Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 580

Ja !

A füstöt meg a ruszkik csinálták !

Előzmény: Zak (574)
canahari Creative Commons License 2006.08.09 0 0 579
A tűzoltók weblapjáról letölthető a tűzoltó alapképzés összes jegyzete. Nem emlékszem pontosan, de oltástechnika vagy ilyesmi nevű is van. Esetleg ha nagyon érdekel, nézd meg, van-e ilyen benne.
Előzmény: zaimoo (575)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.09 0 0 578

hibás beidegződést, hogy a tűzoltónak mindenhova be kell menni.

...ahelyett, hogy levenné a sisakját, és elvegyülne a tömegben.

Előzmény: zaimoo (542)
ohrana Creative Commons License 2006.08.09 0 0 577
Én viszont nem vagyok biztos benne, hogy csk úgy elfogyott a levegőjük: ahhoz képzettek voltak, hogy ilyen csúfság essen velük. Én a felszerelés hibájára gondolok. (A tűzoltóságon már lassan semmi nem működik, miért éppen a légzőkészülékek lennének hibátlanok?)

o
Előzmény: egyenlítő (569)
cantante gatto Creative Commons License 2006.08.09 0 0 576

a hibás az aki hétköznapi pincetűznek nézte és leengedte a tűzoltókat fél órányi levegővel. rohely hgy nem jöttek rá hogy a bme már csak alapterületéből adódóan is k.nagy tehát a pincéje sem lehet sufni méretű. az hogy később került elő az alaprajz meg a hőkamera az egy dolog én azt mondom józanu végiggondolva sem szabadott volna sima pincetűzként kezelni. oké a labirintus jellegről nem tudhattak ezt aláírom, de hogy a nagyságát ne mtudták megbecsülni azt nem hiszem el.

és mi a magyar hülye álláspontja? hogy zárják be a lőteret! igaz hogy vagy 100 éve nem törétn semmi baleset de ez nem lehet problméa a lőtér lesz a bűnbak.  

zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 575

Részlet egy tűzoltó-tanfolyam / vizsga anyagából:    (nálunk nincs ilyen ?)

Disoriented firefighters often are killed by flashover or die from asphyxiation in smoke after their masks run out of air. And it doesn't take a large space for

disorientation to occur: the bodies of firefighters have been found next to doors and windows in 10-by-10-foot rooms that had been filled with thick smoke.

</P>

Firefighters should use a search rope when searching in a large -area occupancy. Tie one end of the rope to the entrance door or to a fixed object near the door and play out the other end as you search the interior of the occupancy. The search rope will guide you back to safety when smoke reduces visibility.

search rope - vezetőkötél

Zak Creative Commons License 2006.08.09 0 0 574
...egyébként (sokakkal együtt) azt gondolom, hogy abszolut nem releváns, hogy ott éppen egy lôtér van - egy ilyen szar helyen (ahogy leírtátok, én csak 2-3 alkalommal jártam ott régesrégen) akár a konyha használt sütôolaja, a részeg raktáros villanyrezsójától a a sok bála klotyópapír vagy az emlegetett vegyészkari alapanyagok füstölnek el, ha éppen azok vannak ott.... Kár arra fogni, hogy a magyar fejekbe mumusként beoltott fegyverek (lövészet = a sátán maga) miatt történt minden....
canahari Creative Commons License 2006.08.09 0 0 573
A lőtéren minden szabályos volt, a 3 tűzoltó pedig balesetet szenvedett, és feladata teljesítése közben hősi halált halt.
Előzmény: Törölt nick (567)
Árpi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 572
"Közel egymáshoz."
Pillanatig ne zavarjon, hogy közben még ott a Bertalan Lajos utca is pl., meg a D épület! Szerintem ha az egész K épületet összeomlasztó robbanás történne, a tanreaktor akkor is csak azoktól a lehulló daraboktól sérülhetne, amelyek oldalirányban kb. 400-800, felfelé legalább 30 m-re repülnének.
Előzmény: bloki (502)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 571
Szerintem is a takarítónő volt.
Előzmény: Törölt nick (566)
gvass1 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 570

"Tudnád nekem idézni a törvényt, ami a sportlövészetben használható fegyvereket leírja ?"

