Keresés

Részletes keresés

Jutkácska Creative Commons License 2018.09.26 0 0 11496

veresjudit64@freemail.hu

Előzmény: Janos32 (11495)
Janos32 Creative Commons License 2018.09.26 -1 0 11495

Kuldenel egy email cimet...?

Előzmény: Jutkácska (11493)
pool59 Creative Commons License 2018.09.25 0 0 11494

Szia

Igen, mi is akkor megyünk, de csak az egy hetesre február 2-ig

Előzmény: alfoldiakacc (11490)
Jutkácska Creative Commons License 2018.09.25 0 0 11493

nagyon köszönöm a korrekt és komoly tájékoztatást! Igazán átgondolt és megfontolandó tanácsokat adsz. Igaz minden szavad. A hajóút mivel első alkalom kicsit aggaszt mostmár és nem a pénz miatt.  a zsúfoltság nem túl jó. ráadásul mi pótággyal leszünk a 3 felnőtt welnes fantastica kabin. Már gondolkodom azon, hogy ne kérjek e más utat, más hajót. Ha van útlemondási biztosításom megtehetem? Jobb lenne a 2500 fő. A technológia ami több lett a Siaseden az tuc-tuc zenét jelent? Melyik hajót ajánlanád a Karib térségben ami így 55 évesen nyugisabb?? Várom válaszod

Előzmény: Janos32 (11475)
Jutkácska Creative Commons License 2018.09.25 0 0 11492

Szia! Köszönöm a válaszodat. Hasznos dogokat írtál. A Kajmán még mindíg tenderes kiszállás. A rájákkal úszáshoz mindenképp jó úszónak kell lenni??? Vagy az sekélyebb vízben van? Igazán csak amit magam megtanultam az úszásról annyi megy...strandon nem fúlok bele a mély vízbe, a tengeren nem merészkedem sokat. Mit javasolsz az időjárással kapcsolatban? december 1.én meleg van? Milyen ruhát érdemes vinni? a Mexikói kirándulás a fiam történelem tanár neki is vágya hogy lássa a te általad leírtakat.Köszi majd írok beszámolót

Előzmény: hlslaszlo (11477)
Jutkácska Creative Commons License 2018.09.25 0 0 11491

Szia! A tapasztalatom mindenképp megosztom majd, köszi a választ. Tenderes kiszállás az az amelyik nem köt ki, hanem kisebb hajó visz ki a partra? Az a kajmán lesz. Hasznos tanácsokat adtál.

Előzmény: balab (11483)
alfoldiakacc Creative Commons License 2018.09.24 0 0 11490

Sziasztok,Valaki jon-e januar 26.-tol Seaside.-vel 14 napos karibire Miamibol?

anya_banya_ Creative Commons License 2018.09.24 0 0 11489

Köszönöm a tippet mindkettőtöknek!

Előzmény: KPKata1 (11486)
envirag Creative Commons License 2018.09.24 0 0 11488

Sziasztok, kíváncsi vagyok erre, mert mi is a Seaside-dal tervezünk egy 14 napos karibi körutat januárban.... minden véleményre, tapasztalatra, infora kíváncsi vagyok ,mert ez lesz az első hajós utunk, ráadásul 7 éves gyerekkel....

Előzmény: Jutkácska (11474)
Mazz6 Creative Commons License 2018.09.24 0 0 11487

Szia! Mi 2 éve voltunk kb. ezen az úton. Szerintem Santorinin mindenképpen érdemes befizetni Costa útra, mivel a hajó nem köt ki, és a csónakkal a kirándulósok mehetnek ki először. Amúgy sincsen sok idő.

Előzmény: july78 (11476)
KPKata1 Creative Commons License 2018.09.23 0 0 11486

Mi a Tensivel megyünk, most már elég jó árak vannak a Földközi-tengerre.

Előzmény: anya_banya_ (11484)
Krisztina Sipőcz Creative Commons License 2018.09.23 0 0 11485

Szia!Travel-Kom utazás iroda Komárom keresd Apolloniát! Nagyon ajánlom No1  hajózás téren!

