Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.15 0 0 243
Nem piszkállak. Örülök, hogy így látod. Nekem ugyanolyan normális megoldás, mint bármi más. Az öngyilkosság.
Előzmény: Melles-leg-nő (238)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.15 0 0 242

Az életösztön és a tudatosság kapcsolatát vizsgáltuk.

Nem a tudatos döntésekét.Ez az életöstönt befolyásoló külső behatás.

Ami az általad felvázolt módon működik.

Előzmény: Barátocska :) (240)
babi :-) Creative Commons License 2007.04.15 0 0 241

hélló!:-) valaki azt irta nekem ma, hogy Te milyen hellyes vagy! :-)

hehe

(ne is faggass, mer nem mondom meg kicsoda :-)

Előzmény: Barátocska :) (240)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.04.15 0 0 240
Igen, de akkor sem lesz ez egy tudatos döntés. Hanem csak ösztönné vált tudás. Nincs mérlegelés, nincs tudatosság. Beépül egy reflex, és utána ösztönként "használódik". Nem?
Előzmény: Melles-leg-nő (239)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.15 0 0 239

Szia!

Furcsa?Egyszerű példa erre a kutya.Az ösztöneit befolyásolni tudod,ha rászoktatod,hogy az élelemért kétlábra kell állnia,és akkor ehet.

Előzmény: Barátocska :) (237)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.15 0 0 238

Csűrhetjük,és csavarhatjuk:)

Genetikailag kódolt,de hiánya testi,lelki betegség,valamint külső behatás következménye is lehet.Az anya befelé forduló mellbimbója pl.hiába a szopó reflex,életösztön,ha nincs segítség,nem lesz anyatej.

Ha genetikailag kódolt,minden egyednek rendelkeznie kell vele.

Szerintem akaratgyengeség is kell mindenképp az öngyilkossághoz.

Elmenekülés a gondok elöl.Milyen egyszerű megoldása mindennek.Ha nem leszek,nem lesz gond sem.

A helyzetet maga az ember produkálja,bevonzza.

Ha az ember tudatos cselekvőnek született a maga sorsának is kovácsa.

Én nem érzem szarnak amiket ad az Élet.A szépséget az akadályok emelik.

Ha nem akar élni,ugyan az,hogy megakar halni.Mert ha nem él,csak akkor nem lesz tovább.

Mi az,hogy ellenkezőleg?Talán dicsőség egy öngyilkosság?Na ne viccelj!/Oké ebbe is bele lehet magyarázni,hogy a magukat felrobbantó emberek a hazájuknak dicső tettet visznek véghez,de ez már fanatizmus/

A biblia is elítéli.. Nyilván mindenki maga dönt az Életéről..

Én ajándéknak tartom..

Előzmény: Törölt nick (235)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.04.15 0 0 237
Engem sem fárasztasz :))) De valamit akkor nyilván félreértek: te feltételezel az állatokról bizonyos tudatosságot? Tehát azt mondod, hogy nem teljesen ösztönösen viselkednek, és vannak tudatos döntéseik? Ez nekem elég furcsán hangzik, de elképzelhető. Csak akkor nem értem az életösztön és a tudatosság kapcsolatát.
Előzmény: Melles-leg-nő (232)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.15 0 0 235

Nem olvastam. De akkor azt mondod, hogy az életösztön mindenkiben benne van(genetikailag kódolt). Mégis a hiányát betegségnek tartod, ami fejleszthető. Valaminek a hiányát nem lehet fejleszteni.

És most nem iagazodom ki, hogy mindenkiben benne van, vagy mégse?

Ha igen, akkor lehet akaratgyengeség az öngyilkosság. Ha nem, akkor nem akaratgyengeség.

Szerintem vannak olyan helyzetek, amiből nincs kiút, vagyis a helyzetek nem magukban vannak, hanem ember is kell, aki megéli, elviseli. Sokszor az élet adta szar nincs szinkronban azzal, amit még kibír az ember. Az öngyilkosok nem meghalni akarnak, csak nem akarnak élni. Azt a helyzetetet nem akarják többé. Nem tartom őket gyengének, ellenkezőleg.

