Mintegy 100-150 ember részvételével tüntetést szervezett több civil szervezet a terhességmegszakítások és az abortusztabletta esetleges bevezetése ellen csütörtökön, Budapesten.
"Egyébként csak nagyon halkan kérdezem meg: miért csak a nő dönthet egyszemélyben a magzat sorsáról? És az apa? Az ő véleménye nem érdekes? Ha már itt tartunk... Mert mi van akkor, ha mondjuk az apa azt mondaná, hogy ő egyedül is felneveli a gyereket. (Ha történetesen nem akar az anyával együtt élni... )"
Mar hogyne lenne az apa velemenye lenyeges. Csak eppen kihordani nem tudja a gyereket, tehat, ha az anya nem akarja, akkor legfeljebb otthagyni lehet, kenyszeriteni nem.
Erre viszont az oktatás lenne az alkalmas, nem az abortuszellenes autodafék. Amikor azonban az oktatásra kerül(ne) sor, akkor a "Keresztény tanarak" és hasonló gittegyletek hangosan visítanak, hogy "nem szabad a baszást népszerűsíteni"...
ő az, de azt már nem említed, hogy bagdadi útja miatt mise nélkül bízta az Úr gondjára az akkorra műtétre előjegyzett betegeit.
(azon a tájon praktizáló ismerősömmesélte, nagy volt a kétségbeesés és kapkodás a betegei között, mert nem tudták, hova is forduljanak súlyos egészségi állapotban)
Akkor rögtön megtalálnák azt a teljesen megfelelő indokot, ami az ő esetükben _kivételesen_ indokolja az abortuszt. Ez a fajta élőlénytípus a saját elveit és elgondolásait mindig másra akarja rákényszeríteni, magára sosem.
Enyhe mentség, hogy csak a hülye hiszi azt, hogy képes meghalni (komoly érdeksérelmet szenvedni) az elveiért. Az elvek igen képlékeny dolgok... :))))
Ezért írtam azt, hogy nem lehet fekete-fehérben látni ezt a dolgot, nem lehet igennel vagy nemmel dönteni. Hitetlen Tamásnak is azt "jelzem", hogy nem az abortusz ELLEN vagyok, hanem az ELLEN, hogy sokan (páran, néhányan) csak és kizárólag ezt a terhességellenes formát ismerik, semmi mást. Ez elsősorban az emberek (szándékos, vagy akaratlan) elhülyítése/elhülyülése ostobasága miatt van. Ezért írtam a párhuzamosságot. Ha sokkal többen tisztában lennének, hogy mit lehet/kell tenni a terhesség elkerülésére, akkor jóval kevesebb lenne az abortuszra jelentkezők száma.
Természetesen a nyilván pénz is közrejátszik, sok orvos szereti nagy hatalmasságnak hinni magát, aki elvolul alattvalói, a betegek előtt. A talán egyszerűbb megoldással leomolhat ez a kép, vékonyabb lehet a boríték - mi lesz akkor az önértékelésükkel, ha nem hajolnak előttük földig a betegek? Persze tisztelet a kivételnek, mert sok jó és tisztességes orvos van.
"Döntse el a miniszter, hogy melyiket akarja adni a nőknek, az abortusztablettát vagy a vitamintablettát" - mondta az [origo]-nak Téglásy Imre, az Alfa Szövetség titkára.
Én meg láttam olyat, amikor az addig bigottan abortusz (sőt, fogamzásgátlás) ellenes vallásos fiatal pár (mindketten hitoktatók) kénytelen volt elvetetni a harmadik gyermeküket, mert választhattak: anyuka élete vagy a gyereké. Azóta kicsit más megvilágításban látják a kérdést. Amint valakinek a saját farka belekerül a csalánba, rögtön észhez tér...
Ha emlkezetem nem csal az USA-ban az elso korben, amikor egy precedens itelet kapcsan legfelsobb birosag eloszor engedte a terhessegmegszakitast, akkor az a terhesseg teljes idotrtalmara vonatkozott.
