Nálunk az ajándéknak az egyformaság volt a lényege, mert akkor kezdtek rádöbbenni, hogy nem egy iskolába fognak járni, ezentúl nem találkoznak naponta, és stresszoldásilag akartunk adni nekik valami apróságot, ami egyforma és "emlékezteti őket egymásra". A húzás bejött. Óvónéni viszont megsértődött, mert nem voltunk hajlandóak komolyan venni az eseményt.
Nálunk szépen elballagott a gyerek, aztán elmentünk négyesben fagyizni egy cukrászdába, ez volt az ünneplés. De volt olyan gyerek is, aki kosárba csináltatott csokrot kapott vagy 50 szál rózsából, és aranyláncot.
Az ovinéniknek meg közösen készítettek ajándékot és vettünk virágot. Volt egy-két szülő, aki nem szállt bele, és ők saját ajándékot is adtak, de az az ő bajuk :))
Na én még rosszabb anya vagyok. Eszembe se jutott ajándákot venni a gyereknek, mert sikeresen befejezte az óvodát. Oviban volt búcsúzkodás, de nem neveztük ballagásnak. Gyerekek előadtak egy kis műsort, utána a kertben partiztunka szülőkkel közösen.
És mivel 8 osztályos gimibe jár, megúszom az általános iskolai ballagást is;-))
Hát én nem voltam hajlandó cirkuszt csinálni az ovis ballagásból. Kaptak a barátjával 1-1 egyforma kisautót, és kész. Virágcsokorról meg szó sem volt. Majd ha érettségizik.
Nálam az érettségi volt egy rémálom, mert a két lány között 1 év a különbség, viszont a nagyobbik kéttannyelvűbe járt, ami ugye 5 éves, tehát ugyanakkor ballagtak, tiszta szerencse, hogy egyáltalán mind a kettőre (no meg a szalagavatókra) el tudtam menni, mert a kéttannyelvűben másik napon volt, az összes többi gimiben ugyanakkor... egyszerre két bankettköltség, szalagavató bálra egyenruha, ballagásra egyenruha, csokrok, kabalababák anyámkínnya... rémes volt, és amúgy egy nagy baromság is, mert vetélkedés volt, hogy kinek lesz több virágja, kinek lóg a karjáról több szőrállat meg hasonlók... most hogy visszagondolok rá, megint kivert a hideg...:-(
nekem idén bllag a fiam 8.-bol, majd jövöre senki, aztán Peti, maj utána Anna, utána ujra Tomi, utána Csabi és aztán ujra Peti...végén örülök egy bukásnak...végre egy kis szünet...
Ma ballag a nagyobbik fiam az oviból. Ugye nem elég a szép ruha, kikötötték, hogy sötét alsó, fehér ing. Na, mivel ilyeneket nem tart csak úgy biztonsági artalékként az ember, elmentem venni. Meg megrendeltem délutánra a csokrokat. Ugye a két ovónőnek, a dadusuknak, és persze eggyet a gyereknek. És mindezekért otthagytam 12 ezer forintot. És elképedtem, hogy ez a gyerek még csak az oviból ballag. Mi lesz később? Kész vagyok. Elképzelem ilyenkor az ikreseket. Vagy akinek több gyereke ballag, mondjuk egy az oviból, egy az általánosból, egy a gimiből.
Egyszer ledőltem a kanapéra, annyira fáradt voltam. A nagy az asztalnál, a kicsi az asztalhoz tolt etetőszékben ült, szépen játszottak. Beraktam nekik egy kis zenét. Egyszercsak hallottam, hogy énekelnek. Felnéztem, erre mind a kettő az asztal tetején kézenfogva táncolt! Nagyon édesek voltak, csak a kicsi másnap egyedül is meg akarta csinálni ezt a mutatványt, szaladhattunk a Madarászba koponyaröntgenre.
Ilyen nálunk is volt! Meg a pelenkázóra is felmásztak. Sőt ott még bunyóztak is! Majd frászt kaptam, mikor szaladhatok a sebészetre velük egy jó kis töréssel. De ezek a kölkek fene ügyesek ám!
Ha a magasleti levegőt kívánja, hát hagyd, hogy az asztalon üljön! Nem fog leesni! Tolj ida egy stabil széket, amin le tud mászni!
Egysze én magyon megijedtem! Még nem volt meg a kicsi, ill a pocakomban már igen. A nagy akkor úgy két éves volt. Mivel hintőpor-mániás volt ( imádta szétszórni a lakásban ) hát feltettem aszekrény tetejére. Egy délután ledőltem, gondoltam vízszintesen szemlélem a világot, de elszundítottam. Félálomban arra lettem figyelmes, hogy a fiacskám mászik fel a szekrénysor könyvespolc-részén, annak polcait létrának használva. És el is érte a célját, megkaparintotta a hintőport!
