Utazásnak csak akkor számít, ha utazási irodánál veszed, benzinkútnál csökkenti a havi 30 ezer forintos visszatérítési keretet. Online nem tudom, én személyesen szoktam az Autoclub Travelnél, és így jár rá a 4 %, az utazási kategóriában.
ez nem kóser, elvileg bankkártya+pin kód együtt kerül legyártásra, és pár nap eltéréssel kipostázára. Ha a korábbi kártya letiltásra került, akkor új kártya, új adatokkal kerül legenerálásra.
Ezt egy erstes atm nyelte be. Az én hülyeségem volt. Be akartam fizetni a számlámra, de nem működött époen ez a funjció. Én meg, mint aki jól végezte dolgát, eljöttem. Kártya meg bentmaradt a gépben...
Nekem anno egyszer egy bkv jegyautomata nem adta ki a kártyát (nem engedte el a szorításból, nem lehetett kihúzni, akkor még nem lehetett automatával érintősen vásárolni), azóta automatánál is ha egyáltalán lehetséges, csak az érintő olvasót használom. Szerencsére ma már atm-ek is vannak ilyenek, az utóbbi fél évben pl. Erste automatánál mindenhol volt ilyen.
Én a helyedben megpróbálnám, hogy egy érintős automatánál érintősen megpróbálnék kp-t felvenni, a korábbi kártya PIN kódjával. Hátha mégsem adnak ehhez újat. Rizikója nincs, ha nem dugod be, nem tudja bevonni.
Elképzelhető, hogy az új bankkártyámat nem tudom addig neten sem használni, amíg offline módban még nem használtam? Appon keresztül aktiváltam, ok a státusza.
Én délután és este többször is léptem be/ki 2 különböző telefonon, két különböző számlára is, semmilyen problémát nem tapasztaltam. Nézegettem tranzakciókat, többször változtattam kártyalimitet is.
Sajnos a helyzet rosszabb. A két telefonom közül eddig csak az egyiken volt fent Geroge és működött, már amikor működött.
Most viszont ezen újratelepítés után sem megy, a George logonál leakad. Másik telefonon viszont megy. Viszont határozottan azóta nem megy, mióta ma lehalt a rendszer.
a sberbank hitelkartya (otthon plusz kellene neked) jelenleg a legkonnyebben igenyelheto kartya. persze fiokba menni kell, de munkaltatoi helyett eleg helyben letolteni bankszamlakivonatot
termeszetesen lehet barmelyik banknal csak hitelkartyad, de tenyleg, miert ne lehetne? :)
Működik az, hogy az ERSTÉnél marad a folyószámlám (és mindenem), de egy másik banknál kérek hitelkártyát?
"Persze a költség/haszon elemzésbe beleférhet a kényelem. Ha havonta valamennyivel drágább a termék, mint a másik banknál, de egy felületen kezeli az ember a számláit, akkor ez is benne lehet a döntési mátrixban. Az, hogy ez 100-200 forint vagy 1000-2000 forint, az megint egyéni mérlegelés kérdése."
Pontosan.
Az ERSTÉnél van a folyószámlám, ingyenes pénzfelvét és utalás.
A hitelkártya "hitel" részére nincs szükségem, csak ha már úgyis havi bő 200e Ft-ot költök, akkor jó lenne pár ezer Ft visszatérítés. :)
Csak a mérleg másik serpenyőjében ne legyen sok ügyintézés, bankfiókba menés, mert épp elég dologra kell havi szinten figyelnem.
Igy van. A költség/haszon elvet kell nézni. Van bank, ahol csak hitelkártyám van, de van olyan is, hogy folyószámlám ugyan van, de a betéti kártyát már jó régen lemondtam.
Persze a költség/haszon elemzésbe beleférhet a kényelem. Ha havonta valamennyivel drágább a termék, mint a másik banknál, de egy felületen kezeli az ember a számláit, akkor ez is benne lehet a döntési mátrixban. Az, hogy ez 100-200 forint vagy 1000-2000 forint, az megint egyéni mérlegelés kérdése.
De akár érzelmet is bele lehet vinni. Már írtam párszor, hogy bármennyire nem tetszik az Erste arculata, de az exCitis top számlacsomag még ott tart. :)
de miert kene otthagyni? miert ne igenyelhetnel hitelkartyat egy masik banknal? a hitelkartya-igenyles nem azt jelenti, hogy onnantol mindened csak annal a banknal lehet
Minél inkább a választott három kategóriában használod annál közelebb van a 8000 Ft-hoz.
És annál jobban megéri.
Ha minden hónapban határidő előtt maradéktalanul visszafizeted amit a tartozást és sosem használod készpénzfelvételre illetve átutalásra akkor jó dolog.
Igényeld meg, tartsd be a néhány alapszabályt, aztán meglátjod. Ha nem tetszik a dolog később is meg lehet szüntetni.