Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
azért aljas szándékkal, mert mint már irtad,tényleg nem kijelölt utvonal volt, de ha a házad kilincsébe vezeted az áramot ami el van kerítve, és megrázza a betörőt, az is aljas, előre megfontolt, ha jó az ügyvéd akkor gondatlanságból elkövetett EMBERÖLÉS.....ÉRTED???
jessz, de ha valakit kikapta volna a nyeregből, akkor már már ott lett volna....
Ennek a motorosnak meg volt minden engedélye ahhoz hogy ott motorozzon? Ez egy motorozásra közlekedésre kijelölt úton történt? Nem hiszem....
Így a zsinórt kifeszítőnek miért kellett volna azt gondolnia hogy ott majd bárki motorral száguld? Hiszen a társadalom az önkéntes jogkövetésre épít. Így én is biztos akakor lenni abban ha betartom a szabályokat akkor nem ér hátrány.
A hirtelen felindulás, ill a "ja, csak teregettem-tollasoztam" is bukik : a vas kihegyezése, lehelyezésének szöge, ill. a használt kötél minősége (ho-hó, nem figyelmeztetés volt: vágószerszám nélkül szakíthatatlan , speciális kötél!) egyértelművé teszi: kitervelt, kimódolt tevékenység.
na, most itt mindenki törvények után és elkövető után kiált...
Hogy tévedt arra a helyre a motoros hős? Jogszerűen tartózkodott-e ott? Ezt bizonyára az eljárásban tisztázzák, gondolom ennek lesznek jogkövetkezményei. Hasonlóan ahhoz, ha az "elkövetőt" megfogják, és rábizonyítják a "szándékát".
Nagymamámnál rendszeresen volt nyakmagasságban kifeszítve zsineg, két fa között. Soha nem volt baja belőle, igaz egyszer elszakadt és újra kellett mosnia a kiteregett ruhát...
a 4632-es hozzászólásomban leírtakért sokkal sokkal több, arról nem is beszélve hogy a rágalmazás nem erőszakos bűncs. , ezért ők nem is mennek a keményfiúk közé a csillagba....az ám a finom hely, ismerősöm az egyik smasszer... :-)
"A legnagyobb térfogatú geszt alkotja a törzs belsőbb, elhalt részét."
Te ha az ábra nem csal akkor nem a geszt a legnagyobb rész hanem a szijács, ha jó vagyok matekból, de itt nem ez a lényeg, hanem az hogy itt tapsolsz a zöldekér, ellenzed azt amit soha életedben nem is próbáltál, ráadásul a veled egyetértől a Zengő területén, amit bejártak nagyobb pusztítást csináltak mint 200 250-es RM....itt erről van szó...a szíjács meg csak matek...és a fatörzs kb egynegyede, az általad adott infó alapján :-)))))))))))
ha bennem hagyják a tűt akkor igen, ők meg nem vették ki a vasakat....
Az üzemben van fémkereső, de a motorfűrészen amivel kivágják nincs ha jól tudom, de ha ragaszkodsz hozzá hátramegyek a műhelybe és megnézem.
A geszt sem elhalt, csak nem szállít folyadékot, de ha mondjuk kiszakad egy rész a fából, akkor a geszt ami onnantól már nem geszt hanem kéreg felélled.....nem vagy éhes kivehetik a gyomrodat?
De, pontosan ezért verték tele vassal, hgogy veszélyessé tegyék a kivágást illetve értéktelenné mint fűrészárut.
Jelzem biztos nem tudták hogy a megelőzés érdekében a fűrészüzemekben többnyire van fémkereső. A legnagyobb térfogatú geszt alkotja a törzs belsőbb, elhalt részét.
Most ezzel akarsz vitatkozni vagy sem? Az élő szövetkben okozott kár olyan léptékű, mint amikor injekciót kapsz. Mindig belehalsz?
na jó, ne minősíts, ez nem minden fára igaz barátom,pl fenyőfélék.....ha elhalt a belselye akkor miért van benne folyadékszállítás????
Hm?
Talán biológusnak tetszik lenni?
De azt áruld el nekem hogy min megy először keresztül az a vasrúd???
Hát csak a fa kérge van legkívül, ami ugye az elöbb általad elmondottak alapján ÉLŐ.
Amugy meg aki televerte nem gondolt arra hogy azt majd elfelejtik és egy fakitermelés során majd a vasba beleakadó fűrész letépi a melós karját, vagy elszakad a lánc és repül.....
Vagy ha meghal akkor aljas , előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölésért?
Na nézz egy Btk-t te ugyis profi vagy ebben és ird le légyszives.
Ja, és az erdő magánkézben van és a tulaj azt csinál benne amit akar????
Ha elkeríti és kitáblázza sem helyezhet el olyan tárgyat, eszközt csapdát mely kiolthatja ember vagy állat életét, kivéve ha nem vadász, de akkor is csak lelőheti ha elötte azt beírta a könyvbe amit a vadászok vezetnek hogy mikor ki hol volt.
Na, egy dolgot tisztázzunk, az erdőbe ha magánterület alapban tilos bemenni, ha meg állami az rosszabb mintha magánterület lenne.....tudod, az hogy valaki gombázik az nem tudhatja hogy nem-e a tulaj szórta szét a drágán megvett spórát eső elött!!!!
Ezt sem szabad elfelejteni, tehát magánerdőben még gyalog sincs senkinek semmi keresnivalója!!!
ez nem becslés hanem biológia....a fatörzs ha jól tudom teljesen elő, hisz kivágáskor az egész nedves, mert ha nem lenne élő akkor a megkarcolt kéreg nem nedvezne és így pl nem lenne kinyerhető pl a gumi.....javíts ki ha nem így van....elfogadom ha az általad írt bizonyítás tény és nem rizsa.
Amúgy a vas oxidációja következtében keletkező vasoxid megköti az oxigént lugos kémhatású, mely a növény által termelt növényi savakat semlegsíti gátolja a fotoszintézist, előidézi a levelekben a zárványok keletkezését mely a levelek elsárgulásához és idő előtti lehulláshoz vezet.