Keresés

Részletes keresés

Zotya loves tenisz Creative Commons License 2017.01.15 0 0 12218

Szia, nyugodtan. Nincs semmilyen tudományos bizonyíték arra, hogy negatívan befolyásolná a tömegnövelő a növekedési hormon termelődést, az edzés pedig még serkentheti is azt. Ha maximalizálni akarod a növekedésedet, étkezz megfelelően, aludj 8 órát, és edz rendszeresen. A pubertáskor nálad nagy valószínűséggel 1-2 év múlva befejeződik, és bár nem 100%, de valószínű, hogy 177-178 centinél nem leszel magasabb. Nem 100%, de valószínű. Nálunk férfiaknál a pubertáskor 10-11 éves korban kezdődik általában (ha jól emlékszem az információra), és 16-17 éves korban befejeződik. Valószínűleg már túl vagy azon az éven, amikor a legtöbbet nőttél.

Zanzásítva, edz nyugodtan (egy ismétléses maximumok közelébe még ne menj!), és nyugodtan fogyassz jó minőségű, bevizsgált tömegnövelőt, bármelyik nagyobb márka megteszi. Még annyit, hogy ha nagyon zsírosodnál, akkor vegyél vissza a kalóriából. Edzésterv kapcsán pedig,  nyugodtan csinálhatsz egy kezdő edzéstervet a bodybuilding.hu-ról, de akár egy 5x5-ös strongman edzésprogramot is, mindkettőröl könnyen találsz információkat a neten, vagy videókat a youtube-on. 

Előzmény: ZoltánFab (12217)
ZoltánFab Creative Commons License 2017.01.15 0 0 12217

Sziasztok! 15 éves fiú vagyok 3 hónapja edzek és 174 cm 50kg vagyok.(45kgról kezdtem tömegnövelő nélkül). Szerintetek érdemes szednem tömegnövelőt nem lesz tőle bajom?( Pl. Megállok a növésben) Válaszotokat előre is köszönöm!:)

Gerilla01 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 12216

proteintől biztos, hogy nem lesz veseköved. a kreatin maximum akkor zavarhat be a vesének, ha eleve vesebeteg vagy, illetve, ha nagyon kevés folyadékot iszol. mondjuk, ha nagyon kevés folyadékot iszol, az önmagában kreatin nélkül is járhat vesefájdalommal. úgyhogy nem a kreatin a ludas ilyen esetben, hanem a vízfogyasztás. 

Előzmény: motoni (12215)
motoni Creative Commons License 2017.01.14 0 0 12215

Sziasztok !

Közel 20 éve probálkozok változtatni a véleményem szerint vékony alkatomon.

35 évesen 175 magasságomhoz 68 kg körül. 

Jelenleg 55 év ( hogy miért kinlódok még ezzel, nem tudom ) és 75 kg, de nem jók az arányok.......a karok, a vádli stb . Sok autozás, ülőmunka hozott egy kis has körméret növekedést, azzal is csinálni kellene valamit.

Bár nem is edzéstervre lennék kiváncsi

Voltak jo időszakaim, ment a tömegnövelés ......igaz 78 volt a max súlyom..

.....a lényeg :  amikor a számomra csúcsforma közelében jártam mindig beütött valami, párszor csigolya, porckorong problémák, de a kínosabb, amire nem kaptam eddig valaszt :  vesekő.

Hallottam a sok proteon miatti elsavasodásról, és hogy a kreatin a bélrendszerből túl sok vizet vont el.

Most épp újra nekiállnék kicsit akakformálni, de tartok a cuccok mellékhatásaitól. Nem ok nélkül mondják, hogy a vesegörcs vetekszik a szülési fájdalommal.

Tehát: mit tudtok, mi a helyzet a proteinnel és a kreatinnal ebből a szempontból ?

