szia. " A történelmi magyar határokat néha látni magyar kocsik hátulján is. Gondolom, ha Romániába, vagy Ukrajnába, esetleg Szerbiába látogatnak ezzel a matricával, nagy örömmel fogadják őket."
Nekem Szegeden mondták, hogy inkább ne a kocsimmal menjek át Szabadkára. (térkép-matricák a hátulján, meg a nevem rovásírással...................)
Több nyugati tüntetésről bemutatott videofelvételeken jól látszik, hogy a rendőrökön jól látható azonosító van, a balhézni vágyók meg ott is kendőt kötnek az arcukra. Itt tehát már nincs lemaradás.
Dupla kordonnal készülnek Demszkyék a tojáselhárításra Buták ezek. Inkább állítanának paradicsompuskás mesterlövészeket a tetőkre! Megnézném a sok tojásdobáló barom arcát, amikor válaszul rothadt paradicsom repülne a képükbe! :o)))
A listás szavazást magam is rossznak tartom, míg a lista intézményét (töredékszavazatok számára) megőrzendőnek. A kétkamarás parlament számomra is kedves gondolat, noha úgy vélem, hogy a jelenlegi parlamenti pártok tömnék meg az alsóházat is saját "civil" szervezeteivel (hasonlatosan a közszolgálati kuratóriumhoz).
Aggályaidra válasz lehet a képviselői önállóság betartatása. Elvben ugyan ma is kötelező, de a frakciófegyelmek fényében senki sem gondolja ezt komolyan. A képviselő szabadságát sérti, így alkotmányellenesnek tartom a pártutasításra működő képviselők poszton tartását - őket azonnal vissza kéne hívni. A pártoknak egyfajta szövetségként kéne működniük: hasonszőrű emberek, azonos érdekcsoportok embereinek gyülekezete ... de ez nem jelentheti azt, hogy egy párt színekben mandátumot nyert képviselőt (aki esetleg nem is tagja a pártnak) utasítson egy olyan pártbizottság, akire egyetlen szavazópolgár sem szavazott.
Pesszimizmusodat értem, s részben osztom is. De a megoldás szerintem nem az egyébként nagyjából jó szabályok eldobása, hanem azok betartatása. A tavaszi nagytakarítást nem azzal kell kezdeni, hogy kidobjuk a seprűt, hanem hogy elkezdjük használni. Szerintem.
Sajnos mára az a véleményem kezd kialakulni, hogy mindegy, kis- vagy nagypárt, a tagság maga rossz hatással van a tagok gondolkodási hajlandóságára. Itt nem én vagyok, aki felül...
A szabályozás logikáját talán ismerem egy picit... Ami viszont egy jobb választási törvényhez kellene, az pl. a kétkamarás parlament. Nyilván nem lehet kihagyni a döntésekből a társadalmi szervezeteket, de én a listákra szavazást teljesen megszüntetném. Ne a pártját, ne a pártközpontban kialakított véleményt képviselje a képviselőm, sőt, még csak ne is a taggyűlésen megbeszélt dolgokra szavazzon. És a képviselő legyen visszahívható is! De szerintem ezzel semmi újat nem mondtam.
A cikk címe erős csúsztatás, s ennek a hangulatkeltésnek ülsz fel Te is. Ismerek egy jó tucat pártot, akik ezért a cikkcímért eredménnyel perelnék az Indexet, mert hogy ők nem vittek pénzt.
A pártokat egyébként sem betiltani kéne, ha már ez a célod, hanem törölni a pártokról szóló törvényt, azaz megszüntetni ezt a jogi formulát. Akkor majd semmi sem fogja megkülönböztetni a civil szervezeteket a hatalom gyakorlására alapított szervezetektől. Egy kaszt lesz és pályázhatnak majd állami és EU támogatásra, mint minden más szervezet ... szép is lesz :) Ezzel szemben az MDF törekvését látom ezen a téren célravezetőnek: a civil szervezetek és a pártok közötti vonalat még markánsabban kell meghúzni, az átfedéseket és "tulajdonosi" köri átfedéseket betiltani.
(Tényleg meg kéne ismerkedned a társadalmi szervezetek jogi szabályozását, illetve annak logikáját. Ha jobbat találsz ki szóljál, éppen dolgozunk egy választási törvény módosítási indítványon, hátha beépíthető ötleteket szülsz! Az alapkérdés ugye az, hogy miként és kit ruházhassunk fel a képviselettel, illetőleg a szavazatokat milyen módszerrel és hány képviselőnek feleltessük meg.)