A felelősség pedig nem az, hogy vegyék magukra környezetük fájdalmát. Az életéről mindenki maga dönt.

Előzmény: Melles-leg-nő (234)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.15 0 0 234

Szia!

Én is annak tartom,vagy én tartom annak.Én azt gondolom az embernek mindig van legalább két választása.Az más kérdés,hogy jól dönt-e?

Az öngyilkosság egy kétségbesett,vergődő krokodil utolsó farokcsóválya.

Az Életet eldobni bűn szvsz!A legkilátástalanabb helyzetből is kilehet kerülni.

Tehát nagyban akaratgyengeség is,valamint zsarolási célzattal eljátszott véresen komollyá fordulható"játék"..

A másik oldal pedig az,hogy aki hátramarad,hogyan tudja ezt feldolgozni?

Az ujszülöttel bizonyos reflexek is születnek.Ezt osztályozzák a születéskor,bizonyos Apgár táblázat szerint.Ha nincs meg az adott pillanatban az a reflex,már az életkilátásai csökkenek a bebynek,de az életösztöne ezen felülkerekedhet,és általában rendben távoznak már a kórházból.Ha nem lenne genetikailag kódolt életösztön,mesterségesen kellene életben tartani.Tehát a hiányt betegségnek tartom,ami fejleszthető..

Olvastad Rogers-től a Valakivé válni - A személyiség születése c. könyvet?

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.15 0 0 233

Szia! De engem fárasszál, mert érdekel.

"az öngyilkosságot is pillanatnyi elmeháborodás szüleményének tartják"- Te minek tartod? vagy ezt osztod? Leírnád, kíváncsi vagyok.

A másik kérdésem az életösztönre vonatkozik. Hiánya betegség?

Ki szerint? Akinek hiányzik, annak biztos normális így. Honnan nézzük?

Nem piszkállak, kérdezlek.

Előzmény: Melles-leg-nő (232)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.15 0 0 232

Ha az életösztön nem működik.. igen lehet testi,és leki betegség következménye,valamint külső körülmény befolyása is hatással lehet rá,de az öngyilkosságot is pillanatnyi elmeháborodás szüleményének tartják pl,és bizonyos családokon belül halmozódást is mutat,azaz genetikailag kódolt.Ha nem akar élni,nincs életösztön,de ez az ember már betegen született szerinted?

Az ösztön számos viselkedési forma gyüjtőfogalma szerintem.

Ezek a tudatosság bekapcsolása nélkül következnek be,de számos dolog befolyással lehet rá,mint pl:a környezetei ingerek,és mások viselkedésmódja,és itt jön a képbe,amit írtam valamelyik nap,hogyha farkasok közt nevelkedsz,magad is azzá válsz..,akkor nem értetted mit keres ott..

Nyilván ez velünk született,genetikailag programozott másrészről.Az ösztön-én tartalmazza a születésünkkor kapott,velünk született dolgokat.

Nyilván nem kell tudatosulnia minden funkciónak,de ha elindul az élet a születés után az öszötön a tudattal összemosódik.Ha az állatoknál maradunk,a világra jött lény keresi anyja melegét,a védelmet,s ha az anya odaterelgeti szopni megnyugszik,s ezt követően tudni fogja,hogy ez az érzés jó neki,és keresni fogja a későbbiekben,de ez már tudatos viselkedésmód lehet.

Na nem fárasztalak tovább!:)

Előzmény: Barátocska :) (231)
Barátocska :) Creative Commons License 2007.04.14 0 0 231
Ha már az életösztön sem müködik, az betegség. Az állatban sem tudatosul, hogy éhes, mégis eszik. Kivéve, ha beteg. Nem?

