Ez pedig a jelenlegi hivatalos kb. 4-5x-e. Ezen lehet ismét jajongani, de ez nem 17, hanem 55 éves adósság a dolgozók felé.

Előzmény: kutykuruty brekege (255)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 260
Ez már mást is felvet: a szakmai féltékenységet, mert az van nekik bőséggel. Nehogy már az legyen a megfelelő gyógymód, amit a kolléga mondott. Természetesen a beteg szívja meg, ki más.... Én is tapasztaltam nem egyszer......
Előzmény: Mblazius (257)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 259

anyósom tavaly decemberben -80 éves- egy buszlerántotta a földrre és alaposan beverte a fél oldalát. (rácsukta a kezét, majd a keze kiszabadult az ajtóból, sofőr meg sem állt, meg a közvetlenül mögötte levő sem, de ez már más téma)

Mentővel bevitték a klinikára, megröntgenezték felkötötték a karját és hazaengedték, mondván ha szédül. hányingere van,  menjen vissza.

Én már azt sem értettem, hogy-hogy nem fogják bent legalább egy napra megfigyelésre.

Másnap visszament, ujabb röntgen, kideerült, hogya sokkal több sérülése van, mint előtte való nap gondolták, de ujra nem fogták bent.

mai napig kinlódik a következményekkel.

Gondolom ha harmincéves lett volna msáképp látták volna el.

Előzmény: In_truder (253)
watchdog Creative Commons License 2007.06.01 0 0 258
és nem az egyetlen eset volt
Előzmény: Kiss G. Eszter (251)
Mblazius Creative Commons License 2007.06.01 0 0 257
Aprosag: ismeros kompresszios csigolyatorest szenvedett.
Orvos 1 tanacsai a rehabilitacios idoszakra: sok uszas, ....
Orvos 2 tanacsai: nehogy usszon, inkabb .....
Előzmény: In_truder (253)
watchdog Creative Commons License 2007.06.01 0 0 256
ezt érvnek is felfoghatod!
amennyiben érdemes elgondolkodj rajta
Előzmény: HAL9000 (246)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 255

Én azt a műsort nem láttam - nem is igazán szoktam se tv-t nézni, de politikai megmagyarázokat meg végképp nem.

Azért az orvosokat emeltem ki, mert az ő képzésük kerül a legtöbbe, mert orvosira nem lehet levelezőre járni és talán magyaroknak nincs is költségtérítéses szak.

De igen, meg lehet vizsgálni a többi diplomás esetében is.

Már korábban írtam és most is fentartom, hogy én még tengődő orovost nem láttam.

kezdőknek ki kell bekkelniük pár évet, míg ők is beteghez jutnak, meg amikor letudják az ügyeletes ügyeletes szerepét, de a szakvizsga után már nagyot változik a helyzetük.

Szerintem egyébként külföldön is szivatják a kezdő orvosokat a hierachiában feljebb levők, csak lényegesen több hivatalos fizetésért. (de nem is kapnek zsebbe semmit)

Előzmény: HAL9000 (249)
In_truder Creative Commons License 2007.06.01 0 0 254

bocs.

szecenárió = szcenárió

In_truder Creative Commons License 2007.06.01 0 0 253

Sziasztok, nem tudom, hogy létezik-e orvosmaffia vagy mi, ez kicsit "conspiracy theory"-féle ötletnek tűnik nekem, mindenesetre ma reggel olyasmit hallottam, amitől nem is bicska nyílik az ember zsebében, hanem valami sokkal komolyabb...

(mesélhetnék ugyan magunkról is, hogy hogyan tették tönkre az orvosok az egyik fiunk életét születésekor, azóta két műtéten van túl, folyamatosan kezelik, s másfél évesen a petőintézet szerint az optimális szecenárió a mankó volt, de inkább a tolószék-ez is egy másik történet, eg ymásik helyen 3 hét alatt felállították-s ez még 2000-ben volt, amikor mások regnáltak, tehát vélhetően nem az épp hatalmon lévő oldalon múlik az, hogy az orvos mennyire lelkiismeretes vagy épp mennyire sz@rja le a beteget)

tehát.