Előzmény: anya_banya_ (11484)
anya_banya_ Creative Commons License 2018.09.23 0 0 11484

Sziasztok, új vagyok itt. Októberben érdekelne Földközi tengeri hajóút. Hol érdemes megnézni a lehetőségeket és foglalni?

balab Creative Commons License 2018.09.21 0 0 11483

Szia, mi voltunk Seaside-dal. A nem túl pozitív kritikámat a 11209 és 11210 hsz alatt találod. Azóta nyilván sok minden változott pozitív irányban. Ha megosztod velünk majd a tapasztalatodat, akkor össze tudjuk vetni. A kirándulásokat mindenhol meg lehet oldani önállóan, ez gondos szervezés esetén semmilyen problémát nem fog okozni nektek. Egyedül a tenderes kiszállásnál meggondolandó a hajó által szervezett programra befizetni, mert elsőként azok tudnak kiszállni. Nem tudom, ilyen lesz-e nektek. Tapasztalatom szerint árban - már ami a programokat illeti - csökkenő sorrendben a karib térségben: Hajó által szervezett - itthonról programszervezőnél előre foglalt - kikötőben programszervező által kínált program - kikötőben taxis fogása. 

balab Creative Commons License 2018.09.21 0 0 11482

Maximálisan egyetértek a Seaside-ról írtakkal. Mi sajnos januárban voltunk, ezek a műszaki problémák sok gondot okoztak, ezen kívül még megemlíteném, hogy a személyzet kb. 30%-a hiányzott. Alapvetően emiatt sem mennék többet a Seaside-dal, de a másik amit írsz, ez pont én vagyok, azaz nekünk a lélektani határ az 2500 fő + személyzet a jövőben.

Előzmény: Janos32 (11475)
tkisgyongyi Creative Commons License 2018.09.20 0 0 11481

Van több beszámoló is ,keress rá. nem túl bonyolult egyik sem szerintem egyénileg megoldható.

Előzmény: july78 (11476)
Janos32 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 11480

Egy 8 jegyu szamot keress. 

Angolul booking number.

Előzmény: kingusKE (11479)
kingusKE Creative Commons License 2018.09.20 0 0 11479

Szia, 

koszi szépen a választ. 

Utazási irodán keresztul megyunk, és a szerzodésbol nem nagyon tudtam kideríteni a foglalási számot.. :/ de jó tudni, hogy van ilyen lehetoség, egyenlore nemszólt róla nekunk senki.

Előzmény: Janos32 (11458)
kingusKE Creative Commons License 2018.09.20 0 0 11478

Szia, 

koszi szépen elore is, már várom az élmény beszámolót :)

Előzmény: Krisztina Sipőcz (11461)
hlslaszlo Creative Commons License 2018.09.19 0 0 11477

Szia,

Mexicoban a Chichen Itza-hoz csak szervezetten a hajorol ajanlanam. Mi Cozumelben kotottunk ki mindig, az elobbi pedig a kontinensen van, es nem is kozel. Az egy jo napos program. Lattam joparszor hajot lekeso embereket, az nem egy nagy elmeny... Az arakrol nem tudok sokat mondani, de biztosan nem olcso egy ilye nkirandulas. Nekem a munkam resze volt hogy a kirandulasokat kisertem. Nekem az osszes cozumeli kikotesbol ez a kirandulas volt a legnagyobb elmeny. Maga a sziget is jo, de egy ilyen kirandulas teljesen mas, ez tovabb megmarad emlekkent mint Cozumel, az biztos:) Erdekes volt, mert amikor ott jartam, a busz idegenvezetoje magyar volt.
Azutan ott van a Kajman szigetek. Itt egyertelmuen a rajaakkal "uszas" colt a sztar, az egy nagyon jo kirandulas volt. Nyilvan sokan mennek oda, de erdekes es jo is nagyon. Stingray city neven megtalaljatok. Ide akar helyi idegenveztovel is lehet menni szerintem. Sokan szervezik biztosan. Nalunk az egyetlen gond az volt ha jol emlekszem, hogy nem tul sokaig maradt ebben a "kikotoben" a hajo. Akkor ez a hely meg tender boat-os kikoto volt, nem tudom azota epitettek-e mar molokat a hajoknak?
Jamaicaban 2 varosban is kitudnak kotni a hajok. A vizeses az megint csak nagy elmeny, ne hegyjatok ki:)  Ocho Riosban volt (gondolom most is megvan) egy dolphin cove. Uszas delfinekkel, stb. Ezt Europaban mar betiltottak, ott nem tudom mi a helyzet most, de az is remek volt. Ott behivtak engem az igazgatoi irodaba, es szinten magyarral talalkoztam ott:) Bar nem o volt a vezeto, ha jok az emlekeim.