Afrikaans8 Creative Commons License 2017.01.07 -1 0 12214

"NINCS helyi zsírégetés. Tehát nem tudsz célzottan fogyni az óhajtott területekről. Tehát sz@rt sem ér egy ilyen keret, nem ettől fog lemenni a zsír a hasadról. Kell hasizomerősítés: hasprések, lábemelés függeszkedve, de nem ettől megy le a zsír. Ahhoz kalóriadeficitben kell lenned, amihez kellene szálkásító diéta is és nem árt heti min. 3-4, 40-50 perces aerob edzés, pl kocogás, bicaj, stb. Mindenhonnan lesz fogyás, genetikailag eldöntött, hogy ki, honnan milyen ütemben adja le a zsírt. De célzottan egy területről nem lehet fogyni!"

http://www.egeszsegmagazin.com/friss-hirek/20150912-hurra-az-irizin-letezik-de-mi-az

Veled is előfordult már, hogy sportolás után különösen feldobott voltál? Régóta „köztudott", hogy sport közben boldogsághormon termelődik a szervezetben, amitől jól érzed magad, de a valóságban ennek a közismert „ténynek" nem tudták bebizonyítani a tudományos hátterét. Most azonban végre hivatalos és tudományosan is megalapozott igazság: a sport boldogabbá tesz!

A Dana-Farber Rákkutató Intézet kutatása során Bruce Spiegelman, a vizsgálat vezetője a helyszínelős sorozatokból is jól ismert tömegspektrometria segítségével kereste az irizint az edzés után levett mintákban. A vizsgálat során a kutatók arra a felfedezésre jutottak, hogy a hormon, ami serkenti a zsírsejtek energiaátadását, minden mintában megtalálható. Az aerob intervallum edzést követően az irizin hormon koncentrációja nagymértékben megnövekedett az amúgy mozgásszegény életmódot folytató alanyok esetében.

Ezek az eredmények a csoport egy korábbi kutatásának következtetéseit is megerősítették, amik arról szóltak, hogy az irizin nevű boldogsághormon termelését emberekben elsősorban az állóképességi edzések szabályozzák.

Az elmúlt időszakban az irizin nevű boldogsághormon nagy figyelmet kapott a tudományos diskurzusokban, ugyanis bizonyos körök még a létezését is vitatták.

Az irizin hormont ugyanis 2012-ben fedezték fel, amikor a tudósok azt kutatták, hogy miért maradunk egészségesek, ha rendszeresen edzünk. Úgy gondolták, az újonnan felfedezett hormon, az irizin a titok nyitja; egerekkel végzett kísérletek során az állatok szervezetében megnövelt irizin mennyiség ugyanis javított vérképükön és anyagcseréjükön. Más tudósok azonban vitatták, hogy ez a hormon egyáltalán létezne...

Még mindig nem teljesen tisztázott, hogy emberek esetében milyen jellegű edzés emeli az irizin szintet, de a kutatási adatok alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a nagy intenzitású edzések különösen hatékonyak.

Mark Febbraio professzor, a Garvan Intézet Orvosi Kutatóközpont Sejt- és Molekuláris Anyagcsere Laboratórium Diabétesz és Anyagcsere osztályának vezetője elmondta, hogy az új kutatás során használt újfajta tömegspektrometria a korábbinál sokkal megbízhatóbb, és hatékonyabb volt az irizin szintjének mérése szempontjából.

A vizsgálat során a tudósok kétséget kizáróan bizonyították, hogy az irizin valóban létezik. 
„Ez véget vet a találgatásoknak" - nyilatkozta Febbraio professzor, aki egyébként nem vett részt a kutatásban.

http://divany.hu/eletmod/2017/01/07/egy_jo_dolog_van_a_fagyban_lehet_tole_fogyni/

A szervezetünkben kétféle zsírszövet található: a raktárként működő fehér (vagy sárga) zsírtól  nagy hasunk és széles csípőnk lesz, ráadásul a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásáért is közvetett módon felel, a barna zsírszövetnek viszont megvan az a jó tulajdonsága, hogy hőt termel, és ezzel hozzájárul a kalóriaégetéshez. „A barna zsírszövet a csecsemők szervezetében lényegesen nagyobb arányban fordul elő, mint felnőtteknél. A szervezetben hálózatos formában helyezkedik el (a felnőttekben főként csak a nyaki tájékon), míg a fehér zsírszövet bizonyos területekre (has, fenék, comb, csípő) koncentrálódik” – foglalta össze Barcza Zsuzsanna dietetikus

És sajnos van még egy különbség, a barna zsírból sajnos jóval kevesebb van, mint a fehér zsírból. Persze ez is alkat kérdése, vannak ugyanis, akik több barna zsírral rendelkeznek, mint mások. Nem meglepő módon ez az alapvetően vékonyabbakra igaz, és ez az oka, hogy egyesek annyi finomságot tömhetnek magukba, amennyit csak akarnak, mégsem látszik meg rajtuk, míg a kevésbé szerencsések szinte a levegővételtől is híznak. De a hízásra hajlamos embereknek nem kell beletörődniük ebbe az igazságtalan helyzetbe; fontos tudni, hogy rendszeres testmozgás hatására megemelkedik az irizin nevű hormon szintje, ami a fehér zsírt barna zsírrá alakítja - derül ki a Reactions YouTube-csatorna egyik érdekes oktatóvideójából. Ez már jobban hangzik, igaz?