Az egyik óvodástárs családostul balesetet szenvedett pár hete, az álló autójukba rohant valaki kb. 100 km/ó sebességgel. Anyuka terhes, csodával határos módon úgy tűnik, hogy a kicsivel nem lesz baj szerencsére. Óvodástárs kisfiú egy hétig az intenzíven volt, majd újabb egy hét múlva hazaengedték, hogy minden ok.

Majd most a napokban kezdett jönni egy fura duzzanat rajta hátul, visszamentek, megvizsgálták kicsit alaposabban, meg is röntgenezték, s kiderült, hogy EL VAN TÖRVE A GERINCE!!!!!!!! Két hét kórházi ápolás, kezelés után, miután gyógyultan távozhatott.

Én azt gondolom, hogy az ilyesmi nem rendszerfüggő és nem támogatásfüggő dolog. Egy normális országban ilyesmi nem történhetne meg, vagy ha mégis, akkor a kórház és az orvos gatyáját le lehetne perelni, sőt, még büntetőjogi vonzata is lehetne.

Kiss G. Eszter Creative Commons License 2007.06.01 0 0 252
több mint kétszáz alkalommal végzett külföldi betegeken műtéti beavatkozást pénzbeli ellenszolgáltatásért úgy, hogy azokat sürgősségi ellátásként jelentette
Előzmény: HAL9000 (240)
Kiss G. Eszter Creative Commons License 2007.06.01 0 0 251
"Ezt hívják orbitális csúsztatásnak. Ugyanis akiket kegyelemben részesített nem a zsebükre csaltak."

Ejnye kedves HAL9000 csak nem erintett vagy te is ?!

Ki is csusztat orbitalisan?!

Enyhítette a köztársasági elnök a szentesi orvosok büntetését
MTI
2006. november 13., hétfő 16:33

Több mint 65 millió forint kárt okoztak az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak azok a szentesi orvosok, akinek jogerős börtönbüntetését most enyhítette Sólyom László.

Cseh Attila elmondta: a szentesi kórház sebészeti osztályának korábbi vezetőjét június 16-án jogerősen három év börtönre ítélték, mert több mint kétszáz alkalommal végzett külföldi betegeken műtéti beavatkozást [size4]pénzbeli ellenszolgáltatásért [size4]úgy, hogy azokat sürgősségi ellátásként jelentette és ezzel több mint 65 millió forint kárt okozott az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak.

A társtettesként, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatti végrehajtandó szabadságvesztés büntetést a köztársasági elnök kegyelemből egy év szabadságvesztés büntetésre mérsékelte.

Előzmény: HAL9000 (231)
Mblazius Creative Commons License 2007.06.01 0 0 250
Pedig pontosan igy tortent...
Előzmény: HAL9000 (240)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 249

Ó persze. Mert pl. az említett sztárriporter nem arról beszélt, hogy ott a szakdolgozók is keményen ott voltak, hanem kivágta azt a részt, amikor fütyültek, mert az oepes főmufti megmondta nekik, hogy a ló melyik testrészét fogják megkapni.

És ezt bemutatta többször.

A független tájékoztató...

Azért azon is el kellene gondolkodni, hogy akkor minden külföldre menő fizessen vissza a képzéséből...

Ill. azon, hogy akkor vagy nem kell képezni, vagy úgy bérezni, hogy itthon maradjon.

Előzmény: kutykuruty brekege (247)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 248

Igazad van, meg is figják őket birizgálni.

Egyszer már elkezdték, volt is ellenzéki kajabálás, hogy mernek elküldeni embereket...

Ugy tudom a főtisztviselői kart is szélnek eresztik.

De ez a topik a dokikról szól.

Előzmény: Nap_Lopó (243)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 247

Na, ez a másik.

Ok, hogy egy doki legálisan akar jól keresni, ezért kimegy külföldre.

Rendben, de ez esetben térítsen vissza valamennyit a ráköltött költségvetési pénzből, mert nem azért segítette a tanulását az állam, hogy utána lelépjen.

Amugy meg az orvosok most attól félnek, hogy munka nélkül maradnak.

Mert nem nagyon tetszik nekik az, hogy esetleg máshol kell dolgozni.

És a nővérek, ápolók hangját még mindig nem nagyon leheet hallani...pedig ők messze rosszabb körülmények közt dolgoznak, ráadásul egy beteg felépülése, gyógyulása nagyon -nagy mértékben tőlük függ. szerintem.

