Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.08.01 0 0 936

NP, ismét megelőztél.

Tegnap én is odakattintottam. Bár ne tettem volna....! :-(

Előzmény: nagypapi51 (934)
trofimov Creative Commons License 2007.08.01 0 0 935
Előzmény: nagypapi51 (934)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 934
A Szakácskönyvek topikon reklámozta vki a hejszakácsok honlapot, beleolvastam.

Az  icinter.hu-tól (ilyen nincsen, icenter van) átemelt egy cikket Lénárt Sándorral (mint tudjuk, ilyen nevű úr egy volt, de őt Lénárd-nak hívták)

A cikkből azt érezni, hogy élő személy, aki a kulináris charta egyik szerzője, aláírója.

Slendrián, semmitmondó, igénytelen, helyesírási hibáktól hemzsegő firkálmány.

"Gratulálok" a hejszakácsoknak!

Pipa vagyok, de nagyon. Nekik is megírom a véleményem, de nem mernek reg.kódot küldeni...:))

ribizli Creative Commons License 2007.07.21 0 0 933
Én tudom, mit jelent a bio, elég sokat foglalkoztam a témával. Nem azt, hogy biokukoricával tömik a zsúfolt kádban tartott halat (direkt sarkítottam).

Bővebb információért pedig keressétek meg a Biokontrollt (Biokontroll Hungária Kht., www.biokontroll.hu).
ribizli
Előzmény: mbtbd (880)
GPF Creative Commons License 2007.07.20 0 0 932
Köszönöm.
Előzmény: mbtbd (929)
Kardemumma Creative Commons License 2007.07.20 0 0 931

Kicsit elkéstem ezzel, sebaj.

 

Kaptál jó paradicsomot? Én idén még nem találkoztam igazán finommal.

Előzmény: Kardemumma (930)
Kardemumma Creative Commons License 2007.07.20 0 0 930
Szárítás közben legyen nyitva.
Előzmény: GPF (926)
mbtbd Creative Commons License 2007.07.20 0 0 929
Már alatta! Ilyen értelemben pontosítjuk akkor a szöveget. De ezekben a napokban valóban jobban működik a nap.... (.-)
Előzmény: GPF (926)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 928
Ezen a héten simán lehetett napon szárítani. Takard le egy tüllel, mert izgatja a legyeket!
Előzmény: GPF (927)
GPF Creative Commons License 2007.07.20 0 0 927
Most pont jó idő van ilyen 3-5 vagy 12 órás sütős manőverekhez:)
Előzmény: GPF (926)
GPF Creative Commons License 2007.07.20 0 0 926

Kösz.

 

A félig szárított paradicsomot néztem, de nem értem a készítési módnál leírtakat.

 

"a tepsit 80-90ºC-os sütőbe tesszük két-három órára.

A sütő ajtaját támasszuk ki résnyire, például konyharuhával, hogy szellőzzön. Ezután hagyjuk kihűlni, megszikkadni."

Mikor kell kitámasztani az ajtót? A 2-3 óra letelte után, vagy már alatta?

 

 

Előzmény: nagypapi51 (925)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 925
Az utolsó 3 kivételével itt
Előzmény: GPF (924)
GPF Creative Commons License 2007.07.20 0 0 924
Akkor hogy lehet elolvasni a cikkeket?
Előzmény: nagypapi51 (923)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 923
"A hiba nem az Ön készülékében van"
Előzmény: GPF (922)
GPF Creative Commons License 2007.07.20 0 0 922

Nekem nem működnek a linkek ha a "tovább" -ra bökök.

 

Én vagyok béna, vagy másnál is így működik?

nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.20 0 0 921
izgalmas!
itt van a honlapjuk is.
Előzmény: aconitumvulparia (920)
aconitumvulparia Creative Commons License 2007.07.20 0 0 920
Figgyelem!!!!


http://buvosszakacs.hu/


























.
goristi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 919
A la Ferran Adria
Előzmény: nagypapi51 (918)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 918

Nem rossz!

Innen már csak egy lépés a NASA űrhajós kajája.

(Best for the Best...)

Előzmény: goristi (917)
goristi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 917
Szólni kéne valamelyik csillagokra törő fiatal szakácsnak! Mondjuk igy nézne ki az étlapon: Mangalica vagdalttal töltött paprika grízestészta fagylalttal
Előzmény: nagypapi51 (910)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 916

Annyira kiábrándító, hogy 3 éve egy túrára vettem 2 dobozzal, az egyik felét nehezen legyűrtük, a többi a kutyáé lett, a másik doboz azóta is a kamrában.