Szóval szerintem az ösztönnek nem kell "tudatosulnia" ahhoz, hogy müködjön. Ez csak azért érdekes, mert az ember esetében figyelhető meg szépen, hogy a tudatalattijába kódolt parancsok jóval erőteljesebben hatnak az életére, mint a tudatosak. Legalábbis ez a megfigyelésem.
Előzmény: Melles-leg-nő (224)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 230
:) Neked is szépet,s legyen a hajnal íze a szádban gyönyörű..
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 229

:)

Én is, de csak akkor, ha a szunya is beletartozik:)

Szép álmokat!

Előzmény: Melles-leg-nő (228)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 228
Én csak egy gyarló hedonista vagyok..
Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 227

Ez hogy jön ide?

Én szép dolognak tartom, hogy elsősorban az ösztön miatt marad fent az ember. Nem farkas vagyok, hanem állat. Sima állat. Mit emeljem magam magasságokba? A TUDAT szent magasságába? Magadat vágod át csak, vagy engem is át akarsz?:)

Előzmény: Melles-leg-nő (226)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 226
Ha farkasok közt nevelkedsz magad is azzá válsz..
Előzmény: Törölt nick (225)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 225
Értem. Én elsősorban állat vagyok. Azért is élek még. A tudatommal rég feladtam volna.
Előzmény: Melles-leg-nő (222)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 224
Nem Rólad beszéltem,egy beteg aki nem tud magáról,csak fekszik,és bámul a semmibe,soha nem fog kaját kérni,és tudni,hogy most Ő éhes,és kaja kell..
Előzmény: Törölt nick (221)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.04.12 0 0 223

Te irtad:

"Igen,hiszen a férfiak képeket akarnak.."

"
Nem tudom mások mit akarnak,csak a szubijektív véleményem tudom vetíteni."

A Shrek is tanulságos...A külső mulandó, a belső változik...nem?

:))

Előzmény: Melles-leg-nő (220)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 222
Minden tudatos cselekvés a világ önreflexiójának mondája..
Ösztönükkel vadásznak,de taníthatók is bizonyos dolgokra..
Előzmény: Törölt nick (219)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 221
Te, ha én a tudatommal kajálnék, akkor sose kajálnék. Sose kívánnám a szexet, és nem aludnék sose.
Előzmény: Melles-leg-nő (216)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 220
Nem tudom mások mit akarnak,csak a szubijektív véleményem tudom vetíteni.
A külső múlandó,a lélek örök..Nyilván ezen elkezdhetünk vitázni.. mivel kell a külső is,hogy beinduljon az ember valamire..,de Quasimodot sem a szépségéért kedvlték meg..
Előzmény: Dark Angyal (218)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 219

itt valamit nagyon megkeversz. Az állatok szerinted a tudatukkal vadásznak vagy az ösztönükkel?

Előzmény: Melles-leg-nő (216)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.04.12 0 0 218

"Igen,hiszen a férfiak képeket akarnak.."

S a nők bizony nem erről álmodoznak....:))

Előzmény: Melles-leg-nő (215)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.04.12 0 0 217

Azért nem a rövidtávű kifejezést használtam, hogy ne legyen az a válasz:

"menni aludni"

:))

Előzmény: Melles-leg-nő (215)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 216
Ha tudatom homály fedné,nem adna jelzést az ösztönömnek,hogy szerezzek kaját..
Előzmény: Törölt nick (214)
Melles-leg-nő Creative Commons License 2007.04.12 0 0 215
Igen,hiszen a férfiak képeket akarnak..
Neked mi a rövidtávú középtávú?:)
Előzmény: Dark Angyal (213)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.12 0 0 214

mindenkinek vannak céljai. Mégse mindenkit hívunk ettől tudatosnak.

a kajaszerzés is cél, az meg ösztön.

Előzmény: Melles-leg-nő (210)
Dark Angyal Creative Commons License 2007.04.12 0 0 213

Azt kivánom, ugy legyen...:))

( megfogalmazásod azt sejteti, hogy hiányolod a belső megértést/ megélést. A pasik csak külső alapján itélnek/ élnek ?  )

Előzmény: Melles-leg-nő (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!