253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet

a fegyverekrol és loszerekrol

"14. sportlőfegyver: az országos sportági szakszövetség versenyszabályzatában meghatározott, sportlövészeti célra használható lőfegyver;"

Előzmény: halkergető (555)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.09 0 0 569

A lövöldőzöket szeretném ismerni !!!

A tűzoltókat nem lelőtték, hanem eltévedtek, és elfogyott a levegőjük.

Előzmény: Törölt nick (549)
mamicska Creative Commons License 2006.08.09 0 0 568
nem tüntek el - tudják, hogy kik voltak.Nincs itt semmi hókusz-pókusz, ők próbálták először az oltást és ők hívták ki a tűzoltókat.
(Kossuth.Déli Krónika)
Előzmény: Törölt nick (544)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 567

Hmmmmm!

Hülye az, aki olyat írkál, hogy minden szabályos volt.

A 3 halott is.

Előzmény: canahari (558)
prenotalis Creative Commons License 2006.08.09 0 0 565
a lövöldözők nem felelősek a tűzoltók haláláért
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.09 0 0 564

Én itthon kétszer is lemegyek a garázsba megnézni, hogy nem hagytam-e égve a villanyt

Miért nem szerelsz fel egy mozgásérzékelőt? 20 év alatt megtérülne.

És egy-két kifosztott tanszéken okozott kár hány évi világítást jelentene?

Előzmény: zaimoo (508)
Árpi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 563
Mert egy tűzoltó meglátta a fegyvert, azt hitte, felismerte, és szentségelt egyet, hogy "vazze, ezek itt AK-val lőddöztek!".
Előzmény: delamancha (476)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 562

:(((((((((((((((((((

/mentés ide vagy oda.:(/

Előzmény: Zak (560)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 561

A tűzoltók......mindig tudják hova mennek, milyen terepre, és hogy a füst mennyire mérgező.

A fegyvereket pedig , akik nyilatkoznak róluk, azok........, ismerik.

Előzmény: canahari (552)
Zak Creative Commons License 2006.08.09 0 0 560
Eddig tisztázatlan körülmények között 10 bajtársunk szenvedett füstmérgezést, melynek következtében a Roham Szolgálat parancsnoka Pintér Gábor tűzoltó hadnagy, Horváth Ákos tűzoltó őrmester beosztott tűzoltó, valamint az Újbudai Tűzőrség beosztott tűzoltója Reppmann Károly tűzoltó törzsőrmester a helyszínen életét vesztette. (langlovagok.hu)

R.I.P.
Árpi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 559
Bármilyen meglepő, de egy műszaki egyetemen épp úgy előfordulhat, hogy kísérleteznek, mint egy bölcsészetin az, hogy gondolkodnak. Akár nyáron is, ha valami kutatómunka folyik épp, és nem kizárólag képzés.
Nem tudom, csak lehet.
Előzmény: zaimoo (470)
canahari Creative Commons License 2006.08.09 0 0 558
Vigyázz, ha 0 tudással írogatsz paranoiás hülyeségeket olyanok ellenében, akik "lehet", hogy többet tudnak valamivel a helyről, mint te, akkor, lehet, hogy egy idő után azt fogják hinni rólad, hogy zsigerileg hülyének születtél.
Demim úr Creative Commons License 2006.08.09 0 0 557
blokinak atomreaktor-fóbiája van. annyira fél tőlük, hogy még érteni is elfelejt hzzájuk... :-)))
Előzmény: Zolla (550)
gvass1 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 556

"hmmm...szeretném tudni , kik voltak, akik késő esete lövöldözgettek............"