Előzmény: Jutkácska (11471)
july78 Creative Commons License 2018.09.18 0 0 11476

Sziasztok!

Jövő pénteken indulunk a Costa Luminosaval a kelet-mediterrán hajóútra (egyébként gyerehajora.com-mal vettük)

A kérdésem az lenne, hogy van e olyan megálló, ahol mindenképpen be kellene fizetni a kirándulásra, vagy magunk meg tudjuk oldani mindenhol? Pl. Santorinin, ha jól láttam,  nem köt ki a hajó, hanem motorcsónakokkal viszik be az embereket a kikötőben a kirándulásokhoz, illetve ott fel is kell menni a hegyre...

Kérlek adjatok tanácsot!

Az útvonal: Velence-Bari-Kefallinia- Santorini- Mykonos- Katakolon- Velence

(ez lesz az első hajúutunk)

Köszönöm!!!

Juli

Janos32 Creative Commons License 2018.09.18 0 0 11475

A Seaside egyetlen problemaja, hogy ugy lett atadva, hogy meg nem volt teljesen kesz. Meg 2 ev volt az atadasig amikor mar eladtak tobb honapra elore a helyeket, a megadott idoben el kellett indulnia, fuggetlenul attol, hogy mi lett kesz belul es mi nem.

Ezen felul a Seaside eseteben rengeteg technologiai, muszaki ujitast epitettek be aminek ez a hajo volt a premier.

Ezek igy egyuttveve eleg sok problemat okoztak az elso 1-2 honapban, de ezek nagyreszet idokozben mar megoldottak, igy komoly problematol nem kell tartani (az elso honapban voltak olyan esetek, hogy egy szinten az osszes wc meghibasodott, komplett lift blokkok alltak le, stb). 

Ami megmaradt negativum es ezeken nagyon nem is lehet valtoztatni, az a zsufoltsag es a szekrenyek elhelyezese ami nem igazan jol sikerult. Eleg nehez pakolni es kihasznalni a teljes gardrobot. A zsufoltsag sajnos egyre inkabb jellemzo a nagy hajokra, akit ez zavar az 2500 utas alatti hajokra megy. 

A kikotesi helyekkel kapcsolatban nehez tanacsot adni, mert mindenkinek mas az igenye, mindenkinek mas a jo es a rossz. Ami nekem tetszik, az nem biztos, hogy neked is fog. 

Altalanossagban azt lehet mondani, hogy meg a meredekebb helyeken is mint pl Jamaica, rengeteg rendor vonul ki a kikoto kornyekere, igy valamennyi hely biztonsagosnak mondhato addig, amig a turistak altal latogatott reszeken van az ember. 

En altalanossagban azt szoktam mondani, hogy a hajo altal szervezett utak eseten nem kell tartani semmilyen problematol. A nyugalom pedig (es ez csak az en velemenyem) megeri a plusz koltseget. A helyi programszervezes gyakran megteveszto lehet. 

Lehet, hogy a hajo 50 dollart ker azert az utert amiert a helyi utcai felhajto csak 30-at. De : A hajo altal szervezett utakban garantaltan benne van mindenhova a belepo, a jarmuvek biztositottak, ha esetleg egy lerobbanas, baleset miatt kesne a visszaerkezes, akkor a hajo garantaltan megvarja a csoportot. Gyakran a hajos utban etkezes, italok is benne vannak, a maganutakban ez garantaltan nincs benne. A masik, ami pl Jamaicaban, Nassauban, Mexikoban ervenyes : A csoport oda megy ami a programban szerepel. Ha beulsz egy utcai felhajto gyakran ketes muszaki allapotu autojaba, soha nem lehetsz biztos abban, hogy hova fognak vinni. 