Lehet hogy felteszem a vaterára...:)

Jelige: amíg lószar van, veréb is lesz.

Előzmény: szysssz (915)
szysssz Creative Commons License 2007.07.19 0 0 915

A főzelék borsótól sárgarépától kissé édeskés íze, s a sülthús sóssága igen jó barátságba keveredik egymással.

Ugyanígy a tükörtojás is, ha kocsonyásan "rezgőkés", pláne ha borssal halaványan megszórjuk.

 

Réges-régen nagy kedvencem volt a "Zöldborsófőzelék sertéssülttel" című konzerv. Ma már nem kapható, a helyette kínált zöldborsófőzelék vegyespörkölttel bizony kiábrándító.

Előzmény: nagypapi51 (914)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 914

Egymá sután azér' más! :)

Én nagyon szeretem mindkettőt, egy jól megszerkesztett finomfőzelék tükörtojással, natúrszelettel, vagy borjúvagdalttal jeles étek tud lenni.

Előzmény: Edmond Dantes (913)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.19 0 0 913
Egyszer a menzán ebből a kettőből lehetett választani. Cseberből vederbe...
Előzmény: nagypapi51 (912)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 912

De ezt nem is javasolt senki! :)

Te választottad, vagy eléd tették?

Előzmény: Edmond Dantes (911)
Edmond Dantes Creative Commons License 2007.07.19 0 0 911
Szvsz. a grízes tészta a finomfőzelékkel együttesen alkalmatlan emberi fogyasztásra. ;)
Előzmény: goristi (909)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 910

Pedig a Felvidék nagy krumplitermő vidék (volt)

Minden esetre izgalmas kombináció, legközelebb kipróbáljuk.

Gyerekkoromban otthon a főtt marha-egresmártáshoz ettünk pirított grízt, az nagyon finom volt. (Nagyapám Horvátiban született, szintén Felvidék)

Kössz a meghívást, Baja szívemnek kedves város. Halászléstül, minedenestül.

Ha ott járok, és van időm, a Tanyacsárdában eszem a gáton.

Előzmény: goristi (909)
goristi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 909

Szezonja van a töltött paprikának. Családomban egy kicsit "furán" esszük.

Édesapám a felvidékről származik. Ő hozta a családba,hogy nem főtt krumli a körítés a töltöttpaprika mellé, hanem grízestészta. Sokan meghökkennek az első pillanatban, de ha valaki már megkostolta, soha máskép nem fogja enni. Édesanyámnak is új volt, amikor férjhez ment. Azóta több idegen csapódott a családhoz, és mindannyian grizestészta hívők lettek.

Evvel még nincs vége a megpróbáltatásoknak! Grízes tésztával esszük a bablevest is és pirított grízben megforgatott nokedlivel a töltött káposztát.

Ki lehet próbálni!

goristi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 908
Téged is várlak!
Előzmény: nagypapi51 (906)
goristi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 907

Nem vagyok annyira sértődős.

 

Baján gyakran lezárnak egy-egy kertvárosi utcát, lakótelepi parkolót és az ott lakó családok kirakják asztalaikat, vendégeket hívnak és 10-20 bográcsban együtt főzik a halászlevet. Innen a népünnepély ötlete. A város 300 éves évfordulójára indult 300 asztallal. Az igények rögön meghaladták a 400-at. 2000-ben persze 2000 asztal kellett. Aztán jött az üzlet. Ime egy bajai vélemény egy másik fórumról:

 

" " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " "

Ez már nem az, aminek indult. Akkor vita volt, hogy kié az ötlet. Lassan már tagadni kellene (szerintem). Ez már nem az, aminek akkor a bajaiak, egyhangúlag örültek, ami akkor igazán a bajaiaké volt (csak el kell olvasni az akkori méltatásokat), kellemes volt, barátságos volt, családias volt, emberi volt. Versengtek a háziasszonyok a terítésében, a minőségben, a vendéglátásban, ismerősök találkoztak, stb. stb.
A bajaiak ünnepeltek.

Nem akarok ünneprontó lenni, de rossz irányba megyünk.

 

" " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " " "

 

Előzmény: trofimov (905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!