A lényeg tehát az, hogy a barna zsírsejtek működését lehet aktiválni, ami segíthet a fogyásban, és a jó hír az, hogy nemcsak a testmozgás, de a hideg is stimulálja az irizint, amitől ugye a fehér zsír úgy kezd viselkedni, mint a barna zsír. A Kaliforniai Egyetem kutatói egérkísérletekkel kimutatták, hogy azok az állatok, amelyeknek a szervezetében több volt ebből a fehérjéből, még a zsírban gazdag étrend mellett is 30 százalékkal kevesebbet híztak, mint a kontrollcsoport.

Fontos tudni azt is, hogy az alacsony hőmérséklet által kiváltott didergés (elsődleges hőtermelés) valójában a vázizom összehúzódása által keletkezik, aminek köszönhetően felmelegszik a test és felpörög az anyagcsere. Egy másik, a Cell Metabolism című szaklapban megjelent tanulmányból kiderül, hogy 15 percnyi fagyoskodás alatt annyi irizin hormon termelődik a szervezetben, mint amennyi egy óra mérsékelt testmozgás során.

A zsírégetés szempontjából fontos, hogy minél rövidebb ideig minél alacsonyabb hőmérsékletnek tegyük ki magunkat. A hipotalamuszban, vagyis a köztiagy cseresznye nagyságú mirigyében található a zsírégetésért felelős pajzsmirigyserkentő hormon (TSH). Ha nagyon rövid időre, mindössze néhány másodpercre nagyobb hidegnek tesszük ki magunkat, a zsírégető TSH szintje 40%-kal megnő, és a központi idegrendszer ekkor azonnal arra készteti a TSH-t, hogy indítsa be az energiatermelést, amivel megvédi a testet a hideg támadásától.

Ha viszont huzamosabb ideig fagyoskodunk, a szervezet megijed, hogy teljesen kihűl a test, ezért egy bombezin nevű hormont kezd termelni, ami a testhőmérséklet enyhe csökkenését idézi elő. Emiatt a sejtek kevesebb hőt termelnek, valamint a bombezin csökkenti a pajzsmirigyserkentő hormon szintjét és visszaszorítja a sejtek oxigénszállítmányozását. A testsejtek emiatt kevesebb hő termelésére képesek, vagyis a zsírok sem aktivizálódnak.

Michael Symonds, a Nottinghami Egyetem professzora a következőket javasolja a barna zsír aktiválása érdekében:

• Vegye lejjebb mindenhol a fűtést! Amennyiben a tél közepén is rövid ujjú felsőben mászkálunk, akkor túl meleg van a lakásban, ami egyáltalán nem segíti elő a barna zsírok működését.
  • Adjon chilit az ételeihez! A benne lévő kapszaicin ugyanis fokozza a barna zsírszövet működését.
  • Ne edzőterembe menjen sportolni, helyette válassza a szabad levegőt: sétáljon, esetleg fusson télen is!
  • Igyon hideg italokat, mert segítenek edzés közben szinten tartani a testhőmérsékletet!
  • Fogyasszon minél több tejterméket! A kutatók szerint a sajt, a joghurt és a tej mind jó hatással vannak a barna zsírra – ellentétben a nehéz, zsíros ételekkel, amik inkább gátolják működését.
Előzmény: .Montez. (9418)
recefyce Creative Commons License 2016.12.15 0 0 12212

Sziasztok!

Remélem nem sértek semmilyen szabályzatot, de szeretném itt felhívni a figyelmeteket az eladó cuccomra, mert nem találtam olyan helyet, ahol külön a testépítőknek lenne apróhirdetési felület.

Csak annyi a helyzet, hogy nagyon bevásároltam és ennyi cucc mégsem kell...