Ha elore szervezed le egy kulsos turaszervezovel, meg akkor is ott van az a veszely, hogy ha nem jon ossze nekik eleg ember, akkor nem inditjak el a turat. Amit ossze kell vetned, az a hajo dragabb, de garantaltan biztos es biztonsagos kirandulasa, vagy a valamivel olcsobb de zero garancia privat utak. 

Nagyon sokat lehet olvasni pozitiv elmenyekrol, nekem is volt mar szemelyesen olyan tapasztalatom, hogy ezerszer jobban megerte mint a hajos program, olyan is, amikor pont forditva volt. 

40-60 dollarert fejenkent lehet talalni azert minden kikotoben kirandulast a hajo szervezeseben is, de vegszokent azt kell mondanom, hogy aki hajozasra adja a fejet, az legyen tisztaba azzal, hogy ez nem olcso mulatsag, koltsegei vannak es ha mar kifizet valaki 1-2-3 milliot az utazasert, akkor az a 10-20 ezer egy kirandulasert mar nem kellene, hogy szamitson. Tehat, neked kell eldontened, hogy mennyire vallalod be a kockazatot, vagy mennyire preferealod a nyugalmat es a biztonsagot magasabb aron.

Jutkácska Creative Commons License 2018.09.18 0 0 11474

Szia köszi hogy irsz. A karibi utvonal. Jamaica_ kajmán-mexió-bahamák. Nagyon borsos a fakultatív mindegyiken. mit érdemes megkockáztatni önállóan és biztonságosan?Van magyar idegenvezető, de a fiunk is velünk jön ő beszéli az angolt.  valamint az új hajóról a Siaseside van e infód milyen . A Díviaról itt ódákat zengenek, de az újat van aki negatívumabbnak látja.

Előzmény: Janos32 (11473)
Janos32 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 11473

Mit szeretnel tudni?

Előzmény: Jutkácska (11472)
Jutkácska Creative Commons License 2018.09.17 0 0 11472

Szia! úgy látom te szívesen írsz és segítessz, valami idegenveztő vagy? Előző írásaimból látható 1. hajóútra megyünk nov.30-dec.10 ig. A Siaside hajóról Msc tudsz valami infót?

Előzmény: Janos32 (11465)
Jutkácska Creative Commons License 2018.09.17 0 0 11471

nagyon köszönöm, hogy írtál. minden tanács jól esik annak, aki 1x megy. hogy ajánlod ezt a Mexikói kalandot? Szervezetten a magyar idegenvezetővel, vagy fiunk angolul tud és merjük taxira bízni magunkat? Ő történelem tanár- a fiunk- és egytért azzal amit mondassz. Hogy a legbiztonságosabb és olcsóbb??

Előzmény: hlslaszlo (11456)
Jutkácska Creative Commons License 2018.09.17 0 1 11470

Annyira kedves vagy, hogy írsz. visszakerestem már évekre, de ugye magáról a Seaside hajóról még nem kaptam kritikát, hisz még nincs 1 éves.

Melyik gyógyszert viszed, ha rosszul lenne valaki a tengeri betegségtől? Köszönök mindent. izgulunk a hosszú repülőúttól is..jó fárasztónak írja mindenki...de csak kibírjuk

Előzmény: SCHF (11462)
Jmm1973 Creative Commons License 2018.09.16 0 0 11469

🌝köszi.ìrok nekik.

Előzmény: Janos32 (11468)
Janos32 Creative Commons License 2018.09.15 0 0 11468

Port Of Miami/Dodge Island. Miami Downtown van legkozelebb. 

Amugy az ilyenekre vannak a hozzaerto utazasi irodak, akik ismerik az adott helyet. Mert ami nekem tetszik, lehet, hogy te onnan elmenekulsz. Customers@hunameca.com irsz egy emailt es mindenre valaszt kapsz. 

Előzmény: Jmm1973 (11467)
Jmm1973 Creative Commons License 2018.09.15 0 0 11467

Abban esetleg tudnàtok segìteni,h.Miamibòl  honnan indulhat a hajò?a szàllasfoglalàs miatt kèrdem.utànaneztem,de nem talàltam semmit.a kikötő eleg nagy,vmi terminàlhoz közeli szàllàst szeretnèk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!