Ma is ez a helyzet -minden normalis orszagban -, ha a terhesseg tovabbvitele sulyosan veszelyezteti az anya egeszseget, hiszen az o eletehez sokkal nagyobb tarsadalmi erdek fuzodok mint amagzatehoz, elsosroban a sajat kornyezete reven.
Ezzel kapcsolatban lasd, amit a rokon topic 244-eben irtam:
Fel szeretnem hivni a figyelmet egy tovabbi korulmenyre is:
Az orvosi erdekeltsegi rendszere:
Egy jo kis mutetszeru abortuszt a paciens is annak fog fel, es ehhez meri ki parat. Sok orvos feleme az, hogy gyogyszer adagolast a beteg mar nem fogja akkora varazslasnak tekinteni, es a boritek vekonyabb lesz.
biztos én azok közé a liberális gazfickók közé tartozom, akik még az egészséges megszűlt csecsemők, megfojtását és kukába hajítását sem ellenzik. igaz?
Azért induljunk ki a tisztességes párkapcsolatból, amikor a felek beszélnek egymással, szeretik egymást és megosztják egymással a gondjaikat... Persze ez egy társadalomban nehéz, de ha már a szélsőség az alap, akkor talán nincs is miről beszélni.
"A szakmai kollégium állásfoglalása ellenére számos nőgyógyász ódzkodna a tabletta ajánlásától. Az egyik budapesti kórház nőgyógyász főorvosa szerint Magyarország nem érett még meg az abortusztabletta használatára. Szerinte még a szakembereket sem világosították fel kellőképpen, az abortuszra váró nők pedig végképp nincsenek tisztában az esetleges következményekkel és szövődményekkel. – A gyógyszerrel önmagában nincsen semmi baj, de sokan azt hiszik, elég csak bekapni egy tablettát, és minden megoldódik. Éppen ezért nem mindegy, hogy a kulturált Svédországban használják vagy nálunk. Sok évnek kell még eltelnie, amíg megváltozik a hozzáállás itthon, addig pedig nem engedélyezném a használatot – vélekedik a főorvos." (www.reggel.hu)
Ez milyen hülyeség? Űrhajósunk volt, magyar találmányokkal - jó, nem csak itthon élőkétől - tele a világ, kiemelkedő szakemberek vannak az orvosok közt, sportolók között, akiket ismer a világ, és akkor két tablettát meg nem tudunk bevenni? Mi az, hogy az orvosokat nem tájékoztatták? Tájékozódjanak, nézzenek utána, kérdezeznek - nem hiszem, hogy ne lenne erre valami megoldás, ha akarnák - egyes országokban ével óta van ilyen, talán vannak tapasztalatok. "Az abortuszra váró nők pedig végképp nincsenek tisztában az esetleges következményekkel." Kinek a dolga lenne felvilágosítani őket? Hiszen orvosok elé kerülnek a problémájukkal. "Éppen ezért nem mindegy, hogy a kulturált Svédországban használják vagy nálunk."Tehát bevallja, hogy egyes orvosok nem tájékoztatják a nőket, ezért azok nem tudják, ezért bunkó a társaldalom? Akkor ki miatt? Azok miatt az orvosok miatt, akiknek a tájékoztatás ismeretlen. És gusztustalan ez az általánosítás az orvosokra nézve, mert van, aki tájékoztat, és elmond mindent, amit csak lehet. És miért nem akarunk a kultúrált Svédországhoz hasonlítani, akár kezdetben ebben? Nem, vállaljuk, hogy bunkók vagyunk, s így is maradunk? Hihetetlen egy orvostól...
Az a legnagyobb gondom az altalad "kozeputasnak" gondolt szoveggel, hogy -amint a vicc mondja, "Nem lehet valaki KICSIT terhes". Ha pedig az, akkor vagy van joga elvetetni, vagy nincs: Tertium non datur
Ja, sőt, esetleg azt mondjuk, hogy 3 éves koráig nem ember az ember... Vagy 12 éves koráig... Pontosan ez a veszélyes az egész "játékban".