Frissen vásárolva,bontatlan csomagolásban eladó!!!:
Alpha Men ( Myprotein) 240 db !! Boltaban kb 10 000 Ft
DHEA ( Biocom,Jam gyökér), 30db 100mg-os. Boltban 6300 Ft

Ráadásul ezt a kettőt egy helyről nem lehet beszerezni, tehát külön postaköltséget kellene fizetni mindegyiknél.

Én 12500 Ft-ért odaadom.

Köszönöm a figyelmet !

mail: asozsolt@gmail.hu

Zotya loves tenisz Creative Commons License 2016.12.08 0 0 12211

Rövid távon valószínűleg nem veszélyes, de kivételek mindig vannak. Senki nem tudja neked megmondani hogyan fog reagálni rá a szervezeted, amíg ki nem próbálod. Komoly segítség tud lenni, de a cuccal szerzett izomtömeged nagy részét elveszítheted, ha lejössz róla, rajta maradni pedig értelemszerűen nem akarsz. Ha csinálod, csak és kizárólag felkészülten csináld, az Anabolics 2009-es könyvet mindenképpen olvasd el, mielőtt bármiről is döntesz. Ha pedig úgy döntesz, hogy csinálsz egy kúrát, nagyon fontos, hogy a kajádat tökéletesre rakd össze egy edzővel, és BRUTÁL keményen edzz. Másképp semmi értelme, és hozzáteszem, még így is elveszítheted a felszedett izom nagy részét, ha nem tudod a tesztoszteron szintedet időben visszaállítani a normális szintre. Olvass, tanulj, és csak utána dönts. 

Előzmény: Leo Thorn (12206)
Gerilla01 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 12210

Végülis minek kajálni, ha van danabol. Lehet azt is ropogtatni :D

Előzmény: Gyurco78 (12209)
Gyurco78 Creative Commons License 2016.12.08 0 0 12209

Múltkor még kajára se volt pénzed, most meg kokszolni akarsz? :D

Saughassy Creative Commons License 2016.12.05 0 1 12208

Raadasul sokszor azok nyulnak kokszhoz, akik keptelenek normalisan fejlodni, es az edzesterv, a kaja megreformalasa helyett 2 kapszulaban/injekcioban latjak a megoldast. Pedig a koksz melle (ha maradando es minosegi eredmenyt akar) meg fokozottabb odafigyeles kell a kajara. Mind mennyiseg, mind minoseg tekinteteben.

Amugy meg nezegess par mostani testepitos kepet a HGH (növi) garantalt mellekhatasairol. Szerintem elmegy a kedved. :D

http://www.bodybuilding.com/fun/big/2006/2006europa208.jpg

Saughassy Creative Commons License 2016.12.05 0 1 12207

Egyreszt sokfele "koksz" van, masreszt meg rengeteg dohanyos oregember van. Ettol fuggetlenul a dohanyzas rakkelto hatasa vitathatatlan. Nem tudom mi a motivaciod, en alapvetoen egeszsegmegorzes miatt kezdtem bele, igy abba mar csak elvi okok miatt sem fer bele.

Masfelol a tarsadalom lazan elfogadja a noi fogamzasgatlok szedeset, (sot, szinte elvarja) pedig az is hormonkeszitmeny. Ez eleg ingovanyos talaj mind moralis mind eü szempontbol. Nem hiszem, hogy mi, itt és most ki fogjuk ezt bogozni.

Reszemrol nem eroltetem az ilyesmit, igy is haladok annyira, amennyire az nekem megfelel.

Leo Thorn Creative Commons License 2016.12.05 0 0 12206

A kox mennyire veszélyes illetve hogy kell hozzányúlni? 

Azt hiszem az Arnold is koxozott mégis 70 vagy 80 éves és semmi baja. 
Lehet ezzel a cuccal úgy is bánni, hogy nem károsodik az embernek semmije se tőle? 
Talán az a  titok nyitja, hogy nem magadtól kell szedni, hanem valami profit megkérni, hogy foglalkozzon veled vagy hogy?

Gyurco78 Creative Commons License 2016.11.09 0 0 12204

Sok fehérje azért kell, hogy megtartsák izmot, 4g az már erősen koxos kategória.

Monjduk így, hogy nagyon nem sportolsz, még az 1 is elég lehet. Végül is Norbi diétával is lehet fogyni, csak itt már nem beszélünk semmilyen testépítésről. De az, hogy figyelsz, és betartasz egy étrendet, annak valamilyen eredményt hoznia kell. (És ha az anyagiakról van szó, mondanám, hogy azért egy alap multivitamin-ásványianyag készítményt azért használnék diétához).