A kis furfangos, kivárta a megfelelő pillanatot az akcióra! :)
És az a tapasztalatom, ha valamit meg akar csinálni, úgy is megteszi, akér a fejemre is állhatok feőle. :) Hagyni kell őket ( persze bizonyos korlátok között ) hadd bontakozzanak ki. Attól csak ügyesebbek lesznek! Néha nem is merek odanézni a játszótéren amikor a mászóka legtetején vannak :)
Sziasztok, Off ami nem is off: Babyonboard autómágnes Készitettünk egy újfajta terméket. Meguntuk a láthatalan,nem észrevehető feliratokat amelyek vagy drágák és használhatatlanok, vagy kárt tesznek az autóinkban. Az alábbi linken minden fontos,és pontos infót megtaláltok.
1,5 éves lányom ma kizárólag az asztal tetején ülve hajlandó létezni, különben üvölt. Ott üldögél békésen és néz. Ha leveszem, akkor sikít, bömböl, rugdos, vergődik a földön. Egyébként meg magától visszamászik, bárhogy rendezem át a szobát. Legutóbb már az asztalt tolta a kanapéhoz, úgy mászott fel, mivel a kisszéket felraktam a szekrény tetejére, az összecsukhatóakat meg kipakoltam a folyosóra. A kanapét meg az asztalt mégsem tolhatom ki!
Gumiszoba kéne ezeknek a törpöknek. Ma front lehet, vagy mi a manó, mert mind a kettő zizzent egy kissé.
A tejet ne is emlegesd! Heti tizenöt liter, aminek nagy részét a kölkök isszák. Meg a tejbegríz, ugye heti rendszerességgel kell csinálni. És én házi tejet veszek, aminek bemérették a zsírtartalmát: 5,4. Akár a gyümölcslevest, azt is hetente! Hogy nem unják? :)
Nálunk a kukorica nem jut el a majonézig, még előtte felzabálják, és itt szándékosan nem fogalmaztam máshogy, mert a kukoricát akár konzerv, akár csöves főtt, akár fagyasztott főzve, zabálják. Sztem még a ginisz könvbe is bekerülnének a kukoricéát ki tud gyorsabban enni kategoriában. :))
Pedig nagyon finom tud lenni, jó savanyúra kell főzni, 8-10 tojásból púpos rántottát belezúdítani sé sok tejföllel, pirítóssal. Nyámi. Ja, ma még nem is ebédeltem:-(((
Én szoktam salátalevest, sok tojással, azért odavannak. Csöves kukoricát főve, kukikonzervet majonézesen garnirungnak, a céklakompótot meg savanyúnak szeretik. A spenótot meg jó fokhagymásan.
Bevallom, mielőtt nem jártak oviba, nem is hallottam saláta és céklafőzelékről. Aztán amikor ezek oviba kezdtek járni és zengedeztek, gondoltam én balga, hogy hurrá, végre nem a hús hússal :) Aztán jött a nagy kopp, hogy csak nyammogtak rajta.
Viszont a szójából készült ételeket meg szeretik :) Ki érti?
Itthon pl meg nem ennék a sárgaborsót, az oviban igen ( legalábbis a nagy ) viszont a spenótót az oviban nem eszik meg, itthon pedig még kérni is szokták, hogy végre csináljak már! Céklafőzi, salátafőzi, és egyáltalán akármilyen főzelék az oviban megy, itthon csak a nyammogás. Max a krumpli és spenót. Néha a borsó.
Affene se érti az izlésüket és annak hirtelen változásait! :))
Mi is összevissza élünk, pedig most a kicsi műtétje miatt február óta nem járunk oviba. Tehát elvben lehetne rendszeresség, de valahogy sose jön össze.
Nálunk is van, hogy 11 kor reggelizünk, ötkor ebédelünk. Aztán van, hogy a reggeli valami miatt kimarad, és 11 kor ebédelünk, és kétszer vacsizunk, 4 körül és késő este. De ez így volt azelőtt is, mikor még nem voltak ovisok. És nagyon hamar beleszoktak az ottani rendbe. Csodálom is az ovónőket, hogy annyi gyerekhez mennyi türelmük van!
Érdekes ez a bölcsi, meg ovi jótékony hatással van az étvágyukra! A nagy egyszer sírva fogadott, hogy nem adtak neki repetát. Csak azt felejtette el mondani, hogy a harmadik tányér levest nem engedték neki megenni :)
A kicsi után itt rohangálok minden falattal, és örülök, ha valamicskét bele tudok imádkozni. Az oviba meg rendesen evett. Ki érti ezt?
Viszont aludni egyik sem volt hajlandó! Egyszerűen nem tudnak délután aludni. Mondjul ennek az állat szomszédom az oka, ( tüzéptelep) mert egy időben minden nap fél egykor jött a markoló, pont miután elaltattam a gyerekeket. Egyből felkeltek a zajra. Azóta sem kívánják a délutáni alvást! Néha nagy bánatomra, mert hogy aludnék én is velük...