Itt szeretnék köszönetet mondani Cadogan olvtársnak, aki nemcsak elolvasta (figyelem ám a stat.countert, eddig hit=15), de review-t is írt... (Note: az 'antirománc' nem azt akarja jelenteni, hogy 'nem románc', csak azt, hogy a karakterek egymásra találásának az alapja nem a romantikus szerelem, hanem a szex, barátság, a bizalom, és a tudatos elhatározás együttes jelenléte)
COMPLETE Neville's Gran breaks her hip just after his fifth year at Hogwarts, and he must spend the summer with Harry and Remus. They discover a hidden message in the candy wrappers his mother has been giving him, and begin to uncover the mystery. Complete - Harry Potter - Fiction Rated: T - English - Mystery/Adventure - Chapters: 34 - Words: 112,488 - Reviews: 937 - Updated: 6-7-06 - Published: 1-4-06
ezt az érzést ismerem. amikor először hallottam PP/HG párosról el se tudtam képzelni ki lehetett az a perverz eszement, aki pont kettőjüket hozta össze. ma meg már (túl a sokadik fanfic olvasásán) semmi sem lep meg :)
Amúgy tudom mit monc: Én alternatív hetesekkel kezdtem az ff olvasói pályafutásomat, és amikor pölö belefutottam az első PP/HG történetbe azt annyira bizarrnak éreztem, hogy csak csuda! :)
"Ad 2: Ez bizony átkozottul igaz, nyilván ez is a hagyomány az iskolában, legalábbis, ha arra gondolok, hogy Olive Hornby nyugodtan szekálhatta szegény Myrtle-t éveken át, senki sem állította le..."
Vagy a Tekergők Pitont...
Vagy senki nem szólt a tanárok közül egy árva szót sem a diáksághoz, mikor halálra rémültek HP párszaszájúságától.
Vagy amikor elkerülték HP-t a trimágus tusa miatt, és gúnyolták a jelvényekkel.
De az se semmi, hogy a jóslástan tanár semmiféle igazgatói figyelmeztetést nem kapott, amikor elkezdte úgy tartani a jóslástan órákat, hoyg az egyik diák halálát jósolta. Így ez hagyománnyá válhatott.
Szerintem az sem bevett szokás egy iskolában, hogy egy tanár rajongói klubot alakíthat, és a klub buli-alkalmaira a meghívó nem valami egzakt feltétel (bizonyos jegy megszerzése a tárgyából stb.), hanem az ő személyes meghívója.
És még van néhány érdekesség ebben a suliban. Persze némelyik nélkül sokkal szürkébb lenne az élet a Roxfortban...
Ui: a slash-t már egészen megszoktam, eleinte nagyon fura volt. De a tanár-diák viszonyban továbbra is zavar. Talán mert én is tanítok. és persze diák is voltam .-)
De már amúgy is frászban voltak, mert Pitont várták, nem kellett volna 'ugrásra késztetődniük'...
Egyébként, azt hiszem, jobban szeretem a Severitust a HP/SS slashnél... végül is egy tanárnak nem az a dolga, hogy cseszegesse a diákjait... (elnézést a szóért)
a te verziód frappánsabb (nekem is jobban tetszik :D ), de szerintem az illető épp azt akarta kifejezni, hogy mennyire megijedtek a teremben lévők, amikor Piton elegánsan betette maga mögött az ajtót.
Ad 1: Sorry, csak egy poén volt, természetesen nem sok hasonlóság volt a kettő között, csak a karakterek között volt átfedés.
Ad 2: Ez bizony átkozottul igaz, nyilván ez is a hagyomány az iskolában, legalábbis, ha arra gondolok, hogy Olive Hornby nyugodtan szekálhatta szegény Myrtle-t éveken át, senki sem állította le...
Tömörebb, az igaz. Viszont humornak nyoma sincs benne, míg a másikban azért van. Legalábbis szerintem.
Viszont elgondolkoztatóbb, talán, elismerem.
Noha lassan kezd unalmassá válni, hogy az ember Pottereken és Pitonokon gondolkodjon: jellemfejlődéseken, érzéseken, világnézeteken stb :-)
A legfurább ebben a Rowling-féle varázsiskolában, hogy egyetlen felnőttet nem érdekel egyetlen gyerek se. Mármint az, hogy valójában milyen, mitől fél, minek örül, mi a baja stb. Se egy tanárt, se egy szülőt, se egy keresztszülőt. Talán muszáj, hogy így legyen egy olyan kalandregényben, amelyben gyerekek a főhősök, de azért én el tudtam volna képzelni egy olyan tanárt is, akihez el lehet menni beszélgetni, vagy legalább észreveszi, és látszik rajta, hogy észreveszi, ha valami gond van valamelyik gyerekkel, és nem csak elkönnyesedik a szeme, amikor már késő. Legfeljebb HP csakazértsem vette volna igénybe a segítséget... Vagy mittudomén.
Szóval egy olyan jelenet egy tanárral, mint amilyen az általad ajánlott történetben volt Neville-lel, elképzelhetetlen a HP-sorozatban...