Előre bocs mindenkitől a zenebona miatt a B II környékén... végre itt van a Bose hagsugárzókból + Yamaha erősítőből álló hangrendszerem. Most még kisgázzal megy, de hétvégén szeretném majd rendesen kihajtani... Cserébe minden lakótársnak szivesen megmutatom aki érdeklódik ilyesmi iránt... szerintem nem szól rosszul, bár lehet, hogy kicsit elfogult vagyok. :)
Szia !
Visszaaszfaltoztak egy gödröt az úton, ami valószínüleg még az Ikon2 közműbekötése miatt keletkezett. Ezen az oldalon többet nem láttam, megpróbáltatásaink várhatóan nemsoká véget érnek ... A járda- és garázsbejáró kövezők kőkocka tördelésének és hengerelésének hangja sem volt semmi a múlt héten ...
Hamano
Elnézést kérek a késlekedésért, de a számla meg a használati utasítás eltünte magát egy kis időre.
DE! Íme az infó!
Olimpia Splendid Unico 11.0 tipusú parapet/oldalfali kültéri egység nélküli klímaberendezés, magyarországi forgalmazója a Szanyó Hűtő és Klimatechnika Kft, Kontakt személy Kertész Gábor mérnök.
Úgy voltam vele, hogy ennél jóval több pánzt is elszórok hülyeségekre és ha véletlenül vannak tényleg csótányok, akkor nehogy hozzánk meneküljenek már :-))
Papagena79, mintha ti vmelyik felsőbb szinten laknátok, nem? Akkor minek kértél írtás? Valószínűten, hogy nálatok van, alattatok meg nincsen. Szerencsére nincsen a házban szemétledobó, és az (amennyire tudom) összes strang szintenként el van vaálsztva, ezért nem sok esélyük van a csótányoknak. A futrinkáktól - ha egyáltalán az volt - meg ne félj, kizárt, hogy beköltöznének. Viszont ismét levitte szemetét az szinte biztosan nő (amire nem csak a rengeteg félliteres vizespalck utalt), aki képtelen felemelni a kuka tetejét. Davidoff Slim-et szív, de vmi mást kéne. Elképesztő. Na, emiatt lehetnek csótányok, és ami talán rosszabb, hangyák. Kamerával mi a helyzet? A kuka elvesztése - hacsak nem ellopták - nem látszik problémának. Sikerült összébb húzni magunkat, ha jól vettem észre. Ezek az ajánlott készülékek, de már kidobtam a prosit, nemtom, ki a forgalmazó. Ha van légmozgás a lakásban (esetek 95%-a), akkor nem érzem melegnek a lakást. Más lakásokhoz képest itt igen jó hűvös van.
Nagyon titkolod aztat a klíma infót! Pedighát azt hiszem többünket is érdekelne! Én valahogy nem emlékszem,egyébként hogy pl. a mi lépcsőházinkban (legalábbis a postaládánkban biztosan) reklámoztak volna bármiféle klímát mostanság!
Szóval nagyon érdekelne a típus és mondjuk egy kb. ár beszerelés nélkül vagy beszereléssel!:-)
Mondjuk talán az idei évet már ki fogjuk bírni de azért nyár lesz jövőre is!:-) Bár lehet, hogy ami eddig volt az csak az előleg az év legmelegebb augusztusi hónapjára! :-))
Sztem az élelmiszerboltnál és az étteremnél nagyságrendekkel nagyobb rizikó a kukahelyzet, csak már túl lerágott csont... Különben tudja valaki, hogy miért vontak meg egy kukát a C lépcsőháztól? Kb. 2hete tűnt el. Vagy csak rosszul emlékszem?
Én kértem a lakásunkba csótányirtást, mert rettegek ezektől a dögöktől és úgy éreztem, hogy jobb megelőzni a bajt.
A szaki, aki kijött elmondta, hogy a házban 4 gyanus bogarat találtak :-))) a kazánházban, de csak egy volt csótány a többi gabonafutrinka, mondjuk érdemi különbség nincs. Lakásban, folyosókon még nem találtak.
Szerencsére még nem futottam össze velük (kopp, kopp...). Azonban a múltkor volt nálam egy barátnőm, aki szintén a környéken lakik, és csodálkozott, hogy itt nincsenek csótányok, mert állítólag a környéken mindenütt vannak. Ha élelmiszerboltot, éttermet nem engedünk a házban nyitni, akkor szerintem az inváziót megússzuk.
A Beltéribe be van építve a kültéri a két nagy luk közül az egyiken szívja a levegőt, a másikon kifelé porlaszt. Okos kis dög.. Kívülről két szolíd kis rácsocska. A C lph. minden postaládájába dobtak ismertetőt, de nálam lehet érdeklődni elérhetőségről. Melyikben laksz?
A légkondi szerelése kis gonddal járt nálam. Mivel ennek a fajtának nincs kültéri egysége, két 20 cm átmérőjű lukat fúrtak a falba. Valami hatalmas méretű ipari cuccal hajtották végre a hadműveletet, aminek a működéséhez szükség volt agy kis vízre a hűtés miatt.
A szívroham kerülgetett, főleg azért, mert olyan hangja volt, mint ha le akarná bontani a házat a brigád, de még ez sem volt annyira ijesztő, mint amikor a téglaporos, retkes víz a falon belül elkezdett lefolyni..
komoly kutatómunka árán kinyomoztam, hogy Düfa beltéri falfestékkel festettek nálunk, (egyébként nem hiszem el, mert az árban nem egy Héra) de természetesen a Düfa szaküzlet költözik, máshol nincs 5 literes, máshol nincs sima beltéri csak "latekszes", meg "letürülhető"... 17 Düfa képviselet, horror telefonszámla...,mind1.
Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy ha valakihez menne a napokban festésjavításra a nagytiszteletű GARANCIÁLIS IRODA, (dícsértessék az ő szent neve) kérjetek nekem javító festéket lécci!!!!
Vagy ha esetleg Valakinek van tarcsiba, megígérem, hogy amint kinyit a Düfa a Megyeri úton, veszek neki 120 litert.. ;)
Fineszedző! Neked nem volt valami javítási mizériád?
Az első emeletre gondolsz, ugye? Azt én is néztem, de megfelel a szabályoknak (korláton belül és alatt). Max abba lehet belekötni, hogy nem vitték vissza a kondenzvizet a lakásba, de szerintem mivel első emelet, senki nem fog vele foglalkozni (és ez így is van jól). Különben most jutott eszembe egy olyan érv, amivel valszeg az AFM-es tiltások jelentős része visszaverhető: OC "gyönyörű" kék cégtáblái az _utcai_ homlokzaton... Mondjuk utána kell nézni, hogy ők mennyire hivatalosan szerelték fel azokat (vagyis van-e rájuk önkormányzati engedély).
Sziasztok! Tegnap délután nem bírtam bemenni az A-ban a kukatárolóba kidobni a szemetet. Nem fértem oda a kukákhoz a dobozoktól és még jóisten tudja, mi mindentől. Az az őskori fotel meg hetek óta ott áll, komolyan, rosszabb ez az egész, mint valami lomtalanítás. Percekig tartott, mire átmásztam a szemétdombon, hogy az utolsó kukába belerakjam a szemetet, ami láss csodát: félig üres volt.