Egy átlag magyar bele sem gondol, hogy a horvát tengerpart úgy volt valamikor magyar, mint Magyarország osztrák "gyarmat". Egyszerűen elfoglalták őseink. De attól még nem volt a mienk.
Jelasics kinn olyan nemzeti hős, mint nálunk Kossuth, Bem, Damjanich stb.
Százezreket vittek a cigánysorra a pártok Világos már, miért tiltanám be a pártokat? Mert amelyik a hatalom közelébe kerül, mind bűnszövetkezetté válik! Pedig mind a hatalom megszerzéséért alakult, tehát mind arra tör, hogy az ő emberei követhessék el a bűncselekményeket.
A történelmi magyar határokat néha látni magyar kocsik hátulján is. Gondolom, ha Romániába, vagy Ukrajnába, esetleg Szerbiába látogatnak ezzel a matricával, nagy örömmel fogadják őket.
Ez bizony relatív. Mert mikori határ? Volt, amikor alig ért a Tisza vonaláig. Máskor meg az Adriáig.
A legdurvább az volt, a közelmúltban ment elöttem egy külföldi rendszámú autó. A hátulján egy furcsa matricának látszó ábra. Nem láttam közelről, mi a felirat. A következő lámpánál tudtam elolvasni:
Bocs, hogy beleszólok. Nekem az tetszett, amikor 18 éve a magyaroszági főparancsnok Záhonynál áment a Tisza-hidon. A riporter: átlépte a határt. Mondtam a családomnak: nono, a magyar határ átlépéséhez még elkopna egy pár csizmája.
Megvan! Megsértették Vorosilov marsal kegyeleti jogait, mert letábornokozták. Pedig azt mondta az öreg vodkapusztító, máskor is szívesen hazakísérik a vendégeiket, még ha nem is hívta őket, akkor is.
Ott valami "kerecsensólyom" szólt hozzá a turulharcos mondandójához. Pedig valami hatásos beszólás volt.
Nagyon frappáns hozzászólás volt. Talán a moderátor erősen elkötelezett valamely irányban, ezért véletlenül kitörlődött. (Bár ez a jobboldalra természetesen nem jellemző....)
Egyébként valóban sérthetett embereket a hozzászólás. Kiknek a rokonait vágóbarmok módjára hajtottak a Don kanyarba. Ezeknek a rendes magyar hagyományőrző embereknek a szellemi példaképeik.
Persze a fekete egyenruhák masírozása, a fekete bakancsok csattogása nem sért senkit.
Ott valami "kerecsensólyom" szólt hozzá a turulharcos mondandójához. Pedig valami hatásos beszólás volt. Úgylátszik a nemzeti érzelmű kerecsensólymokat nem szívelik a turulok.
1. bekezdésedre: bebizonyosodott, hogy nem. Ezt nem beszélhetünk biztosításról, mert nem a Te befizetésed, hanem az éppen aktuális befizetések a fedezet. A nagyszüleim befizetését Rákosi és Kádár, majd maradékát a privatizáció felélte, így muszáj nekem ismét fizetni.
2. Leegyszerűsíted az állam bevételeit is és az adó fogalmát is. Az állampolgárok által befizetett adók mellett nagyon sok jelentős bevétel van még.
A FIDESZ országos vezetői szavakban az egészségügy magánosítása ellen küzd.
Közben helyi szervezetei egymás után adják magánkézbe a helyi kórházak és szakrendelők üzemeltetését. (pl. Mezőtúr, Körmend, Tapolca, Aszód, Nagyatád, Eger, Kazincbarcika, ...)
Az EÜ kasszánál a felmenőim ellátásának a számláját nem számolnám a saját befizetéseimre, mert egyértelmű, hogy amit befizetek, az több, mint amit a gyerekeimmel együtt igénybeveszek, vagyis a többlet az időskori ellátásomra kellhet csak. Nem? (És akkor a szüleim is hasonlóképp előre kifizették a sajátjukat.)
Az adóknál meg minden adót egybevonnék, mert minden adó megjelenik a fogyasztói ("végfelhasználói") árakban. És azt is feltételezem, hogy amit az állam költ, azt az adónkból fedezi. Vagyis (legalábbis nagyságrendileg) valahol akörül kell lennie az adótehernek, ahol a költségvetés kiadásainak.