Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Ez a nagy baj, hogy a becsületes, tisztességes, ámde csöndes többség mindig a becstelen, harácsoló, visszaélősködő, és hangoskodó kisebbség, (de jelentős károkat okozó)kisebbség miatt farag rá.
Mi másból költekezhetne az állam, mint az általunk befizetett adókból, azaz a mi pénzünkből?
Sopron adóssága 5 milliárd, év végére 8 lesz 24 miliárdos költségvetés mellett.
Hát ez valóban nem tartható fenn sokáig - gondolom, de én nem vagyok közgazdász. Ha Sopron ennyire eladósodott, arról talán nem a kormány tehet, hanem a soproni önkormányzat. Vagy kormányrendelet írta nekik elő a hitelfelvételt?!
Kösz, az tiszta. Tudod, édesapám Marosvásárhelyen nőtt fel... gondolom, tudod, hol van. Az ottani rokonaink is csak azért szerették volna, hogy gyakrabban és könnyeben átjöhessenek vásárolni, meg azt számolgatták, hogy anyagilag mit jelent majd nekik. De semmi nemzetiszínű féltéglával való mellveregetés a magyarságukról... ez mind csak agymosás.
Hogy történt az hogy 39-ről 29-re lecsökkentve a TB járulékot több lett a bevétel.
Tényezők:
1.Emelkedtek a bérek így természetes hogy emelkedett a járulékbefizetés is !
2. 50e-re emelték a minimálbért ez is jelentős plussz bevételt eredményezett.
3. Megemelték a tételes EHO-t ez is növelte a bevételeket
4. Nőt a fogalkoztatottság
Amint látjuk a amit a FIDESZ állít az egy lebutított, hamis értelmezése a valós közgadasági folyamatoknak!
A TB járulék csökkentésnek nagyon kevés köze van a munkahelyek teremtéséhez! És nem a TB járulék csökkentés okozza a munkahelyek létrejötét, hanem a munkahelyek létrejötte okozza a TB bevételek növekedését!
Egy magyarországi sebváltógyár akkor fog több sebváltót gyártani ha több megrendelést kap, nem akkor ha a kormány "luxusprogit tb járulék csökkentést" ad a cégnek!
Az agyagos talajt ráadásul összel kell felásni, szántani aztán csak tavasszal bornálni, gereblyézni. Meg állandóan lesni, mikor lehet épp kapálni mert az többnyire csak 1-2 nap havonta. Most itt homokon vagyunk mi, de gyerekkoromban ismerős volt az agyag. Igaz is, rosszabbul élek, mert a dombtetőről annyi agyag folyt már le, hogy az utcára néző előkert már tiszta agyag. Nincs az a hagymás virág, ami ebből ki tud bújni. Külön ültetőkosarakat kellett vennem nekik. Lehet, ez a kormány hibája? lásd topikcim/ez a témánk?
Dec. 5-e után a villamoson két ifjonc hangosan itélte el a NEM-mel szavazókat és egy idős úr felháborodva támadt nekik, hogy ő bizony nem érzi magát hazaárulónak. Talán igaza volt és az lehetett a mentsége, hogy fel sem ismerte, mennyire alaposan megtévesztették. Na de most lehet mentsége?
Kit tévesztettek meg?
Aki nemmel szavazott akkor? Azt, aki igennel szavazott?
Miért tévesztették meg? Az is egy ik oldala az igazságnak és a másik is. Akkor ki tévedett?
Nem az, aki belekergette az országot abba a helyzetbe, aminek nem lehetett jó megoldása?
És most ki lesz a megtéveszetett? Aki az MSZP-re szavaz?
Aki Orbánra szavaz?
Nem gondolod, hogy egyik sem és mindegyik?
A reálbérek emelkedtek ezalatt a négy év alatt. Jobban élünk, átlagban biztosan.
ha jól tudom, annak idején a Sclecht Művek is elévült. merthogy nyilvánvaló csődbűntettet máshogy nem nagyon lehet megúszni.
amúgy rajongok az "aki nem úgy gondolkodik, mint én, az megtévesztett" gondolkodásmódért.
képzeld, én is nemmel szavaztam. igaz, nemhogy hazaárulónak nem érzem magam, hanem gyakorlatilag a szót sem értem a jelen kor körülményei között. Hegedűs idejében ott az egri várban még talán....