A 20. Férf Kézilabda VB Németországban kerül megrendezésre, 2007. Január 19. és Február 4. között. A magyar válogatott Dániával, Norvégiával és Angolával került egy csoportba.
A 2006-os németországi foci vb után ismét egy teltházas, magas színvonalú rendezésben bízhatunk, ahol a több tízezres csarnokok is bevetésre állnak, Kölnön át Hamburgig!
Amiről nem irtál és szvsz mindenkit a jobban érdekel Skala borostájánal az Puki háta:) Hogy van?
Nagy Laci témában egyet értek, sokat kap és jobban figyelnek rá, mintha más játszana a helyén. Nekem egy észrevételem van, ha sikerül betörnie a hatosra, akkor ne a kapus alatt finom akarja, mert abból már kettőt is elbaszott a vébén:)
Végigolvasgattam a hozzászólásokat, (nem csak itt, hanem a Nemzeti Sport fórumban is) szeretnék pár dolgot mondani a szünnapon.
1. Nagy Laci-kérdés
Tény, lőhetne több gólt. A közvetítésekben sokszor elmondtam már, hogy hihetetlen, ahogyan ütik-verik. Ti ezt odahaza sokszor nem is látjátok a képen, mert ugye csak azt mutatja a kamera, ahol a labda van, de a menet közbeni pofonok még Valujevet is kiütnék. Ezzel nem védeni szeretném Lacit, ez csupán tény.
Nagy László játékát minden komoly csapat kottából fújja. Ez sem előny, s ez is tény. Rajta dupla teher van, mert mindenki tőle várja el a dolgok megoldását.
Összességében: szerintem nagyon jó dolog, hogy a kézilabdában még mindig megvan arra az esély, hogy női és férfi szinten is ott legyünk Pekingben. Ez nagyon nagy dolog, mint ahogy az is az volt, hogy Athénban is ott lehetett mindkét társaság. Az az ország, amelynek a csapatsportjait ostoba, felelőtlen és a mai napig hivatalban ülő "sportvezetők", elméleti és módszertani szakemberek a 70-es években mesterségesen elsorvasztottak, ahol továbbra is azon kell minden költségvetési szavazás előtt görcsölni, hogy lesz-e pénz a magyar sportra, ott csoda, hogy van egy Nagy Laci. Tudom, most egy kicsit messzire mentem, de így gondolom.
2. Skaliczky László-kérdés
Most, hogy a csapat elszenvedte első vereségét, megindult a szövetségi kapitány bírálata, hiol finomabb, hol egészen elképesztő módon. Érdekes, hogy amikor Athénban a 4. helyig ment a csapat, senki nem hányta a szemére, hogy miért nem borotválkozik? Most meg azt olvasom, hogy a borostájával lejáratja a magyar nemzetet. Eddig egyetlen szövetségi kapitányon sem láttam Hugo Boss kollekciót a meccsek alatt, azt nálunk egy másik sportágban szokták: ott kinyalják magukat, majd kapunk egy négyest a Vadúztól, a Rabotnicskitől, Norvégiától. Úgy gondolom, hogy ha a válogatott netán a 12. lesz ezen a vb-n, akkor sem lehet ezt a kérdést a kapitány arcába vágni, meg akkor sem, ha bronzérmes lesz a társaság. Nekem inkább egy borostás szakember, mintsem egy simabőrű kontár - ezzel is lehet vitatkozni.
3. Számolgatás, negyeddöntők
Az össznép matek minden világverseny velejárója. Ha ez győz és mi nem... - sok értelme nincsen. Én akkor sem féltem a csapatot, ha holnap netán kikap a spanyolok ellen, mert szerintem éppen a dán és a norvég meccs mutatta meg, hogy éles helyzetben (amely a vasárnapi oroszok elleni derbi lehet) jók vagyunk
De jó, számoljunk:
0 pont megszerzése esetén is bent lehetünk a legjobb 8-ban, ha RUS-DK - 1-es
1 pont megszerzése esetén már tuti bent vagyunk, semmilyen ármánnyal onnan ki nem eshetünk.
2-3-4 pont megszerzése esetén: a határ a csillagos ég
Ami a negyeddöntőt illeti: Lengyelország, Izland (nagyon jó), Franciaország (kevésbé jó), Németország (akkor jó, ha 2 olyan bíró vezeti, aki ismeri az összes szép leányt Veszprében és Szegeden - anno a szlovén Jug és Jeglics koma veszprémi téren ilyen volt. De mondjuk az ukrán Vakula, Ljudovik is felidézhetne egy két szép magyarországi napot.)
4. Hétvégi közvetítések:
szombat, vasárnap: Petőfi 18.10-20.00 (élő)
5. Jegyek
Mannheimben a hétvégre nincs, senki ne induljon el, hogy ne legyen csalódás a vége.
Sziasztok
Lantos Gábor
Mannheim (dögunalmas város a Rajna partján, a túlodalon Ludwigshafennel)
A franciák stílusa nem fekszik nekünk, a németeket meg betolják a bírók. O.K. Ettől még lehetünk a 4-be, mert több "szakmai" indokkal nem szolgáltál. Az eddigi események azt bizonyították, hogy nem olyan acélos a horvát és a spanyol csapat, mint a hírükből és korábbi eredményükből ez következne. Az hogy a végén mit produkálnak más kérdés, de nekik is végig kell menni az úton s mint a dánok is bebizonyították, aki nincs ott maximálisan, azt meglepetések érhetik.
