Keresés

Részletes keresés

BJani Creative Commons License 2007.05.06 0 0 8

Ok, köszönöm.

Előzmény: repülésszerető (6)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.06 0 0 7
Katonai légifolyosók
20. § (1) A katonai légijárm  vek földközeli és kis magasságú, 250 kt (460 km/h) IAS-nél nagyobb sebesség 
harcászati jelleg  útvonalrepüléseinek végrehajtása céljából az NLKB katonai légi folyosókat jelöl ki, azok
m  ködési idejének meghatározásával a (2) bekezdésben meghatározott szempontok alapján.
(2) A katonai légi folyosók:
a) a föld és a víz felszínét  l - a környezetvédelmi szempontból korlátozott légterek felett a korlátozás fels 
magasságától - 3000 láb (900 m) AGL magasságig terjednek,
b) be-, illetve kilép  pontokból, útvonal szakaszokból és fordulópontokból állnak,
c) a nem ellen  rzött, „G” osztályú légtérben jelölhet  k ki az a) pontban meghatározottak figyelembevételével,
d) oldalirányú kiterjedésük 5 NM (10 km), és
e) oldalirányban legalább 2 NM (4 km) távolságra elkerülik a m  köd  repül  tereket.
21. § (1) A katonai légi folyosókat a Magyar Honvédség és a szövetséges államok fegyveres er  inek katonai
légijárm  vei vehetik igénybe.
(2) A katonai légi folyosót igénybe vev  légijárm  vek a légi folyosó fels  magassági határát 500 láb (150 m)
függ  leges, oldalhatárait 1 NM (2 km) vízszintes távolságnál jobban nem közelíthetik meg.(3) A katonai légi folyosót igénybe vev  légijárm  vek részére a radar-elkülönítés nem biztosított, a katonai
légvédelmi irányító szolgálat - a radar- és rádiólefedettség függvényében - tájékoztató és riasztó szolgáltatást nyújt.
(4) Az igénybevev  a katonai légi folyosók igénybevételének - az NLKB légtérfelhasználásra vonatkozó
stratégiai elvei alapján összeállított - el  zetes tervét az igénybevétel napját megel  z  munkanap helyi id  szerint
16.00 óráig a Budapest ATS Központ számára megküldi.
(5) Az igénybevétel tényleges idejét a katonai légvédelmi irányító szolgálat legkés  bb 15 perccel az igénybevétel
megkezdése el  tt bejelenti, valamint folyamatos tájékoztatást nyújt az egyes légifolyosó-szakaszok aktív, illetve
nem aktív állapotáról a Budapest ATS Központ számára.
(6) Az igényelt id  szakokon belül a katonai légi folyosók nem aktív állapotú szakaszait a GAT-szabályok szerint
m  köd  légijárm  vek külön jogszabályban meghatározott szabályok szerint átrepülhetik.

Ajánlom mindenkinek olvassa el figyelmesen a 2/a), és a 2/c) pontokat! Nekem nem tűnik átgondoltnak!
repülésszerető Creative Commons License 2007.05.06 0 0 6

Szia

Eltaláltad, ott egy nagy ojjektum van...én nem irom le, mert az szolgálati titok és hát leszerződtem a HC vel :-)..., ott olyan emberek dolgoznak, akik figyelnek minket és mindent...röviden ennyit...

Előzmény: BJani (5)
BJani Creative Commons License 2007.05.05 0 0 5

Szia!

Azt lehet tudni, hogy mi van az R1A-ban/alatt? Úgyértem mi a korlátozás oka, mi a védett ojjektum.

Előzmény: repülésszerető (4)
repülésszerető Creative Commons License 2007.05.05 0 0 4

Szia, gratulálok, tiéd a nyeremény, egy korsó sör :-). Viccet félretéve, az a tapasztalatom, hogy nagyon sokan még a 80 as évek szerint repülnek és értékelik a repülés szabályait. A legtöbb probléma a rep.terv nélküli repülésekkel, az eseti légtér igény nélküli eje ugrásokkal, és a légtér nem ismeretével van... Mindegyikre tudnék példákat sorolni, de nem teszem. Minden kedves pilótának javaslom, hogy nézze meg, hol van az LHR-1A, milyen magas, milyen sugarú...szándékosan nem irom le, igy talán megnézi az új 1:500000 térképet vagy megnézi az alább belinkelt 26/2007 es törvényt.

Előzmény: micimedve (2)
repülésszerető Creative Commons License 2007.05.05 0 0 3
Szia, megnézem, hogy a te általad kért formátumban létezik e a 26/2007es. Üdv.
Előzmény: ..Csizi.. (1)
micimedve Creative Commons License 2007.05.04 0 0 2
..Csizi.. Creative Commons License 2007.05.04 0 0 1
Szia!
Akkor én kérdeznék is....
A 10-én életbe lépő új légtérszerkezet elérhető valahol elektronikus (.sua) formában?? Sportbíróként nagy hasznát venném!!
Üdv: Csizi
Előzmény: repülésszerető (-)
bindera Creative Commons License 2007.05.03 0 0 0
pil0ta
repülésszerető Creative Commons License 2007.05.03 0 0 topiknyitó
Üdv Mindekinek, ha bárkinek kérdése merül fel  Magyarország nem ellenőrzött légterében történő repüléssel kapcsolatban, megpróbálok válaszolni... Rögtön lenne egy kérdésem, hányan tudjátok a május 10 utáni változásokat, mit tudtok az alacson TRA-k ról ??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!