Előzmény: Leo Thorn (12201)
2016 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 12203

Nem okoskodnak, csak mások a célok. Amennyiben ráhibáztam a hasonlósággal, javaslom, első körben hagyd el ami nem kell, csökkentsd a kaját, azt is több részletben vidd be a nap folyamán. Ne törődj a fehérjével, szénhidráttal, csak ezeket tartsd be. Pár nap alatt megszokod, kevesebbel is jól fogsz lakni. A legtöbb dolog fejben dől el. Néhány hét múlva lesz eredmény, aztán kezdhetsz számolgatni, ha akarsz, vagy mozogni, vagy amit akarsz. Ha ezt nem bírod ki, feleslegesen ne invesztálj bele. Menni fog az. 

Saughassy Creative Commons License 2016.11.08 0 0 12202

A fekvotamaszozashoz, sot az egesz napos kapáláshoz sem kell égbekiáltó fehérjemennyiség. Gondolj bele, nagyapáink egész nap dolgoztak a földeken és nagyjából kenyéren, meg szalonnán éltek. Rohadt kemeny fizikai munkat vegeztek, de valamiert megsem ugy neztek ki, mint Arnold. :) A feherje az izomepiteshez szukseges, a szenhidrat pedig energiat szolgaltat a mozgashoz. Mindkettore szukseged van, a feherjet nem tudod kivaltani semmivel. A 4 gramm/tsk t felejtsd el, azzal ne stresszeld magad. A kettot azert prbald meg osszehozni. Ha nem megy, hat nem megy. Attol meg szepen le fogsz szalkasodni, a kondiciod rengeteget fog javulni, a kedvedrol es az egeszsegedrol nem is beszelve. Ezzel mar tobbet tettel mint a magyar lakossag 80%-a.

Kar azon porognod, hogy mi lenne ha tobb penzed lenne. Ha lenne plusz havi 20khufod, akkor mar kenyelmesen kijonnel a kajabol, de azon kezdenel kattogni, milyen fasza egzotikus tapkiegek vannak es azzal mennyivel jobban haladnal. Igen. És? 

Most akkor autot sem vezetsz, mert vannak f1-es pilotak es milyen szanalmas is a kis Suzukid/Opeled/akarmid Cartu legujabb feher Ferrarijahoz kepest?  Lofaszt. Elvezd ami jut, a sport pedig igenis szandek es nem penz kerdese. Nyilvan a sajat szinteden, de ha mindig mashoz mered magad, akkor nagyon szomoru eleted lesz. :)

Leo Thorn Creative Commons License 2016.11.08 0 0 12201

Értem. Mindazonáltal nekem a kurva fehérjével van tele a faszom. Maximumn 30 000ft-ot tudok félretenni a diétára a testépítők meg okoskodnak, hogy 2-4g fehérje kell a fogyáshoz. Nekem a 2g az 500g napi csirkemellet jelentene meg még valamit és az már 22 500ft csak magában. És akkor kell még a szénhidrát meg a zöldségek. Az orvosok meg azt mondják, hogy elég 1g fehérje is. Most akkor jó az 1g vagy nem? Mert az 1 vagy a 1,5g simán megoldható talán. Én amúgy Fegyencedzéseket akarok meg csinálni, úgyhogy nem hiszem hogy égbekiáltó fehérjemennyiségre lenen ahhoz szükség, hogy fekvőtámaszozz meg húzódzkodj. Bár nem tudom. 

Előzmény: 2016 (12200)
2016 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 12200

Szia. Én ugyan nem vagyok a téma szakértője, de szerintem te is hasonló cipőben járhatsz, mint én jártam. Meló után otthon pihenés, emberes adag kaják, nasi, édesség meg cukros üdítők ezerrel. Nekem húsz kiló mínusz volt a célom. Mindössze attól, hogy a nasit meg a cukrokat elhagytam, valamint a kaja adagokat alaposan visszavettem, viszont többször ettem, mozgás nélkül 9 kg ment le kevesebb, mint egy hónap alatt. Ekkor kezdtem otthoni edzést végezni, ( hasprés, guggolás, fekvőtámasz, picit később némi súlyzózás egykezesekkel ), a hétvégén meglett a cél, -20kg. Mindezt úgy, hogy egy percig nem koplaltam, nem éheztem, eszek pörköltet, sültkrumplit ( azért ezeket ritkán és nem sokat ), tésztát, rántott húst... Az egész júli 25 óta tart, nem rossz eredmény úgy gondolom. Csak azt akarom ezzel mondani, hogy nem feltétlenül a számolgatás oldja meg a problémádat, azt ráérsz szerintem a finomításra tartogatni. Kitartás.