Én jobbnak látom a helyzetet, mert van egy jó beállósunk, jók a szélsők, van jó kapusunk, ha az átlövőink teljesítménye elfogadható lenne, már nem lenne gond, mert a védekezésünk elég stabil.
Más.
A bíróküldés valóban katasztrófális. Talán csak akkor lehetne megtörni ezt a gusztustalan küldési módot, ha sok meglepetés lenne, a favoritnak beállított csapatok váratlan vereséget szenvednének. Erre alighanem kevés az esély. Látva amit tegnap ellenünk műveltek, meg amit a dánoknak segítettek..... reménytelen.
Ilyen határozott, helyenként azért meglehetősen szabálytalan védekezés esetén legalább 3 emberünket kiszórnák piros lappal. (3x2 perc).
Nem nagyon tetszik, hogy olyan sokan Nenadtól várják a világmegváltást. Nagyon szuperül teljesített, le a kalappal előtte, de tegnap sem ezen múlt. Gólt a kapuból nemigen fog lődözni. A meccseket a csapatnak kell megnyerni.
Kicsit utanaszamoltam a masik csoportnak. Ha a nemetek 2x kikapnak (Izlandtol es a franciaktol), ami szerintem nem elkepzelhetetlen, es a tobbi meccs a papirformanak megfeleloen alakul, akkor harom 8 pontos csapat lesz (franciak, izlandiak, lengyelek) es koszonhetoen az izlandi 8 golos gyozelemnek a csoport vegeredmenye: Izland, Lengyelo, Franciao, Nemeto. - szoval nem taktikazni kell hanem nyerni, mert a masik csoportban meg barmilyen allas elofordulhat.
Talán csak abban bízhatunk, hogy merő véletlenségből egyszer jó napot fog ki, legalább az egyik. Ez már elég lehet, mert a szélsőínk és a beállósunk eddig is kiválóak voltak.
Nem vagyok nagy szaki,és nem is próbálom magam beállítani annak,mert vicces lenne,de nekem úgy tűnt a dán védekezési stílust nálunk sűrű kétpercesekkel honorálnák. eetől függetlenül hangsúlyozom ténylegg jobbak voltak mint a spanyolok,hihetlenül nyomták
Teljesen igazad van. Nagy Laci és Illyés be vannak tojva a válogatottban. Évek óta nulla amit támadásban előadnak. Néha egy-egy barátságos meccsen mernek kapu felé dobni, de nem ez a jellemző. Szerintem attól félnek nem elég magasak ezért bízzák Diazra meg Császárra az áltövéseket. Vicc amit támadásban csinálnak. Nagy Laci meccsenkénti 3 gólpasszától sem kell elájulni, az elkerülhetetlen egy középső játékosnak.
Feltéve, hogy Skala tud szombatig honosítani 1-2 használható átlövőt... És ezeket erőlteti, mióta kapitány... Nagy Laci, Ilyés - szánalmasak. Egy átlövő, amelyik 1 azaz egy darab - gólt egész meccsen. Ha az első félidőben tud lőni egyet, már jó napja volt :(
nem gondoltam volna ,hogy lesz 1 olyan nap az életemben,amikor egy szerb miatt aggódok,és a pokolba kívánok néhány horvátot ,de főleg inkább szlovént(a két drágaságot feketében).
nem a bírókon múlt, fair enough,de már eleve az beteg,hogy szlovén bírót küldenek egy horvát-magyarra, a dán -oroszon norvég lesz,basszus ?
nem hinném,hogy a vb-n fogunk még egyszer ilyen dühítően játszani,és én is azokkal értek egyet,akik azt mondják,hogy ne számolgassunk, hanem próbáljuk meg elkapni a nagyképűnek tűnő ,lazálásra még tétnél is hajlamos spanyolokat.
hiszek benne, hogy az orosz-spanyol duóból egyet elkapunk, és őszintén szólva,ha egyiküket sem tudjuk elverni ,akkor nem biztos,hogy helyünk van legjobb 4-ben a csoportban,hiszen láttuk a dánok milyen önbizalommal léptek át a spanyolokon,és meggyőződésem hogy a dánok a bírói segédlet nélkül is meglepték volna Josééket.
Tény, hogy Nenad nagyon jó, de ha nem javulnak fel a belső embereink, akkor tökmindegy ki véd. A horvát meccsen se az számított, az olimpiai bajnoktól 25 gólt kapni kifejezetten hízelgő.....
hacsak nem nyernek az oroszok kettőt, mert akkor 3db 6 pontos csapat lesz, és akkor a körbeverés miatt a gólkülönbség fog dönteni a sorrendről (HUN/RUS/ESP)
Minden csapatnál van egy olyan meccse ezen a VB-n, amikor betlizik. Pl. németek a lengyelek ellen, franciák izland ellen, spanyolok dánia ellen (bár nagyon jók voltak a dánok)
Remélem a magyar-horvát meccs is ezért lett ilyen. Túl vagyunk a kötelező betlizős meccsen, és innen már csak nyerni fogunk!