Egyébként csak nagyon halkan kérdezem meg: miért csak a nő dönthet egyszemélyben a magzat sorsáról? És az apa? Az ő véleménye nem érdekes? Ha már itt tartunk... Mert mi van akkor, ha mondjuk az apa azt mondaná, hogy ő egyedül is felneveli a gyereket. (Ha történetesen nem akar az anyával együtt élni... ) De ez a legszélsőségesebb eset. Hallottam olyanról, amikor a nő azért vetette el a gyereket, mert azt hitte (!!!!!!), hogy "a srácnak" nem fog kelleni. Mikor kiderült, no akkor szakítottak... Hmmmm...
A legnagyobb probléma az abortusz-kérdéskörrel, hogy mindenki fekete-fehérben látja. Tóta cikkében sok igazság van. Sokkal bonyolultabb téma, semhogy egy igennel vagy nemmel el lehetne intézni. Mindkét oldal óriási hibákat követ el a konszenzusképtelenségével. Ahogy nem helyes a kategórikus tagadás, ugyanúgy nem helyes a parttalan támogatás sem. (Gondolok itt arra, hogy sok esetben már úgy kezelik az abortuszt, mint egyetlen eszközt a nem kívánt terhesség megakadályozására (!!). Ez felvilágosítási, népegészségügyi, mentális kérdés. NEM politikai! ) Szerintem legelőször mindent el kell követni azért, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mit kell/lehet tenni, hogy ne essen teherbe egy nő, csak ha tényleg akarja a gyereket. Ha mindez már megtörtént, akkor lehet arról beszélni, hogy az abortuszról minden nő maga dönthessen. Sőt, igazából nem is egymásutániságról lenne itt szó, hanem párhuzamosságról. Ha az kell, akkor pl. az iskolákban lehessen ingyen gumihoz jutni. Ne legyünk álszentek, szemérmesek, önámítók... vegyük tudomásul, hogy ma 12-13 éves kor körül már a legtöbb gyerek túl van sokmindenen... Szerintem 10-ből 9 abortusz simán elkerülhető lenne, ha nem lenne szex terén is az a mérhetetlen butaság/ostobaság az uralkodó, mint sok minden másban...
gondolom a terhesseg 8. honapban torteno megszakitasaval is egyetertesz. ha nem akkor azzal mi a baj es mi mond ott ellent a szovegeidnek? vegul is egy no a nyolcadik honapban is meggondolhatja magat? vagy meegsem?
az ilyen emberektől annyira kiakadok, hogy nem is próbálok finomabban fogalmazni.
ez a viselkedés meg hozzáállás olyan bunkó, primitiv, álintelektuális, álnemzeti és bigott, hogy ha a vadnyugaton élnénk én simán használnám a fegyverem.
ilyen emberek küldtek máglyára "boszorkányokat", térítettek"igaz" hitre olyanokat akik addig nagyon jól éltek anélkül.
Picit erőteljes ugyan a fogalmazás, de a tartalma egy az egyben egegyezik az én véleménynemmel is. És ha nem id e írnék, hanem baráti társaságban "beszélgetnénk", valószínűleg én is ezeket a szavakat használnám... :-)
mindketten tudjuk, hogy az abortusz ellenszere a fogamzásgátlás, nem pedig az, hogy különféle vándoranekdotákból meg babonakörökből idézgetünk, és ezek alapján, nagyokosan még a megerőszakolt nőtől is elvárjuk a szülést. Ami aztán tényleg olyan mértékű taplóság – megejtette II. János Pál is anno –, hogy arra jóérzésű ember nem is kívánhat mást, mint hogy ejtse Semjén Zsoltot teherbe a nyolcadik utas, aztán szülje is meg a babát.
Ezt a véleményt én is osztom, valami hasonló jutott eszembe, mikor olvastam Semjén szövegét :)