Előzmény: HAL9000 (234)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 246
Érvek híján személyeskedel?
Előzmény: watchdog (244)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2007.06.01 0 0 245

Előzmény: HAL9000 (234)
watchdog Creative Commons License 2007.06.01 0 0 244
Mivel nem ismerlek, csak az e topicban végzett tevékenységed alapján tudom mondani:
olyan messze vagy te az értelmiségtől, mint felcsút jeruzsálemtől!
Előzmény: HAL9000 (242)
Nap_Lopó Creative Commons License 2007.06.01 0 0 243
Már nagyon várom, hogy mikor kezdesz el fröcsögni a naplopó köztisztviszelőkre, közalkalmazottakra, akik itt-ott porosodva, csak az államháztartást rongálják.

Nem mellesleg kiváncsi vagyok, minek nevezed azokat, akik ilyen-olyan irodában, ilyen-olyan tárakban, az adófizetők által befizetett pénzéből kapott fizetésért, szinte egész nap visszanézőt néznek, blogolnak, innen-onnan másolgatják a topicokba a cikkeket, vagy mesélik amit éppen hallottak. És politizálnak, politizálnak, mintha a párt fizetné őket.
Én ingyenélőknek, naplopóknak, semmirekellőknek, akiknek mi fizetjük a befizetett TB-jét is.
Már őket is meg kéne birizgálni...., nem is kicsit.

/Az egyetlen pozitív dolog ettől a kormánytól, a vagyonosodási vizsgálat./
szvsz
Előzmény: itymeg (239)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 242

Értelmiségi persze hallgasson.

Olyankor persze az a probléma hogy miért nem szólt.

Ismét csak a sapka minősített esete?

Előzmény: watchdog (241)
watchdog Creative Commons License 2007.06.01 0 0 241
Ez a báj, ez a kecs!!!
Igazi konzervatív úriemberre vallanak e szavak!
BROÁF
Előzmény: HAL9000 (238)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 240
Ezen rugózhatsz még egy kicsit, mert így is elképzelhető a dolog, de akkor nagy valószínűség szerint nem kapnak kegyelmet.
Előzmény: itymeg (239)
itymeg Creative Commons License 2007.06.01 0 0 239
A mi tb járulékunkból, magyar betegeket hátrasorolva, magyar kórházban, mmagyar eszközökkel megműtötte őket, és, a kialkudott eurokat szépen zsebretette; talán egy kis vagyonosodási vizsgálat nem ártana!
Előzmény: HAL9000 (231)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 238

Almácska, Te azt hiszel, amit akarsz.

Egyet viszont tudnod kell: a 10-hez képest a 8-11 versenyképes, de az 1 se és pofa be nem az.

Szeretnélek emlékeztetni arra, amit a Friderikusz nevű zsírsertés röfögött a négy álértelmiségivel az eü. tüntetésekről.

Nos, szeretném, ha Friderikusz nevű zsírsertésnek és a négy álértelmiséginek is hasonló bérezésben lenne részük, és utána ismét meghallghatni a röfögésüket.

Előzmény: borsosalma (233)
ca vinton Creative Commons License 2007.06.01 0 0 237

megelőztél a témában.

én valami olyan címet terveztem, hogy meddig falazunk az orvosoknak a saját rovásunkra ?

érdeklődéssel várom a Horváth Ágnes elleni feljelentések alakulását, különösen azt, amelyet a szakszervezet képviseletében Dr. Cser Ágnes vitézlő asszony indított (ha egyáltalán indított) hamis vád , ill. a félrekezelések nyilvánosságra hozatala miatt.

Mgejegyzem, ha a feljelentés tárgya megegyezik a sajtóban közétettekkel, akkor teljesen komolytan a feljentés, mindez Dr. Cser asszony feltűnési viszketegsének kezelésére szolgál.

Ezúton fejezem ki őszinte részvétemet kollégánk iránt, aki még mindig képes Dr. Cser Ágnes férje lenni. :-)))

üdv.

Előzmény: drzyx (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 236
Te orvos vagy ?
Előzmény: Törölt nick (48)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 235

Almácska, az elfogyott. Nincs.

Előzmény: borsosalma (232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!