Ja, még annyit, hogy az ebéd pont az amin nem kell annyit parázni, mert ha rossz a cukrod, az elsőre a reggelinél fog elszállni. Ebédre meg ehetsz ugye 50g-ot gondolom, abba azért elég sok minden belefér. Főzelékek pl. Csak számolgassd a ch-t főzéskor. Van g-os mérleged?
Meg szerezz be egy cukormérőt, hogy tudd magadnak ellenőrizni az eredményt.
Beali, GRATULÁLOK!!!!!!!!!!! :))))))) Fú de tartanék már ott én is :)))!
Deedee, hát ez fura, hogy 150g-ra raktak, a 8,4 még nem olyan marha magas... én úgy tudom, h csak 10 körül szokták az inzulint fontolgatni... no mindegy. Csak nem Sztimre? Ott engem is rögtön kis diétára fogtak, pedig nekem se volt vészesen magas, 8 egész 2 asszem...
Sziasztok! Beali!Gratulálok a kislányodhoz! DeeDee!Üdv. itt köztünk.Nem kell bepánikolni(bár először én is azt tettem)Nekem 3 hetet adtak a diétával.Sajnos nem jött be.Igy most inzulin van.Először megijedtem de most már rutinosan böködöm magam. Ajánlanék néhány oldalt ahol találhatsz jó recepteket: http://www.cbe.hu/receptek.html http://www.hazipatika.com/services/recipe/listrec?cr2=16;HPID=027CEAD0-F33DF6F4-11449CC9-2EFBC96E http://www.novonordisk.hu/documents/article_page/document/dietas_sutemenyreceptek_cukorbetegeknek.asp http://www.tutireceptek.hu/keres.php?keres=cukorbetegeknek&sbmt=Keres És van néhány oldal ahol megtalálod a legfőbb élelmiszerek tápanyagtartalmát: http://www.kcal.hu/kcal.php http://www.vitalitas.hu/konyvek/tapanytart/tapany1.htm Remélem sikerül belejönnöd a diétába és nem kell inzulin.
Jelentem megszületett DORKA, 3500 g-mal, és 54 cm-rel. A cukra 3.6 lett, és nekem se ment fel azóta...
Aki még diétázik kitartás, főleg azért mert ahány orvos annyi félét mond, és meg kell tanulni lavírozni. Én -1 kg-val zártam a terhességet, és most kb.10 kg-val vagyok kevesebb mint a kezdetekkor...
Ennyi. Néha még elnézek erre, hátha olvasok még töb klassz receptet...
Dee-Dee vagyok. a 25. hétben járok és tegnapelőtt fogtak diétára (150-es). Jövőhét szerdán kell visszamennem a dokihoz. Azt mondta, ha nem javul: inzulin. Szerintetek normális hogy csak egy hét haladékot ad, semmi plussz vizsgálat. A terhelésesen 4,4 volt az éhgyomri, 8,4 volt a 120 perces.
Ha tudtok valami ebédreceptet szívesen fogadnám, mert a párolt zöldségektől már két nap alatt beuntam.
Fú, te, nem emléxem pontosan, de vmi olyan magyarázat volt, h az aszpartám az fehérje vagy mi és lebomlik, míg a többi édesítő felhalmozódik és raktározódik és gondolom a babába is jut. De inkább kérdezz meg egy dokit....