Ize, miert is nem normalis az, hogy valaki munkaido utan, este menjen el sportolni? Mert ertelemszeruen csak akkor er ra.

Ja persze, otthon is ulhetne sorrel a kezben es nezhetne az aktualis izaurat...

halkergető Creative Commons License 2006.08.09 0 0 555

"Tudnád nekem idézni a törvényt, ami a sportlövészetben használható fegyvereket leírja ?"

Sztem a sportlövészetben használtos fegyverekről nem törvény rendelkezik, hanem azokat a nemzetközi és hazai sportlövő szövetségek szabálykönyve rögzíti.

Az adott lőtéren használható fegyverek milyenségéről pedig a lőtér használatára vonatkozó BM engedély rendelkezik. Egy sportlőtéren is - ha a paraméterei olyanok, és az engedély erről rendelkezik - használható olyan fegyver, amely nem felel meg a sportlövészet szabályainak.

Előzmény: zaimoo (465)
spooler Creative Commons License 2006.08.09 0 0 554
Csak oktatási időn kívül lehet használni a lőteret...

blöki: 6.800.000 - és még gáláns voltam, mert a reaktor bejárata délről nyílik.
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 553

Itt egy az USA-ban hasonló körülmények között meghalt tűzoltó esetének tanulságai, (talán lehet olyan tapasztalat, amit átvehetünk egy olyan helyről, ahol nem 20 évente történik egy ilyen tűzeset, hanem kicsit gyakrabban)

SUMMARY of Investigation

use guidelines/ropes securely attached to permanent objects and/or a bright, narrow-beamed light at all entry portals to a structure to guide fire fighters during emergency egress

guideline/rope   vezetőkötél

Előzmény: canahari (541)
canahari Creative Commons License 2006.08.09 0 0 552
23 és 25 év a 18 éves felvételi korhatárral számolva 5, illetve 7 évi tapasztalatot jelenthet.
Másrészt nem feltétlenül rájuk gondoltam, hanem a vezetőikre, akik odaküldték őket, a társaikra, akik hagyták őket odamenni.

Eszméletlen, hogy mindenki mennnnnyire okos tud lenni, ha neki soha nem kell ilyesmikről döntenie. Hogy van egy veszély meg egy másik veszély, és a kettő közül melyiket válaszd. Asszem, annak a tűzoltóparancsnoknak sokkal több joga volt okosnak lenni (tapasztalata, szakmája okán), mint neked, nektek.
Előzmény: Törölt nick (548)
bloki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 551

A tűzoltás nem egy egyén akciója, ráadásul nem egy civilé. Profik csapatmunkája, szervezett, előkészített munka. (Gyerekes az erőfeszítésed.)

spooler - (519)

A Titanic is elsűllyeszthetetlennek volt tituláva.

(527)

A kockázatot, kicsinysége miatt vállalom. De én nem vagyok Tűzoltóság, ami állami szerv, és nagyobb a felelősségi köre, s e felelősségi körében sokkal nagyobb eséllyel történik valami. Elég sűrűn, ugye belátod?

Árpi - (531)

Módszeresen keresni a megoldást mindig jobb mint a passzívan várni a végzetet.

Előzmény: Árpi (526)
Zolla Creative Commons License 2006.08.09 0 0 550
bloki, mielőtt hülyeségeket írogatsz... a tanreaktor egyrészt több száz méterre van a K épülettől... másrészt bme-s hallgatóként én JÁRTAM a bme tanreaktorában, így veled szemben van némi képem arról, hogy mi is van ott.

Az a reaktor elsősorban egy neutrontermelő reaktor, a hőteljesítménye max. 100kW (azaz a konyhai rezsód ötvenszerese), és annyira nem veszélyes az egész, hogy a reaktor teteje nyitott, így felülről be lehet kukucskálni a jópár méternyi víz alatt levő magra.
Szóval ha ott valami odakozmál, az max. a takarítónéni reggelije a konyhában...
Előzmény: bloki (535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!