Előzmény: Leo Thorn (12170)
Saughassy Creative Commons License 2016.11.08 0 0 12199

Ez oke, nem nagy a kulonbseg, bar en most hirtelen a tescos csirkemell filevel es valami 400 grammos bakony turoval szamolva 7,6 ill 6,7 re jutottam grammonkent.

De a trukk ott van, hogy napkozben ha nem otthon foztel, akkor 20 deka hushoz max a kinaiban jutsz olcson, de ott is elkernek erte 900 forintot. Nyilvan igy CH-hoz is jutsz, de ha eppen van egyeb szenhidrat forrasod, vagy egyszeruen csak kiegeszited (koztes bevitelkent) a feherjadagodat, akkor messze a turo a legolcsobb es egyaltalan: a kivitelezheto megoldas. Nem kell sutni, fozni, minden sarkon kapsz, betolod es orulsz. :)

(Engem mar ismernek a helyi kinaiban, igy lett kulon "szok husz, kici riz" fitness adag, de igazabol abban sem mernek 20 dekanal tobbel szamolni. :)

Előzmény: Gerilla01 (12198)
Gerilla01 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12198

Én csak arra próbáltam reagálni, hogy a hús drága, bezzeg a túró

Előzmény: Saughassy (12197)
Saughassy Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12197

Ki mondta, hogy egy etkezesre erje be 15 grammal? :) De vacsorara is jobb a turo mint a csirke, a magas kazeintartalma miatt. Marad meg eleg etkezes, ahol tolhatja azt a szerencsetlen szarnyast. (En mondjuk a pulykat preferalom, igaz sajnos az megdragabb.)

Előzmény: Gerilla01 (12196)
Gerilla01 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12196

15g fehérje egy étkezésre kevés. 30g simán kell, főleg, ha diétázik az ember. 200 forintos túróból marad mondjuk 50g. 150 forintért ettél meg 30g fehérjét. 

Csirkét pesten 1190-ért lehet venni, nagyjából 170 forintra jön ki ugyanúgy 30g fehérje. 

Tehát nagyjából egy hónapban maximum 600 forintot lehetne megtakarítani túróval. Már csak az a kérdés, hogy ki hallott olyat, hogy valaki túrótól izmos lett? :)

Előzmény: Saughassy (12195)
Saughassy Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12195

Persze. A turo igazabol kifejezetten olcso, csak a zsirtartalmaval kell szamolni. Raadasul estere kulonosen jo, lassan emesztodo fajta. Ne hidd, hogy vegakent olcsobban meguszod, raadasul a nem teljes erteku feherjek miatt ossze kell legozni a teljes aminosav profilt. Ehhez vannak weboldalak, de ha nincs egyeb oka a vegasagnak, inkabb ne szivasd magad. A hus nem olcso, de a turoban pl 15-16gr feherje van (100 gr-ra vetitve) es 250 grammos csomagokat kapsz 300 forintert vagy meg kevesebbert.

Előzmény: Leo Thorn (12194)
Leo Thorn Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12194

És ha a fehérjét csak csirkemellből, tojásból és túróból viszem be az jó?

Gyurco78 Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12193

Értsd már meg, a bab az önmagában fehéreforrásnak továbbra is szar. Állítólag kukoricával, vagy rizzsel vegyítve már kiad egy teljesértékű aminosavprofilt, de akkor utána kell nézni, hogy milyen arányban kell keverni, mivel, és a végén nem biztos, hogy olcsóbban kijössz.

Előzmény: Leo Thorn (12192)
Leo Thorn Creative Commons License 2016.11.07 0 0 12192

Fogyni és túrót is eszek. Fehérjét ezekből viszem be: 50g Zabpehely, 50g Mogyoró, 200g Fehér bab, 250g Csirkemell, 150g Túró (zsírszegény), 50g Sajt (félig zsíros).