Bocsesz hogy idáig nem voltam,de gelyvás lettem.A kölykök mindenféle bacit hazahoztak nekem. Tiramisu: Piskotateszta-diabetikus
Hozzávalók Hozzavalok: 6 tojas, 10 dkg glukonon, 14 dkg liszt, 1 citrom reszelt heja, 5 g sutopor. A tojasok sargajat 3 dkg glukononnal kikeverjuk, a feherjet 7 dkg glukononnal habba verjuk. Rövid leírás A felvert feherjet aprankent a sargajahoz keverjuk, vegul a sutoporral elkevert lisztet es a citromhejat is hozzaadjuk. A piskotamasszat suthetjuk: tortaformaban ( 35-40 perc a sutesi ido), Papirral belelt tepsiben tekercsnek (25-30 perc a sutesi ido), Zsirozott, lisztezet sutolemezen ( 20-25 perc a sutesi ido). A suto homerseklete 170 - 180 fokos, azaz kozepesen meleg legyen Khülés után olyan ujjnyi csíkokra vágtam és hagytam szikkadni 1-2 napot.Lehet kapni diabos piskótát is,de mivel nekem a család mindent felfal(ergó vagy csinálok 2-3 adagot vagy neki se álljak),igy sokallottam az árát.Innentől kezdve ugyanúgy ,mint a sima tiramisu csak persze cukor helyett édesítővel.Én igy csináltam: 6 tojást ketté választottam.A fehérjét kemény habbá vertem(ebbe nem tettem semmi édesítőt mert multkor nem bírtam felverni).Aztán a sárgáját édesítővel habosra kevertem,hozzáadtam 500 gr. mascaponét,rum aromát.Ezután megkóstoltam elég édes e.Majd hozzákevertem óvatosan a fehérje habot. 4 dl kávéba tettem egy kis tejet,rum aromát.Ebbe épp csak megforgattam a piskóta csíkokat.Nem szabad hogy elázzon.Egy tál alját kirakom a piskótával,rá a krém,enyhén meghintem sima kakaóval.És igy pakolászom amig van cucc.A tetejáre mindig krém kerül,meghinteni kakaóval.És irány a hűtő.Néhány óra pihi neki éls ehető, A barátnőm azt mondta semmi különbség az eredeti és ez közt. Jó étvágyat.
RECEPTET!!!! Hm, bár gondolom, úgy kezdődik, h meg kell sütni a piskótát is, mi? .. no sebaj, akkoris!!!! :))) Én a terhesség eleje óta fogytam 5 kilót, majd most visszajött eddig 3, szóval a jelenlegi mérlegem: 21 hét és minusz 2 kiló. Ha nem lennék terhes, annyi lennék, mint az esküvőnkön, pedig akkor csini voltam :D.
jaj Sanyika........receptet ide nekem :))))))))))))))))
Lehet diabetikusan csinálni a tiramisut???? Tudod mióta csorgatom a nyálam erre???
Egyáltalán van diab. babapiskóta????
A 6 hét nekem (is) soknak tűnik, mert ezek az utolsó hetek a legnehezebbek, alig bírom ki, hogy ne harapjak bele egy hatalmas szelet fehér kenyérbe:(((
Kőkemény éhség rohamaim vannak kb: 2 hete, nagyon jellempróbáló feladat ellenállni a kísértésnek.
Viszont 2 hete megálltam a hízásban, nagyon büszke vagyok magamra mert csak 10 kg-ot híztam:)))))) Ez a kárpótlás a diétáért cserébe.
Nem húzzuk fel magunkat.......Bár mostanság egy ingerült sárkányhoz hasonlítok néha.Ez az itthonél az agyamra megy......És "még" 10 hét. Amúgy a dokinéni nekem is 6 hetet mondott.Kibírható.Végül is már csaknem rutinból csinálja az ember lánya,csak egy baba mellett húzósabb.A reggeli inzu meg az éhgyomi szúrás igy is csak kómás,takarék látáson megy.Nem tudom ki hogy van vele,de eddig 10 kilót fogytam(igaz volt miből),és nem bánnám ha nem is jönne vissza,valahogy nem fogok sírni utánuk. Hétvégén csináltam diabetikus tiramisut.Vendégeink voltak és du. az ettem.Nem is ment fel a cukrom tőle csak 4,9.-ig.Nagyon örültem neki.Ezzel egyenlőre letudtam az édesség iránti vágyam.
Én nem húzom fel magam, szórakozni járok a netre :)))). Szóval válaszolok is ;) : Én azért utálom az embereket, mert bizonyára megrögzött emberutáló vagyok, azért vállalom a gyerekeket is, h legyen kiket utálni ;) :))))))).
