Komplett kimosni valóban nem ajánlott, noha ezek önkenő csapágyak, de egy ilyen mosás után én inkább megolajoznám, amihez le szoktam venni az alján a Seeger-gyűrűt, forgatólemezt és alátéteket, így szabaddá válik tengely, ahová műszerolajat lehet cseppenteni. Utána átmozgatni, hogy beszivérogjon.
Aki nem tudja vagy akarja levenni ezeket az alkatrészeket, elegendő lehet anélkül is rácsepegtetni az olajat a tengely alsó végére, ami képes beszivárogni, szintén mozgatás hatására.
Csavarlazítónak nem látom értelmét, ráadásul szokott lenni egy sokkal kellemetlenebb probléma is: idővel a tengely és a bronzpersely kopása miatt a tengely oldalirányban kotyogni kezd, emiatt a szimering átereszt, illetve maga is tönkremegy, kitágul.
Ezután a lisztes, sós víz leszivárog a perselybe, ahol beragad, a só miatt korrodál is.
Ilyenkor már az olajozás is csak tüneti kezelés. Sajnos még a szimering cseréje is csak átmeneti megoldás, mert a kotyogó tengely miatt az új szimering sem tart sokáig.
Lehet cserélni még bronzperselyt is, de végül már az sem elég, mert maga a tengely is be van rágva. Tengelyt esetleg esztergályossal lehet csináltatni. (8 mm-es fémrúd egyik forrása a személyautók hátsó, ajtóemelő teleszkópjának rúdja, bontott anyagból.)
Sziasztok! Van egy 2 lapátos Hausmeister kenyérsütő gépem,és az egyik lapátot nem tudom kézzel megforgatni.Már a multkor sem indult el,de a tésztával sikerült egy kicsit"meglökni" és akkor ment,de most nem merem beindítani.valakinek valami ötlete? már spéci csavarlazítóban is állt egy napot,most forog,de.... nehezen.Tudom-most már-hogy a mosogatógép nem tett jót neki :(
Trion TR-7492 a Google szerint teljesen úgy néz ki, mint a Hausmeister HM-1000. Ezek Clatronic klónok, azonos vezérlőprocesszor, egyforma a működés, legfeljebb a gombok másképp vannak elrendezve.
Hát, az ilyen esetekkel kapcsolatban, mindig egy ismerősöm szavai jutnak eszembe, akinek anno Daciaja volt ... azt mondta, lehet, hogy vacak, hogy mindenkinek gondja van vele, hogy szétesik és stb.stb.stb., én is látom magam körül a Dáciások problémáit, de az enyém ... valami csoda folytán ... tökéletes:-) Tényleg az volt, soha nem volt vele gondja, akkor, amikor az ő kocsija készült, talán "megtáltosodtak" a szerelők?:-))
Sok jó véleményt hallani és olvasni különböző oldalakon a sok mindent tudó Pana gépekről ... lehet, hogy valamilyen műszaki problémája van a gépednek??? Azért ezek a masinák már 40-60ezer között mozogtak anno, egyszóval talán érdemes lenne egy szervizest megkérdezni, hogy lehet-e tenni valamit, s hogy ennek a működésbeli hibának mi az oka.
Új hozzászólóként segítségért fordulnék hozzátok. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e közületek valakinek Panasonic kenyérsütőgépe? Nekem ugyanis SD-255 típusú van kb 4 éve, de nem vagyok vele megelégedve... Mostmár kénytelen vagyok lecserélni, mert magától nem süt ki egy kenyeret, csak ha a gyúrásba besegítek... Kiváncsi lennék, másnak mi a tapasztalata a Panasonic-kal, mert van egy olyan gyanúm, hogy csak én faragtam be vele... Előre is köszi!
Ezt a beszkenneléses, e-mailben küldéses módszert választottuk mi is, amikor megküldtem valakinek a Hausmeisterem használatiját. Az index-en is van egy másik kenyeres topik, oda is bemásolhatod a kérésed.
A legegyszerűbb, ha írsz itt a fórumon blaze73 nevű fórumozó társunknak, Neki (2012-ben legalábbis) ilyen gépe volt, ahogy ezt a 2340-es hozzászólásában még akkoriban leírta (és fotót is másolt be). E-mail címe, az adatlapja szerint nyilvános, csak kattints a "küldd" szóra:
A másik megoldás, ha ez nem jön be, hogy rákeresel a neten, hogy melyik magyar üzletben forgalmazzák (korábban árulták az Aldiban ...kb. 2010-es hozzászólások olvashatóak erről a nlcafe fórumán), aztán náluk, nagy bűnbánó tekintettel és rendkívül alázatosan elmondod, hogy ez a haszontalan kutya cafatokra tépte a korábban itt vásárolt (és pl. ajándékba kapott stb.stb.) masinád használatiját és ha nagyon-nagyon-nagyon szépen megkéred őket - ha kell, természetesen ki is fizeted - nem másolnának neked egyet ....
Javaslatok érdeklődő helyekre:
Itt letölthető néhány használati, esetleg lehet érdeklődni, tud-e valamelyik blogger szerezni a BB1350-eshez:
Nézelődhetsz az olx.hu-n, vagy a jófogáson is, hátha találsz egy kedves, rendes eladót, aki éppen ilyen kenyérsütőt árul és esetleg, némi juttatásért cserébe, ad ilyen használatiról másolatot Neked.
de gondolom, aki boltban vette, annak van hozzá leírása... azért gondoltam, hogy ha van ilyen itt, akkor azt lefénymásolnám, vagy bescannelhetjük vagy ilyesmi... azért ez nem kéne, hogy ilyen bonyolult legyen, hiszen ha egyszer forgalmazzák itt, akkor létezik a leírás...
Most kaptam egy használt SHG BB 1350 típusú kenyérsütőt, de nem kaptam hozzá semmiféle papírt. Tudna valaki segíteni, hogy hol találok leírást? Google-ban rákerestem, de nincs sehol... jó lenne a gép működéséről is, meg receptek is...
.ETNA.: Köszi a tippet majd kipróbálom ezt is. De én elsősorban olyanra gondltam amit mi állítunk össze. Persze lehet azért benne cukor csak kissebb menyiségben már arra gondolok hogy nem 2-3 kanállal. Üdv.
SZiasztok mostanába vettem 1 SENCOR SBR 930 SS 1 keverő lapátos sütőt. Tud valaki olyan fehér és és rozskenyér receptet amihez csak kevés cukor kell? Előre is köszi.
A mi intersparos élesztőnkön nincs osztás, 50 gr, ebből ha friss, negyedet, ha nem friss, akkor harmadot használok, az utóbbira is az előző problémás gép miatt álltam csak át. Csökkenteni fogom, és meglátom majd, hogy szuperál, az is lehet, hogy ez az oka, de mindig normál magasságba kel a kenyér, a tetőig nem jön fel. Keresgéltem, de nem találok normál megbízható forrást, hogy a kockaélesztő és a zacskós szárított milyen viszonyban vannak egymással, ezt jó lenne tudni, hogy az általad megadottat át lehessen számítani a kockára. Elég nagy arányokat olvastam, de össze-vissza írnak.
Osztás: a(z) (hagyományos) élesztős csomagolás alján pár grammonként bevonalkázták a papírt. De ez én legelső gépem receptje szerint száraz élesztőből is csak 1,5 tk-nyi is elegendő a kilós kenyérhez.
Tk: teáskanál (kisebbik mérőkanál)
Ek: evőkanál (nagyobbik).
Nem kell +köszönni sem a recept, sem a tanácsot ahhoz, hogy hogy spórolj az élesztőből.. :-D