Előzmény: Zotya loves tenisz (12191)
Zotya loves tenisz Creative Commons License 2016.11.06 0 0 12191

Napi 250 gramm csirkemell is elég, ha egyébként tudsz túrót vagy tojást is enni. Most tömeget növelsz, vagy fogyni akarsz egyébként? 

Előzmény: Zotya loves tenisz (12190)
Zotya loves tenisz Creative Commons License 2016.11.06 0 0 12190

A növényi fehérje nem olyan fehérje, mint az állati, nem teljes, ami az aminosav profilját illeti. Ha szereted jó, persze, de ha csak a plusz fehérje miatt választod a rizs helyett, akkor inkább maradj a rizsnél, mert a növényi fehérje testépítés szempontjából nem igazán lényeges.

Előzmény: Leo Thorn (12189)
Leo Thorn Creative Commons License 2016.11.06 0 0 12189

Nem arról van szó, hogy nem szeretem a rizst de a bab amellett, hogy jó szénhidrát forrás sok fehérje is van benne (200g-ban azt hiszem 50g van benne). És most sajnos anyagilag nem tehetem meg hogy fél kg csirkemellet vegyek, így inkább ezt a vegetáriánus fajtáját próbálom meg a dolognak. Akkor jó lesz? 

Előzmény: Zotya loves tenisz (12187)
Zotya loves tenisz Creative Commons License 2016.11.05 0 0 12188

Nem szereted a rizst? A bab nem rossz szénhidrát egyébként, végül is ugyanúgy keményítős szénhidrát, mint a rizs, viszont lassabban tudja feldolgozni a szervezeted, és hát lehetnek egyéb mellékhatásai is.... :)

Az én diétám most így néz ki, talán tudsz belőle meríteni valamit. 

Reggeli - Vagy tojásfehérje omlett (1 sárgája, 4 fehérje), vagy 150 gramm zab gyümölccsel (általában alma vagy banán, nyáron mindenféle)

Ebéd - Rizs csirke kombó, vagy édesburgony csirke kombó. 

3 körül egy protein shake

Edzés után még egy protein shake (150 kcal kb. 30 gramm fehérje)

Vacsora vagy banán fahéjjal, vagy alma fahéjjal, vagy még egy protein shake némi zabbal, ha kell még kalória. 

Napi 1800 kcal kb. 102 kiló vagyok jelenleg, olyan 17%-os testzsírral. Nyárra a cél 92-93 kiló, 11-12%-os testzsír. 191 centi vagyok, évek óta nyomom a clean bulking/diéta ciklusokat, egész jó eredményekkel (hobbistákhoz képest, cucc nélkül).

Erősnek nem vagyok túl erős, a legjobb eredményeim az egy ismétléses maximumokat tekintve : Fekvenyomás 140 kiló, felhúzás 170 kiló, guggolás 140 kiló (a térdeim miatt nem is mehetek feljebb). Vannak nálam sokkal kisebbek és könnyebbek a teremben, akik minden egyéni PR-omra ráraknak 30-40 kilót. De ez nem verseny, ill. ha az, akkor csak magaddal versenyzel. :) Egyébként falom a könyveket és cikkeket a témában, ill. sokat szoktam kísérletezni edzés terén is, ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj. 

Előzmény: Leo Thorn (12184)
Zotya loves tenisz Creative Commons License 2016.11.05 0 0 12187

Nincs nagy baj ezzel a diétával, de több kalória adat sem stimmel, egyből kiszúrtam, mert én is nagy kalóriaszámolgató vagyok. 150 gramm túróban kb. 220 kcal van, nem 666, 50 gramm mogyoró pedig minimum 280, de inkább 300 kcal, nem pedig 52, és nem létezik, hogy 100 gramm jégsalátában van 150 kcal. A többi ránézésre talán stimmel, de ezek után én megkérdőjelzném. Amúgy teljesen jó diéta, ami az összetevőket illeti, tényleg annyi, hogy a rizst én is belevenném, vagy édesburgonyát. Kell valami jóféle szénhidrát bele, de egyébként korrekt, annyi még talán, hogy beiktatnék egy protein shake-et edzés után, és akkor meglenne kb. a napi 150 gramm fehérjét, ami már elég lehet ha a súlyod ilyen 80 kiló körül van. 

Előzmény: Leo Thorn (12181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!