Éloin, elvileg télleg 6 hét még a diéta szülés után, de én bza nem igazán tartottam az elsőnél... sőtt....... :S de szerencsére így is elmúlt. Most azért majd jobban odafigyelek, mert terhesség alatti nemelhízást sikeresen pótoltam utána... oszt csak másfél év alatt sikerült újra megszabadulni, erre nem újra babát várok? :)))))))
Ej ha! De csípős a nyelvük! Bezzeg amikor az unokaöcsémért megyek az iskolába, ott meg mindenki a társaságomat keresi. Miért utálják önök az embereket?
Az éhezés sem jó. kb. pont annyira rossz, mint ha magas lenne a cukrod. Én ezért kaptam inzulint, hogy ne kelljen nagyon csökkenteni a ch-t, mert akkor acetonos volt a vizelet. S.
Wzsu, kb erről írtam a 1030-s hszomban. Ha 180-as diétán vagy, akkor egyél is meg annyit, mert lásd az akkor leírtakat. Ilyenkor tud előfordulni a sorvadt baba.
Tudtok esetleg valamilyen infóval szolgálni a vizeletben lévő "éhezési" acetonra vonatkozóan? Nekem van olyan, pedig tök sokat eszem! Mondjuk, igaz, hogy a 180g ch nem megy le, inkább csak 160, de érdekelne, hogy ezzel okozok-e problémát az odabent dorbézoló kis porontyomnak? (Azért furcsa ez, hogy sehogy se jó. :-()
Shiro, köszi a sütis címet! :-) Remélem, a héten belefér, hogy arra menjek! A múlt héten zabpelyhes sütivel enyhítettem a "kínokon", mondjuk az sem volt rossz. ;-)
„A terhességi cukorbetegség nem egészen betegség, hanem az állapot része.”
Vagyis szerintet minden terhes nő cukorbeteg?
„Sokan nagyon túlzásba viszik a terhességi kímélést.”
Hát Te tuti nem. Ja férfi vagy J
„Tessék rendesen mozogni (jó levegőn) és az étvágyat (nekem úgy is mindegy) alapon, nem az édességgel kitölteni.”
Tessék sokat olvasni (sok oxigénhez juttatni az agyat) és műveltségi étvágyat túlzásba vinni. Nekem úgyis mindegy alapon nem hülyeséggel kitölteni
És, hogy legyen hol kezdened az olvasást idemásolom neked, hogy valójában mi is az a cukorbetegség, mert rég olvastam akkora marhaságot, amiket Te összehordtál.
A terhesség és a szénhidrát-anyagcserezavar összefüggése régóta ismert. A fogamzás után egyes hormonok elválasztása megváltozik, s ennek hatására a szervezet inzulinszükséglete akár a korábbi menynyiség három-négyszeresére is megnôhet. Ha ezt a fokozott igényt a szervezet képtelen ellátni, csökkent glukóztolerancia alakul ki, amely terhesség esetén valódi diabéteszként értékelendô. Annyival is inkább, mivel a – fôként étkezések utáni – magas vércukrok kedvezôtlenül hatnak a magzatra. Különösen veszélyeztetettek azok a kismamák, akiknek családjában már elôfordult cukorbetegség, akik elsô alkalommal 30. életévük után esnek teherbe, akik többször szültek. Ide sorolhatók, akik 4500 gramm feletti súlyú újszülöttet hoztak világra, vagy több spontán vetélésük volt, illetve akiknek testsúlya lényegesen meghaladja az ideális mértéket. A terhesség megtartása érdekében a koraszülés megelôzésére alkalmazott gyógyszerek is emelhetik olykor az inzulinszükségletet, és elôidézhetik a terhességi cukorbetegséget.
Már rég szóltam hozzá..., csak olvastalak Titeket...
Shironak (üdv!) teljesen igaza van a 371-es okostojással kapcsolatban!!!
Én most a 37. hétben vagyok, a cukrom is elég jól alakulgat. Azt nem tudom, hogy a köv. heti uh-n ki fogja megmondani, hogy túl nagy-e a babócám, mivel a bátyja - akivel nem volt terhességi cukrom - 4400 g-al született. Bár ahogy nézegettem-összevetettem az eddigi uh-s adatokat, eddig még egy kicsit kisebb (nagy álmom, hogy a fejátmérője ne legyen 100 feletti - az előzőnél 108 volt! :))) )